Šta je novo?

Vivo X300 Series

Koliko vidim razlika izmedju kineske i global verzije ce biti u podrsci za esim i manja baterija?

1760445152496.png

I software, da li je CN / Global sve isto sem što na CN treba pobrisati kineske aplikacije ? (za koji ne treba neki root i slično, klasičan uninstall ide?) Ako je sve identično + je jedina razlika esim, nema svrhe čekati global sa pofino slabijom baterijom ?

Poslednja izmena:
Па они рекоше да је сад Origin OS за све..
Сачекајте рецензије TechTablets, Ben'sGadzetReviews, и евентуално ако FlossyCarter избаци, они набављају буквално све што постоји од телефона, и најреалнији су на јутјубу. Ако они кажу да је батерија добра, то је то.

Da, razlika samo u bateriji ( i to samo global za EU, global za HK, Maleziju, Taiwan će imati 6500mah), esim i sw.
Treba čekati global iz HK, ali on uglavnom ide za 1000e.(~250e preko kineske verzije)

Tu je realno najveći problem sw, treba se navići na kineski kupus od sw, toliko guraju resursa i love u AI a ne mogu da prevedu na eng ni 70% UI 🤣

1760447475742.jpeg

Imam samo SS, u opisu su mu i semplovi, slike kao AI brljotina. BTW ne znam ko je tip :D

Evo i ovde, listajte malo i zumirajte. Ne znam što toliko peglaju uz AI, pogotovo po dnevnim uslovima, užas baš.

Link ka GSM ARENA Samplovima.

Ko je na X100U i dalje preskače update, u ovom slučaju downgrade :D

@supermarkomare9
Tako je i na x200 pro i ultra. Opšte poznat trend vivo logike crtanja svega preko AI čak i na x10.
Plus poznata kineska fora da pegla bore ljudima na licu i pored činjenice da si ugasio sva ai pomagala i filtere u kamera app.

Pogledajte prilog 508955

Imam samo SS, u opisu su mu i semplovi, slike kao AI brljotina. BTW ne znam ko je tip :D

Evo i ovde, listajte malo i zumirajte. Ne znam što toliko peglaju uz AI, pogotovo po dnevnim uslovima, užas baš.

Link ka GSM ARENA Samplovima.
А конкретно, који ниво зума је у питању?
Ако је "чувени" 80,100,120х,то је смеће на сваком телефону. Ја на Беновим брзим примерима не видех да је лоша телефото камера, чак је једна од бољих.

@Чичарито 1x kamera 200mp mod i 100% zum. Evo SS i sa linka što sam kačio iznad par postova.

1760448321857.png
1760448340611.png
1760448367396.png

Wtf is this? :unsure::unsure:

1000017816.jpg1000017817.jpg1000017818.jpg1000017819.jpg
1000017820.jpg

de mi onaj "if I speak in in big trouble" Murinjo gif sada.

Vivo gore, iPhone dole.

ono što pričam već neko vreme, OPPO master>Xiaomi pa evo u poslednje vreme >iPhone i tek onda vivo.

od Viva gori procesing i jače crtanje ima samo Honor.

stvarno ne znam šta rade poslednje dve tri godine i ne znam kako se ovo nekom sviđa.
razumem ai na 50x, ali crtanje na 1x i 3.5x, na nativnim fokalnim distancama nikako ne razumem.

džaba mu i 600mpx i 4 ISP procesora kad šugavi iPhone sa onim Samsung like senzorom 1/2.5" pravi prirodnije fotke.

uzmeš Xiaomi, fotkaš, otvoriš galeriju i staviš oil painting filter i dobiješ Vivo fotku.

Istinu na volju to mazanje je uglavnom primetno kada se slikaju ljudi i uglavnom posle 5x zooma, slično se ponaša i pixel npr.
Meni vise smeta njihovo peglanje lica kroz uvek upaljen beautify filter. Ne znam zašto su toliko opčinjeni peglanjem lica na fotografijama.

Edit:
Mislim da su ubacili i opciju sada u x300 da ti slika na kraju bude onakva kakvu je vidiš na ekranu dok okidas, znam da sam negde pročitao to.

Poslednja izmena:
Istinu na volju to mazanje je uglavnom primetno kada se slikaju ljudi i uglavnom posle 10x zooma, slično se ponaša i pixel npr.
sve bi to bilo super da ovo nije 3.5x na Vivu i 4x na iPhone-u 😁

znam o čemu pričam, i OPPO mi crta na 1x u auto modu više nego Xiaomi na 50x.

sreća u master mod gde ima nula AI-a i gde je Hasselblad radio boje i procesing. inače bi i OPPO leteo i vratio bih se na Xiaomi.

Ima li neceg slicnog kod Vivoa?
bas sam i ja to pitao pre par nedelja i koliko sam saznao i video, nema. jedino humanistic mod ali nije to to, drugacije radi i drugacija mu je svrha od master mode-a. a kod Viva je inace i raw vec obradjen ili bar vise obradjeniji nego kod Oppa i Xiaomija.

И даље не видим поенту зумирања саме фотке на 200%. Најбитније ми је како то изгледа на екрану, телефона, лаптопа или ТВ - а и када се убаци на друштвене мреже евентуално. Све зарад неких мени драгих успомена, никада нисам зумирао фотку да видим колико има длака на нечијем сакоу. Битнија ми је прецизност боја и да нема одсјаја и осталих ствари које униште фотку.

@Чичарито U toj situaciji onda ne treba uzimati telefon sa jakim kamerama, kada može i mid-range telefon da uslika solidno dok se ne uđe u detalje, u najjačim klasama ovo ne bi smelo da se dešava, bar ne u ovolikoj meri...

Slična cena x200 ultra i x300 pro. Baš mrtva trka, ne znam na koji model da idem, uzeo bih neki kada bude neka dobra ponuda. Ne znam da li imaju black friday u Kini ili neka sniženja oko NG.

X300 pro sigurno ide na oko 700e do nove godine(tradingshenzen). A ultra malo teze.

Gledam slike kakve su na x300 pro i da, u pravu ste, previse su obradjene. I kad se iskljuci AI lice je nikakvo, ovako pre nije bilo.
Na x100u i x200u ovakvo nesto nije bilo ili nisam primetio (u ovolikoj meri).
Pitao sam vivo podrsku za x300 seriju i odgovor je da za sad nemaju nikakvu informaciju za njih, znaci da ih legalno nece biti.
@ele X200 ultra bez razmisljanja ili da cekas x300 ultra.

Pogledajte prilog 508964Pogledajte prilog 508965Pogledajte prilog 508966Pogledajte prilog 508967
Pogledajte prilog 508969

de mi onaj "if I speak in in big trouble" Murinjo gif sada.

Vivo gore, iPhone dole.

ono što pričam već neko vreme, OPPO master>Xiaomi pa evo u poslednje vreme >iPhone i tek onda vivo.

od Viva gori procesing i jače crtanje ima samo Honor.

stvarno ne znam šta rade poslednje dve tri godine i ne znam kako se ovo nekom sviđa.
razumem ai na 50x, ali crtanje na 1x i 3.5x, na nativnim fokalnim distancama nikako ne razumem.

džaba mu i 600mpx i 4 ISP procesora kad šugavi iPhone sa onim Samsung like senzorom 1/2.5" pravi prirodnije fotke.

uzmeš Xiaomi, fotkaš, otvoriš galeriju i staviš oil painting filter i dobiješ Vivo fotku.
Ovo je koliko vidim sve u 200mpx a iPhone u 12mpx. Gde su slike Viva u 12mpx?

sve bi to bilo super da ovo nije 3.5x na Vivu i 4x na iPhone-u 😁

znam o čemu pričam, i OPPO mi crta na 1x u auto modu više nego Xiaomi na 50x.

sreća u master mod gde ima nula AI-a i gde je Hasselblad radio boje i procesing. inače bi i OPPO leteo i vratio bih se na Xiaomi.
Jel si ti beše snimao početkom god. onaj koncert nataše bekvalac na nekom splavu tim oppo telefonom ili neko/neki drugi beše u pitanju? Pokušao sam da nađem opet taj video sli istekao link. Ono je stvarno bila perverzija.

Al ste me rasturili za ovaj X300 PRO, k'o bugarsku skupštinu... :)

Da.. baš sam sada hteo da podelim, to pišu i Rusi na forumu koji su bili na prezentaciji. Čak i ulepšavanje faca može da se isključi navodno.

5. Next, about the cameras.
You will be shocked right now!!!
NEURO FACE SMOOTHING IS NOW DISABLED FOREVER!!! - All "optimizations" can
now be disabled in the camera settings , like on Samsung! - A quality/speed switch was added for continuous shooting. - A separate "Natural Light" option has been added to the auto-photo mode, which essentially disables HDR. - The telephoto extender mode has been removed; it is now an option that can be enabled in any mode.

- In Pro Video mode, when LOG is enabled, noise reduction can now be disabled without having to switch to Pro Photo mode.

- Auto and Pro Video modes now have an "ECO" option, which lowers brightness and turns off background processes, reducing battery consumption when recording videos.

Jel si ti beše snimao početkom god. onaj koncert nataše bekvalac na nekom splavu tim oppo telefonom ili neko/neki drugi beše u pitanju? Pokušao sam da nađem opet taj video sli istekao link. Ono je stvarno bila perverzija.
hahhaha ma de ja. ne znam sta je gore, sto me povezujes sa Natasom Bekvalac ili sa splavovima 😂 ali da, video na 4k60 je odlican stvarno.

Pogledajte prilog 509048
Postoji opcija da se ugasi AI enhancement prilikom koriscenja telephoto kamere. Moguce da ovi influenseri koji su bili pozvani na event nisu smeli nista da diraju
to je lepo ali ovde nije problem AI na 20-30x. nego na prirodnoj fokalnoj distanci gde on na 1x i 3.5x crta kao da mu je beauty filter ili ne znam sta vec ukljuceno na 300% jacine.

Ovo je koliko vidim sve u 200mpx a iPhone u 12mpx. Gde su slike Viva u 12mpx?
kakve veze ima? pa valjda je logicnije da je 200mpx na Vivu kvalitetnije od ovih 12 na iphone-u, iphone bi trebao da se raspada od noise-a i artefakta. ili to kod Viva ide 12mpx - 12 puta ai crtanje. 200mpx, 200 puta jace ai crtanje :D

salim se ali bi 200mpx stvarno trebao da bude bolji za to zumiranje i pixel peep gde ce izvlaciti vise detalja. ovde je jedino slucaj da je 200mpx maksimalno vestacki. i jedino sam bio u fazonu ok, mozda je shutter speed pa je izbrljavio ali brate, iphone je bio jos sporiji, 1/8 naprema 1/9.
a ovo sto vivo radi svakako nije sum i klasican ghosting kad je spor shutter speed nego jednostavno cisto crtanje. meni ovo nema opravdanja kako god da ga okrenes.

Vrh Dno