Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posle trista godina mi Intesa konačno uradi karticu. Preko e-bankinga uplatim 2 evra. Uđem na paypal nalog koji sam napravio pre nekoliko godina, verifikujem email, pokušam da registrujem karticu i popijem ovo

bankblabla.jpg

Probam da kucam broj kartice odvojeno i zajedno - isto. Vidim da mi se prezime završava na ic, umesto na ić, pošaljem zahtev da se promeni u ić, koji je jutros odobren. Uđem u paypal nalog, pokušam da unesem kartic - NEĆE.

Ulogujem se u e-banking i vidim stanje na EUR računu

intesasvepospisku.jpg

Dve uplate, nigde isplate - stanje 0.46. WTF?

Šta radim pogrešno?

Poslednja izmena:
Jesi li odma kad si dosao iz banke seo da ukucavas karticu?
Nema veze IC , ja svuda unosim celavu latinicu, zbog njihovis sistema kasnije.

Gde si tacno sada zaglavio?

Poslednja izmena:
Ne, prošlo je bar četiri dana.

Mozda je malo para na racun stavio ?

EDIT: U pravu si Apple, prebacio sam još 10e i verifikovao je karticu.

Hvala na pomoći obojici.

Samo još jedno pitanje, hoće li mi vratiti ovih 3x0.77 sami i zašto su ih uopšte naplaćivali?

77.jpg

Poslednja izmena:
Dobio sam ovaj mail sa tmart.com od koga očekujem paket naručen pre 20ak dana i plaćen preko PayPal.
Dear valued customer,

"Thanks for your timely attention.
Your package was returned to us for some reason.

We are sorry to tell you the items you ordered have been sent back by post office by some reason.But please do not worry, we have reshipped the items out, and we will update the new tracking# on our track system as soon as possible, please be patient and wait for the package.
We appreciate your support and kind understanding in advance.

If you have any question, please feel free to contact us."

Dobio sam i tracking number prilikom te fantomske porudžbine koji se nigde nije pojavljivao na praćenju.
Šta sad da radim ako me zavlače? Da li gubim neku opciju na PayPal posle nekog određenog perioda od plaćanja?

Ako neko zna, da mi pomogne....
....
Narucio, kupio sa eBaya, verovatno sad i nikad vise, sva procedura oko vezivanja VISA ELECTRON kartice za PP, je protekla u redu, verifikacije, itd..sa eBaya mi je stigao invoice, isao sam lepo po linku, i STATUS DENIED!
U detaljima pise "by card issuer". O cemu se bre ovde radi?
I sad imam DVA denied placanja u PP-u, a skinuto mi je oko 5-6US$ za sva ta cimanja i pokusavanja, msm izes 5$, al opet, iznos smanjuje li se smanjaju!
...
Ocajan sam!!!
...
I uvek mi kaze "UBACITE NOVU KREDITNU KARTICU", na sta sam ja naravno ubacivao staru i jedinu jedno 5x, sigurno...izem ti ovu tehnologiju!

We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa x-xxxx. This happened because it has been denied by the card issuer.

To pay for this purchase right now, link a debit or credit card to your PayPal account.

Poslednja izmena:
Ako neko zna, da mi pomogne....

To pay for this purchase right now, link a debit or credit card to your PayPal account.[/B]
Meni se slično desilo, ispostavilo se da naša banka inteza rezervise nešto više sredstava za transakciju, kao neko osiguranje od promene kursa. Tako da treba i sa tim računati, jer onda ako imas "knap" para na kartici, banka neće da odobri transakciju. Oni ti posle tu lovu vrate na račun, ali inicijalno rezervisu nešto više para.
A pare koje je pejpal uzeo za aktivaciju, će ti takodje biti vraćene...

Ma idi, bre......plus ovaj poveco postarinu za 25US$, i eto to je to.
Aj, hvala ti!

racun kod Inteze je u Evrima kupio sam nesto sa Nemackog ebaya u Evrima platio PayPalom ali mi PayPal automatski prikazuje konverziju u dinarima,da li ce sada Inteza da mi vrsi duplu konverziju iz Evra u dinare pa ponovo u Evre.Jel ima ili teba negde u podesavanju kod mog PayPal naloga da namestim podesim placanje u Evrima.
From amount 701.47 RSD
To amount €5.90 EUR
Exchange rate: 1 Serbian Dinar = 0.00841090 Euro
Currency conversion: To complete this transaction, we converted the payment amount to the currency of your card based on our agreement with you. PayPal's currency conversion fee is added to the exchange rate, set by an external financial institution. For more information about fees, see our user agreement.

Da li neko zna kakva je procedura sa refundiranjem novca? platio sam preko svog paypal naloga neku robu za moju drugaricu. ali ta zena kojoj su pare uplacene, navodno greskom, izvrsila je refundaciju para. ja sam od paypala-a dobio mejl da je refundacija izvrsena, ali sam novac se nikako ne pojavljuje ni na paypal nalogu, a samim tim ni na mom racunu... negde na sajtu paypal-a sam video cini mi se, da moze da prodje i do 30 dana dok mi novac ne legne? jel imao neko iskustva sa ovakvim situacijama?

Danas probam da vidim stanje na racunu na intesa internet kartici.Odem na njihov sajt ukucam username i pass i izbaci Vasa lozinka je istekla,izaberite novu.El se desilo to nekom.

Vodič kroz PayPal - Pitanja i Odgovori

Danas probam da vidim stanje na racunu na intesa internet kartici.Odem na njihov sajt ukucam username i pass i izbaci Vasa lozinka je istekla,izaberite novu.El se desilo to nekom.

Da. Jednom u 6 meseci ili tako nešto... Možda i duže. Jednom sam to radio.

racun kod Inteze je u Evrima kupio sam nesto sa Nemackog ebaya u Evrima platio PayPalom ali mi PayPal automatski prikazuje konverziju u dinarima,da li ce sada Inteza da mi vrsi duplu konverziju iz Evra u dinare pa ponovo u Evre.Jel ima ili teba negde u podesavanju kod mog PayPal naloga da namestim podesim placanje u Evrima.
From amount 701.47 RSD
To amount €5.90 EUR
Currency conversion: To complete this transaction, we converted the payment amount to the currency of your card based on our agreement with you. PayPal's currency conversion fee is added to the exchange rate, set by an external financial institution. For more information about fees, see our user agreement.

Kako je uopšte moguće da su dinari u priči, kad je kartica vezana za devizni račun?

I mene buni, pa čekam da bude malo precizniji :) :) :)

Jedino da PayPal od pre par dana uveo Dinar umesto evra..

Interesuje me nešto vezano za tip računa. Nakon registracije i dodavanja Visa Intesa kartice odmah je pisalo kao Account type Premier, i ako nisam verifikovao karticu, čak ni odradio Confirm mail adrese. Kada ili na koji način je račun Personal? p.s. Znam da Premier ima više opcija ali me zanima informativno i od velokog mi je značaja ako neko može da objasni.

Poslednja izmena:
From amount 701.47 RSD
To amount €5.90 EUR

Negde neko zvanicno saopstenje da je PayPal uveo za osnovicu placanja domacu valutu i po cijem kursu racuna konverzaciju 1Evro = 118,89 Dinara.

Poslednja izmena:
Upravo našao na paypal sajtu:

The subsection “Currency Conversion” of Section 3 (“Additional Fees”) of Exhibit A – Fees of the PayPal User Agreement is amended as below for the following countries: Georgia and Serbia:

Georgia, Serbia

Currency Conversion that occurs when sending a Personal or a Commercial Payment:

4% added to the exchange rate.

Currency conversion that occurs when receiving other payments (including Mass Payments), withdrawing funds to your local bank account (if your PayPal balance is held in a currency other than your local currency, adding funds from a bank account to your PayPal Account or when transferring funds between your PayPal balances held in different currencies (as applicable);

2.5% added to the exchange rate

Dobro, jel sada vezati pp na dinarski ili devizni rč.?

Ja sam kupio humble bundle pre par dana preko paypala i izašao mi je račun u dinarima.

U pravu ste.

Evo, kupio sam neki kablić za 0.99 USD.

dinari.PNG

dinari b.PNG

Znači, neverovatno ....

u nedospele obaveze mi stoji 0.78 evra.

Kupio sam još jednu stavku za 0.99, platio sa "starog" naloga, stoji nedospelo 0.76 evra.

2 centa razlika na 1 USD, znači 20 na 100, oko 2 posto razliek. Na dolar.

Znači da izgleda sada rade duplu konverziju, PayPal po svom kursu traži od ovih dinare, a ovi, pošto ti nemaš dinare, pretvaraju tvoje evre u dinare po njihvom kursu.

Šta sad treba? da se veže dinarska kartica od dinarskog računa, i da se proba. Da li će da povuče samo onoliko dinara koliko P traži od banke. I onda plaćaš "samo" paypal kurs.

Vidim da ću se vratiti na korišćenje "starog" naloga, dobro je da nisam gasio, i da sam s vremena na vreme i kupovao s njega. :) :) :)

Poslednja izmena:
Uzmi visa internet u komercijalnoj banci. Ona je dinarska (barem sam ih tako razumeo). Na njoj su dinari i onda vrše konverziju jednom ili dva put u zavisnosti od valute, tj jel u pitanju evro ili neka druga. Doduše nisam jos kupovao za dinare da njom.

Poslednja izmena:
I poštanska ima Visa Internet u dinarima. Samo: "Uplata
Konstantni polog na namenskom računu iznosi 2.000,00 dinara ili 20 eura. "

Ako meni predlažeš, jok ja.... još jedna kartica mi ne treba :) :) :)

Imam visa dinarsku debitnu , možda nekad probam, ali me ne interesuje.

Jasno je da je uvedeno na našu štetu, neka proba neko ko nije još vezivao ili tek otvara, ja plaćanja vraćam na prethodni paypal i rešen problem.

Znači, umesto da uvedu primanje para kako su najavili, oni uvedu ovo, da nam još više deru kožu, (2 posto ono, 3 posto ovo, 4 posto ono... dokle ?) tako da kad nam budu uveli plaćanje, opet ćemo da plaćamo konverziju, kad ti neko uplati dolare ili evre, prvo ti PayPal uzme pare za konverziju.... pa ako si se zeznuo da ti ovde ostao devizni raču, onda platiš banci konverziju iz dinara koje je poslao PPA u evre koji samo mogu da legnu na devizni račun.

Džukački, nema šta....

Poslednja izmena:
Intesina Visa inspire (electron), koja se dobija uz tekući račun, radi sa PP i dinarska je.

pa da placate i dinarskom karticom jel vi vidite koliko PayPal racuna dinar po nekom njihovom kursu koji je dosta losiji i od nasih banaka
1Evro = 118,89 Dinara.

Interesuje me nešto vezano za tip računa. Nakon registracije i dodavanja Visa Intesa kartice odmah je pisalo kao Account type Premier, i ako nisam verifikovao karticu, čak ni odradio Confirm mail adrese. Kada ili na koji način je račun Personal? p.s. Znam da Premier ima više opcija ali me zanima informativno i od velokog mi je značaja ako neko može da objasni.

I niko ne zna kada je tip računa Personal?

Meni Intesina kartica neće da prodje ni verifikaciju niti mogu da je vezem za paypal nalog. Uplatio sam 100 eur.

Da li neko zna kakva je procedura sa refundiranjem novca? platio sam preko svog paypal naloga neku robu za moju drugaricu. ali ta zena kojoj su pare uplacene, navodno greskom, izvrsila je refundaciju para. ja sam od paypala-a dobio mejl da je refundacija izvrsena, ali sam novac se nikako ne pojavljuje ni na paypal nalogu, a samim tim ni na mom racunu... negde na sajtu paypal-a sam video cini mi se, da moze da prodje i do 30 dana dok mi novac ne legne? jel imao neko iskustva sa ovakvim situacijama?
I mene ovo zanima, dobio sam refund a novac se ne pojavljuje na racunu. Iskustva?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno