Nije bas za par dana . Uvek naglase da ce biti za 10 i vise dana .
Naglase ali cesto bude dosta brze. Ja sam moju dobio za dva dana, ali mozda sam imao srece.
Nije bas za par dana . Uvek naglase da ce biti za 10 i vise dana .
Oba su milion puta odgovorena, ali ajde
1) banka rezervise koji % vise, da se obezbedi u slucaju promene kursa. Vratice ti razliku u raspoloziva sredstva.
2) moze da prodje od 24h do 30 dana
Sta ti pise na pejpalu u listi transakcija? Pending?
We were unable to verify this card. Please review and make sure that the information you entered is correct. If the problem persists, please enter a different card.
DA to je problem ...
Sistem ti rezerviše 1.59€ (uvek ide 6% više). To se u slučaju kupovine uvek vrati kad se radi konačan obračun.
Malo si se zahebo...
Bolje je traziti refund pa onda ponovo "kupiti" to isto bas zbog rokova oko resavanja problema...
Sad oni imaju "crno na beo" (e-poruke) da su ponovo poslali i sad mozes uglavnom samo da cekas i da se nadas da je prodavac posten i da je zaista poslao ponovo i da ce ti zaista i doci posiljka (da je neko nece usput makuni sebi u dzep).
po 1001. put rok za otvaranje dipute-a je 45 dana, treba ga pokrenuti 40 do 42. dana, sacekati 3 dana da ti odgovore i kad odgovore traziti refund a ako ne odgovore do 45. dana eskalirati. Kad otvorite dipute i oni vam odgovore ima se rok od 30 da se to dogovorno razresi. Tih 30 dana dodje kao produzeni rok da roba stigne u srbistan iz Kine i HK (uglavnom otamo roba toliko kasni) pa ako se se paket ne pojavi vi trazite oko 25. do 28. dana nakon otvaranj adisput-ea da vam refundiraju pare. Ako odbijaju vi eskalirate dispute, ako refundiraju i vi nakon nekog vremena primite paket javite se prodavcu i trezite da vam ponovo posalje racun da mu platite robu. Ako roba ne dodje vi dobili refund bas vas briga, narucite ponovo od nekog drugog.
KAd pristanete da vam ponovo salje robu umesto refunda prodavac ima pokrice kroz korespodenciju sa vama da je "poslao" iako ne mora da bude tako. Ako bas hocete da vam salje robu a da ste delimicno zasticeni trazite da vam robu salje sa pracenjem mada i tu znaju da lazu jer daju lazne podatke (kodove) za pracenje robe...
Nisu svi prodavci na ebay-u, aliju i slicnim sajtovima proevaranti, u stvari ogromna vecina nisu ali se nadje i poneki sto hoce da ucari svuda i na svemu pa ce kao pokvarena osoba jedva docekati da vas zavrne...
Svaka skola se "placa" pa i ovde...
Sledeci put pamet u glavu i traziti za vredniju robu odma da vam salju sa doplatom za pracenje robe, traziti refund umesto ponovnog slanja i na vreme pokretati dispute i ako treba eskalirati isti...
E da, ne dobija se novi roka (to si valjda shvatio iz gore iznesenog) ako ti ponovo poslaju robu po starom "placanju", novi rok dobijas samo sa novom kupovinom, zato i preporucujem uvek da se trazi refund, saceka neko vreme da roba ipak stigne izuzev ako sam prodavac kaze da mu se vratila roba, pa onda se nakon refunda ponovo kupi i sa novom kupovinom dobije se novi rok za dispute...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari