Šta je novo?

WD TV Live

Ljudi koji je najnoviji wdtv malo sam zbunjen. Ja imam onaj prvi (WD TV HD media player) koji je izasao i i dalje radi extra samo mi vise mrsko da konvertujem fajlove sa DTS zvukom a i wi-fi i youtube dobro dodju. U digital casopisu je opisivan neki skoro kojim moze da se upravlja preko androida sto mi je extra.

Bas sam se nesto nalozio da se osvezim a ovi android playeri mi ne ulivaju poverenje. Probao sam neki Measy ali mu kasni zvuk.

Ako neko pouzdano zna gde ima novi WD TV pls neka mi javi na PM.

Samo ga treba naci zvao sam sve radnje koje ga navodno imaju i trenutno nema nigde

Imam wd tv live gen 2, svi filmovi su mi na nas-u i svi titlovi imaju isti naziv kao i film, međutim iz nekog razloga neće da ucita titl, jednostavno nema ga kada kliknem na options -> subtitle

koji je format titla? jer nece da cita SUB.

SRT su svi...uopste ne kapiram sta je problem...inace, stavio sam poslednji zvanicni FW...pre sam bio na b-rad..pa jedno vreme nisam koristio wd, i sada stavim poslednji, i problem sa titlom...inace, NAS vidim kao media server (da nije tu neki problem)...na HTPC naravno sve radi kao podmazano

ne mozes da NASu pridjes preko network connection?

Pravo da ti kazem, nisam pokusao....videcu veceras, pa javljam

ako može neko ko zna da odgovori koji je bolji model wd live gen2 ili streaming gen3(sa wi fijem), u prilici sam
da izaberem jedan od ta 2 modela pa bi mi odgovaralo da pročitam neko mišljenje

koji god da uzmes neces pogresiti samo instaliraj B-Rad-ov firmware i to je to xD

znam da i jedan i drugi čitaju sve živo,al mene interesuje me kakav je izgled fajl browsera i veličina titlova na gen2 kad se instalira b-radov firmware,kao i kvalitet slike, odn da li vrši upscaling divx-a i 720p,
na netu ima komentara da je wd gen3 u tome bolji

Gde ima da se izabere?
Mislim da za gen3 nema B-Radovog firmvera,treba proveriti.

ima u Nemačkoj, wd gen2 je čak malo i skuplji nego ovaj noviji

Koji je poslednji b-rad firmware za WD TV live gen2, koristim 1.05.04_V-WDLXTV-Live-0.5.1.1, pa me zanima ima li sta novo.

taj i ja koristim a za sad nema nagovestaja da ce biti jos neki update.

Hvala na odgovoru
b-rad mi ne pusta TRU-HD (audio) dok oficijalni pusta - to me je malo kopkalo.

Znam da nije namena teme al' ...

Ne mogu da nađem nigde u Bgd prodavnicu koja na stanju ima WD TV Live :(
Pa ako ima neko neku informaciju gde i kako ... može na PM naravno ...
Zahvaljujem!

Imas ga u oglasima od foruma mada tip trazi puno. Imas apple tv za malo vise para sto je daleko bolja naprava.

Sto se tice upravljanja androidom za wdtv live gen2 zadovoljan sam zappo tv aplikacijom sa play store, cak na fabrickom firmware pusta 720p snimke, zatim razne drustvene portale. Vredi probati

U okviru teme nisam nasao direktno poredjenje ovog uredjaja i novijih Android media box-ova, pa se izvinjavam sto podizem staru temu ali moram da pitam:

Da li je neko bio u prilici da uporedi WD TV live media player sa ovim novi kineskim Android XBMC based quad core tv box-ovima sa AliExpress-a i Dealextreme-a?

Pokusavam da pomognem prijatelju koji za potrebe izdavanja jednog apartmana ima nameru da veze jedan od ova dva uredjaja na 50" plazma TV u cilju da resi problem celokupne multimedije u tom prostoru. Pretpostavljam da bi najbitnije bilo da je uredjaj pouzdan hardverski i sotverski, mogucnost koriscenja media servisa sa interneta i taj bazicni pristup internetu koliko je to moguce na takvom sklopu, i najbitnije, bezproblemno koriscenje za laike koji se nece previse zbuniti i znati da ga koriste, mozda i uz bezicnu tastaturu.

Napredne opcije, mogucnost menjanja firmware-a, custom-izacija, brzina uredjaja zbog igara, poredjenje kvaliteta prikaza na TV-u do u sitna crevca su manje bitne, prakticno nebitne stvari.

Uglavnom bitno je da je lak za koriscenje ("fool-proof") i pouzdan, bez previse bagova i kompatibilan sa uredjajima koji ce se kaciti a njega.

I na kraju, s obzirom da su oba uredjaja bliska po ceni, (kineski je svakako jeftiniji) sta je pametnija kupovina gledano prema situaciji opisanoj gore?

Poslednja izmena:
Wdtv ti je prvenstvo media player, nakačiš USB sa filmom i pustiš. Ili povežeš na mrežu pa puštaš sa mreže. Sa interneta ima youtube player i zavisi ako staviš custom fw možda još neke servise - što već sigurno ima na tv.
Ne znam šta android box može više da pruži, sem ako ne planiraš da ljudi surfuju preko TV ili nešto tako...

Taj minimum pristupa youtube-u, Facebook-u bi bio pozeljan, mada mislim da ga WD TV Live media player ima.
Vise je bitno da uredjaj ne blokira, pregreva, usporava i tom slicno a ja sam licno skeptican kad je kineska jeftina elektronika u pitanju. Ne znam ima li ljudi sa nekim iskustvom u radu tih novih android playera.

Prednost u ceni Android playera, 70$ prema 100 eura za WD svakako nije zanemarljiva, a ako bi se tome dodalo jos malo vise funckionalnosti to bi verovatno presudilo.

Hvala za misljenje, mozda se javi jos neko ko ima konkretno iskustvo sa kineskim plejerima.

EDIT: Mozda sam propustio da kazem josi to ili nisam bio dovoljno jasan, da mi je android izgledao dosta bagovito u ovoj izvedbi kao deo multimedia plejear kada je sve to krenulo i skeptican sam od tad prema njemu, a da li su se sada stvari promenile sada,ne znam. Uvek bih imao vise poverenja u originalni operativni sistem, pa zato sam mozda i naklonjeniji WD-u.

Jos samo da mi neko potvrdi jesam li ili nisam u pravu.

Poslednja izmena:
znam da je WD ok player...ali je sada dostupnost Android jacih playera solidna i kod nas....ide u prilog i to,da sada i XBMC(posebno Beyond 3.3. verzija)radi odlicno i nema vise stekanja na HD klipovima.....o Youtubu i slicnim Net servisima necu da pisem...jer svi oni bolje rade na Android Box-u..licno sam promenio dosta Media Playera...imam uvid u materiju....na kraju,svako bira sebi,sta mu volja...
ja glasam za Android,ali minum DualCore...i uzivaj....

@mikele
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?291706-Mogućnosti-Android-multimedia-player-a

Imaš temu o Android plejerima odmah ispod ove. Ne znam zašto su ljudi skeptični prema kineskoj tehnici, gomila ljudi sa foruma je kupovala i Android media plejere, i telefone, i praktično svi su zadovoljni. Ja imam Minix Neo X5 plejer, sa dual core procesorom, i skoro vanilla android sistemom. Interfejs je kao za tablet računare, a upravljanje može da se vrši preko tastature/miša ili preko android aplikacije za telefon. Dobija se i daljinski upravljač, ali nije naročito upotrebljiv. Za "fool-proof" upotrebu mislim da su bolje rešenje WDTV, i AppleTV, ali Android ipak pruža više mogućnosti.
Izašla je skoro XBMC verzija koja dobro radi na ovim plejerima, ja za stream koristim kombinaciju Serviio servera na PC, i BubbleUPNP + MX Player aplikacije na plejeru, i to radi odlično. Web browsing, Youtube, Facebook i sl. aplikacije rade ok. Skype sam probao jednom, i nije radio kako treba, pa nisam posle ni pokušavao, nije mi bio bitan. Ovo ti je neka osnovna priča, imaš temu sa puno informacija pa kad nađeš vremena pročitaj.

Evo i jedan video review https://www.youtube.com/watch?v=cBR3ZrurMKI

ako bas zelis i Skype dobar...imas modele koji su sa ugradjenom kamerom(bas takav imam)i radi Skype savrseno....hvata mi i glas sa nekih 3-5m...i nisam morao da placam dodatne kamere za TV,koje nisu bas ni jeftine....:)

Nazad
Vrh Dno