Šta je novo?

WD Red i klikanje

RAdi ti kao single hdd na desktop masini ili si ga upario u Raid ?

Single. Inace citam da kasnije revizie WD Red diskova imaju head park podesen na 8 scs tako da je to uzrok kliktanja koje pominje TS. Evo ja imam 900 load / unload cycleova nakon godinu dana intenzivnog koriscenja. A amdpower ima 790 za dosta kraci period.
@amdpower WDIdle3.exe i resices problem.

Негде на форуму је постојала слична тема и ако се не варам постоји софтвер који може да то реши,да једноставно искључиш паркирање глава.

Software ne moze da sredi buku koju pravi RED serija, tup dubok zvuk, koji se svaki cas dobro cuje kada skidam torente. Uzimam drugi HDD, koji preporucujete da bude besuman? "Cuo sam" da su nove serije WD Black besumne kao i i Green mada nema logike jer je to performance HDD? Any advice?

PS

Racunar mi je totalno besuman, dakle apsolutna tisina u sobi sem iritantnog tupog, dubokog zvuka koji proizvodi igla HDD-a kada upisuje a posto je storage od 2TB-a znaci da stalno nesto skidam tj igla HDD-a stalno upisuje - maximalna izdanja 1080p .mkv-a , ISO fajlove itd. i narusava mi tisinu - u sobi dok ovo pisem samo se taj zvuk cuje :( Green od 1TB-a koga imam vec duuugo vremena ima apsolutnu tisinu...

Poslednja izmena:
Green od 2 Tb se čuje kad radi, probao sam da mu namestim Acoustic management, ali na žalost nema tu opciju. Prethodni Samsung je bio daleko tiši posle tog podešavanja.

Green od 2 Tb se čuje kad radi, probao sam da mu namestim Acoustic management, ali na žalost nema tu opciju. Prethodni Samsung je bio daleko tiši posle tog podešavanja.

Gde se namesta taj Acoustic management? Jel moze da se primeni na RED seriju? Veruj mi da je nepodnosljiva igla kada pise, bas tesko sr**je...

@poolmaker

Koristis svoj HDD u zatvorenom kucistu pretpostavljam, takodje imas silne fanove vrv opet pretpostavljam od kojih i nema sanse da cujes taj HDD. Samo pretpostavka... Ovo mi drugi RED od 2TB-a kojim opet nesto nisam bio zadovoljan.

Update:

@poolmaker

Ovde smo nesto diskutovali o tome :) - http://forum.benchmark.rs/showthread.php?329315-Novi-obicni-HDD

Update 2:

@poolmaker

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?293877-HDD-za-24-7&p=3237507&viewfull=1#post3237507

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?293877-HDD-za-24-7&p=3237877&viewfull=1#post3237877

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?293877-HDD-za-24-7&p=3253893&viewfull=1#post3253893

I sam sam zaboravio na ove probleme, koje sam imao sa prethodnim "primerkom". Ovde imam totalno drugo iskustvo. Evo skrinsota HDD Sentinela vezano za temerature ovog primerka. Ti "primerci" se mnogo razlikuju nesto, ko zna sta trpaju unutra, meni izgleda da ne lezi ovaj RED samo ne znam sta da kupim umesto njega, Black mozda? A mozda su necujni ti od 1TB-a od 2 TB-a imam sr**e iskustva, 3TB nisam proba jer mi ne treba toliki storage.

I DA totalno sam zaboravio sta sam samom sebi obecao u vezi RED-a :D - http://forum.benchmark.rs/showthread.php?293877-HDD-za-24-7&p=3254024&viewfull=1#post3254024

Prilozi

• 3.jpg
    3.jpg
    484 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Update:

@poolmaker

Ovde smo nesto diskutovali o tome :) - http://forum.benchmark.rs/showthread.php?329315-Novi-obicni-HDD
@poolmaker

Koristis svoj HDD u zatvorenom kucistu pretpostavljam, takodje imas silne fanove vrv opet pretpostavljam od kojih i nema sanse da cujes taj HDD. Samo pretpostavka... Ovo mi drugi RED od 2TB-a kojim opet nesto nisam bio zadovoljan.

Da, sećam se, svakako ne bih preporučivao da nisam zadovoljan.

Ma kakvi, stock kuler na i3 iz konfiguracije je nečujan a samo jedan arctic cooling izbacuje vazduh iz kućišta a i to samo od 4 do 10 meseca.
Trenutno dakle samo procesorski kuler, moje kućište po konstrukciji je prozračno a grafičku ne koristim pa je to i više nego dovoljno.

Update:
Po ovome ili si baš baksuzan pa su te zapala dva primerka iz iste/loših serije/a ili WD radi svašta po pitanju Red diskova.

Black serija je bučnija od ostalih.
Šta da uzmeš neka ti drugi preporuče, ja sam ti preporučio Red pa više ne smem :)

Poslednja izmena:
Da, sećam se, svakako ne bih preporučivao da nisam zadovoljan.

Ma kakvi, stock kuler na i3 iz konfiguracije je nečujan a samo jedan arctic cooling izbacuje vazduh iz kućišta a i to samo od 4 do 10 meseca.
Trenutno dakle samo procesorski kuler, moje kućište po konstrukciji je prozračno a grafičku ne koristim pa je to i više nego dovoljno.

Update:
Po ovome ili si baš baksuzan pa su te zapala dva primerka iz iste/loših serije/a ili WD radi svašta po pitanju Red diskova.

Black serija je bučnija od ostalih.
Šta da uzmeš neka ti drugi preporuče, ja sam ti preporučio Red pa više ne smem :)

Pazi mozda ima mnogo veze sto je tvoja verzija od 1TB-a ;)

Za 30 minuta guglanja ćeš naći dovoljno dokaza ako ima nešto u tome.
Biće desetine ljudi po forumima i sl. koji su imali iste probleme kao i ti sa 2TB redovima.
Prodato ih je dosta, mora dakle imati po netu još dosta loših iskustava ako su loši dvoterabajtni diskovi.

single platter st1000dm003,provereno besuman.ako treba vise prostora kupi vise komada. :) hitachi su meni bili uvek najtisi,ali odavno nisam imao kontakata sa novijim verzijama deskstarova (sve ovo sto imam su sataII,najmladji je iz jula 2012te i to za lap).

Startovao ovaj CrystalDiskInfo. i zamisli Green podrzava a Red ne podrzava :D

Prilozi

• 4.jpg
    4.jpg
    534.1 KB · Pregleda: 61
  • 5.jpg
    5.jpg
    532.1 KB · Pregleda: 53
^ Da, Red ne podrzava. A ono sto sam pisao pisao sam kao odgovor amdpower-u. Tebi nema pomoci ako se tako cuje hard pri koriscenju. Ovaj WD Red 3TB koji ja imam je besuman skroz. A ja sam jako osetljiv na buku. Mogu da ti preporucim WD10EZRX. Green serija samo treba da se iskljuci head park. Solidno je brza za 5400rmp diskove. Seagate diskovi koji je preporucio Umart su isto tihi. Osim sto se cuje blago "zujanje" koje je karakteristicno za sve 7200RMP diskove.

Kakva je nova Black serija 1Tb, neko je pomenuo da je besumna cini mi se? Green 1Tb imam vec 4 godine i EXTRA sam zadovoljan sa njim, APSOLUTNO besuman pod bilo kakvim okolnostima bez ikakvog dodatnog software-a! Ali se ljudi zale na crkavanje i nepouzdanost(mada je meni health na 100% posle 4 godine), garancija 2 godine pa mislio da probam nesto drugo "malo kvalitetnije"....

Prilozi

• 11.jpg
    11.jpg
    271 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
moji zujnu samo dok ne ubrzaju.isto je i sa novijim sljamsunzima,tj svim seagate diskovima od ofrlje 7200.13 generacije,oni pre narocito 7200.11 su bili traktori,i mislim da ih zbog toga bije glas da su bucni.mada doduse rade kao sat,retko pouzdani diskovi.

Brateeeee pa ovde sve Supermeni. Svaka čast kada možete da čujete HDD da li zvrči ili ne. Ja primećujem samo razliku u zvukovima rada ventilatora. Inače ova godina mi je poznata po crkavanju više HDDeova tako da imam jedan Black i Red od 1TB. Imao sam Grean koji je zveknuo iz ničega posle okruglo 3 godine. Performanse su mlogo bolje na Blacku gde ide moja preporuka. I više ne uzimam diskove veće od 1TB. Iskustvo mi kazuje da su bolja dva od 1TB nego 1 od 2TB. Ti ga napuniš i on ti izneda izdahne pa kukaš ovde na forumu posle......

Brateeeee pa ovde sve Supermeni. Svaka čast kada možete da čujete HDD da li zvrči ili ne. Ja primećujem samo razliku u zvukovima rada ventilatora. Inače ova godina mi je poznata po crkavanju više HDDeova tako da imam jedan Black i Red od 1TB. Imao sam Grean koji je zveknuo iz ničega posle okruglo 3 godine. Performanse su mlogo bolje na Blacku gde ide moja preporuka. I više ne uzimam diskove veće od 1TB. Iskustvo mi kazuje da su bolja dva od 1TB nego 1 od 2TB. Ti ga napuniš i on ti izneda izdahne pa kukaš ovde na forumu posle......

Potpuno se slazem za 1Tb diskove u odnosu na 2Tb, nego veruj mi na rec kada se apsolutno nista ne cuje, otvoreno je kuciste, nema fanova na kucistu, graficka u idle-u potpuno besumna, CPU besuman, napajanje takodje, surfujes, citas forum a u pozadini skidas neke torente, itekako jasno sve vreme "slusam" dubok, tup zvuk igle. Jako iritantna stvar. Mnogo bih voleo da probam taj black ako se ne cuje... :(

@umart

Nesto najvise poverenja imam u WD, sta znam, nikada nisam imao ni jedan drugi disk a WD je uvek sluzio jako dobro :(

Poslednja izmena:
^ Sve ljude koje znam kazu da je ova najnovija serija WDBlack diskova besumna. Jedino sto ima nesto slabiju brzinu pristupa u odnosu na prethodne serije. Tako da ti je i to dobar izbor. A kao sto kaze umart razmisli i o Seagate diskovima. Imao sam 7200.14 1TB i bio je skroz besuman. Osim tog blagog zujanja na leru koje imaju svi 7200rmp diskovi. I head parka koji moze da se iskljuci. Za WD10EZRX ti potvrdjujem jos jedom da je skroz besuman. Ne cuje se ama bas nista. Single platter je i solidno je brz za 5400rmp. Brzi od vecine starijih 7200rmp diskova. E sad za pouzdanost stvarno ne znam. Imao sam nekoliko EZRX-a svi su radili besprekorno.

^ Sve ljude koje znam kazu da je ova najnovija serija WDBlack diskova besumna. Jedino sto ima nesto slabiju brzinu pristupa u odnosu na prethodne serije. Tako da ti je i to dobar izbor. A kao sto kaze umart razmisli i o Seagate diskovima. Imao sam 7200.14 1TB i bio je skroz besuman. Osim tog blagog zujanja na leru koje imaju svi 7200rmp diskovi. I head parka koji moze da se iskljuci. Za WD10EZRX ti potvrdjujem jos jedom da je skroz besuman. Ne cuje se ama bas nista. Single platter je i solidno je brz za 5400rmp. Brzi od vecine starijih 7200rmp diskova. E sad za pouzdanost stvarno ne znam. Imao sam nekoliko EZRX-a svi su radili besprekorno.

Potpuno razumem, imam i ja jedan Green ali starija serija od tvog, takodje besuman. Ide garancija od 2 godijne ali i jeftinija cena. Posto sam tip koji vise voli da ubode komponentu i da ne razmislja godinama, ovaj Black sa 5 godina garancije, malo je skuplji ali mi se cini kao jako dobar izbor. Mislim da sam spreman da rizikujem sa Blackom, uzeci jedan za pocetak(insistiracu na najsvezijoj verziji/uvozu) pa ako se pokaze kao dobar narucicu jos jedan ,) Verujem sve za Seagate ali sam nekako navikao na WD i to mi je nekako sinonim za kvalitet, pogotovo sto nisam nikada imao neka losa iskustva sa njima za 15 godina koliko se bakcem sa PC komponentama. Znam opet sve, predrasude i odluke, odluke... :)

Update:

@Gavran

Da li znas mozda kako je oznaka/sifra te najnovije verzije Black diskova, da li je moguce uopste da budem siguran da narucujem to o cemu govorimo i na koji nacin(sem da insistiram na najnovijem uvozu sto je moja ideja :) )?

To je vrv ovo - HDD SATA3 7200 1TB WD Black WD1003FZEX, 64MB ?

Poslednja izmena:
Da, to je taj. WD1003FZEX. Ako ga uzmes obavezno javi utiske. Bas me interesuje jos jedno misljenje jer i sam razmisljam da ga kupim mozda.

@Gavran

Narucio HDD SATA3 7200 1TB WD Black WD1003FZEX, 64MB , javljam utiske za neki dan tj cim stigne HDD ;)

Колико ја знам WD Black никада нису били толико тихи,увек су били синоним за повишен ниво буке и нешто веће грејање,али без обзира на то ради се о врхунским диковима намењеним најзахтевнијим корисницима,типа радне станице и слично,многе од својих особина деле са такозвано серијом wd raid edition,али без сикирације 5 година гаранције није шала и не дају то без безе.Мада увек постоји могућност да диск откаже на то ни WD Black није имун али мислим да је много мања него код других типова дискова.

Poslednja izmena:
Stigao Black pre 5 dana, daleko tisi od onog RED-a. Javljam utiske cim nadjem vremena za jos malo testiranja.

Nazad
Vrh Dno