Šta je novo?

Vivo x200 Series

Objektiv dolazi kao deo kit-a.

Photography kit ali valjda idu zajedno?
odvojeno se prodaje 100%, nema teorije da za 200e daju kit i lens.

"As with the photography kit, vivo did not disclose pricing and availability details for the add-on lens just yet. "

Vivo x200s imace 6200max bateriju, za ultru i dalje nema nista, ako bude oko 6500max bice veoma dobro.

Vivo x200s imace 6200max bateriju, za ultru i dalje nema nista, ako bude oko 6500max bice veoma dobro.
brate i da bude 6000, biće vrh 😁

ne verujem doduše da mogu da stave veću bateriju u ultru zbog ostatka hardvera, 200s ipak ima i manji kamera modul i sve manje tako da ima više prostora za bateriju.

15u mi sa 5400 ima 9-10 sati SOT-a bez ikakvih modova, a Xiaomi nije štedljiv uopšte.
sa 6000mah i Vivo-vim( ili kako se već piše, Vivo-im, ne znam 🤣) konzervativnim načinom rada, ima da traje 3 dana.
Elite je stvarno elite ove godine.

edit - ovaj lens addon mi deluje malo ubrzano, nisam bas siguran da su planirali ovo od pocetka. deluje kao da su hteli da izbace nesto posto-posto jer Xiaomi ima onaj prototip sa eksternom kameron.

ako su vec od pocetka planirali kit koji se stavlja, trebali su da odrade bolji 14-60mm range i onda da stave kit za dobar zoom. njihov zoom je vec dobar i bez lensa, a ovako ce sa ISZ kropovima na lyt 818 imati previse rupa posle 15mm i 35mm.
meni ima vise smisla da su ostavili 1" na glavnoj i addon lens na 35mm ako su vec hteli da im glavna bude 35mm. nemam pojma, svakako deluje zanimljivo.

svidja mi se sto ide ka tome da telefoni imaju jedan ogroman senzor i onda cirkularni lens, kao mikroskopi, gde biras bolji eksterni 35mm, 50mm, 85mm itd :D

tipa ovako nesto, samo dosta manje.

1744284310918.png

zapravo bolja slika onoga sto sam mislio, a ovo je vec postojalo ranije. samo sto bi to sad bilo dosta lepse i svedenije

1744284551225.png

Poslednja izmena:
Cudan im je ovaj photokit :D

previse visok tu gde se drzi rukom, pitanje da li ce moci u dzep ili ce morati da se rastavlja ali super koncept svakako, samo nazalost nije za svaki dan

1744287228434.png1744287239179.png1744287199225.png1744287077546.png

Jaooo, pa ovo lepo i za pecanje, da se spijuniraju drugi na sta dobijaju ribu. :love:

X200u kamera modul kao da ima 2 varijabilna ND filtera🤣 i verovatno će da šuri.
@Spanjeli Kako imaš samo 6-7 sati SOT-a na x100u? 4g ili miks sa wifi u toku dana?

Samo? 6-7h na 24h za ovakav telefon je više nego odlično, kad se uključi kamera, bukvalno možeš da vidiš kako se tope procenti.😂
Neverovatno ali nema neke razlike da li sam na WiFi ili 4g, uvek je pun signal, za razliku od S23U.

Ne kažem da je malo nego sam za 5500mAh bateriju očekivao više. Odlično ako nema razlike između 4g i wifi 👍

Ekrani su sve većih površina i rezolucija, i sa sve napucanijim maksimalnim osvetljenjem, a kamera sistemi sve kompleksniji. A i Snapdragon čipsetovi su daleko od super-štedljivih.
Tako da bi (u teoriji) 5500 mAh baterija bi pokidala u nekom flagshipu sa SD865, sa jednostavnijim kamerama i manjim i tamnijim ekranom, a sada je samo prosek. I nije ni čudo što Kinezi najavljuju Si/C 7000 mAh baterije u bližoj budućnosti.

X100U baterija traje u beskonačnost dok ne upališ kameru. Onda kreće baš vidljiv drain.

Kapiram onda sa Spanjeli-jevim korišćenjem kamere da je 6-7h ok.

Sa ovim kamera telefonima možeš slobodno da zaboraviš SoT od 8-9h ukoliko koristiš kameru. Ja ne igram igrice, ali ovaj x100u napolju na suncu cepa max osvetljenje konstantno, nema onog zatamnjivanja kao na Samsungu, i to takođe utiče na potrošnju baterije. Čisto sumnjam da će leti na moru moći da izdrži od ujutru do uveče sa mojim korišćenjem ali ko zna, iz dana u dan baterija izgleda sve bolje, kao da sve polako dolazi na svoje mesto.

Patio sam se neko vreme sa kineskim sw na xiaomi telefonima, i sada kada vidim ona njihova slova makar jednom u mesec dana dođe mi da povracam.. mislim da tih 300e razlike vredi samo da te hiroglife njihove nikada ne vidiš :)

Druga stvar, verovatno je taj sw za kinesko tržište ok sada, ali ko garantuje da će biti ok za 2,3 god ? Pogotovo u ovakvom stanju planete
Sve sam mislio kao i ti, potpuno te razumem, alergičan sam na ta kineska slova još od vremena custom romova za Leeco i Zuk modele, ali ovde kroz ceo sistem nemaš niti jedno kinesko slovo ukoliko naravno isključiš njihov Ai i obrišeš njihove aplikacije. Postoji opcija i da se obrišu preko adb-a, pa nema apsolutno nikakvih kineskih opcija, ali ja se ne bih igrao sa tim jer ne znam još uvek dobro ovaj Origin.

Sve sam mislio kao i ti, potpuno te razumem, alergičan sam na ta kineska slova još od vremena custom romova za Leeco i Zuk modele, ali ovde kroz ceo sistem nemaš niti jedno kinesko slovo ukoliko naravno isključiš njihov Ai i obrišeš njihove aplikacije. Postoji opcija i da se obrišu preko adb-a, pa nema apsolutno nikakvih kineskih opcija, ali ja se ne bih igrao sa tim jer ne znam još uvek dobro ovaj Origin.
Možda glupo pitanje, utiče li gašenje tog njihovog AI na obradu fotografija i generalno na rad telefona?

Ne utiče, Ai za obradu fotografija je u samom čipu i ne treba internet da bi to radilo kako treba. Ovaj drugi Ai je klasičan asistent.

Ako može da se otkljuca bootloader i da se rutuje it iz izi, exportujes app i kasnije je push kroz neki recovery ili adb naravno full permission. Može to sve fino da se očisti nego ne znam kakav je mediatek sa custom podrškom.

Ne možeš da otključaš bootloader na Vivo-u, nebitno dal je SD ili Mediatek.

Vivo je hard locked. Ne bih ga nikad prodao da može da se otključa :/

Šteta, da ima i to, bio bi veliki plus, jer ionako nemaš garanciju na telefon. Mislim da bi bio još popularniji.

Kako nema garancija na telefon? Gledam na trading Shenzhen ima godina. Samo što moraš slat o svom trošku njima. Ja još nisam kupio. Pokušavam naći global i u EU samo nalazim sa 5200 mah baterijom. Našao sam par ali koštaju 1400 Eur. Da čekam x200s? Ili ultra kad sam već toliko čekao. Kupit ću na kraju sa trading Shenzhen pa šta bude.

Pa čekaj ultru kad je već tu...ovako ćeš se za mesec dana nervirati što nemaš onu džombu pozadi na telefonu 😂🙈

Što ljudi uzimaju global kada je origin OS po svemu bolji i dosta jeftiniji?

Svrbi me ovaj X200 pro, realno mi Ultra i ne treba, nisam toliko zahtevan po pitanju kamere, i ovaj bi mi odradili i vise nego dobar posao u narednih par godina, ako baterija posluzi.
E sad, ono sto me buni su je famozni Band 20 - znam da je pisano da CN verzija ga ima, ali kod prodavaca na Aliju ga nema u specifikacijama nije izlistan, pitao sam dvojicu prodavaca i obojica mi potvrdise da ga nema. To mi malo unosi zebnju, pa ako zaista mogu da potvrde kolege koje ga imaju da ima Band 20, bio bih zahvalan.
Inace, presao bih sa Xiaomi 13, nakon 9 godina Xiaomi fanboy-izma 😂

Već se pisalo o Wonda mobile iz Hong Kong-a i jedna od boljih prodavnica pored tradingshnezhena, giztop-a, itd.
Svrbi me ovaj X200 pro, realno mi Ultra i ne treba, nisam toliko zahtevan po pitanju kamere, i ovaj bi mi odradili i vise nego dobar posao u narednih par godina, ako baterija posluzi.
E sad, ono sto me buni su je famozni Band 20 - znam da je pisano da CN verzija ga ima, ali kod prodavaca na Aliju ga nema u specifikacijama nije izlistan, pitao sam dvojicu prodavaca i obojica mi potvrdise da ga nema. To mi malo unosi zebnju, pa ako zaista mogu da potvrde kolege koje ga imaju da ima Band 20, bio bih zahvalan.
Inace, presao bih sa Xiaomi 13, nakon 9 godina Xiaomi fanboy-izma 😂
1000046253.jpg

Konačno našao neki site za kupnju global verzije. Jel netko kupovao tu?

A šta fali gomibu? Koliko sam čitao oni su legit sajt iz NL.. ?

Vrh Dno