RAdi ti kao single hdd na desktop masini ili si ga upario u Raid ?
Green od 2 Tb se čuje kad radi, probao sam da mu namestim Acoustic management, ali na žalost nema tu opciju. Prethodni Samsung je bio daleko tiši posle tog podešavanja.
Update:
@poolmaker
Ovde smo nesto diskutovali o tome- http://forum.benchmark.rs/showthread.php?329315-Novi-obicni-HDD
@poolmaker
Koristis svoj HDD u zatvorenom kucistu pretpostavljam, takodje imas silne fanove vrv opet pretpostavljam od kojih i nema sanse da cujes taj HDD. Samo pretpostavka... Ovo mi drugi RED od 2TB-a kojim opet nesto nisam bio zadovoljan.
Da, sećam se, svakako ne bih preporučivao da nisam zadovoljan.
Ma kakvi, stock kuler na i3 iz konfiguracije je nečujan a samo jedan arctic cooling izbacuje vazduh iz kućišta a i to samo od 4 do 10 meseca.
Trenutno dakle samo procesorski kuler, moje kućište po konstrukciji je prozračno a grafičku ne koristim pa je to i više nego dovoljno.
Update:
Po ovome ili si baš baksuzan pa su te zapala dva primerka iz iste/loših serije/a ili WD radi svašta po pitanju Red diskova.
Black serija je bučnija od ostalih.
Šta da uzmeš neka ti drugi preporuče, ja sam ti preporučio Red pa više ne smem
Gde se namesta taj Acoustic management? Jel moze da se primeni na RED seriju? Veruj mi da je nepodnosljiva igla kada pise, bas tesko sr**je...
Brateeeee pa ovde sve Supermeni. Svaka čast kada možete da čujete HDD da li zvrči ili ne. Ja primećujem samo razliku u zvukovima rada ventilatora. Inače ova godina mi je poznata po crkavanju više HDDeova tako da imam jedan Black i Red od 1TB. Imao sam Grean koji je zveknuo iz ničega posle okruglo 3 godine. Performanse su mlogo bolje na Blacku gde ide moja preporuka. I više ne uzimam diskove veće od 1TB. Iskustvo mi kazuje da su bolja dva od 1TB nego 1 od 2TB. Ti ga napuniš i on ti izneda izdahne pa kukaš ovde na forumu posle......
^ Sve ljude koje znam kazu da je ova najnovija serija WDBlack diskova besumna. Jedino sto ima nesto slabiju brzinu pristupa u odnosu na prethodne serije. Tako da ti je i to dobar izbor. A kao sto kaze umart razmisli i o Seagate diskovima. Imao sam 7200.14 1TB i bio je skroz besuman. Osim tog blagog zujanja na leru koje imaju svi 7200rmp diskovi. I head parka koji moze da se iskljuci. Za WD10EZRX ti potvrdjujem jos jedom da je skroz besuman. Ne cuje se ama bas nista. Single platter je i solidno je brz za 5400rmp. Brzi od vecine starijih 7200rmp diskova. E sad za pouzdanost stvarno ne znam. Imao sam nekoliko EZRX-a svi su radili besprekorno.
@Gavran
Narucio HDD SATA3 7200 1TB WD Black WD1003FZEX, 64MB , javljam utiske za neki dan tj cim stigne HDD
Javi utiske, bas me interesuju zapazanja ? Kod nas kupujes ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari