Šta je novo?

WD TV Live

Interesuje me koji media server radi dobro sa WD TV Live, probao sam MEZZMO i SERVIIO, ali je problem ne pustanje subtitle formata sa mkv, a to najvise koristim, milim vas za vasa iskustva i preporuke.Koristim windows 7 ali imam povremeno problema, wd tv live ne prepoznaje racinar.

Prijavio mi uređaj juče da ima novi FW i ja reko, aj' skini.

I sada brljavi onaj podmeni tokom video reprodukcije iz kojeg se dodaje titl, zumira video, bira audio... Titl neće sam da krene, a i kada učitam jedan titl (ako ima više od jednog) ne mogu to da promenim. Dakle, radi samo po jedan titl.

Dakle, izbegavajte najnoviji fw. Bar prema mojim iskustvima.

Ista stavr se desava i kod mene, kao sto je "NShappy" naveo.Nadam se da ce brzo ovo da otklone ?!

naravoucenije ne uogradeovati software naWD TV Live.Imate stare dforume gde imate podrobno opisane probleme sa svakim novim fimrwareom.Ja sam jos uvek na nekom starijem firmwareu i Slava Bogu sve mi dobro radi.

Poznato je da novi firmware hoce da pokvari mnoge stvari, ali najgore od svega je to sto obicno sto nema pravila, moze da se desi, nekom da radi sve, nekom da baguje uzasno. Ono sto je neophodno uraditi posle updejta svakog firmwera jeste Master Reset is menija. Meni se juce desilo kad sam updejtovao na ovaj najnoviji, bez master reseta, daljinski izgubio funkciju dok gledam video, samo izvlacenje iz struje pomoglo. Tako i ako neka stvar ne radi odmah nakon updejta, velika verovatnoca da ce se sve vratiti u normalu posle master reseta. Bar je kod mene tako bilo do sad. Sad sam na zadnjem FW i sve radi kao sto treba.

Cao, ganjam da uzmem neki polovan stariji wdtv ili slican player, ali imam nekoliko pitanjca, vezano za 1st gen i 2nd gen (ne treba mi net na playeru)...

1. Moze li da se updateuje firmware na 1st gen kako bi pustao .sub i .txt titlove?

2. Gen 2 radi downmix DTS-a na stereo, a gen 1 ne....Ima li to uticaja na mene, posto cu ja dobrim delom gledati one sakate 720p ripove od 1.5 giga (mahom mp4 ekstenzije), preko analognog, RCA izlaza? Audio kodeci u tim fajlovima su AAC, ali 6 channel. Moze li on to downscaleovati na 2 channel?

3. Nesto ne videh, imaju li ova dva plejera svideo out, tj ovo sa slike? http://www.cable-trader.co.uk/images/finder/s-video.jpg

4. Nije im problem downscaleovati 720p na standardne analogne izlaze?

tnx :)

Dakle, kupim ovo za 100e i mogu da pustam 1080p sa DTS zvukom preko optickog kalba na Z-5500,
i imacu i nasa slova u titlovima?

Da li ima opciju za subtitle delay +/-?

Moze li da pusta redtube, xhamster i sl. sajtove?

Imam problem sa Windows 7 Network shareom i WDTV Live. Posto mi je HTPC stalno iskljucen, kad upalim WDTV Live, normalno ne vide se share-ovi. Kada upalim HTPC, sahre se opet ne vidi. Sve moguce stvari pokusavam, restartujem WDTV Live, ponovo podesavam mrezu, pokusavam kroz Videos/Network share, i Settings/File Management, ali ne vidim jednostavno share. Medjutim svo vreme vidim Media Streaming, i to sa samog HTPC-a kao i XBMC streaming sa iste masine. Cak mogu i masinu da upalim ako je u sleep modu preko media streaminga. Medjutim, meni treba da se vidi share...

I onda nicim izazvan, odjednom se posle nekog vremena pojavi share? Ima li neko ideju sta se dogadja? Win7 besprekorno radi, vidi se sve preko mreze, sa svih ostalih masina i mreznih uredjaja.

Konflikt IP adresa?
Dodeli fixnu za WD, ne da dobija preko dhcp a obavezno drugačiju od htpc-a...

Nije, vec sam podesio router da dodeljuje uvek razlicite fiksne IP adrese na osnovu MAC addrese. Tako da svaki uredjaj stalno ima istu adresu, koju odredim. Lakse mi je da onda svim uredjajima podesim automatski DHCP i menjam adrese samo na ruteru a ne na dva mesta. Definitivno nije do toga.

Da li na USB moze da se poveze externi DVD, Blu-Ray citac?
Prilikom prikaza srt, sub titla pokazuje nase znakove, da li mogu da menjam velicinu, boju, velicinu i boju okvira oko slova?
Da li moze externi font ttf da se ubaci?
Hvala svima na pomoci.

Da li na USB moze da se poveze externi DVD, Blu-Ray citac?
Prilikom prikaza srt, sub titla pokazuje nase znakove, da li mogu da menjam velicinu, boju, velicinu i boju okvira oko slova?
Da li moze externi font ttf da se ubaci?
Hvala svima na pomoci.

1. Ne
2. Samo menjanje veličine fonta
3. Ne

1. ako se stavi b-rad FW, radi USB DVD, mozda i Blu-ray

Da li je ikako moguce razvrstati muziku po folderima? Ubacio sam gomilu muzike razvrstanu po folderima al izgleda uredjaj ne vidi foldere vec svu muziku nagomilava u root-u :(

Naravno da vidi, meni je sve razvrstano po folderima...samo zavisi koji view izaberes za pregled muzike...imas tamo Folder, i tu ce ti sve biti kao na HDD-u

Pitanje je sledeće.
Uradjen upgrade mreže na gigabitnu.
Stavljen 24 portni gigabitni svič (48 Gbp/s - max protok)
Korisceni Cat 5e kablovi.
Kada radim transfer na Wd TV sa WD My Book preko mreže protok ne prelazi 10 Mb/s.
Menjao sam veličinu frejmova na 9000 na My book jer swič podržava Jumbo Frame do 10240 byte.
Kartica na PC na kome radim je isto gigabitna. Stavljeno na auto negotiation i radi u gigabitnom modu.
Na sva tri uredjaja (My Book, LIve Hub i PC), nalaze se WD Green diskovi kojima je protok po specifikaciji oko 100 MB/s.
Na My Book Storage i na TV Live nemam kontolu nad sistemom da vidim da li rade u gigabitnom modu.
Problem je u tome sto ne mogu da kopiram nista brze od 10.4-12 MB/s. E sad recite vi meni ko je ovde lood kada su uredjaji sertifikovani kao gigabitni a kao takvi ne bi trebalo da rade ispod 125MB/s?!

koliko napamet znam, WD TV ima samo 100Mbps LAN port, sto odgovara ostvarenoj brzini...

WDBAAN0000NBK Ethernet, HDMI, Composite A/V, Component video, USB 2.0

a koji ti uredjaj uopste imas?

Nasao sam sta je problem.
Specifikacije za My Book i WD TV Live su Fake što se tiče mogućnosti samih uređaja.
My Book ima procesor od slabiji od 200 Mhz a Tv live 500 Mhz. Problem je u HW uređaja koji nisu u stanju da isprate brzine gigabitne mreže.
AnandTech Review
Sad ću da krenem da kopam koji uopste od WD ekternih HDD imaju približnu brzinu gigabitnom interfejsu. :d

Izgleda da ima Live Hub.
Da, kažu da je kod Live Hub gbit eth samo marketinški trik...

ok, nego ovo tema za Live, pa me zbunilo

...sve ok, najbitnije je da sve prethodno radi kao i ranije...novo je to da su ubacili igre - Sudoku, Chess, Memory, Mines... 10-ak igara...:)

Vrh Dno