Šta je novo?

Vivo x200 Series

Losiji je glavni senzor ali nesto bolji nego na Oppo X8 Pro, Oneplus 12,13... Nije sve u senzoru, Google koristi isti glavni senzor sa 7 Pro i na 9 Pro pa pravi dobre fotke.

Da ali me nervira što su smanjili senzor(e) u odnosu na x100 ultra. Jeste novi proces i optimizacija ali opet fizika je fizika.
Djabe im senzor ako ne mogu da iskoriste pun potencijal istog...
U principu ne mora da znaci da je noviji losiji, ali isto tako mogli su i neki "veci" od ranije da ostave i izvuku max iz njih ako su vec upoznati sa hw-om.

Imam utisak da kod tih "kineza" (oppo, xiaomi & co) se mahom pegla sw narednih 6-8 meseci nakon launcha i onda priprema za narednu generaciju...
Prakticno "throwaway hardver" na godinu dana.
Mada ni veci brendovi nisu bolji sa recikliranjem postojeceg hardvera

Они чувају већи сензор за ултру, реално ако нагрувају и то у про, ко ће онда куповати ултру?
Иначе виво прави врхунске фотке, посебно ноћне, још од Х80 Pro, тако да са овим 200 тек шију. Оно што ме посебно одушевило још од Х100 серије је да су и дневне озбиљно унапредили, па нема да фотка изгори услед прејаког извора светлости. По мом мишљењу најбољи алгоритам имају.

Оно што ме посебно одушевило још од Х100 серије је да су и дневне озбиљно унапредили, па нема да фотка изгори услед прејаког извора светлости. По мом мишљењу најбољи алгоритам имају.
X200 Pro: https://fdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/24/vivo-x200-pro/camera/gsmarena_1103.jpg

Find X8 Pro: https://fdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/24/oppo-find-x8-pro/camera/gsmarena_1102.jpg

Moraju Kinezi još da rade na tome.

Fora kod Viva je sto imas vise modova, Zeiss, Natural, Textured i Humanistic mode. Nije samo point & shoot pa kako ispadne. A to rade ovi bugari.

Moraju nešto i za ultru ostavit.
Они чувају већи сензор за ултру, реално ако нагрувају и то у про, ко ће онда куповати ултру?
Иначе виво прави врхунске фотке, посебно ноћне, још од Х80 Pro, тако да са овим 200 тек шију. Оно што ме посебно одушевило још од Х100 серије је да су и дневне озбиљно унапредили, па нема да фотка изгори услед прејаког извора светлости. По мом мишљењу најбољи алгоритам имају.
Ne čuvaju oni veći senzor za ultru, već su probali sa novom tehnologijom kamere, na novi model telefona.

Poslednja izmena:
Ostaje egzotika za najluđe.

Ultra i ima samo za kinesko trziste. Meni je OriginOs mozda i najbolji OS. Videcu kakav je Color novi kad stigne Oneplus.

Ja se izvinjavam, nemam kod koga da testiram android auto :(
Pročitao sam na forumima da je za X100 Ultru pušten android auto...
Ja sam primetio da imam na X200 Pro kao sto sam prilozio u ss, ali kao što rekoh nemam gde da probam...
Ako uspem da probam negde javljam...

Evo jos par random slika... :) 1000014701.jpg1000014694.jpg1000014463.jpg1000014390.jpg1000014215.jpg1000011144.jpg

Prilozi

• 1000014390.jpg
    1000014390.jpg
    162.3 KB · Pregleda: 130
Samo cu jedno reci ,osim par softverskih necostataka koje se lako nadomescuju ubedljivo najbolji tel iksda. Dimensity je opet pokazao kako se radi sic,baterija nikad bolja,kamere i da ne komentarisam,ovo jos nisam video na mobilnom(nisam strucnjak ali se vidi golim okom). Svaka pohvala za kineze

Jos jednom da pohvalim vibo pogotovo bateriju,neverovatno

Prilozi

• Screenshot_20241213_145951.jpg
    Screenshot_20241213_145951.jpg
    71.8 KB · Pregleda: 87
Ne vidim poentu Ultre pored ovog telefona. Mogu opušteno da ga ostave za jesen sledeće godine.

Dugooo, već predugo čekam da neko od Androida dođe blizu po videu kvalitetu Appleu, i konačno je taj trenutak došao, mogu da se kao čovek vratim u potpunosti na android kao moj glavni telefon. Vivo je definitivno pomerio granice kamere i uz ovakva zoom unapređenja i video kvalitet jedino što sam u dilemi jeste da li da čekam Vivo Ultru ili da se juri Pro global. Nešto ne mislim da će Ultra biti dostupna bar ne do leta i to ukoliko je globala bude uopšte ( a najava je da neće ).

S25U je bio opcija pre ovog buma Viva, ali teško da će moći da parira, i po bateriji i po kamerama.

Po bateriji nece sigurno. A pogurace ih sto se tice inovacija sigurno.

^^
Sve to stoji, ali realno gde da se uzme vivo 200 pro global ? Koliko znam vivo ima zabranu prodaje u EU, znači jedino da se dovlače iz Azije ili UK

U Češkoj ima da se naruči vivo 100 pro, na vivo sajt, za Češku.
A vivo x200, još uvek ništa, za sada

^^
Sve to stoji, ali realno gde da se uzme vivo 200 pro global ? Koliko znam vivo ima zabranu prodaje u EU, znači jedino da se dovlače iz Azije ili UK
U AT ima legalno Vivo i daju 36m garancije po defaultu... U Nemačkoj imaju ban ali mogu da se importuju.
Nema x200 jos u AT, x100 pro sam ja merkao ali je 899e u ti mi OP12 deluje malo bolja opcija.
Ja bas nisam pametan, razmišljam da sačekam x200 pro još koji mesec i generalno sagledam ponudu tada na tržištu.
Samsung, Pixel nisu opcija za ono što nude po njihovim cenama

Poslednja izmena:
Mislim da su banovani i u NL. Dobro je da ih makar negde ima :)
Ako ništa cena će sigurno da bude 1100e, a to je bedno za sw podršku od samo 3god.

Zar nisu povećali na 4? Mislim da je bilo u komentarima kod onog ćelavog ćubera techspurt

Da, deluje da je ipak 4. Više nego dovoljno. Šteta što vivo više ne posluje na našem tržištu što se tiče njihovih flagship modela

Ukoliko ih bude dostupno po Evropi generalno, dovlačiće se to i u Srbiju kao što je i prethodnih godina bilo za pojedine telefone koji se nisu zvanično prodavali na teritoriji Srbije. Na kraju dana, ima naših po Kini, pa će da donesi koji komad. No, čekamo rasplet posle Nove godine..

Zbog cega su dobili ban u EU? @Yojinbo @fkloznica
Bolji je njihov "kineski" softver od globalnog, tako da je po meni najbolje da se naruci iz Kine u EU i uzme, jeftino ispadne (ko putuje ili ima nekoga u EU).
@StarLord x200pro je odlican tel, da ja sad uzimam tel sacekao bi dva meseca, u januaru izlazi s25u, a u februaru bi trebalo x200 ultra i x8 ultra. Kad sva tri tel izadju odlucis kojeg ces "kineza". 😁
@nidzakv Da ostave ultru na jesen? Veoma tesko, iako ce biti mala razlika izmedju pro i njega. Senzori kamera ce biti malo bolji, video takodje. Kolega sto je imao x100u rece da je slabija vibracija ili nesto drugo, zaboravio sam. Po meni nek srede uw kameru i top.

S obzirom da je meni Android Auto jako bitan, da li pouzdano radi na x200 Pro global verziji? Da li zaobilaziti kinesku verziju... ?

Nemoj da me drzis za rec, ali zar nisu rekli da je kineska verzija dobila android auto? Jedan clan ima x200 pro, pitaj njega ili sacekaj da odgovori ovde.

Malo vise o kameri, ko voli.

Nazad
Vrh Dno