Šta je novo?

volani nastavak :)

Bezobrazna cena za par sitnih izmena u odnosu na G25..

A sta se desava sa Fanatec-Porsche 911 Carrera Wheel? Najavljivali su ga kao jeftinijeg ali nevidim da ima da se kupi ni preko....

A sta se desava sa Fanatec-Porsche 911 Carrera Wheel? Najavljivali su ga kao jeftinijeg ali nevidim da ima da se kupi ni preko....

To su sjajni volani, ali cak i preko ih je veoma tesko naci.. Mislim da se ne prodaje u radnjama klasicno, vec ga porucis sa njihovog sajta.. pa ako imas nekog u inostranstvu da ti donese, jer ne verujem da salju u srbiju, a i ako salju, uracunaj i carinu.. Onaj GT3 RS volan sa onim posebnim papucicama sam cuo da je dosta bolji od svega sto Logitech nudi..

Poslednja izmena:
Imam ko da ga donese, ali je problem sto ga nema ni na sajtu... Tj. ima ga ali nema da se kupi...
Porsche 911 GT3 RS Wheel - ALCANTARA - EU 169.95EUR (bez pedala)

Porsche 911 GT3 RS Wheel -Clubsport edition- EU 299.95EUR

Porsche 911 Turbo S Wheel -Pure edition- EU 229.95EUR

Porsche 911 Turbo S Wheel EU 349.95EUR

Ovde kazu http://www.youtube.com/watch?v=CPwGMCflpVs&feature=channel da je preporucen cena 130$ a video je od februara prosle godine... Jel moguce da su ga povukli iz prodaje ili tek treba da izadje?

Posalji im mail pa pitaj.. Ako ima taj GT3 RS Clubsport, i ako mozes bez carine, uzmi bez razmisljanja :)

GT3 Clubsport je 300e (sto mi je mnogo) a po ovome http://www.fanatec.de/html/pw_overview.htm Carrera je 150e (mada bi trebala biti ispod toga)... Poslao sam im vec mail, valjda ce odgovoriti...

Da, sigurno je i to sjajan volan, samo sto ima klasican force feedback kao Logitech (gear driven), a zapravo ono sto izdvaja Fanatec volane od Logitecha su ti modeli koji imaju belt-driven FF, kazu da se mnogo prirodnije i slobodnije ponasa volan preko tog kaisha..

Pa ne daje mi se za kais i wireless jos +150e... I Carrera je odlican volan, a i cini mi se da ima bolji menjac od G25...

Da, sigurno je i to sjajan volan, samo sto ima klasican force feedback kao Logitech (gear driven), a zapravo ono sto izdvaja Fanatec volane od Logitecha su ti modeli koji imaju belt-driven FF, kazu da se mnogo prirodnije i slobodnije ponasa volan preko tog kaisha..

Sve je to divno, ali prologue lose radi za Fanatecom, tako da ...

Nije Fanatec jos za kupovinu iz Srbije zbog nedostatka prave podrske i garancije ovde. Jos uvek imaju previse problema a odavde nesto poslati preko je skupo i dugo traje. A narocito vratiti ga nazad. Nazalost, jedina solucija ovde je Logitech. Kazem nazlost jer dok je tako dotle ce i cene biti te koje ste vec pomenuli. Samo kao primer, na e-bay se G25 prodaje za ispod 200 EUR, nov sa garancijom. A kod nas!!!
Probaj da ulovis ovaj DFGT. Dobar je to volan, narocito za te pare.

Kod nas je G25 bio u gamesu jedno vreme za 200e. Možda ga još uvek ima. I to je mnogo. Realna cena je 175-180e. Za toliko ga već ima u Sloveniji. Ne znam kakva je situacija negde bliže. Tipa Rumunija ili Mađarska.

Sve je to divno, ali prologue lose radi za Fanatecom, tako da ...

Ozbiljno? Mislim da su ga testirali oni SimRacing geek-ovi i da je radilo dobro..
U svakom slucaju, u pravu je soko, prevelika je to zaebancija, a DF GT je fantastican volan, bolje od toga zaista ne treba.. samo sto ga jos uvek nema posteno kod nas.

nije rekao nema, vec ne treba :)

edit:
sa cime se ne slazem by d way :). po meni, ne toliko zbog papucica koje su milion puta bolje, vec zbog H-menjaca koji mi bolje lezi od sekvencijalnog

Poslednja izmena:
edit:
sa cime se ne slazem by d way :). po meni, ne toliko zbog papucica koje su milion puta bolje, vec zbog H-menjaca koji mi bolje lezi od sekvencijalnog

Pazi, super je to, ono kao za vezbanje nekom ko nema dozvolu i slicno.. :) ali je gimmick za neku ozbiljniju upotrebu :) Koliko sam samo citao kako su ga izlomili u iole nekoj ozbiljnijoj trci.. nije mu neki kvalitet.

Taj fazon :d

Ima ga u greenshop-u na terazijama vec 2 meseca (tamo gde je cena za g27 40+ hiljada , pomenuo je mespatla na nekoj od prethodnih strana) , ista cena za DF GT kao i za DFP , bio je i MOMO za 5500din sto je odlicna kupovina za te pare (mislim na nove volane) ali ga nema vise

Poslednja izmena:
Dzabe da gledate cene na netu kad ce to da koshta duplo kod nas :) Poshtarina za volane je bar 100$, a carina minimum 30% na vrednost+poshtarina. Ja bih prvi kupio tako :)

^ Ko je gledao cene na netu?, ako se odnosi na mene, napisao sam vec da imam ko da mi donese... Zagrejao sam se za fanatec carreru jer mi deluje najbolje za odnos cena/kvalitet... Ali ipak cu se strpiti, i ovako ko zna kad ce GT5...

Cak mi sad ni DF-GT ne izgleda kao losa kupovina...

Nego driveru bolje reci dali imas problema sa menjacem? (procitao sam temu od pocetka :D)
Nekako je metiljav, zato me i najvise nervira g25, poslednji put kad sam vozio na njemu imao sam osecaj da ce svakog casa crci....

Poslednja izmena:
Nego driveru bolje reci dali imas problema sa menjacem? (procitao sam temu od pocetka :D)
Nekako je metiljav, zato me i najvise nervira g25, poslednji put kad sam vozio na njemu imao sam osecaj da ce svakog casa crci....

Ja sam pomenuo iskustva sa LFS foruma, lomili su ga samo tako, neki su odradjivali neke modove da bude izdrzljiviji.. dakle moze se napraviti da bude ozbiljniji, ako neko zna i voli da se bakce s tim, ali ovako, fabricki, je lako kvarljiv/lomljiv..

EDIT: da, DF GT su svi prijavljivali da je sjajan, FF skoro isti kao na G25.. samo pozitivna iskustva sam citao... osim pedala, koje osim jefinije izrade, imaju klasicnu Logitech boljku sa spike-ovanjem, ni G25 i G27 nisu imuni na to..

Poslednja izmena:
^ Ko je gledao cene na netu?, ako se odnosi na mene, napisao sam vec da imam ko da mi donese... Zagrejao sam se za fanatec carreru jer mi deluje najbolje za odnos cena/kvalitet... Ali ipak cu se strpiti, i ovako ko zna kad ce GT5...

A ti mislish da se granica moze tek tako preci sa tolikom kutijetinom i da te niko nishta ne pita ? :)

Jok, radi ko sat. Jeste "metiljav" ako ga poredish sa pravim, ali postoje jednostavni modovi koji ce ga uchvrstiti i napraviti ga blize pravom menjachu, mada ja to josh uvek nisam uradio, toliko mi smeta :) Jednostavno se vremenom naviknesh da je takav. Ja ni ne znam da postoji bolji H menjach a da nije Frex...

A ti mislish da se granica moze tek tako preci sa tolikom kutijetinom i da te niko nishta ne pita ? :)

Naravno da moze... Pa ne nosis kutiju u ruci :D kroz granicu, sta mislis kako su mi stigli angeleyes bez carine, a ono je tek bila "kutjestina"...

Jok, radi ko sat. Jeste "metiljav" ako ga poredish sa pravim, ali postoje jednostavni modovi koji ce ga uchvrstiti i napraviti ga blize pravom menjachu, mada ja to josh uvek nisam uradio, toliko mi smeta :) Jednostavno se vremenom naviknesh da je takav. Ja ni ne znam da postoji bolji H menjach a da nije Frex...

,)

Angeleyes za auto ? :) Pa to je 3x manje od kutije za G25 :d

Imam nekoliko pitanja u vezi Logitech DFP. Da napomenem da nisam imao do sada iskustva sa volanima. Testirao sam ga u GT5p. Prvo sam se iznenadio otporom koji postoji, kao da nema servo. :) Zatim sam primetio da u vecini momenta volan "trza" u levo ili desno, ne znam zasto se to dogadja, da li je to feedback? Takodje ako ga ne kontrolisem i pridjem nekoj krivini on sam pocinje blago da skrece u tu stranu, a iskljucio sam sve pomoci.

Kalibrisi ga pre svake voznje, kada si na stazi, motaj volan levo desno do kraja par puta, i stiskaj pedale do kraja par puta..

Vrh Dno