Šta je novo?

Watch Dogs

ja cisto sumnjam da 920 moze da parira 3xxx/octa fx-evima koliko se god naprzi,ali okej,ne trdim kategoricki da sam u pravu zato i pitam,nisam imao nikad taj proc pa nemam pojma kako se meri sa danasnjim procesorima.

Ubisoft i njegovi glavni studiji su oduvek bili poznati po PC neoptimizaciji, tako da ne znam cemu cudjenje i kukanje.
Bas to.

Inace, ne znam zasto kukate, bice verovatno tu nekih patch-eva, pa onda drajveri, polako... Zvanican readme kaze od 6 do 8GB sistemske memorije, mada svi znamo koliko ne treba da se oslanjamo na to. 🙂

Poslednja izmena:
pa developer rece moze na 4gb,ali ce da laguje zbog n'akvog swap-a 🙂

sad,koliko to ima veze sa zivotom...

pa developer rece moze na 4gb,ali ce da laguje zbog n'akvog swap-a 🙂

sad,koliko to ima veze sa zivotom...

Misli na prebacivanje iz RAM u virtuelnu memoriju (koja je na sistemskom disku) i obrnuto, tako da itekako ima veze sa životom.

Probao sam igru, ne radi bas najsjajnije ni na mojoj masini. Sa jednom kartom imam 60 fps, ali kada se vozi u gradu bukvalno zastane na sekund, ili se desi drop na nekih 48-50 frejmova. Izgleda da bas "ujeda" cpu. 🙂

Koliko ujeda CPU kad ne radi na dobrom quad-u?

Total cpu usage je oko 50%, ovde mi nesto ne stima. Moguce da je do same igre/medicine, treba sacekati. Dropovi se desavaju i na medium detaljima, ali je min. fps tada 55, ne pada ispod 50 kada se desi taj preskok.

Edit: Malo sam klokovao cpu na 4.5GHz, desava se isto, bice da nije do njega.

Poslednja izmena:
Dakle neoptimizacija do daske. A GPU usage?

Imam igru na steamu ali dugo mi cekati 27 😀 ako ima ko link za narodnu moze u pm? 🙂

auh,lose vesti kad ni 4770k i 780ti ne mogu da je izbace

jos gora jer mi sad ona prica da vestac trojka na 780ti landara izmedju 30 i 60fps deluje dvaput realnije

GPU usage sa jednom kartom TXAA 2x oko 85% sa max boost klokom od 1137, iskoriscena je dobro. SLI isto dobro radi, sa dve karte TXAA 4x bude oko 60% usage, vsync on.

nista,odustajem do daljneg/bolje optimizacije i skupljam za par 290x od majnera kad i ako padnu cene,nema se kud drugojacije.

Nadam se da skupljas zarad igara kao sto ce biti TW3, a ne ovo djubre koje ne opravdava tolike zahteve.

Zakucano je samo kad si u nekoj prostoriji i kada ne vozis. Optimizacija je zakazala izgleda i trebace tu po neki patch, ja se nadam da krajnje stanje nece biti ovakvo. Imam 60 fps samo kada ne vozim, GPU nije problem.

Evo par slika: Prva, treca i cetvrta su MSAA 8x, ostale su TXAA 4x. Sve na ultra.

Prilozi

• watch_dogs 2014-05-23 18-11-48-00.jpg
    watch_dogs 2014-05-23 18-11-48-00.jpg
    234 KB · Pregleda: 267
  • watch_dogs 2014-05-23 18-12-48-48.jpg
    watch_dogs 2014-05-23 18-12-48-48.jpg
    205.6 KB · Pregleda: 275
  • watch_dogs 2014-05-23 18-13-09-80.jpg
    watch_dogs 2014-05-23 18-13-09-80.jpg
    261.2 KB · Pregleda: 191
  • watch_dogs 2014-05-23 18-13-32-24.jpg
    watch_dogs 2014-05-23 18-13-32-24.jpg
    161.9 KB · Pregleda: 306
  • watch_dogs 2014-05-23 18-14-34-39.jpg
    watch_dogs 2014-05-23 18-14-34-39.jpg
    301.8 KB · Pregleda: 201
Poslednja izmena:
zbog vestca trojke,niste me ispratili do kraja 🙂

ovo meni i dalje izgleda okej,ne naravno da se pucaju tolike pare na grafe zbog nje,ali svejedno mi je interesantna zbog par aspekata.voznja nije jedna od njih 🙂

a odbijam da se zadovoljim sa medium,previse sam dao love na komp zadnjih god dana da ne bih dodao jos da bi next gen mogao da igram kako treba,a ocigledno ce dve 290ke biti neki minimum da bi to moglo da pici kako treba.

Pre će biti da je nesposobno da piči. Vidiš da mu nisu ni iskorišćene karte do maksimuma, a loš framerate.

dark magician:

ali vidis da ima pomaka kad se obaraju detalji,sto znaci da reaguje na sirovu snagu.stvarno sumnjam da ce da je srede da ce i na mom 760 SLI-ju da ne pada ispod 60.za vesca se vise ni ne nadam,pomirio sam se da tu nema 'leba bez dve bar 290ke nazalost,i izgleda da je to reper za next gen.

ostaje taj famozni dx12,ali tek pitanje je koliko ce on da izvadi stvari,ako moze po mantle-u da se prognozira to je skok do 20 posto u performansama u idealnim scenarijima,sto opet ne sluti na dobro.

Ne znam iskreno sta da kazem, ali nije mi jasno cemu ovo vodi. Igra izgleda jako lose. Dakle nije mi uopste jasno, zbunjen sam.
Izgleda malo bolje ako uopste i izgleda bolje od Sleeping Dogs kojeg sam odigrao na Ultra.

Ja čekam da vidim i isprobam. Ovde će uslediti popravke, i na kraju će biti polu jadno. Drajveri možda unaprede nešto. Ali igra kada stigne ovakva, nikad ne bude dobra posle.

Alo decko, a koj' si ti faktor da meni kazes da ne pricam o necemu. Pa ne mora da se drknem u venu da bih saznao da to ne valja. Sta bre izigravas ti, ti ces mi kazes dal je nesto fejl nahajpovani ili ne.

nemoj ti meni decko, jer si mladji od mene... pripazi malo na ponasanje, nismo na ulici, posalo sam ti pp da se objasnimo iskulirao si i necu vise da te cujem.

Nazad
Vrh Dno