Šta je novo?

WD TV Live

koji FW ima podrsku za Moviesheets ( predpostavljam da mora da se instalira ), moj je na 1.02.21 i uspeo je da zakuca kad sam probao da pustim BDRIP u mkv.
i
jel ima nacin da se premotava film sem ovih x2,x4,x8,x16, odnosno jel u novijim fw ima mogucnost jump to time ili nesto slicno???
Kod zvaanicnog FW ni u novijem nema druge mogucnosti sto se tice premotavanja kod B-rad FW ima plus pluginovi koji se dodaju.

... titl mora da bude isti naziv kao i sam film....takodje i omot -cover ali u JPEG formatu!!! bar se meni to u praksi pokazalo da radi jer mi se desavalo da u JPG ne ucita i sliku omota filma a zasto neznam!!
Moje iskustvo na 2 takva modela su fantasticna i slobodno ga mogu preporuciti svima jer za poslednjih godinu dana nikada nisam imao niti jedan jedini problem sa njim PREPORUKA!

A jel prikazuje omote ako je JPG format a naziv je "folder.jpg"? To prihvata većina plejera na PC-u a s obzirom da bih sa servera vukao filmove i na HTPC i na WDTV Live bitno mi je da ne moram ništa da prilagođavam WDTV-u.

Poslednja izmena:
i jel ima nacin da se premotava film sem ovih x2,x4,x8,x16, odnosno jel u novijim fw ima mogucnost jump to time ili nesto slicno???

Imas skok od 10min. Pritisnes FF jednom (to je 2x premotavanje) pa stisnes next. Isto tako sa REV i PREV unazad.

Imas skok od 10min. Pritisnes FF jednom (to je 2x premotavanje) pa stisnes next. Isto tako sa REV i PREV unazad.

hvala za premotavanje, sada je mnogo lakse!
e sad novi problemcic
ja sam definitivno duduk kad su mreze u pitanju, elem ubacio sam network adapter d link 140 i lepo ga nakacio na net ( sve radi ko sat ) ali kad ocu da pristupim hardovima krecu problemi.
trazi mi accaunt i pasword
i dalje nemam pojma

I ja imam slican problem, ako ne i isti, naime otkada sam stavio najnoviji wdlxtv FW 1.03.49_V-WDLXTV-Live-0.4.5.3 imam problem da pristupim USB disku koji je nakacen na wd tv live preko mreze, tj sa laptopa. Stalno mi trazi autorizaciju, ali mu u tom slucaju ne odgovar ni web frontend user/pass, niti mu odgovara telnet user/pass. Ne kapiram sta se desilo, ali u windows 7 64bit home edition, pod network ne vidim wdtv live, a i kada ga vidim, ne mogu da mu pristupim.

@Allien
Na windowsu xp vidi koja ti je workgroupa, ako nisi ništa dirao onda je "WORKGROUP". Na wd-u resetuj login share pod settings, onda ubaci workgroup name isto kao sa windowsa, acc i pass stavi isti kao kad ulaziš u win. Onda će videti shareovane foldere. Disable-uj firewall na trenutak probe radi.

@biker
jesi li probao telnet sa user root a za pass blank, tj samo enter. Ako ti to ne radi nađi na forumu app.bin koji služi za resetovanje passworda.

@krstic
nisam probao sa tim user/pass, jer imam postojeci user/pass za pristup sa telnet-om, hocu reci, ja znam koji je user/pass (za web frontend i za telnet), ali ne znam koji mi windows trazi, sa starim FW nisam imao nikakvih problema. Proverio sam i da nije slucajno firewall i kojekakve gluposti, ali nista...pisao sam i na wdlxtv forumu, ali nema odgovora....iritirajuce bas da ne mozes da pristupis disku.

Menjana je samba u verziji koju imaš, zato su problemi.
Ako možeš da pristupiš preko webenda, pogledaj pod messages šta ti ispisuje u vreme kada pristupaš.
Dodeli wdu istu workgrupu kao u win.
Jel' možeš da se telenutuješ?

Sada sam na poslu, tako da to mogu da vidim tek veceras, ali sa sigurnoscu znam da je ista grupa kao u win. Probao sam telnet kroz webend, i to mi radi.

@dkrstic

probao sve navedeno ali rezultat je isti " wrong user name or pasword "
samo da napomenem da je kod mene WIN7 a ne xp ( ako uopste pravi razliku )

^Jesi li ukljucio u W7 "Turn off password proteced sharing"

Uradi Clear login name and password, stavi auto login na off za momenat. U Win7 obavezno na šerovanim folderima moraš imati permissions za Everyone->READ. Naravno i tvoj user acct na FULL.Meni bez toga ne radi nikako na 7-ci. Takodje kao sto su ostali vec rekli group mora biti WORKGROUP.Posle toga bi trebalo da bude ok.

uff kakav sam baksuz
sve uradio kao sto ste predlozili i nekako preskocio korak vezan za user i pasword ali stizu sledeci problemi ( jel ta 7ca toliko baksuzna )
kad pristupim kompu, wd svaki put vidi drugacije, u principu da mi da vidim samo users/default ili public, tu naravno nista nema od fajlova.

e sad kad izadjem na back i ponovo se vratim, wd mi vidi hardove ali svaki put drugacije, odnosno nekad sve, nekad samo jedan, nekad dva... , a da zlo bude vece ni u jednom od tih hardova ne vidi nista ( samo ispise da nema video ili music ili photo ).
uff pogubi zivce sa ovim

Isti sam problem i ja imao, restart racunara, restart WD, na racunaru windows firewall na off, i onda je sve OK. Posle toga radi sve kako treba.

Nema potrebe firewall off meni sve radi normalno ali je trebalo malo vise cimanja, 2-3 restarta. Cini mi se da ti ne ides na šerovane foldere nego na onu drugu opciju ufff zaboravio sam naziv a odmah se nalazi ispod tvog usera grrr ajde kad dodjem kuci sa posla javljam ako ne rešiš.

pozdrav svima!planiram da kupim neki media player pa me intersuje par stvari!da li moram imati full hd lcd televizor ili mogu da prodjem i sa hd ready posto ga vec imam da bih mogao da gledam hd filmove?da li se mogu gledati 3d mkv filmovi i kako to izgleda?jel se moze snimati tv program sa media playerom i koji moze da snima?i da li se mogu spojiti 5.1 zvucnici?to mi je najbitnije pa bih vas molio da mi odgovorite i ako moze neka preporuka sta da kupim a da imam sve ovo!!

Nema potrebe firewall off meni sve radi normalno ali je trebalo malo vise cimanja, 2-3 restarta. Cini mi se da ti ne ides na šerovane foldere nego na onu drugu opciju ufff zaboravio sam naziv a odmah se nalazi ispod tvog usera grrr ajde kad dodjem kuci sa posla javljam ako ne rešiš.

ajde pomagaj posto nista nisam uradio sa firewallom, odnosno nisam resio problem.
daje mi poruku da nema media fajla u folderima

Evo ovako: Ja mislim da ti ides na "Media servers" umesto "Network shares". Naravno moze i ta prva opcija ali tu moras da namestis sharing u doticnom media serveru koji koristis(npr. Windows media player). Ako si lepo sherovao foldere trebas ici znaci kod mene je ovako: Video->Network shares->Win7 i tu vidim sve foldere koje sam sherovao po postupku iz predjasnjih postova. Ako ti daje wrong username or password, resetuj sve, unchekiraj Auto login i probaj da se ulogujes sa tvojim accountom. Moras imati u permissions: Everyone na READ. Naravno pre svega ovoga trebas Enable sharing u Win7 za home i public network barem je tako kod mene.
Pokusaj vise puta restart kompa pa onda WDTV. Ako nece iskopcaj iz struje WDTV sacekaj pa ukljuci, mora da proradi.
Pozdrav i javi sta si uradio.
p.s: Izadje mi update fw ovaj poslednji sta daje, jel ima nekih vecih promena?

Evo ovako: Ja mislim da ti ides na "Media servers" umesto "Network shares". Naravno moze i ta prva opcija ali tu moras da namestis sharing u doticnom media serveru koji koristis(npr. Windows media player). Ako si lepo sherovao foldere trebas ici znaci kod mene je ovako: Video->Network shares->Win7 i tu vidim sve foldere koje sam sherovao po postupku iz predjasnjih postova. Ako ti daje wrong username or password, resetuj sve, unchekiraj Auto login i probaj da se ulogujes sa tvojim accountom. Moras imati u permissions: Everyone na READ. Naravno pre svega ovoga trebas Enable sharing u Win7 za home i public network barem je tako kod mene.
Pokusaj vise puta restart kompa pa onda WDTV. Ako nece iskopcaj iz struje WDTV sacekaj pa ukljuci, mora da proradi.

kod mene je kontra, sa wd tv live mogu da vidim share folders i files na kompu (ali samo ako idem na media server, a ne na network share(tu ne vidi nista)), ali ne mogu sa kompa da vidim folders i files na usb disku koji je nakacen na wd tv live

pozdrav svima!planiram da kupim neki media player pa me intersuje par stvari!da li moram imati full hd lcd televizor ili mogu da prodjem i sa hd ready posto ga vec imam da bih mogao da gledam hd filmove?da li se mogu gledati 3d mkv filmovi i kako to izgleda?jel se moze snimati tv program sa media playerom i koji moze da snima?i da li se mogu spojiti 5.1 zvucnici?to mi je najbitnije pa bih vas molio da mi odgovorite i ako moze neka preporuka sta da kupim a da imam sve ovo!!

i ja gledam na HDReady, i vecinu filmova sto sam skidao su i za 720p.
ni ne znam da postoji 3D mkv.
za snimanje ti treba drugi uredjaj, tipa IAMM Novatron
mogu da se spoje ako imas opticku konekciju, a pored nje je samo stereo.
za ove pare, nista drugo... za sada.

sve sam probao i na media servers i na netwiok share i ostaje mi isti problem:
kad iz network share udjem u komp, prvo mi vidi samo usere pa onda kad izadjem nazad pa se opet vratim na isto, vidi nekad sve hardove a nekad samo pojedine i kad hocu da pristupim hardovima on mi ispise da nema media fajla.
na kompjuteru sam podesio sharovane hardove da budu reed i da imaju dozvolu da im se pristupi.
jednostavno nema ideju zasto WD ne vidi sadrzaje hardova.
da naglasim da sa kompa bez problema pristupam wd-u odnosno hardu koji je nakacen na njega.
jednostavno nemam ideju

sve sam probao i na media servers i na netwiok share i ostaje mi isti problem:
kad iz network share udjem u komp, prvo mi vidi samo usere pa onda kad izadjem nazad pa se opet vratim na isto, vidi nekad sve hardove a nekad samo pojedine i kad hocu da pristupim hardovima on mi ispise da nema media fajla.
na kompjuteru sam podesio sharovane hardove da budu reed i da imaju dozvolu da im se pristupi.
jednostavno nema ideju zasto WD ne vidi sadrzaje hardova.
da naglasim da sa kompa bez problema pristupam wd-u odnosno hardu koji je nakacen na njega.
jednostavno nemam ideju

hahahah, od tvog i mog wd-a jedan pravi...kod tebe radi u jednom, kod mene u drugom...katastrofa!

Menjana je samba u verziji koju imaš, zato su problemi.
Ako možeš da pristupiš preko webenda, pogledaj pod messages šta ti ispisuje u vreme kada pristupaš.
Dodeli wdu istu workgrupu kao u win.
Jel' možeš da se telenutuješ?

Gde da pogledam messages? Gde se to nalazi?

najefikasnije podesavanje u win7 je da otvorite na svom kompu novi korisnicki nalog za wd tv i odredite lozinku. u network and sharing centru podesite da vam je mreza home ili work. iskljucite(istupite iz) workgroupa, tj. homegroupa, na kompu.
u advanced network settings turn on: file sharing, network discovery, password protected, a pod homegroup(workgroup) connections izaberite: use user accounts ... preporucujem i da vam media streaming bude off za pocetak, posto je to mene nekad znalo da zeza(sada i to radi).

zatim sherujte diskove koje zelite sa nalogom koji ste napravili za wd tv(desni klik, pa share with, pa advanced, pa selektujete nalog wd tva u padajucem selektoru i onda add).

na wd tv sada idite na network shares i pristupite prako naloga i lozinke koje ste kreirali...

ali ovo je kontra smer, ali kako namestiti da ide od kompa ka wdtv-u....jer npr ja hocu da kopiram nesto sa kompa na wdtv (odnosno na disk koji je nakacen na njega), a ne da sa wdtv-a kopiram sa mog kompa...u principu dodje na isto, ali me nervira zato sto je to pre radilo, a sada vise ne.

ja ljudi vise nemam ideju sta da radim
sve je ok ali ja folderima ne mogu da pristupim, odnosno wd ne vidi nista na njima
jednostavno nemam ideju kako da resim problem

Nazad
Vrh Dno