Šta je novo?

WD TV Live

Posedujem wdtv, drugachija je verzija - ne znam da li je novija (kako ste vi spominjali)... Samo nemam ethernet pozadi njega.
Imam sledeci problem... kod pushtanja .mkv dts BluRay.x264, nece zvuk da radi kako treba, tj nema ga na svakom filmu koji je u tom x264, a ostali koji su AC3 shljaka bez problema.
Kasnije kada taj isti film iz x264 prebacim u AC3 radi bez problema. Sad da se nebih cimao oko svakog filma da ga enkodujem, da li postoji reshenje i kako ga mogu reshiti?

Poslednja izmena:
ja ljudi vise nemam ideju sta da radim
sve je ok ali ja folderima ne mogu da pristupim, odnosno wd ne vidi nista na njima
jednostavno nemam ideju kako da resim problem

Daj baci slike jednog od šerovanih foldera i sharing konfiguracije u win7. Mora da radi. Jesi umrežen utp kablom ili wifi adapterom?

Drago mi je da si rešio:)

da ne trazim, ima neko lako resenje za mkvmerge 4.4.0 i WD TV? nece da mi pusti nekoliko filmova, a odradio sam sa mkWDclean...

nisam obratio paznju, hvala...
mkclean sam probao, nije pomogao... probacu sada sa mkvmerge

zorane, imas temu samo za IAMM, da ne "zagadjujemo" ovde...

inace, Lasice, odradio sam uklanjanje header compression sa mkmerge 4.4.0 i sve opet lepo radi... hvala!

Ljudi da li je moguce da niko nema slican problem kao i ja.....znaci, ne mogu da vidim u network-u wd tv live, a mogao sam pre....i to je probano sa vise racunara...kada ukucam direktno IP, trazi mi user/pass, i nijedan ne odgovara, niti ovaj za win, niti za telnet, niti za webend, uopste ne kapiram sta je problem....znaci meni ne treba da wdtv live vidi komp i share-ovane foldere, meni treba da ja sa kompa vidim usb hdd koji je prikacen na wd tv live....OS na laptopu je W7 64bit

jesi li postavio ip adresu wdtva? sta se desava kad pingujes tu adresu?

Aj da probamo najgluplje... Jel' ti setovano pod settings>network>share folders on network... tako nešto?

@punkass
nisam probao da pingujem, ali sam svasta drugo probao, inace IP je dinamicka, ali da ne kazem staticka, jer svi uredjaji u kuci su stalno nakaceni, tako da je adresa....jer mogu da mu pristupim iz webenda (wdlxtv b-rad CFW)

@dkrstic
jesam, to je postavljeno....ma sve je radilo super....dok nisam stavio poslednji CFW, i onda vise ne mogu da mu pristupim preko mreze, osim kroz telnet i webend, ali to nije to

Ako je za utehu, taj pristup kroz mrežu usb disku zakačenom na wd ti je skoro neupotrebljiv... File transfer je mali, ždere ram na wd-u samo kopiranje, nekima se čak device dismountuje tokom kopiranja, ako pišeš na disk bude ti fajl corruptovan što vidiš kasnije kad iz win odradiš checkdisk. Bolje je zakačiti hdd pa iskopirati na pc-u te velike fajlove (pošto malih i nema :) ).

jeste spor, ali je korisno ako prebacujes npr neki muzicki album (FLAC) i sl....znam da se moze bez toga, ali....
a mislis da bi kopiranje bilo brze da potrazujem fajlove sa wdtv prema pc-u?

Ne, otprilike je slična brzina za in/out...
Ček, ček... a jesi li probao da prebacuješ ftpom, tako zaobilaziš klasične share folder probleme u win/sambi?
Ako nisi probaj to, user i pass kao kod telneta, ako možeš da se telnetuješ morao bi i ftp da radi.
Ako ni ftp ne radi, digni ruke... do nekog sledećeg fw update-a...

Jesam, to sam probao, i pazi sada cudna stvar se desava, ukonektujem se na njega, ali ne vidim nijedan folder...

Konektuj se iz TotalComm, u RemoteDir stavi "/tmp/media/usb".

probacu veceras, sada sam na poslu, javljam sta sam uradio....hvala na pomoci!

Ako ne uspeš, pogledaj da li ti nešto ispisuje preko webend > system tools > bug report... u trenutku kada ne uspe pristupanje...

pristup je spor ali ne toliko da bih imao potrebe da ga kacim na kompjuter. ostalih problema nemam.

Na kraju sam morao da instaliram poslednji zvanicni original FW, i sada mi sve radi kako treba...jeste da sam izgubio mogucnost skidanja torrent-a, ali sta da se radi....tako je...

Ne reče za ftp da li ti je radio...
Ne očajavaj, uvek možeš da probaš opet b-radov. Zeznuta ti je samba bila, da nisi greškom stavio fw od plusa, dešavalo se i to ?

nije pomoglo ni sa ftp-om, uspem da se nakacim, ali ne vidim nijedan folder...onda sam odustao od svega, instalirao poslednji oficijelni FW i sada sve radi kako treba.....jedino sto nemam mogucnost da skidam torrent-e, u stvari, to je jedina stvar koju sam ja koristio od b-rada, u ostale mogucnosti nisam ni upucen....inace, ja jesam jednom pogresio, i skinuo live plus CFW, ali nisam uspeo da ga instaliram, pa tek kada sam skontao sta je greska, instalirao sam CFW za live, i to je proslo ok...e sada, nisam siguran da je tada pocelo sve da me zeza...mozda

Zašto je zamrla tema...?
Jedno pitanje, pretragom teme sa "dts" nisam našao konkretan odgovor, priča se o dts na stereo preko hdmi, ali me interesuje nešto drugo. Naručio sam uređaj iz "SFRJ Njemačke" :D a sad ste me uplašili, pa reko` da otkažem dok je vreme. Dakle, za sada nemam LCD i gledao bih mališu na običnom crt tv-u dok se ne ponovim. Znači ono šta me plaši je DTS na stereo preko činčeva, jer bih i sliku i zvuk vukao preko tog hibridnog av izlaza, pa na scart u crt tv.
Konkretno, primer je mkv film u dts-u, da li ću imati zvuk na CRT tv-u?
Ako bi bio ljubazan neko od vlasnika da proba u subotnje pre podne :)
P.S. naravno da se pitanje odnosi na WDTV LIVE.

Čitao sam ovu temu i slinio i onda mi se ukazala dobra prilika da i ja nabavim uređaj. Oduševljen sam. Stvarno je sjajna mašinica.

Nisma imao nekih ozbiljnijih pšroblema da ga namestim. Proradilo je i umrežavanje i sa XP i sa Win 7 bez ikakvih problema.

Jedino što sam primetio, to je da izgled azahteva d amu mrežna maska bude 255.255.255.0. Kod mene je 255.255.255.224 i to nije prolazilo. DHCP nije umeo da svari a kada bih probao ručno da podesim parametre mreže tvrdio je da mrežna maska ne valja. Tek kada sam ga stavio u mrežu sa maskom 255.255.255.0 sve je proradilo kako treba.

Očekivao sam malo više opcija, na primer da mogu da ubacim neki shoutcast radio stream ili tv stream po izboru.

Koji firmware valja staviti? Vidim da na najnoviji 10.4.17V nešto mnogo kukaju.

Poslednja izmena:
Mene nervira samo to što neće da upamti u opcijama da je subtitle "ON" već ga stalno vraća na "OFF" pa kod pokretanja filma nema titla već se mora ići na opcije da se uključi titl.

Da li je i kod vas tako?

Nazad
Vrh Dno