Šta je novo?

WD TV Live

Zašto je zamrla tema...?
Jedno pitanje, pretragom teme sa "dts" nisam našao konkretan odgovor, priča se o dts na stereo preko hdmi, ali me interesuje nešto drugo. Naručio sam uređaj iz "SFRJ Njemačke" :D a sad ste me uplašili, pa reko` da otkažem dok je vreme. Dakle, za sada nemam LCD i gledao bih mališu na običnom crt tv-u dok se ne ponovim. Znači ono šta me plaši je DTS na stereo preko činčeva, jer bih i sliku i zvuk vukao preko tog hibridnog av izlaza, pa na scart u crt tv.
Konkretno, primer je mkv film u dts-u, da li ću imati zvuk na CRT tv-u?
Ako bi bio ljubazan neko od vlasnika da proba u subotnje pre podne :)
P.S. naravno da se pitanje odnosi na WDTV LIVE.
Niko ništa?

Mene nervira samo to što neće da upamti u opcijama da je subtitle "ON" već ga stalno vraća na "OFF" pa kod pokretanja filma nema titla već se mora ići na opcije da se uključi titl.

Da li je i kod vas tako?

uvek mi prikazuje titl, pod uslovom da ima isto ime ko film.

Zašto je zamrla tema...?
Jedno pitanje, pretragom teme sa "dts" nisam našao konkretan odgovor, priča se o dts na stereo preko hdmi, ali me interesuje nešto drugo. Naručio sam uređaj iz "SFRJ Njemačke" :D a sad ste me uplašili, pa reko` da otkažem dok je vreme. Dakle, za sada nemam LCD i gledao bih mališu na običnom crt tv-u dok se ne ponovim. Znači ono šta me plaši je DTS na stereo preko činčeva, jer bih i sliku i zvuk vukao preko tog hibridnog av izlaza, pa na scart u crt tv.
Konkretno, primer je mkv film u dts-u, da li ću imati zvuk na CRT tv-u?
Ako bi bio ljubazan neko od vlasnika da proba u subotnje pre podne :)
P.S. naravno da se pitanje odnosi na WDTV LIVE.

ako nakacis stereo out konekciju imas zvuk preko chincheva. meni ide sa chincheva na aktivne zvucnike i imam i preko HDMI na TVu - pa po potrebi ukljucujem/iskljucujem

ako nakacis stereo out konekciju imas zvuk preko chincheva. meni ide sa chincheva na aktivne zvucnike i imam i preko HDMI na TVu - pa po potrebi ukljucujem/iskljucujem
Znači to važi i za mkv sa dts-om...ok, hvala, dakle pazarim. Usput jurim neki receiver a LCD/LED čeka eventualno neki novi model za 2011, mada mi puca strpljenje, možda padne c630 :)

Western Digital Media Plejer TV Live HUB
Ima li ko iskustva sa ovom spravicom?

Koliko vidim spravica je super i košta 27.000 din a vani oko 200$. U stvari ovaj naš WDTV Live sa HDD 1 Tb.

...odlican je ovaj TuneIn radio u novom FW-u...solidan izbor domacih stanica, preko IP-a ponudio vecinu online dostupnih...dostupno na jedan click u `Local` opciji...i dalje tvrdim da je najbolje podrzan, izuzetnih performansi...da je cena kao na zapadu, ne bi imao konkurenciju...

Može li se bez problema instalirati stariji firmware, ako zatreba? Ne mislim samo kad je beta u pitanju već i inače, sa novije finalne na stariju finalnu verziju.

Odlično. A može li se isto tako bez problema stavljati B-RAD i po potrebi vraćati zvanični WD firmware, istom ovom procedurom koju si postavio?

Oficijelni fw 1.04.22 se pojavio. Uređaj ga sam našao i skinuo. Koliko vidim, dodat još jedan on line servis zvani TuneIn sa gomilama radio stanica uključujući i gomilu naših. I to GOMILETINU. Za većinu nisam nikada čuo, a i gomila je narodnjačkih. Koliko vidim, ne mogu da poizbacujem sa liste one što me ne zanimaju.

Ostalo, ne primetim razlike, ali uređaj imam tek nedelju dana pa nisam ga ni upoznao toliko da vidim dal' se nešto promenilo.

Hitno narode narucio sam WD tv Live hub 1Tb, pa sada guglam nesto i nije mi jasno da li dekodira DTS zvuk sigurno? tj da li mogu preko SPDF da da nakacim na njega 5.1 zucnike i da isti zvuk dobije? Ili ako nemam zvucnike da li cu dobiti preko HDM-a zvuk na tv-u?

Cikajowo, ne znam kako si zamislio da zvučnike kačiš na SPDIF?

Cambridge SoundWorks MegaWorks THX 2.1 250D, na primer, je povezan prekod spdifa na moj kompjuter. nisam probao da ga vezem za wdtv live.

Mozda sam lupio sta znam :smackbum:
Dajte onda ideju kako da povezem 5.1 sistem na wd tv live hub 1TB, a da imam ton na zvicnicicam i sa tv-a i sa wd live ,konkretno DTS u 5.1..
5.1 sistem koji planiram je
http://www.tehnomanija.rs/katalog/sony-3d-blu-ray-dvd-sistem-bdv-e970w.html
Sta mislite o ovoj kombinaciji. Mozda se pitate sta ce mi dva uredjaja koja citaju HD materijal, ali eto volim nekada i skinuti film u full hd(imam ih stotine skinutih koji cekaju ovaj player :D) a i imam blu-Ray diskova sa filmovima a i treba mi 5.1 sistem . Ovaj mi je bas onako, mislim da kida :happy:

Onda ne moraš da brineš jer navedeni Sony podržava sve žive formate. Veži WDTV na Sony SPDIF kablom i podesi WDTV da prosleđuje sve formate Sony plejeru i nema brige.
Od preporuke se suzdržavam, nisam ljubitelj tih all-in-one sistema, ali to sam samo ja :)

Svaki put me Live sve vise iznenadi, jer pusta i neke .mkv fajlove koje ni KMPlayer niti bilo koji drugi plejer sa integrisanim kodecima nije mogao da pusti na PC-u.

Jedna stvar koja mi smeta je to sto ne moze da zapamti da zelim rezoluciju 720p/60Hz a on mi stalno vraca na 720p/50Hz :(

I jos kada bi ubacili neke TV kanale :D

Poslednja izmena:
Ja juce WD TV live hub 1TB uzeh, za 16 000, bruka stvarno..Prikacio sam wirelles usb adapter i radi perfektno. radio, Youtube,face,kupljenje covera i infa filma online klikom na taster, menjanje tema,online baza tema.. filkmovi rade bez ijednog trzanja, promena velicine boje titla i jos mnogo toga.. Jedina zamerka je sporo kopiranje preko lana na interni hdd u njemu. Kuci imam racunar ali laptop i u njemu nemam nsita. na poslu imam sata hdd 2+1Tb sa ukupno 1000 xvid i 400 Hd 720p filmova. to je mnogo materijala..kada ga prikacim u moju lan mrezu komp ga vidi bez problema, ali kopiranje ide 8-10Mb/s.. tako da ako zelim da napunim ovaj interni u njemu od 1TB treba mi preko 30 sati..To je mnogo. Nosim se sa mislju da izvadim ovj interni i prikacim ga kao jos jedan sata hdd na moj komp, kada bio to islo oko 4x brze,ali ne znam kakvi su prikljucci na njegom Hdd-u i da li je to moguce uopste

Poslednja izmena:
Svaki put me Live sve vise iznenadi, jer pusta i neke .mkv fajlove koje ni KMPlayer niti bilo koji drugi plejer sa integrisanim kodecima nije mogao da pusti na PC-u.

Jedna stvar koja mi smeta je to sto ne moze da zapamti da zelim rezoluciju 720p/60Hz a on mi stalno vraca na 720p/50Hz :(

I jos kada bi ubacili neke TV kanale :D

Kakve ti to fajlove imaš koje ni jedan plejer na PC-u nije mogao da pusti? Pre će biti da si napravio neku papazjaniju sa dekoderima...

Ja juce WD TV live hub 1TB uzeh, za 16 000, bruka stvarno..Prikacio sam wirelles usb adapter i radi perfektno. radio, Youtube,face,kupljenje covera i infa filma online klikom na taster, menjanje tema,online baza tema.. filkmovi rade bez ijednog trzanja, promena velicine boje titla i jos mnogo toga.. Jedina zamerka je sporo kopiranje preko lana na interni hdd u njemu. Kuci imam racunar ali laptop i u njemu nemam nsita. na poslu imam sata hdd 2+1Tb sa ukupno 1000 xvid i 400 Hd 720p filmova. to je mnogo materijala..kada ga prikacim u moju lan mrezu komp ga vidi bez problema, ali kopiranje ide 8-10Mb/s.. tako da ako zelim da napunim ovaj interni u njemu od 1TB treba mi preko 30 sati..To je mnogo. Nosim se sa mislju da izvadim ovj interni i prikacim ga kao jos jedan sata hdd na moj komp, kada bio to islo oko 4x brze,ali ne znam kakvi su prikljucci na njegom Hdd-u i da li je to moguce uopste

Transfer sigurno može mnogo bolje jer podržava Gigabit LAN. E sad ne znam kakav switch/router koristiš, ali ako je 100 Mbit-ni onda brže od toga što imaš ni ne može.

Unutra je SATA 2,5" disk, a priključci su isti kao na bilo kom SATA disku za desktop računare.

Dakle rešenje je ili da kupiš Gigabit switch ili da kačiš disk na desktop mašinu.

Nazad
Vrh Dno