RAdi ti kao single hdd na desktop masini ili si ga upario u Raid ?
Green od 2 Tb se čuje kad radi, probao sam da mu namestim Acoustic management, ali na žalost nema tu opciju. Prethodni Samsung je bio daleko tiši posle tog podešavanja.
Update:
@poolmaker
Ovde smo nesto diskutovali o tome- http://forum.benchmark.rs/showthread.php?329315-Novi-obicni-HDD
@poolmaker
Koristis svoj HDD u zatvorenom kucistu pretpostavljam, takodje imas silne fanove vrv opet pretpostavljam od kojih i nema sanse da cujes taj HDD. Samo pretpostavka... Ovo mi drugi RED od 2TB-a kojim opet nesto nisam bio zadovoljan.
Da, sećam se, svakako ne bih preporučivao da nisam zadovoljan.
Ma kakvi, stock kuler na i3 iz konfiguracije je nečujan a samo jedan arctic cooling izbacuje vazduh iz kućišta a i to samo od 4 do 10 meseca.
Trenutno dakle samo procesorski kuler, moje kućište po konstrukciji je prozračno a grafičku ne koristim pa je to i više nego dovoljno.
Update:
Po ovome ili si baš baksuzan pa su te zapala dva primerka iz iste/loših serije/a ili WD radi svašta po pitanju Red diskova.
Black serija je bučnija od ostalih.
Šta da uzmeš neka ti drugi preporuče, ja sam ti preporučio Red pa više ne smem![]()
Gde se namesta taj Acoustic management? Jel moze da se primeni na RED seriju? Veruj mi da je nepodnosljiva igla kada pise, bas tesko sr**je...
Brateeeee pa ovde sve Supermeni. Svaka čast kada možete da čujete HDD da li zvrči ili ne. Ja primećujem samo razliku u zvukovima rada ventilatora. Inače ova godina mi je poznata po crkavanju više HDDeova tako da imam jedan Black i Red od 1TB. Imao sam Grean koji je zveknuo iz ničega posle okruglo 3 godine. Performanse su mlogo bolje na Blacku gde ide moja preporuka. I više ne uzimam diskove veće od 1TB. Iskustvo mi kazuje da su bolja dva od 1TB nego 1 od 2TB. Ti ga napuniš i on ti izneda izdahne pa kukaš ovde na forumu posle......
^ Sve ljude koje znam kazu da je ova najnovija serija WDBlack diskova besumna. Jedino sto ima nesto slabiju brzinu pristupa u odnosu na prethodne serije. Tako da ti je i to dobar izbor. A kao sto kaze umart razmisli i o Seagate diskovima. Imao sam 7200.14 1TB i bio je skroz besuman. Osim tog blagog zujanja na leru koje imaju svi 7200rmp diskovi. I head parka koji moze da se iskljuci. Za WD10EZRX ti potvrdjujem jos jedom da je skroz besuman. Ne cuje se ama bas nista. Single platter je i solidno je brz za 5400rmp. Brzi od vecine starijih 7200rmp diskova. E sad za pouzdanost stvarno ne znam. Imao sam nekoliko EZRX-a svi su radili besprekorno.
@Gavran
Narucio HDD SATA3 7200 1TB WD Black WD1003FZEX, 64MB , javljam utiske za neki dan tj cim stigne HDD![]()
Javi utiske, bas me interesuju zapazanja ? Kod nas kupujes ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari