Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Da, ali ja sam sve uradio kao što ste pisali, doznao sam da tablet treba uz pomoć nekih dugmića ili njihovom kombinacijom, postaviti u određeni mod.

Šta treba da se desi kada unesem adb reboot bootloader (meni se na tabletu ugasi ekran i ne reaguje, jednom mise samo restartovao). Kada unesem drugu naredbu fastboot boot superboot.img javi mi da čekam na uređaj i tako ostane, ništa se dalje ne desi
Ako si na Windows7,onda ces videti dole desno pored sata da je nasao novi uredjaj i da taj uredjaj treba da se instalira a to ces najbolje uraditi preko WindowsUpdate,tj pustis da on odradi.Kad to zavrsis,instaliras drajver,moci ces da nastavis da radis sa tabletom.

Što se tiće drajvera, oni su svi korektno instalirani i to sam proverio u device menager-u. Pod ADB Interface se nalazi ZTE Handset ADB Interface, a pod Portable Device se nalazi SmartTab 10. Šta dalje?

Kada sam uneo naredbu fastboot boot superboot.img pojavio mi se izveštaj u CMD-u downloading `boot.img`...OKAY i booting...OKAY. Tablet se restartovao. Ako je je ovo OK, trebao bi da instaliram Superuser, ima li neko korake ya ovu instalaciju, gde i kako.

Superuser instaliras sa Marketa tj sa Google Play.

Kada sam uneo naredbu fastboot boot superboot.img pojavio mi se izveštaj u CMD-u downloading `boot.img`...OKAY i booting...OKAY. Tablet se restartovao. Ako je je ovo OK, trebao bi da instaliram Superuser, ima li neko korake ya ovu instalaciju, gde i kako.

Instalirano je sve. Imas superuser u aplikacijama.

Sent from my SmartTab10

Instalirao sam Superuser i SU Update Fix. Da li treba da nameštam nešto u Superusert-u ili idem na CMD i naredbu ADB remount

Uđi u Superuser - settings pa update Su. Odradiće on sve za tebe.

Kod Update SU javlja mi kod Checking md5sum faild, bitno ili ne? Na kraju kaže da nije uspeo Update SU, šta da radim

Poslednja izmena:
Probaj vise puta na update. Dok ne skine ispravnu verziju sa neta. Ti imas root i su je instaliran. Probaj neku aplikaciju sa root pristupom.

Sent from my SmartTab10

koju npr? i da li mogu da pređem na naredbu ADB remount

Poslednja izmena:
Na primer Terminal. Nakon instalacije kucas su enter. Pojavice se obavestenje da aplikacija trazi root pristup. Ides na allow i to je to.

Sent from my SmartTab10

Instalirao sam Android Terminal i otvorio mi je polje da unesem nešto, probao sam da unesem SU i pritisnuo dugme kao za Play i dobio sam odgovor Executing SU i root been has garanted Superuser permision

da li je to OK i šta dalje

Poslednja izmena od urednika:
Instalirao sam Android Terminal i otvorio mi je polje da unesem nešto, probao sam da unesem SU i pritisnuo dugme kao za Play i dobio sam odgovor Executing SU i root been has garanted Superuser permision

Da to je to. Imas root. Adb remount mozes da preskocis. To je dodatak koji nije neophodan.

Sent from my SmartTab10

otvorio mi se plavi prozor, u prvom redu piše $ export PATH=/data/local/bin:$PATH, šta dalje

Šta dalje, da li treba da instaliram CWM i ima li tu nekih podešavanja

Poslednja izmena od urednika:
Cwm ti treba da bi instalirao kernel za VPN. Koliko sam shvato tebi to treba.

Sent from my SmartTab10

Da, kako ide instalacija i koji CWM, video sam da ih na tržištu ima dosta, koji ti preporučuješ i koja su podešavanja da bi promenuo Kernel

Imam jedan mali problemcic. Uradio sam root na tabu (od drugara), sve je uradjeno kako treba ali sam onda instalirao CWM i tab vise nije hteo normalno da se podigne vec je stalno isao u CWM. Sto je najveca fora kada god sam isao u reboot recovery mogao sam iz njega da vidim ext sdcard. Nakacio sam ga na komp pa sam preko njega instalirao stock kernel i sad je sve ok. Imam pitanje ! Kada CWM podignem preko kompa sa fastboot boot cwmr5x.....y.img normalno instaliram kernel, ali ako uradim fastboot flash boot cwmr5x.....y.img da bi imao instaliran CWM konstantno, udje u cwm i nema izlaska odatle.

Imam jedan mali problemcic. Uradio sam root na tabu (od drugara), sve je uradjeno kako treba ali sam onda instalirao CWM i tab vise nije hteo normalno da se podigne vec je stalno isao u CWM. Sto je najveca fora kada god sam isao u reboot recovery mogao sam iz njega da vidim ext sdcard. Nakacio sam ga na komp pa sam preko njega instalirao stock kernel i sad je sve ok. Imam pitanje ! Kada CWM podignem preko kompa sa fastboot boot cwmr5x.....y.img normalno instaliram kernel, ali ako uradim fastboot flash boot cwmr5x.....y.img da bi imao instaliran CWM konstantno, udje u cwm i nema izlaska odatle.

Normalno je da ide u recovery ako odradis fastboot boot cwm5x....y.img. da butuje u recovery. To smo izmislili samo zbog backup-a. Recovery se flashuje sa fastboot flash recovery cwm5x...y.img.
Recovery takodje u sebi ima kernel i moze da se butuje kao i boot.img ali za stalno treba da bude ovako:
1.Fastboot flash boot boot.img
2.Fastboot flash recovery recovery.img

To sto iz recoverya vidi extsd je najverovatnije verzija taba sa drugim rasporedom particija. Ispostavilo se da postoji takva i zato recovery nije kompatibilan u potpunosti.

Sent from my SmartTab10

Uspeo sam da uradim backup u recovery-ju, sada me intresuje da li treba sada da izaberem kernel, koji i kako da ga instaliram, naročito mi je bitno zbog VPN

polako shvatam i učim, gde može da se nađe kernel #30 koji je postavio rale i koji ti imaš, inače sajt koji si mi dao je nedostupan

Poslednja izmena:
Ja sam na #55. Nema sada biranja, u masini si :) Danas sutra izlazi nova verzija. Skini #55 za 10 inca i instaliraj preko CWM. Imas poboljsan ekran, zvuk i radi VPN. Grafika malo zeza ali se radi na tome i bice ispravljeno u novoj verziji.

Sent from my SmartTab10

Koji su koraci, ušao sam u CWM i na osnovnom sam maniju, šta dalje, negde sam nabavio tvoj kernel i snimio sam ga na kompjuter na desktop kao i bootstockv10. Da li njih treba kopirati na tablet i gde.

Restartuj sistem. Prikaci na komp, ubaci zip fajl na sdcard. Rastartuj u recovery, instal zip from sdcard-choose zip from sd card- nadjes zip-potvrdis. Restart u sistem.

Sent from my SmartTab10

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno