Šta je novo?

WD TV Live

• Začetnik teme Začetnik teme Zvone
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, napisao sam vec u postu iznad.
Ako se vrti samo krug i ne pusta video onda je film najverovatnije encodovan sa mkvmerge 4.2. Skines mediainfo i proveris za taj film. Posle skines mkvmerge 4.0 i remuxujes ga s tom verzijom, pa ce raditi.

Skinuću mediainfo i proveriti situaciju za taj konkretan film, ali me buni što kada zablokira na tom filmu ne mogu da pustim nijedan film sa tog diska (koje inače pušta bez problema).

Da li postoji mogućnost šerovanja samo određenih foldera sa diska koji je nakačen na WDTV live? Sada svi koji su u mreži vide sve foldere, a to mi trenutno ne odgovara. Ima li neko rešenje?

Jedno brzo pitanje, mozda je vec bio odgovor, al' ne nadjoh ga.

Zamislio sam kombinaciju Laptop>Wireless>Router>UTP kabl>WD Live>HDMI>FullHD LCD TV. Da li je Wireless (802.11g, 54mbps) usko grlo za pustanje 1080p .mkv-ova preko mreze?

Ako je samo laptop na wifi onda radi sve bez problema!:wave:

Izasao je novi bradov firmware i otklonjeni su bezbroj nedostataka. Mozete ga skinuti sa ove adrese i nosi oznaku 0421
http://b-rad.geg0r.de/index.php?dir=wdlxtv-live/

Sad radi ko satić. Internet radio je shoutcast i bukvalno su sve stanice prisutne. Ukljucujuci sve naše stanice kojih sam mogao da se setim. :,,:
Ranije je bilo nekih problemčića sa reprodukcijom YouTube HD materijala sad i to radi super. Stvarno je ekstra firmware i izvukao je maksimum iz doticnog uredjaja.:guitar:

Ako je samo laptop na wifi onda radi sve bez problema!:wave:

Izasao je novi bradov firmware i otklonjeni su bezbroj nedostataka. Mozete ga skinuti sa ove adrese i nosi oznaku 0421
http://b-rad.geg0r.de/index.php?dir=wdlxtv-live/

Sad radi ko satić. Internet radio je shoutcast i bukvalno su sve stanice prisutne. Ukljucujuci sve naše stanice kojih sam mogao da se setim. :,,:
Ranije je bilo nekih problemčića sa reprodukcijom YouTube HD materijala sad i to radi super. Stvarno je ekstra firmware i izvukao je maksimum iz doticnog uredjaja.:guitar:
Pa dobro Boki, a može li sa B-Radovim Firmwareom da se ograničava pristup folderima, stvaljanje lozinke ili slično?
Ja ne želim da se vide svi folderi na mreži sa diska koji je nakačen na WDTV Live.

Da, napisao sam vec u postu iznad.
Ako se vrti samo krug i ne pusta video onda je film najverovatnije encodovan sa mkvmerge 4.2. Skines mediainfo i proveris za taj film. Posle skines mkvmerge 4.0 i remuxujes ga s tom verzijom, pa ce raditi.

naleteo sam na ovaj problem sa jednim filmom. malo sam pretrazio i nasao sam ovaj sajt: http://www.matroska.org/downloads/mkclean.html

tu moze da se skine ZIP fajl koji sadrzi mkWDclean.exe koji sam odradi sta treba kako bi imao zvuk na WDTV.

pokrece se iz command prompta sa:
mkWDclean ime_fajla.mkv

i za 5min sve super.

Pa dobro Boki, a može li sa B-Radovim Firmwareom da se ograničava pristup folderima, stvaljanje lozinke ili slično?
Ja ne želim da se vide svi folderi na mreži sa diska koji je nakačen na WDTV Live.

Nemam ideju kako bi to mogao da odradis. Verovatno sa nekim linux komandama u terminalu. Ne razumem se toliko.

nema na cemu... a bas mi je bilo simpaticno kada su napisali da WD popravi player ...
Running special mkWDclean mode, please fix your player instead of valid Matroska files
😀

Pa novi firmware ce resiti ovaj problem.
A evo detaljno o cemu se radi:
http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/faq.html#header_removal_compression

Moze preko telneta da se nakacis na player, i tu da namestis u smb.conf-u koje ce se folderi videti sa mreze. Ali za tako nesto ti je potrebno poznavanje linuxa i sambe. U suprotnom je vrlo rizicno bilo sta dirati.
Ako ti je bas bitno da ovo podesis, onda ti savetujem da pitas na forum.wdlxtv.com, i da se nadas da ce ti dati neko detaljan odgovor.

Pozdrav svima,
...ako neko moze da mi kaze gde u Beogradu ima da se kupi WD TV Live novi model (WDBAAN0000NBK), vec 2 dana ga trazim i svi nude samo stari (WDBAAP0000NBK).
Hvala

to je isti model, samo WDBAAN0000NBK oznacava NTSC tj. Ameriku, dok je WDBAAP0000NBK je PAL i oznacava Evropu...
znaci, tebi i treba PAL verzija...

Pozdrav svima
kupio sam WDTV Live, spojio ga preko LAN kabla, slika i zvuk super (posebno zvuk) medjutim kad pustim malo tezi film (10 pa i vise GB) pocinje da zastajkuje, da stuca...

WDTV live trenutno mi treba zbog gledanja filmova (teskih i do 40ak GB) pa me zanima sta da kupim ruter ili eksterni hard.

Hvala,
sta mislite o ovom hardu
TRANSCEND StoreJet 2.5 Mobile 500GB 8MB TS500GSJ25M

Ja imam taj disk nekoliko meseci, samo 250GB. Koristim ga uz WD, radi odlicno.

Ja imam odlično iskustvo sa kombinacijom WD wksternih diskova i WDTV-a (što bi se i moglo očekivati 🙂 ), ali možda pomogne u odluci. Diskove iz "Moja mašina" koristim skoro isključivo sa WDTV-om i izuzetno sam zadovoljan.

Isprobao sam ga i sa jednim Seagate externim diskom od 500 GB i imao sam malih problema sa dužinom "učitavanja" diska na WDTV (broj datoteka je otprilike isti na WD i Seagate disku), ali sa WD diska odmah mogu da pustim nešto, dok na Seagate-u moram da čekam 2-3 minuta jer u suprotnom počne da štuca. Možda je bio izolovan slučaj, ali to je moje iskustvo 🙂

Hvala zeroberto, hvala psihodel,
ipak sam kupio TRANSCEND, formatirao ga u NTFS (bio je u FAT32), nabacio 100tinjak GB, pustio na WD, automatski ga je ucitao - sve super radi...

Poslednja izmena:
*** ljudi ne znaju koliko su glupavi, umesto da navlače sebi mušterije oni ih teraju od sebe a hteli bi novce. Slična stvar je bila sa WD Mini-jem, na više mesta je bio od 6000 pa negde i čak 9000 a pc practic je prodavao po 3300 i opet su imali zaradu pošto je u EU 20€ cena za mini. i eto prodali su sve minije ali ovi ostali nikako da ukapiraju i još drže one visoke cene a ne mogu ništa da prodaju.

Upravo, ovde (Bec) se moze naci minija kao blata za 30tak evra, a ja sam sebi kupio Live za 70 (doduse na akciji)...

jel stavljao neko neki novi b-rad,firmw. ,meni nesto poceo da baguje,..a slabo imam vremena da se igram,..za sad je na osnovnom firmw.,a kako vidim,on je od marta meseca ove godine :crash:

ja imam 0.4.2.2, doneo je dosta toga.
meni za sada lepo radi, za ono sto mi treba...

ima i novi rtorrent ali ga jos nisam probao...

baci link da probam,..a znas koji je problem,skinuo sam Prince.of.Persia.The.Sands.of.Time ,mkv,.. i sve radi ok,..cak i stari b-rad,medjutim,ubodem flash,jedan drugi,ext.disk,ocita on taj usb,izbaci film,.i kada ga pokrenem,..zabode,jednostavno nista,..pre tog pokretanja,..pokrene mi film normalno,radi u youtube,posle pokretanja ,vratim se na neki drug film,..yutube,samo ucitava i nista,..onda mu dam (reset),i on normalno sljaka,pomislio sam da je firmw. nesto zabrljao,medjutim,instaliram regularni wd firmw,poslednji,..ista prica,...sta li ga muci da mi je znati,sta mislis,baci mi link za taj tvoj sto koristis,pa da probam.Jel treba da rucno podesim da mi se gasi usb kada ga iskljucim (wd live) na dugme,ili je to vec podeseno samo ,na ovom b-radu(stariji firmw) sam to rucno podesavao?!

Hvala dobri moj iznogude :bottle:

http://b-rad.cc/1281/wdlxtv-live-0-4-2-2/

Sto se tice gasenja USB, samo se edituje S00custom-options da bude
config_tool -c USB_POWER_OFF=1
i na dugme najnormalnije gasi HDD.

jedino ne sme da bude aktivna neka OSD tema ili torrent.

Resenje za sve koji imaju problem sa pustanjem Prince of Persia:

Treba remux-ovati fajl sa MKVToolnix MKVMerge!
Add-ujte video u program, selektujte video track, zatim "Extra options" i stavite kompresiju na "none". To isto uradite i za audio track. Izaberite output filename i kliknite na "Start muxing".

Za 296 sekundi dobijate film koji mozete pustiti na WD TV...

... probacu,mada sam ja vec to sredio sa skidanjem novog filma,..malo *****no,..al sam se prvobitno bio istripovao da je moj wd nesto zabrljao,..ipak se prvi put desava.
Ovaj novi firmw. je bas novi,ima novu ikonicu,neki plugin-ovi ,trazi igranje.

Nazad
Vrh Dno