Šta je novo?

WD ili Seagate pitanje je sad...

zool

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2005
Poena
309
Elem uvazeni clanovi dajte savet izmedju ova dva diska.
WD Caviar 320GB WD3200JS SERIAL ATA II, 8 MB ili Seagate (ST3320620AS) HDD 320 GB 7200rpm / Serial ATA NCQ / 3Gb/s / 16MB
Unapred zahvaljujem

Loše

Meni su 3 Seagatea nova crkla u 3 mjeseca sad je u kompu 4 pa da vidimo kako će on vercerrat! Po meni bolje pitaj Dede ima li WD:D

Ja imam seagate baracuda 10 250 gb ... i meni se prvo disk drao koliko i maxtor dm9. Ali fora kasni je, izvuchem ga ja da ga namestim kod buraza da iskopiram neshto a on se nechuje. Dodjem kuci sad ga zashrafim sa samo jedne strane i ono.. mnogo tishi:,,: . E sad mozda je meni do kucishta ali probajte da ga drzite u ruci i ako je tishi onda probajte shrafove samo sa jedne strane mozda pomogne... :wave:

imam chieftec i on ima one plasticne shine na koje se ubacuje hard....

buka je uvek prisutna.... cak i u idle-u....

zuji isto kao i neki 80mm cooler...

Buka

Da li iko ima wd od 320GB u PATA verziji (3200jb)?

Posto wdc 500KS zauzima I mesto na spcr, trazio sam info o buci koju proizvodi ovaj model, ali sam uglavnom nailazio na dijametralno suprotne utiske :S:

Zamolio bih i vlasnike "bucnih" i "tihih" Seagate-a da pogledaju prilozene slike i navedu kako izgleda donji deo na njihovim diskovima...

THX :wave:

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    48.2 KB · Pregleda: 184
  • 3.jpg
    3.jpg
    124.4 KB · Pregleda: 94
  • 1.jpg
    1.jpg
    62.1 KB · Pregleda: 140
Poslednja izmena:
ovo sam procitao na nekom forumu (ne mogu sada da nadjem) da postoje dve seagate 320 gb sata II

ova bi trebala da je tiha

razlikuju se po tome sto je motor (obelezeno zutim) ispunjen necim belim, a onaj sa prve slike (gde nema tog belog cuda) je bucan....

navodim da nisam 100% siguran.... da cujemo jos komentara od drugih vlasnika istog diska...

Poslednja izmena:
ovo sam procitao na nekom forumu (ne mogu sada da nadjem) da postoje dve seagate 320 gb sata II

ova bi trebala da je tiha

razlikuju se po tome sto je motor (obelezeno zutim) ispunjen necim belim, a onaj sa prve slike (gde nema tog belog cuda) je bucan....

navodim da nisam 100% siguran.... da cujemo jos komentara od drugih vlasnika istog diska...

Tako je nekako...samo to bijelo sto vidis je obicna kontrolna naljepnica...Prije ce biti da se tu razlikuju samo dimenzije tog srednjeg dijela, odnosno, lupam, motor/osovina/lezaj/kucistemotora kod jednog je plici a kod drugog dublji...

No to nije svakako siguran pokazatelj bucnih i nebucnih diskova, posto sam ja imao razlicita iskustva (direktna), ali se moze uzeti u obzir..

aj sad i ja da nesto pitam ... Gledao sam spisak svih mogucih Barracuda na Seagate-ovom sajtu i nije mi jasno kako da provalim dali disk podrzava NCQ ili ne ??
Retko gde u specifikacijama pojedinog diska pise da podrzava NCQ !! Čak i za Barracudu 7200.10 od 750GB SATA II sa 16Mb nista nepise !!

NCQ i nije doneo neka poboljsanja koliko sam video u testovima na www.storagereview.com! Naprotiv, par Maxtora je recimo davalo losije performanse sa NCQ on!

Nisam bas upucen u tematiku ali tako kazu testovi, tako da nemoj mnogo da zalis za njim :d

e pa meni je zapao taj sto grebe... istina je da postoje 2 vrse seagate 7200.10 sata II

znaci zvuk je vise nego iritirajuc, a najvise me nervira kada skidam sa neta, pa on onda otkucava kao sekundara...:mad:

plus sto se u idleu cuje kako se vrte glave.... (kao da radi neki ventis ili sta vec) :smash:

bas nisam imao srece...

imam drugi disk u kucistu i u pitanju je maxtora pata 80 gb, e taj disk je skroz necujan, a acoustic je podesen na pola...ni da zucne
....
u ASBISU svi seagate koji su nabavljeni ne grebu,drljaju i slichno..ja imam 2 kom i neznam o chemu vi prichate jer to nisam iskusio...

ja mislim da je moj iz asbisa, a kupio sam ga u firmi na sajmu ACS.

znam lika koji tu radi, skorz je korektan, ali nisam uspeo da zamenim za drugu seagatu...

***... kupicu jos jedan, pa cu ovaj da prodam :)

Ako je neko kupovao Seagate Barracudu 7200.10 320GB SATA ovih dana, a dobio je normalnu (tihu, hladnu) "verziju" molio bih da mi javi gde je kupio, da trknem da kupim sutra ;) Hvala!

Poslednja izmena:
mozda je WD dobar ali imao sam negativna iskustva tipa: na jednoj grani disk i cd - otkacim cd i mogu da olovkom crtam WIN :d znaci strasno, vratim cd na isti kabel sve radi normala:D .

A, sada malo o SEAGATE-u: ...STA RECI A DA SE NE UOBRAZE, ZNACI NAJBOLJI DISKOVI.

p.s. pogledaj potpis moje makine, to radi 2god. sve zvoni:D

Nazad
Vrh Dno