Šta je novo?

Vivo x200 Series

Je l' vam radi VoLTE na X200 Pro bez problema? Koristim Globaltel, tek su uveli VoLTE, u status baru mi stoji aktivna usluga, ali tokom poziva obara na 2G, izgleda da nije podržan u njihovoj mreži. Je l' radi bez problema u MTS-u i Yettel-u?

Ako uzmes fotografije ce biti brutalne na forumu. 👌
Interesuje nas dosta, samo je problem nabavka tel.

Je l' vam radi VoLTE na X200 Pro bez problema? Koristim Globaltel, tek su uveli VoLTE, u status baru mi stoji aktivna usluga, ali tokom poziva obara na 2G, izgleda da nije podržan u njihovoj mreži. Je l' radi bez problema u MTS-u i Yettel-u?
Radi super na A1 od prvog dana, s tim što znaj da nije obeleženo kao VoLTE nego HD.

Podrzavace, a sigurno cemo da znamo tek kad bude prezentacija modela.
Nisi valjda zainteresovan za x200u, a tek si uzeo x100u?
Nisam mnogo pratio jer sam odustao kad sam video da neće biti 1" senzora, međutim od sinoć sam se ozbiljno upalio jer sam tek sada video o kakvom se kamera telefonu radi! 😀

Prvo, nisam ispratio da će imati dva dedicated chipa za image processing, VS1 za pre i V3+ za post obradu ISP-a. To u teoriji znači da će kropovi biti kvalitetni kao i native žižne daljine, što znači da će od 16-135mm biti sve istog kvaliteta. Opet kažem u teoriji, videćemo u praksi.
Druga stvar su blende, ok f1.6 za main senzor postaje standard ali f2.27 za periskop će biti ludilo pošto će ovako veliki otvor na tako velikom senzoru da daje vrhunske rezultate. Mislim da je upravo zbog ovoga i stakla za main od 35mm, kamera bump morao da bude ovoliko izbačen.
Treća stvar je video, mislim da će x200u da snima 8k i 4k u 120fps na svim kamerama. Ja ne koristim, niti planiram da snimam u 8k ali koliko sam video imaće 4k 60fps video u 4.4.2 10bit log što je ozbiljno dobra stvar i telefon će moći da mi zameni kameru u poslu za neke stvari.
Ima tu i dosta nepoznanica tipa da li će biti velikih aberacija na ovim velikim blendama, grejanje procesora, pošto sam video da će biti neka extreme verzija 8elite. Brine me i trajanje baterije sa ovakvim kamera sistemom.
Trenutno sam i više nego zadovoljan sa x100u, pogotovu sada kada se baterija stabilizovala i imam SoT od 6-7h na skoro ceo dan, ali me ovaj x200u vuče samo tako. Ne znam kako će ići sa Android auto i ostalim podrškama za ovaj deo sveta, ali sam mišljenja da će ovo biti najbolji camera telefon u ovoj godini i ako sve bude kako treba, eto ga u mojim rukama.🥰

Android auto, Google pay i selfi kameru ne koristim tako da mi je izbor dosta olakšan. 😄

Android auto, Google pay pa i selfie kamera ( :D) su radili na X100U sasvim normalno, bar dok sam ga ja imao.
AA će raditi sigurno i na X200U, možda ne sa inicijalnim softverom ali Vivo uvek kasnije ubaci podršku.

Evo i ja razmišljam da kupim x200 pro sa trading Shenzhen. 16/1024. Na stranici piše da je 100% kompatibilan sa austrijskim mrežama di ja živim. Dali neko može potvrditi? I još jedno pitanje. Dali rade Google Maps i na primjer da mi slike stavlja automatski na Google Drive? Da li se to može namjestiti?

Moj predlog je da sacekas x200 ultra. Za ostala pitanja ce da ti pomogne ko ima x200 pro.

Jeste kompatibilan i možeš da napraviš da ti stavlja slike na Google photos.
Jedino što ne radi je da pozoveš ok Google.

Evo i ja razmišljam da kupim x200 pro sa trading Shenzhen. 16/1024. Na stranici piše da je 100% kompatibilan sa austrijskim mrežama di ja živim. Dali neko može potvrditi? I još jedno pitanje. Dali rade Google Maps i na primjer da mi slike stavlja automatski na Google Drive? Da li se to može namjestiti?
Sto ga ne uzmes u Austriji i ne razmisljas?

Zar ne može x200 pro u EU da se kupi u global varijanti? Jeste skuplja za oko 250-300e, ali imaš garanciju i sw za zapadno tržište bez kineskih slova.

Moze da se uzme global, oko 300e je skuplji. Moje misljenje je da je bolji kineski softver, jedino nemas garanciju.

Koja je to kineska cena ako je global 300e skuplji?

Screenshot_20250409_212041.jpg
Ima na AE za manje para, ako idete na BG carinu vrlo verovatno ćete proći kako treba, ali ko neće da rizikuje, bolje je preko trading zhenshen.

Zar ne može x200 pro u EU da se kupi u global varijanti? Jeste skuplja za oko 250-300e, ali imaš garanciju i sw za zapadno tržište bez kineskih slova.
Može da se kupi ali baterija u Austriji na 5200 mah. I 1024 GB bi bio ako ga i nađem oko 1500 eura. Ne dam te pare.

Ova iz De/NL je 6000mah. A vama u EU nije bitno odakle ga narucijete. Jedino ako ti je baš ključna razlika 512 vs 1tb, ali opet pazi, kineski sw je kineski sw šta god ljudi ovde pisali

Patio sam se neko vreme sa kineskim sw na xiaomi telefonima, i sada kada vidim ona njihova slova makar jednom u mesec dana dođe mi da povracam.. mislim da tih 300e razlike vredi samo da te hiroglife njihove nikada ne vidiš :)

Druga stvar, verovatno je taj sw za kinesko tržište ok sada, ali ko garantuje da će biti ok za 2,3 god ? Pogotovo u ovakvom stanju planete

OriginOs je najbolji OS. A za 2-3 godine neće biti ništa a verovatno će i fon da promeni do tad opet.

Ova iz De/NL je 6000mah. A vama u EU nije bitno odakle ga narucijete. Jedino ako ti je baš ključna razlika 512 vs 1tb, ali opet pazi, kineski sw je kineski sw šta god ljudi ovde pisali
Daj neki link za provjerenu sa 512. Pa da vidim. A čujem da je origin os bolji. Ali ne znam. Koja je vaša preporuka? Da uzmem iz Kine ili da sam malo više para pa da sam miran?

Da li je pilot u avionu oprao zube? Nikakav problem, ček samo da namontiram moju vivo oklagiju i biti će rešeno.

Da li je pilot u avionu oprao zube? Nikakav problem, ček samo da namontiram moju vivo oklagiju i biti će rešeno.
Ma da, pošto 6.87mm ostrvo kamere nije dovoljno, hajde da dodamo još mount od 8-9mm i lens od 15cm 😎 (nice je al glomazno)

Inače kit košta 200€ dodatnih u Kini 👀

Vrh Dno