Šta je novo?

volani nastavak :)

A ti mislis na ono kad kao da zacvili? :) To je normalno, kad prelazis neku blagu krivinu i volan drzis par sekundi okrenut u istom polozaju? Ja imam drugaciji problem, mada sad sam malo vozio i nije se javio..

Aj da napravimo neki gt5 setup showroom. Bas me zanima na kakvim setup-ima igrate.

PWGT2blog.jpg

This is our new high-end wheel for all platforms: Xbox 360, PS3 and PC.

We basically combined the advanced electronics of the 911 Turbo S with the wheel rim of the GT3 RS so it also comes with the genuine ALCANTARA leather like the original Porsche car.

Of course it comes with the big ClubSport paddle shifter made in aluminum.

The default firmware is 681 so it comes with plenty of adjustability including the latest dampening, spring, linearity and dead zone functions.

The wheels are already landed in EU and USA and are waiting for customs clearance. We are not sure if we can deliver before Christmas so we put January in the expected delivery date.

Of course it is fully compatible to the range of acessories we have so you can upgrade it with Carbon shifter paddles or the ClubSport table clamp etc.

We will offer two versions:

Porsche 911 GT2 Wheel (PWGT2)
249,95 USD / EUR
Wheel only
Adapterfor G25 / G27 pedals included

If you add the standard pedals for 49,95 you will get a full multiplatform wheel with clutch pedals for just 299,85 USD / EUR

Porsche 911 GT2 ClubSport edition
499,95 USD / EUR
Wheel
ClubSport pedals
Clubsport shifter paddles carbon
Shifter set (6+1 and sequential)

The wheel is not a limited edition but availability is very limited due to a production bottleneck.

The full feature list and more pictures are already on www.Fanatec.com and you can also pre-order it there.

Update:

We are still working hard to bring this wheel to Australia and set up our webshop over there and you will not need to wait as long as before.

The price in Euro includes 19% VAT and the US price does not.

Shipping costs are calculated based on actual UPS freight rates. The PWGT2 CS comes in 3-4 boxes.

Sta savetujete, uzeti Porsche 911 volan ili G27?

Hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Mislim da niko sa foruma nije probao 911 :)

Ja bih prvo sacekao novog Thrustmastera, a inache GT2 pre G27...

pavle93 je napisao(la):
Sta savetujete, uzeti Porsche 911 volan ili G27?

Hvala unapred :)

A gde bi kupio Fanatec-ov volan?

Kad bi znao da definitivno necu imati problema sa spike-ovanjem pedala nekoliko godina, ne bi pitao za cenu..

Pa zar ovo nije novi 911 GT2 volan ? Ili je samo modifikovan da bude multiplatform...

Da li je neko od vas ko ima bolji Logitech volan (DFP, DFGT, G25) uspeo da ga utisa? Mislim na buku koju pravi pri rotaciji, slican zvuk kao kada auto ide u rikverc; to je zbog ravnih zupcanika (straight cut gears).

Mozda moze nekako da se podmaze, ili tako nesto, pa da malo smanji buku? Stvarno su preglasni kada u gluvo doba noci autom krenem da se okrecem po stazi :d

Tesko. Ta buka ne dolazi samo od zupcanika vec i od feedback motora.
A ne znam koliko je pametno podmazivati i taj prenos posto bi onda postali lepljivi i tromi.
Kod G27 su helikoidni zupcanici i on je nesto tisi. Ali i to je nedovoljno tiho za trkanje u nocnim satima.

Kod G27 su helikoidni zupcanici i on je nesto tisi. Ali i to je nedovoljno tiho za trkanje u nocnim satima.

to sam i ja citao , ali i mene interesuje da li mogu da se nabave takvi zupcanici i moduje g25 , posto ne verujem da su im ffb motori drasticno drugaciji :p

Ne vredi tolike za.ebancije, veruj mi. Vozio sam G27, nema bitne razlike. Koliko god utisas zupcanike FFB motor i dalje zuji.

Ne vredi tolike za.ebancije, veruj mi. Vozio sam G27, nema bitne razlike. Koliko god utisas zupcanike FFB motor i dalje zuji.

aha , hvala na odgovoru , posto me ovo kopkalo vec neko vreme. ;)

Drugar je nabavio g25 pa se pitam da li mora ista da podesava u GT5 opcijama oko njega ili ce sve raditi normalno u startu?

Oni Fanateci sa kaisem umesto zupcanika bi trebalo da su dosta tishi.

@ diehard

Koliko znam, treba da se izabere DFP u opcijama da bi sljakao G25 kako treba.

T500RSproduct-1.jpg

T500RSproduct-4.jpg

pedalier_2.jpg

manufacturer: Thrustmaster
availability: January 5 in NA and Europe and from January 25 in Japan
SRP: $599.99 / £449.99 / €499.99
compatibility: PS3 (and probably PC because it hosts HID force feedback)

TECH SPECS:

Authentic wheel:
30cm (12”) in diameter with brushed metal central spokes
Detachable (allows for future upgrades)
Authentic sequential gearshift levers: crafted of brushed metal, attached to the base (so they don’t move with the wheel)
17cm in height (for instant access along 1080°)

Precision, Force Feedback & realistic angle of rotation
New H.E.A.R.T HallEffect AccuRate Technology™(*) on the wheel’s steering:
Ultra-precise wheel, with 16-bit resolution (65536 values on the steering)!
Precision that won’t decrease over time (contactless magnetic sensor)
Force Feedback with industrial motor (Torque 150mNm, 3000rpm, 65W, Ø 52mm/2”)
Super-powerful, quick responding Force Feedback mechanism
Rigid motorized stopper, no matter what angle of rotation you select
Mechanism with large dual belts (fluid and smooth action)
Angle of rotation adjustable up to 1080° (3 full turns)!

Realistic pedal set
Unique design(*) with your choice of 2 positions:
Floor-mounted position (F1-style)
Suspended position (GT-style)
100% metal, for optimal stability, weight (more than 7 kgs) and resistance
3 100% adjustable pedals (spacing between the pedals/height)
Brake pedal with reinforced and adjustable resistance (included and removable “Realistic Brake” mod)
Included metal footrest with non-slip grating texture

http://www.thrustmaster.com/product.aspx?ProductID=224&PlatformID=12

Nema nikakvog odabira volana u GT5, igra sama prepoznaje volan, a poshto G25 ne postoji u meniju, ne mogu se mapirati tasteri za njega, dok FF i ostala podeshavanja se rade na istom mestu za sve volane...

Zavisi kolika ti je rezervaciona cena :D

AHahahahah :d

Nema nikakvog odabira volana u GT5, igra sama prepoznaje volan, a poshto G25 ne postoji u meniju, ne mogu se mapirati tasteri za njega, dok FF i ostala podeshavanja se rade na istom mestu za sve volane...

Za G25 ako hoces da mapiras komande koristis Driving Force Pro iz Options-a pa podesis otprilike ovako (stvar ukusa) :

GT5-G25-Setup.jpg

ali to i dalje ne popravlja ugao rotacije na mnogim lemans-alike trkalicama.

-preglomazan je. deluje ok kad se stavi tako na konstrukciju ali recimo kod mene se monitor ne bi video od samog volana :p
-nema H-shifter (iako "je to opciono" bilo bi vise lepo da vidimo makar izgled te "opcije").
-pedale izgledaju previse udaljene i ugao je cudan za "reli mod".
-cena je... skromna :S:

Vrh Dno