Šta je novo?

WD TV Live

• Začetnik teme Začetnik teme Zvone
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja juce WD TV live hub 1TB uzeh, za 16 000, bruka stvarno..Prikacio sam wirelles usb adapter i radi perfektno. radio, Youtube,face,kupljenje covera i infa filma online klikom na taster, menjanje tema,online baza tema.. filkmovi rade bez ijednog trzanja, promena velicine boje titla i jos mnogo toga.. Jedina zamerka je sporo kopiranje preko lana na interni hdd u njemu. Kuci imam racunar ali laptop i u njemu nemam nsita. na poslu imam sata hdd 2+1Tb sa ukupno 1000 xvid i 400 Hd 720p filmova. to je mnogo materijala..kada ga prikacim u moju lan mrezu komp ga vidi bez problema, ali kopiranje ide 8-10Mb/s.. tako da ako zelim da napunim ovaj interni u njemu od 1TB treba mi preko 30 sati..To je mnogo. Nosim se sa mislju da izvadim ovj interni i prikacim ga kao jos jedan sata hdd na moj komp, kada bio to islo oko 4x brze,ali ne znam kakvi su prikljucci na njegom Hdd-u i da li je to moguce uopste

Transfer sigurno može mnogo bolje jer podržava Gigabit LAN. E sad ne znam kakav switch/router koristiš, ali ako je 100 Mbit-ni onda brže od toga što imaš ni ne može.

Unutra je SATA 2,5" disk, a priključci su isti kao na bilo kom SATA disku za desktop računare.

Dakle rešenje je ili da kupiš Gigabit switch ili da kačiš disk na desktop mašinu.

Mislim da je interni hdd u native linux formatu (ext3), tako da bi kopiranje radio iz nekog live linuxa, recimo. Doduše postoji neki write ext3 driver za win7, ali nije pouzdan.
Možda da prikačiš externi hdd preko usb fioke, pa u hub usb, pa copy iz hub-ovog menija na interni storage, tu bi dobio oko 30mb u sek...
Javi mi se ako ne budeš bio zadovoljan uređajem...:eyebrows:

Da sale swich je 100mbitni.. E sada ovo dkrstic resenje je izgleda najbolje i to sam i ja mislio,ali me zanima da li bi moglo i da li bi dobio na brzini ako recimo spojim hub i pc direktno lan kablom ,bez swicha?Jer ako hub podrzava gigabitnu mrezu, a i lan na kompu mi je gigabitni mozda bih dobio na brzini, pitanje je samo da li ce ga pc prepoznati

Nije loša ideja. Trebalo bi da ga prepozna iz prve pošto većina modernih uređaja ne traži ukršteni mrežni kabl za direktnu vezu. Probaj pa vidi, ništa loše ne može da se desi. Ako ne proradi, jednostavno nabavi jedan ukršteni (crossover) mrežni kabl i rešio si sve svoje probleme 🙂

Ok probacu, nije problem da ga vidi ,zanima me brzina prenosa kada budem kopirao na interni hdd huba, to niko ne pominje.probacu pa javljam

Nameravam da kupim par media playera (za vise televizora) i da svi vuku materijal sa centralnog NAS-a. Kako se WD Live pokazao sa pustanjem DVD-ova, da li je potrebno praviti .iso image ili je dovoljno prekopirati video_ts folder? Kako se snalazi sa DVD menijima? DVD mi je potreban posto je potrebno pustati crtane filmove koji se trenutno nalaze na DVD diskovima.

Probao sam hub-lan kabl-pc, na pc mi u lan pise 1gb speed.. Ali nema sanse da kopira preko 10MB/s.. negde je usko grlo, ili se ovaj gigabitni adapter u hubu samo tako zove... Tako da nema sanse da postignem vecu brzinu.Jos da probam da izvadim hard iz huba ali mi se ne zeza sa tim,bojim se zeznucu nesto

da li je kabl 100Mbps ili 1Gbps? koje je kategorije?

Hmm obican lan kabl,sto koristim od kompa do switcha za 100 mbit mrezu. Nisam imao pojma da mora i da ima 1gb kabl.. :smackbum: kada hub povezem obicnim kablom na kompu mi u mrezi pise speed 1Gb.. lan mi je gigabitni i na pc i na hub(bar tako kazu specifikacije) .. e sada kabll pojma nemam

pogledaj kabl i sta pise na njemu - koja je kategorija... Cat5, Cat5e ili Cat6

on bi trebao da izgura 1000Mbps...

znam izgleda da je problem uwd live, pisu ljudi o tome po neto niko ne moze da ostvari preko 100Mbit

Pa pazi... i dva PC-a da povezeš retko bi izgurao veliku brzinu. To zavisi od mnogo faktora. Ko zna kakva je njegova interna veza unutar hub-a.
Gubiš vreme oko sitnica, to ionako kopiraš samo jednom, iskoristi vreme za organizaciju po folderima kakvu želiš i uživaj u gledanju.

da li je potrebno praviti .iso image ili je dovoljno prekopirati video_ts folder? Kako se snalazi sa DVD menijima?
Sve od verzije 1.03.49 pa nadalje (preporuka najnoviji 1.04.22) mogu da startuju i vob, ali meniji se vide najbolje kad je dvd u iso formatu. Što ti je moja preporuka, iso, imaš alata kojima možeš bez rezanja da merguješ audio_ts i video_ts u iso, recimo nero samo odabereš virtual writer, ili magiciso i sl...

Hvala na odgovorima. Da rezimiram, napravim iso file DVD-a, prekopiram ga na neku mreznu lokaciju, taj iso pustim pustim iz WD Live a on uredno prepozna menije (mogucnost biranja audio jezika, subtitle, razlicitih sadrzaja). I to funkcionise sa oficijalnim FW. Ako je tako onda mi ova sprava ispunjava sve potrebe, jedino mi je nacin rada sa DVD sadrzajem bila nepoznanica.

Verovatno ste videli filmove koji su šireg formata od 16:9. Zum na ovom oficijelnom fw omogućava da se zumira 1.1x pa onda 1.2x i sledeći je 2x. A imam dojam da bi 1.3x baš pokrio TV po visini. Sa 1.2 opet imam pruge gore i dole. Baš bzvz!

Ima li nekih mogućnosti da se zumira još koji korak između 1.2x i 2x?!? Ima li to u ovom nezvaničnom fw?

Glupi Samsung TV razvlačenje radi samo po visini pa slika bude deformisana ako to "popravljam" na njemu.

Kolika je razlika izmedju HDripa 720p filma koji je recimo velicine 5-7GB i istog tog filma HDrip 1080p koji je velicine 10-12Gb?Gledam na SONY 32' FULLHD.Pitam da znam da li je vredno skidati vece fajlove ako je razlika primetna

ako gledas sa 1m TV - ima razlike. ako gledas sa 2+ - nema

Hmm.gledam sa 2-2.5m . Znaci da se ne cimam dzaba da skidam ove full 1080p tipa10-40gb
Hvala na savetu

Koji fajl sistem je preporučen za USB flash od preko 4 GB? Nedavno sam dobio jedan od 8 GB i na njega htio staviti neki MKV od preko 4 GB ali to naravno nije moglo jer FAT32 koji je na USB-u ograničava fajlove na 4 GB, dakle ako hoću da na WD TV gledam neki takav MKV morao bih USB formatirati u NTFS, pa me zanima ima li kakvih posljedica ako USB formatiram u NTFS? Negdje sam čitao da je NTFS sporiji i da će ostati manje slobodnog prostora poslije formatrianja.

samo ti formatiraj...

Kolika je razlika izmedju HDripa 720p filma koji je recimo velicine 5-7GB i istog tog filma HDrip 1080p koji je velicine 10-12Gb?Gledam na SONY 32' FULLHD.Pitam da znam da li je vredno skidati vece fajlove ako je razlika primetna
Zavisi . Svaki film je prica za sebe.
Neki film ima dovoljno detalja da razlika izmedju 720p i 1080p bude primetna ...
Neki nema ni za 720p dovoljno detalja pa ga mogu masterovati i u 2160p razlike u odnosu na 720p nece biti uopste makar gledao na 120" sa 1 metra detaljine.

Ljudi da li je neko uspeo da poveze uredjaj preko wirellesa i gde je nasao USB dongl koji radi na wd-u. Neka napise ili posalje PP gde je kupio.
Hvala!

Nazad
Vrh Dno