Šta je novo?

WD TV Live

• Začetnik teme Začetnik teme Zvone
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Odavno sam kupio wdtv live, i u njemu je originalni fw.
Da li da stavim taj b-rad fw ili novi zvanični?

Pazi to je sve ok, ali kako objasniti to što sam taj isti film puštao, ali sada imam tzv blue circle of death . 🙂
Ali vredi pokušati sa tim software -om. Btw ajde reci kako se zove to programče.

Da li možda znaš u čemu je problem što kada je mp4 u pitanju, nemam višekanalni zvuk, ako za audio postavim passthrough optical?

Evo da citiram sebe, jer nisam dobio odgovor onomad, koje je resenje za ovo, tj da li to pass through hdmi to resava...nisam probao?

Probaj zadnju verziju wdlxtv firmware-a (b-rad) link. Inace kod mene naj normalnije radi pass through hdmi kao i opticall

Poslednja izmena:
Skinuto, probam veceras da vidim kako ce da radi...ja sam na poslednjoj verziji, pre sam koristio brad fw, pa onda zvanicni, i sada cu ponovo da pokusam sa brad-om...nadam se da moze da se stavi iako je poslednja zvanicna na uredjaju...zbog verzije?

Ako nece da prepozna firmware samo edituj wdtvlive.ver file sa notepad-om i stavi neki veci broj npr. ako je 1.05.04 ti stavi 1.07.04

Koliko sam čitao b-radov firmware nema opciju za audio da ide kroz hdmi? U poslednjoj zvanicnoj verziji ima ta opcija.

Edit: kada odeš u settings -audio/video -audio output. - digital pass -through via HDMI only
Ako sam dobro shvatio te opcije nema u poslednjoj brad-ovoj verziji. Izvinjavam se ako grešim, moguće da nisam dobro skapirao
Bradov firmware ima digital pass -through via HDMI i optical istovremeno(salje audio na oba izlaza) a oficijelni HDMI only ili optical only,sto je malo glupo,moras da menjas kada hoces na TV-u da slusas pa opet da menjas u opcijama kada hoces na zvucnicima.

Evo da citiram sebe, jer nisam dobio odgovor onomad, koje je resenje za ovo, tj da li to pass through hdmi to resava...nisam probao?
Prebaci na WD-u na stereo pa ces imati zvuk za taj film...ako sam dobro razumeo tvoj problem.
Meni se desava da neki filmovi sa AAC audio kodekom nemaju zvuk kada je u audio opcijama digital,tek kada stavim na stereo dobijem zvuk.
To se ne desava sa svim filmovima sa AAC-om,verovatno ima neke veze do ovih sto ripuju.

Imam WDTV live sa aktuelnom verzijom FW. Imam problem da ne mogu da ga "podignem" iz stand-by-a. Odnosno ostavim ga ukljucenog, na TV prebacim na neki drugi ulaz, i kad se posle nekog vremena vratim na WD, crn ekran pise na TV-u: No signal. WD ne reaguje ni na jedan taster sa daljinca, osim crvenog, iskljucenja. Mogu samo da ga iskljucim pa opet ukljucim. Koristim HDMI konekciju. Da li mozda ima neko podesavanje za ovo?

Poslednja izmena:
Kad prebaciš TV na drugi ulaz TV automatski šalje infromaciju WD-u da se ugasi. Najbolje je da isključiš tu opciju na TV-u. Na Samsungu se zove Anynet. ako imaš drugu marku TV-a zove se drugačije ali je funkcionalnost ista.

poz,jel zna neko da li se moze naci nov wd tv za cenu ispod 100 evra?

Tesko za tu paru da ima nov.

Pre bi uzeo ovaj novi sa wi-fi za 130€ u Tehnomaniji...

p.s. kao neko zna kako se ubacuju plug inovi u b-rad UMSP serveru neka mi se javi na pvt da mi objasni...zahvalan unapred

p.s. kao neko zna kako se ubacuju plug inovi u b-rad UMSP serveru neka mi se javi na pvt da mi objasni...zahvalan unapred

Preko WebEnd-a vrlo mocna stvarcica.....
- u browser kocas adresu WD-a
- upises user i pass(u readme fajlu u Bradovom FW imas koji su pass i user)
- kad se nakacis na webend odaberes UMSP i cepas...

proguglaj malo ili idi na http://forum.wdlxtv.com

Poslednja izmena:
Hvala ti na odg,a jel mi mozes jos reci gde mogu da skinem taj WebEnd?

otvoris bilo koji internet browser, ukucas adresu tvog wd tv live-a i eto te na webend-u 😉

Da li neko koristi DownloadDeamon....treba mi nesto slicno (ako postoji) imam premium nalog na filesonic-u, ne znam ni kako radi DD?

Jel neko mozda probao ovaj novi WD TV Live (WDBGXT0000NBK) sa wifi-jem?

Pazario sam ga pre 2 dana, povezan mi je žično na switch (tako mi odgovara jer su uređaji jako blizu).

Još nisam stigao da ga propustim kroz šake kako treba, ovako na prvu loptu, sve je OK. Pušta sve, ima podršku za nekih 20-tak net servisa (ne radi svi kod nas). Youtube lepo radi...

Jedino što je za sada izvesno je to da za njega neće u skorije vreme (a možda i uopšte) biti homebrew firmware-a, ako sam ja za ovo kratko vreme dobro skontao.

Pazario sam ga pre 2 dana, povezan mi je žično na switch (tako mi odgovara jer su uređaji jako blizu).

Još nisam stigao da ga propustim kroz šake kako treba, ovako na prvu loptu, sve je OK. Pušta sve, ima podršku za nekih 20-tak net servisa (ne radi svi kod nas). Youtube lepo radi...

Jedino što je za sada izvesno je to da za njega neće u skorije vreme (a možda i uopšte) biti homebrew firmware-a, ako sam ja za ovo kratko vreme dobro skontao.

Verujem da sve sto se tice rerodukovanja video formata je pez premaca, nego najvise me zanima kako radi Youtube i da li reprodukuje HD rezolucije kako radi facebook aplikacija,da li ima klacican brouzer za srfovanje i da li si mozda isprobao neku aplikaciju sa android telefonom daljinsko upravljane, bezicna tastatura itd.

Youtube lepo radi, ima dva servisa za njega i oba rade korektno. Nisam još provalio kako da biram kvalitet snimka ili možda po defaultu uzima najbolji mogući. Browser ne postoji na ovom uređaju tako da od surfa nema ništa, vidim da se na WD Community provlače zahtevi za browserom ali to je sada samo na spisku lepih želja. Pošto ne koristim facebook tu ti ne mogu mnogo pomoći, žena je nešto gledala ali ja se stvarno nisam udubljivao. Nemoj očekivati isti izgled kao u browseru, to su aplikacije napisane posebno za ove uređaje i to izgleda drugačije, najbolje bi bilo da vidiš to uživo pa da odlučiš da li je to to. Nemam telefon sa androidom a ni bežičnu tastaturu tako da nema informacija oko toga. Ćerkica gleda Tom and Jerry sa youtuba i nemam mandat da joj to prekidam kada imam vremena da se poigram sa uređajem. Valjda će za vikend biti više vremena.

Evo našao sam neki review na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=awBXpQv3cAI&feature=related

Poslednja izmena:
Youtube lepo radi, ima dva servisa za njega i oba rade korektno. Nisam još provalio kako da biram kvalitet snimka ili možda po defaultu uzima najbolji mogući. Browser ne postoji na ovom uređaju tako da od surfa nema ništa, vidim da se na WD Community provlače zahtevi za browserom ali to je sada samo na spisku lepih želja. Pošto ne koristim facebook tu ti ne mogu mnogo pomoći, žena je nešto gledala ali ja se stvarno nisam udubljivao. Nemoj očekivati isti izgled kao u browseru, to su aplikacije napisane posebno za ove uređaje i to izgleda drugačije, najbolje bi bilo da vidiš to uživo pa da odlučiš da li je to to. Nemam telefon sa androidom a ni bežičnu tastaturu tako da nema informacija oko toga. Ćerkica gleda Tom and Jerry sa youtuba i nemam mandat da joj to prekidam kada imam vremena da se poigram sa uređajem. Valjda će za vikend biti više vremena.

Evo našao sam neki review na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=awBXpQv3cAI&feature=related

Hvala na odgovoru.

pozdrav, evo i ja da se pohvalim da sam pazario wd tv live pre par dana.
lepo radi, no imam problem jer svremena na vreme prilikom mreznog pristupa nece da pusti neki film, samo vrti onu zutu strelicu na sredini ekrana.
pomogne ukljuc/iskljuc, mada je poceo polako da mi ide na jetru.

update-ovao sam firmware na poslednji zvanicni 1.06.04, ne znam da li se to desavalo i ranije, jer ga ima bukvalno par dana i imao sam po pola sata da se promuvam po opcijama...

kako da vratim stari firmware pa da vidim da li ce mozda raditi bolje? ne pomaze ni hardverski reset na poledjini (cemu li sluzi to dugmence kada ne vraca fabricke opcije?! Grrrrr...

takodje, u home page imam cetiri poprilicno logicne opcije: Files, Muviz, Fotos, Music
Files mi radi kako i ocekujem - izlistava sav multimedijalni sadrzaj.
ALI PONEKADA PRIJAVLJUJE DA NEMA MULTIMEDIJALNOG SADRZAJA U FOLDERU, a jasno je da ga ima... ponovo uklj/iskljuc... bah...

sve u svemu, lepa igracka, imate li savet?

povezan je direktno na ruter, dhcp ili manual ne pravi razliku...

pozdrav, hvala,
krme

Verovatno si to vec uradio ali meni pomaze reset dugme na njemu.

Verovatno si to vec uradio ali meni pomaze reset dugme na njemu.

da, sve sam bio probao.
hvala na odgovoru, sve se nekako samo sredilo, sada fercera kao sat 🙂

no, sada imam drugi problem, mada ne mora da znaci da je vezano za wdtv live: kupio sam hdmi kabl i povezao sam ga sa TVom (samsung lcd) ali nikako da dobijem sliku.
naravno, izvrteo sam ono malo opcija koje mi televizor pruza preko daljinca, imam i neko posebno HDMI dugme na daljincu, ali nikako da se skontaju...
bah, mozda je i do kabla, nemam pojma.
povezao sam opet preko kompozitnog kabla...

jel imao mozda neko problem sa hdmi povezivanjem?

pozdrav svima, uredjaj je zaista sjajan!
krme

koristim ga neko vreme povezanog kablom na ruter, win 7 32, prepozna racunar i glavne foldere ali u njima nema multimedijanog sadrzaja -THERE IS NO MEDIA IN THE CURRENT FOLDER-, ni podfoldera.Probao sam reset, ukjluci iskljuci, ponovo konfigurisao share foldere na racunaru i nista. Kada pikjucim USB sve radi kako treba. Da li je neko imao slicnih iskustava, pomogla bi mi svaka ideja.

...ako si dobro odradio share foldera, ovo jos ostaje...

Registry Hack Windows 7 for WDTV Live

1. Navigate to the following location in the registry editor: MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Lsa\
2. On the right side, double-click on 'everyoneincludesanonymous' and change the 'Value data' from '0' to '1'
3. Double-click on 'NoLmHash' and change the 'Value data' from '1' to '0'
4. Navigate to the following location in the registry editor: MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanManServer\Parameters
5. Double-click on 'restrictnullsessaccess' and change the 'Value data' from '1' to '0'

"
Svaki folder shareuj sa "Everyone" (desnim click na folder koji zelis da share-ujes, pa Properties -> Sharing -> Share ... u drop-down meniju odaberi "Everyone" , pa "Add" ...

Nazad
Vrh Dno