Šta je novo?

Watch Dogs

I kakav je gameplay?
Gledano sa strane, igra mi je izgledala kao jos jedan Ubisoftov mediokritet.

Ma ne, sve je ok, samo sam očekivao bar nekih 20tak giga... ne znam zašto

zato sto je pisalo da ce igra tolko zauzimati prostora...

nego,zna neko jel' 8gb optimum ili treba ici na vise?po onome kako ja erzonujem,ovo guta od nesto ispod 4 do nekih 6gb,mozda i malo preko,ali ko zna njima i njihovoj optimizaciji.

ma dal me zezas, ja ne bi stavio vise od 8 gige iz principa, do skoro sve igre savrseno radile i na 4 gige, a zatim odjednom zonfa da im treba 10 ili 16 gige...
pa same konzole imaju 8, ja ne planiram da dogradjujem svojih 8, dok god su zive ove nove konzole...

znaci ubi me ako ijedna koristi i priblizno toliko memorije, ali opravdano...

Za Ultra teksture treba 3GB VRAM-a. :S:

ovo mi se svidja, imam kartu sa 3 gige i zelim da bude iskoriscena, samo da vidim dal je opravdano...

inace texture asfalta me impresioniraju... tj to je jedino sto me impresionira na shotovima, explozije i prasina deluju zanimljivo, lepo i bogato, ali opet smesno u poredjenju sa onim E3 trailerom, vidi se da su ga sad nekako kompezovali i na taj nacin naglasili na kakav jesu... tj dosta dima i nesto particle efekta...
i svidjaju mi se boje u igri, nekako je ostra, crna deluje crno, ima neku dobinu...

Igrao sam nekih sat vremena. Ima opasnih FPS dropova, bez obzira na podesavanja. Senke najvise uticu na performanse. Voznja je previse arkadna...skoro kao Burnout. Sporednih misija ima na pretek i prilicno su raznolike.

Jedva cekam dok ljudi naprave iste one scene iz 2012 gameplay-a i kad ih pocnu uporedjivati.

Svi pricaju o grafici niko ne kaze kakav je gameplay. Jel zanimljivo?

Dambiraj kaze da su teksture asfalta ekstra. Sta ti vise treba?

realno i to je dovoljan razlog bar da se proba igra...
podseca me na Project CARS u tom segmentu, doduse nije bas toliko kvalitetno, jer je taj deo u CARS-u bolesno dobro uradjen, mozda i preterano, ali u WD-u se tu najvise primecuje napredak u odnosu na ostale igre, onako na prvi pogled...

Hi-res teksture nisu nikakav tehnološki napredak.

Ono što mene interesuje su priča i gejmplej. Grafika može da bude remek delo, fotorealistična ali ako nema priče i kvalitetno odrađenog gejmpleja onda se to ne zove video igra već tech demo.

Poslednja izmena:
@damirbaj
Jel, da pripazim? Sto, da neces da me bijes?

realno i to je dovoljan razlog bar da se proba igra...
podseca me na Project CARS u tom segmentu, doduse nije bas toliko kvalitetno, jer je taj deo u CARS-u bolesno dobro uradjen, mozda i preterano, ali u WD-u se tu najvise primecuje napredak u odnosu na ostale igre, onako na prvi pogled...

Tebi bi legla igra zvana Asfalt Simulator :D . Sala na stranu stvarno mi je toliko cudno da svi samo komentarisu grafiku, koliko mogu da izvuku sa svojom grafickom itd, kao da je ovo 3d mark 2014 Watch Dog edition. Mislim da su marketingu ove igre preterali sa koriscenjem reci "next gen" otuda da svi samo gledaju kako igra izgleda, gameplay totalno drugi plan. Je*es next gen grafiku, ja sam se bas obradovao gameplay-u kad je prvi put izasao trailer.

Hi-res teksture nisu nikakav tehnološki napredak.

nisam ni rekao da su neki revolucionaran napredak, i da su vec vidjene i ranije hi-res teksture, samo sam rekao da asfalt ni u jednoj igri do sad nije izgledao tako dobro :D

@damirbaj
Jel, da pripazim? Sto, da neces da me bijes?

necu da te bijem, lepo sam te pitao da mi objasnis u cemu je problem, jer nije da se nismo videli u zivotu i u komsiliku smo, i ti si odjednom iz cista mira krenuo da me napadas na forumima bez razloga, a bili smo dobri, te mi je cudno ko ti je to isprao mozak...
neozbiljno mi zvuci to sto me prvi provociras na forumu, iskulirao sam sigurno bar 5,6 puta, ali ti ocigledno nemas granice, te sam te pitao u cemu je problem, a ti se nisi setio da das neko objasnjenje, vec si nastavio po starom...
dakle kao sto rekoh, ako imas nesto da mi kazes, reci, ako ne, da te stavim na ignore, da ne citam vise tvoja podbadanja.

Kakva je igra e? :p

inace texture asfalta me impresioniraju...

149323877415121259994011.jpg

Odrasti...
sto bi ti sam rekao, ako ti se ne svidja igra, zaobidji topik...

Moraš da priznaš da zvuči kranje glupo. Od svega što je igra trebalo i treba da ima. Jedina impresivna stvar je asfalt, po tvom mišljenju.

da, kao sto rekoh, to upada najvise u oci kad se pogledaju skrinovi...
sta tebi upada najvise u oci?
ja pricam iskljucivo o izgledu igre, da ne bude zabune...

Na mojoj kartici neigrivo u zatvorenom prostoru na početku na High. Igra koristi tu konkretno 2.1 GB RAM. Procesor je ravnomerno opterećen negde 60%. Igra ne izgleda dovoljno dobro da opravda toliko kočenje u zatvorenom prostoru. Nisam još stigao do asfalta, jer me mrzi. Tako da to sutra.

Za sad mogu da dam samo tehničke utiske. Sve na ultra, SMAA fps se kreće od 30-60. Najgore je u toku vožnje gde je skoro i nepodnošljivo za igranje. Sva četiri jezgra uposlena ali ne 100% (oko 60% maks), potrošnja RAM memorije oko 4.6GB, potrošnja vram do 3.5GB.
Gameplay-a ne mogu za sad da sudim jedino mogu da kritikujem vožnju koja je previše arkadna što se dalo posumnjati gledajući prezentacije.

Znaci da ocekume naslov u SK: Igra meseca: Watch Dogs | Gameplay, who cares, asfalta pokisao! :)

Jeste li probali sa onim Unpark CPU programom, poboljšava li situaciju?

Au sunce ti poljubim,kada vi ne mozete sa svojim zverinjacima da igrate kao ljudi,ja onda nemam sta da trazim u ovoj igri!:D

Fps 50-60 sve na ultra ali ponekad ima neopisive dropove pl 3-4 sekunde pa se digne opet, i to u zatvorenoj prostoriji, napolju se slicno dogadja.

leon4: sa obe karte ili samo sa jednom?madda kapiram sto bi drugu gasio :)

Nisam pratio, ovo je neki mod za assassins creed?

leon4: sa obe karte ili samo sa jednom?madda kapiram sto bi drugu gasio :)

Da sa obe karte mada ne znam koliki je gpu usage bio na njima, al sigurno nije ispod 70% jer cujem po ventu, nisam sada kuci ali kasnije cu da malo vise eksperimentisem.

Nazad
Vrh Dno