Šta je novo?

WD TV Live

• Začetnik teme Začetnik teme Zvone
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sto se tite citanja titla , stavi naziv titla isti kao naziv filma , stim da ti na kraju ostane srt ili sub.

Ma probao sam sve i nece. Kao da ne postoji titl. Mora da je u samom formatu titla nesto sto mu ne odgovara. Ne znam da li postoji ogranicenje u pogledu duzine naziva titla ili nesto slicno sto mu smeta

Probaj da skines neki drugi titl, testa radi, nebitno da li odgovara bas toj verziji filma koji imas ili ne. Takodje, ako imas jos neki fajl u tom folderu, recimo .nfo obrisi ga pa probaj ponovo.

Poslednja izmena:
Meni ne čita sub titl dok srt ide bez problema.

Meni je juce stigao player, probao sam jedno 15ak filmova do sada, uglavnom su srt prevodi ali se nadje po koji sub, i nisam imao uopste problema sa njima. Firmware nisam updatovao, znaci verzija je 1.01.00.
Jedini problem imam sa ssa titlovima, u situaciji kada treba da ispise dva reda on ispise samo jedan.

Druga stvar, ne vezano za titlove. Imam nekoliko trailera u mov formatu i skoro svaki od njih secka, neki od njih manje neki vise.
Ista situacija je sa 720p klipovima skinutih sa youtuba.
Sa druge strane, imam nekoliko 1080i materijala sa kojima se racunar dosta muci, dok ih playeru pusta dobro.
Inace HD filmovi rade odlicno, sem jednog, koji isto tako krene da secka sa vremena na vreme, a gledao sam u media infu i nisam uocio nikakvu razliku u odnosu na ostale filmove koji rade dobro.

Poslednja izmena:
Ja imam jedno pitanje za vlasnike. Da li je moguca konekcija:
video preko: wd hdmi -> plasma hdmi, a audio wd analog -> stereo zvucnike.

Zelim da postignem da kad gledam film, zvuk ide preko stereo zvucnika, ne preko tv-a. Kad tv nije ukljucen da mogu sa kompa preko wd-a da pustim muziku iz wmp ili nekog drugog plejera.

Jel izvodljivo ovako nesto? Imam stereo zvucnike sa cinc ulazima (Microlab solo 6).

Dok se WD igra sa raznim firmware prereleasima Asus O!Play Air koji je imao do skoro losu podrsku za Oplay izbacio je novi FW gde ni manje ni vise novosti kao sto su

Internet TV: ABC, BBC News, NBC, fox sports, NHK…100 stations
Internet Radio: Over 20,000 stations
Weather: You can search World Weather by geographical Region or country

plus otklonjeni razni bagovi i obecavaju uskoro sa novim FW
New firmware will be released soon and let you enjoy more features and have fun!

Svakako za svaku pohvalu ako sve ovo funkcionise.

Da odgovorim samom sebi,a mozda nekom zatreba.
Ne radi ni sa oficijalnim ni sa Bradovim firmverom,licno probao.

Jedina novost u odnosu na betu 1.02.19 je:

Resolved Cover-Art issue with folder.jpg & file.jpeg

kolike maksimalne bit-rate .mkv-a mogu da se proguraju sa USB diska, a da nema ni mrvu trzanja?
kolega ran i ja smo sinoc probali Speed .mkv 15,2Mbps /13,7 Video + 1,5 Audio/ sa MyBook 1TB, idealno radi....

da li moze blue-ray ´ladno da prodje sa USB diska?

poz...

Poslednja izmena:
Pa ja pustam sa mog WD passport-a 320gb bez ikakvih problema.

Ja sam puštao MKV fajl od 6GB bežično bez ikakvih problema. Za puštanje preko externog diska garantujem da će ići ladnooo, sve.

kolike maksimalne bit-rate .mkv-a mogu da se proguraju sa USB diska, a da nema ni mrvu trzanja?
kolega ran i ja smo sinoc probali Speed .mkv 15,2Mbps /13,7 Video + 1,5 Audio/ sa MyBook 1TB, idealno radi....

da li moze blue-ray ´ladno da prodje sa USB diska?

poz...

Kao prvo to je prosecan bitrate i ne mozes da gledas samo njega . On moze da skoci u zahtevnijim scenama mnogo vise od 13.7

usb 2.0 ima veci trasnfer speed i od max standardom ogranicenog blu ray bitrate-a ( koji je 48Mbit/s odnosno 40 max za video i 8 za audio)
Tako da bi trebalo i svaki blu ray i x264 encode pustiti bez problema.

e sad naravno nema usb flash nikad max usb2.0 read speed...
Tako da zavisi od flash-a... Oni brzi imaju oko 33-5mb/s sto je opet dovoljno za svaki encode ( sto vi nazivate mkv) koji postoji

Poslednja izmena:
Zanima me jedna stvar u vezi ovog plejera a i slicnih (npr Asus O!Play) koji imaju mrezni prikljucak. Da li je moguce na njega prikljuciti eksterni DVD (usb, esata)? Ako je odgovor NE, zanima me da li je moguce preko mreze deliti dvd uredjaj racunara?
Ipak svi imaju gomilu filmova snimljenih na DVD i CD medijima pa je nedostatak uredjaja mali ili veliki problem.

Zanima me jedna stvar u vezi ovog plejera a i slicnih (npr Asus O!Play) koji imaju mrezni prikljucak. Da li je moguce na njega prikljuciti eksterni DVD (usb, esata)? Ako je odgovor NE, zanima me da li je moguce preko mreze deliti dvd uredjaj racunara?
Ipak svi imaju gomilu filmova snimljenih na DVD i CD medijima pa je nedostatak uredjaja mali ili veliki problem.

Eksterni DVD preko usb verovatno moze a preko esta ne jer neposeduje esata prikljucak sto se tice deljenja DVD sa racunara to moze provereno.

Ljudi jeste li provalili foru ja na svom wdtv live imam verziju softvera 1.01.11 koju sam skoro vratio jer sam hteo da ubacim neki od b-radovih varijanti i sada mi na primer neda da pustam you tube već trazi da ubacim novu verziju posto ju je prepoznao na netu da postoji . Koje je resenje ako necu da updejtujem hehe .

Ljudi jeste li provalili foru ja na svom wdtv live imam verziju softvera 1.01.11 koju sam skoro vratio jer sam hteo da ubacim neki od b-radovih varijanti i sada mi na primer neda da pustam you tube već trazi da ubacim novu verziju posto ju je prepoznao na netu da postoji . Koje je resenje ako necu da updejtujem hehe .

Updejt prosto odbijes cancel a kako mislis neda ti na yuo tube.

sta, jel blue-ray?
hi bit-rate .mkv?

Pa bilo sta ide i preko USB-a malog a i preko externog hdd-a. Nema nikakvog stucanja. Sto se tice bezicne solucije tu vec mkv preko 4gb pocinje da zapinje dok mrezni kabal izvlaci bukvalno sve kao da ide direktno preko hdd-a externog.

Pa bilo sta ide i preko USB-a malog a i preko externog hdd-a. Nema nikakvog stucanja. Sto se tice bezicne solucije tu vec mkv preko 4gb pocinje da zapinje dok mrezni kabal izvlaci bukvalno sve kao da ide direktno preko hdd-a externog.
Preko LAN kabla ne moze da izvuce blu-ray ako je bitrate preko 20mbps i ako je zvuk LPCM ili DTS, i na nekim AC3 pokazuje slabost. Tako da nije 100% sigurna varijanta.

Preko usb-a ide sve glatko.

meni je bitno da preko usb-a ide...
naravno da ne ocekujem da preko lan-a idu hi bit-rate filmovi...

poz...

wd tv live

Updejt prosto odbijes cancel a kako mislis neda ti na yuo tube.

Pa lepo odbijes update i onda ti neda da pustas nista sa youtuba mozes samo da ides na pregled i kada hoces da pokrenes neki fajl on ti izbaci poruku da moras da uradis update a do pre neki dan je sve radilo ok he

Preko LAN kabla ne moze da izvuce blu-ray ako je bitrate preko 20mbps i ako je zvuk LPCM ili DTS, i na nekim AC3 pokazuje slabost. Tako da nije 100% sigurna varijanta.

Preko usb-a ide sve glatko.

Nemam nijedan Blu-ray preko 20mbps tako da me to ne tangira 😀

Jel primetio jos neko da titlovi nisu tacno na sredini nego malo levo sa najnovijim firmwareom?

Ja imam jedno pitanje za vlasnike. Da li je moguca konekcija:
video preko: wd hdmi -> plasma hdmi, a audio wd analog -> stereo zvucnike.

Kupio sam WD Live pa da odgovorim sam sebi na pitanje 🙂 mozda nekom i zatreba:
ovakvo povezivanje radi bez problema.

Sto se tice filmova preko LANa radi sve bez problema razni bitrate-ovi mkv, cak i premotavanje, nisam imao problema sa sinhronizacijom slike i zvuka kao na nekim klipovima sa YouTube koji kritikuju WD Live.

Jedini problemcic sam imao sa filmom Fight Club 1080p od 17 GB , gde je u jednoj sceni nestao zvuk, pa sam samo pauzirao i opet pustio play i onda je proradilo. Valjda je to zbog onih naglih skokova bitrate-a u pojedinim scenama za koje ni LAN veza nije dovoljna. U isto vreme sam sa kompa vukao i sa usenet-a 200 kBs.

Filmovi od 10 GB i manje rade bez ikakvih smetnji, po meni cak i ovaj od 17 GB je radio super, sad ako jedanput ili dva put tokom filma pauziram i ponovo pritisnem play to nije nista.

Izvanredna spravica.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno