Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam izvadio intesa internet karticu, zanima me validation code, na mojoj kartici se nalazi neki broj koji ima 11 cifara u gornjem desnom uglu, da li je to verifikacioni broj koji treba da unesem prilikom otvaranja naloga?

Validation code ima tri cifre i nalazi se u donjem desnom uglu na debitnoj kartici, ispod broj kartice.

To u sta ti gledas nije debitna kartica vec kartica deviznog racuna. Od podnosenja zahteva i otvaranja racuna do dobijanja kartice prodje do deset dana.

Posto ti ocigledno sluzbenik nije objasnio osnovne stvari, treba da znas da karticu nije preporucljivo nositi sa sobom ili u banku. Ne treba im. Pri uplati novca njima treba tvoja licna karta kao i kartica deviznog racuna (ta kartica koju si dobio na kojoj je tvoj potpis, broj racuna, JMDB, adresa kao i taj broj o kojem govoris). Isto vazi i za dinarski/tekuci. Kartica stoji kod tebe na sigurnom jer ako ti neko vidi broj kartice kao i taj validacioni broj moze placati tvojom karticom tj. racunaj da je kao ukradena.

Poslednja izmena:
@G@W
Hvala ti, koji su to nesposobnjakovici, uopste mi nije pomenula da ovo nije kartica i da se ona nakdandno dobija, i meni je bilo cudno, jer ako nista znam kako treba da izgleda kartica, ovo je obican plastificirani papir. Eto mogao sam bezveze da ukucam ovaj broj i da se zeznem. Kakvi sve rade po bankama boze me sacuvaj.

Nisam imao pojma da mi kartica nije jos uvej izdata, mislio sam cim su mi otvorili devizni racun da je to gotovo. Nista sacekacu da uzmem karticu, izgleda da je placanje na .com omoguceno, tako da jedva cekam da otkacim ove nase derikoze.

Da li prilikom registracije na PayPal-u može da se upiše adresa koja je različita od one u ličnoj karti?

Upisi onu na koju je kartica regovana..a imas tamo i gift adrese itd.

Ok, hvala. Tek treba da napravim karticu, a više bi mi odgovarala različita adresa od one u lk ...

Upisi koju hoćeš, ali ako ti liitiraju nalog imaćeš frke da objasniš zašto ti se LK adresa i PP razlikuju... Ja ne bih rizikovao, ionako ti se ta adresa nigde ne vidi.

Можда корисна информација за неке који већ дуже време купују(а не знају) или за оне који планирају да купују често. Ако немате повезан рачун/дебитну картицу са пејпал налогом лимит вам је "само" 11000$ или пребаците то у евриће. Значи ако вам је кредитна само везана за пејпал то је то.

11000 $ na godišnjem nivou ili celokupan limit od kad imaš otvoren nalog?

Целокупан лимит.

Da li korisnik iz Srbije može da ima premier nalog tj. u čemu se ogledaju razlike između Personal i Premier naloga da li se samo odnosi na mogućnost primanja novca ili je još nešto uključeno

- eBay Tools Limited
- Merchant Services Limited

Korisnik iz Srbije zasad ne može da prima pare, ma kakav nalog imao.

Da li korisnik iz Srbije može da ima premier nalog tj. u čemu se ogledaju razlike između Personal i Premier naloga da li se samo odnosi na mogućnost primanja novca ili je još nešto uključeno

- eBay Tools Limited
- Merchant Services Limited

Personal Account
Ideal if you shop online. Make secure payments on eBay and merchant websites using your credit card, debit card, or bank account.

Premier Account
Perfect for both buying and selling. Make secure payments on eBay and merchant websites. Plus, accept credit card, debit card, and bank account payments for low fees.

Business Account
The right choice for your online business. Accept credit card, debit card and bank account payments for low fees.

Na sledećem linku imaš tabelu funkcija koje podržava svaki navedeni nalog.

Bitna informacija kao što se može pročitati na početku ove teme jeste da opcije mogu biti primenljive tek kada bude omogućen full paypal nalog u prevodu osim plaćanja koja je za sada moguće sve dok PayPal ne revidira i ustanovi da su se stekli uslovi da se državljanima Srbije omoguće i uplate.

O tome isključivo odlučuje PayPal i tako je bilo na svim Ex-Yu tržištima na početku.

Interesovalo me je zbog naloga koji su registrovani u okruženju kojima je omogućeno plaćanje i primanje. Hvala ti za detaljan info

Danas podigao Intesa Visa internet i elektron kartice. Interesuje me da li i za internet karticu treba da se saceka 24 h da bi se registrovao za PP kao i kod elektron kartice ili nemoram?

Moraš sačekati 24h.

Imam dve e-mail. Uglavnom koristim onu preko Eunet-a . Postoji li mogucnost promene e-mail adrese u nalogu PP-a ukoliko se odlucim za drugu? Isto pitanje vazi i za broj telefona(predpostavljam da se upisuje fiksni broj samo sto se on vodi na kevu) ukoliko se selim i dobijem nov broj.

Poslednja izmena:
Profile> add/edit email

Dodas novi, postavis kao primarni i obrises stari

Za fon stavi svoj mobilni u formatu "6xxxxxxx"

Hvala ti za ovo u vezi e-mail. A sto se tice telefona zar nije bolje da se da fiksni u slucaju da izgubim ili mi ukradu mobilni.

Ako upises ime xyz onda upisi i broj fona ciji je vlasnik xyz

Poslao e-mail PayPal-u da mi razjasne ovo oko telefona jer se fiksni vodi na kevu sa istom adresom na kojoj sam i ja prijavljen sa pitanjem da li bi pogresio ukoliko bi njega koristio a ne mobilni a oni me uputili na sluzbu podrske da tamo posaljem mail ali da bi ga poslao mora da se ulogujem. A kako da se ulogujem kad se nisim ni registrovao upravo zbog ove dileme sa telefonom. Pa bi se vrteo u krug. Na kraju cu verovatno da dam mobilni. Predpostavljam da u slucaju promene telefona ili gubitka istog postoji mogucnost da to prijavim PP-u ili da promenim kao sto je slucaj sa mojom e-mail adresom.
Neznam mozda i previse tupim(davim) sa ovim u vezi telefona ali zelim da sve uradim kako treba kada je registracija u pitanju. Sto bi rekli dva put meri jednom seci.:)

Odmah da ti odgovorim da može da se zakači broj telefona iako nije na tebe, s obzirom da je na mom PP nalogu broj mobilnog koji se vodi na moju svastiku.

Presekao na kraju ostavio fiksni broj i PAK. E sad i ja da udjem u problematiku kupovine putem PP-a :).

Danas se reg-ovao na PayPal..bez ikakvih problema.. samo jos da uplatim neke evrice na karticu,da verifikuju nalog i kupovina je slobodna.

Imam nalog ranije napravljen na BiH i hoću da ga obrišem, ali stalno izbacuje grešku. Na računu imam 1.86$. Ni dodavanje email adrese ne radi.

Jel zna neko kako da rešim ovaj problem? Hoću da napravim nalog na Srbiju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno