Šta je novo?

WD TV Live

pozdrav svima,
da li na ovoj spravi kod puštanja titla može da se namesti da ima neku, recimo crnu pozadinu jer sam se susretao sa raznim plejerima gde nije bilo te mogućnosti pa je onda nastajao problem u čitanju ako su slova recimo bela a slika ispod svetla onda se ništa ne vidi.

Ne moze da se namesti, slova su bela ali imaju border crne boje, tako da nisam nailazio na problem sa citanjem kod svetlijih slika.

...upravo tako, mozes odabrati border koji jako dobro istice titl...sprava je gotovo savrsena - tiha, pouzdana, podrska odlicna... uopsteno - sve radi `na prvu`!!pozzzz

Da li sa ovim wd-om moze da se surfuje interentom? Posto me interesuje, igrao bi neke flash igre preko neta!

ali posto su dodali podrsku za USB tastaturu sa novim FW :)
who knows ? ;)

Posle nekoliko meseci upotrebe, još uvek se oduševljavam ovom spravicom. Wireless preko rutera i puštam sve živo. Zaista dobra stvar.

Evo urekoh spravicu.
Da li se nekome dešavalo da kod reprodukcije nekih filmova, prvo nestane titl, a zatim se ukoči slika, pa posle desetak sekundi krene fim ubrzano za vreme koje je stajao zamrznut, i nastavi normalno sa reprodukcijom. Čudno? Da nije bitrate ili nešto do filma (DVDRIP)

sa cega pustas? prekopiraj film na USB fles pa probaj sa njega - cisto da vidis da li je do filma ili do medija...

Nova beta je upravo izasla:

Version 1.03.35_V: Limited Public Beta

Resolved Issues:
• Resolved MP4 problems with seeking and audio stopping.
• Resolved MP4 poor frame-rate and audio out of sync.
• Resolved File Share group name – No longer requires all group names to be the same. (Reset
to factory defaults required)
• Resolved various user interface translation issues.

http://www.wdc.com/wdtvlive_limitedpublicbetarelease/

Poslednja izmena:
Jedno brzo pitanje, mozda je vec bio odgovor, al' ne nadjoh ga.

Zamislio sam kombinaciju Laptop>Wireless>Router>UTP kabl>WD Live>HDMI>FullHD LCD TV. Da li je Wireless (802.11g, 54mbps) usko grlo za pustanje 1080p .mkv-ova preko mreze?

sigurno, jer 54Mbps ti je u realnosti oko 2.5MB/s... mislim da vecina MKV ima mnogo vise preko toga, jer Xvid ti je uglavnom oko 1MB/s.

evo sada sam proverio, 720p MKV od 6.5GB ima 6MB/s video bitrate i 1.5MB/s audio rate = 7.5MB/s sto mu dodje tri put vise od maksimuma za 54Mbps wireless.

Taj film koji imas verovatno je 7.5Mbps, a to je dosta manje od 54Mbps.

Evo jednog mog 1080p primera:

File size : 15.8 GiB
Duration : 2h 45mn
Overall bit rate : 13.6 Mbps

kada ga WD TV vuce preko mreze (kablom povezan) dumeter pokazuje:
dumeter2.jpg

Ovo su srednje vrednosti u zadnjih 10 sekundi, inace upload se krece uglavnom izmedju 1-1.3Mbps

Poslednja izmena:
Evo urekoh spravicu.
Da li se nekome dešavalo da kod reprodukcije nekih filmova, prvo nestane titl, a zatim se ukoči slika, pa posle desetak sekundi krene fim ubrzano za vreme koje je stajao zamrznut, i nastavi normalno sa reprodukcijom. Čudno? Da nije bitrate ili nešto do filma (DVDRIP)

Ako je film sa HDD-a, to se desava kada se hdd iskljuci, a to vreme je potrebn da se hdd ponovo ukljuci, iscita sta treba itd. Nije bas 10s, malo je manje (5-7s)

Ako je film sa HDD-a, to se desava kada se hdd iskljuci, a to vreme je potrebn da se hdd ponovo ukljuci, iscita sta treba itd. Nije bas 10s, malo je manje (5-7s)
Da li si siguran? Zašto se HDD isključi? Koči samo na nekim filmovima, mislim da je nešto drugo u pitanju.

ako se dešava u toku reprodukcije onda je neki problem, pošto meni npr na popcornu se dešava kad pauziram nešto da HDD ode u stand by nakon 3 min i kad pokrenem ponovo film krene kao fast forward ali 10 sekundi pre pauziranja filma i tako brzinski dođe do tog momenta pauze ukoči sliku na tren i onda nastavi sa playback-om.

Jedno brzo pitanje, mozda je vec bio odgovor, al' ne nadjoh ga.

Zamislio sam kombinaciju Laptop>Wireless>Router>UTP kabl>WD Live>HDMI>FullHD LCD TV. Da li je Wireless (802.11g, 54mbps) usko grlo za pustanje 1080p .mkv-ova preko mreze?

Jeste itekako ;)

Ima li nekih verzija od b-rad-ovih verzija,....davno nije pomenuto da ga je neko testirao ?:type:

Uzgred,nasao sam neki link sa odlicnom muzikom,mislim,..radio stanica,..dal moze da se nekako ta radio stanica ili neki nacin dal postoji da se memorise u wd-u za slusanje ...Thnx:,,:

Uzgred,nasao sam neki link sa odlicnom muzikom,mislim,..radio stanica,..dal moze da se nekako ta radio stanica ili neki nacin dal postoji da se memorise u wd-u za slusanje ...Thnx:,,:

Nemam direktna iskustva ali na IAMM plejeru se kopira .pls fajl i radi za i-radio...

...za te namene podigni na compu server...koristim http://www.wildmediaserver.com/ , koji u listi podrzanih uredjaja ima WDTV Live i sve radi odlicno...evo i linka sa foruma posvecenog playerima i WMS: http://www.wildmediaserver.com/forum/viewforum.php?f=12 ...pozzzz

http://www.anandtech.com/show/3830/wd-tv-live-plus-western-digitals-latest-media-player-reviewed/1

auuu, ako sam i razmišljao o LIVE-u nakon ovog testa sigurno više ne razmišljam.
dobro iako je plus razlika je samo u netflixu i pandori u odnosu na običan live.
najzanimljivija mi je nova cena za običan live u americi - 89,99$ tačno 2,5x jeftiniji nego kod nas mada to mu je i realna cena. da kod nas košta 6500din kao tamo već sutra bih ga kupio sa sve nedostatcima koje navode u textu.

Poslednja izmena:
Treba ti jos jedan player pored popcorn-a?

pa pravo da ti kažem ne treba, al sam gadgetfreak pa kupim nekad nešto novo čisto iz dosade.
mada trenutno mi je bolja opcija LG 570 pošto za malo više para pušta blu ray a kolekcija blu rayova je počela da mi se povećava.
*** dosadno mi :D

Pocele su cudne stvari da mi se desavaju na WD-TV Live, nisam ga koristio nekih 15 dana dok sam bio na odmoru i sad na nekih 1080p/720p ripovima pusta zvuk a na nekim ne.

Jel imao ko slicnih problema?

Ako je encode radjen sa novim mkvmerge 4.1 onda neces imati zvuka, ako sa 4.2 onda ni sliku zbog header removal compression-a. Sacekaj novi firmware, ili pusti film kroz mkvmerge 4.0, pa ce biti i zvuka i slike.

Ja imam WDTV Gen2 i takođe su počele čudne stvari da se dešavaju od juče (pre toga apsolutno nikakve probleme nije pravio).

Prebacim 1080p MKV film na WD MyBook Essential 2 TB sa kojeg inače najčešće puštam materijal, priključim ga na WDTV, pokušam da pustim film, ništa. Zaustavim, pokušavam ponovo, pojavi se onaj krug koji se vrti i nastavi da se vrti u nedogled :(

Resetujem plejer (na dugme sa strane), ponovo probam sa istim diskom i istim filmom, ništa.

Ponovo resetujem, priključim Passport pustim nešto drugo, radi.

Pronašao sam temu na WDTV forumu sa istim problemom koji je očigledno rasprostranjen :(

Da li je još neko imao ovakav problem?

Nazad
Vrh Dno