Šta je novo?

Vivo x200 Series

Kako šta će mi ? Zar ti nisi olomio xiaomi 14u ? Šta da si to uradio sa Kinezom od 1000e bez rezervnih delova i servisa ? Mogao bi da ga bacis samo u wc šolju.. ali vaše pare, možete da ih zapalite što se mene tiče:)
Ja samo hoću da kažem da je 1000e za Kineza koji je za CN tržište bukvalno bacanje para, makar iz mog ugla
kakve veze ima sto je softver za kinesko trziste? zasto se to stalno ponavlja kad je utvrdjeno da nema nedostatke

Zato što možda sada nema ( i ako ih ima i sada ) ali da li će tako biti za 6m, godinu dana itd itd ? Ko to može da garantuje?
Na stranu što ni jedan CN Rom nije nikada bez kineskih hiroglifa nevezano za jezik koji izaberete.

Ne bih ja menjao software , da koristim.
Mozda bih obrisao sta mi smeta ako moze i vozi.

Kako šta će mi ? Zar ti nisi olomio xiaomi 14u ? Šta da si to uradio sa Kinezom od 1000e bez rezervnih delova i servisa ? Mogao bi da ga bacis samo u wc šolju.. ali vaše pare, možete da ih zapalite što se mene tiče:)
Ja samo hoću da kažem da je 1000e za Kineza koji je za CN tržište bukvalno bacanje para, makar iz mog ugla
Možeš i Pixel(2000$cad) kod nas da baciš u kantu, a i na kraju krajeva sve se pravi u Kini.

bilo ovde vec pre par strana, lik je koristio Vibrant profil.
1745943545878.png
zna se narativ i smer poredjenja kada se koristi vibrant profil i na koju stranu navlace sa tim.

ne moze pravo poredjenje za Zeiss natural vs odvratni oversharpened Vibrant na Xiaomiju. Kao sto ne moze Xiaomi Authentic vs Vivo Vibrant. 🤷‍♂️ ali nema veze, zna se koji je narativ ovde na forumu :D

ja prvi ne bih izabrao ni jednu Xiaomi vibrant fotku, ali sreća pa znam kakav je authentic, šta može i kako procesuira fotke.

to ne znači da će uvek biti bolji od Viva, ali će biti 6 puta bolji u odnosu na ono kako ga ovi "revjuveri" prikazuju.

Poslednja izmena:
Vivo traži lepo podešavanje u milion opcija u kameri da bi se izvukle najbolje fotke. Taman kad pohvataš osnove skontas da ima i humanistic mode gde ima još milion drugih opcija... Možda mi je zato kamera bila overwhelming u nekim situacijama.
Ovaj master mode na OnePlus mi taman 😁

Meni su boje nekako subjektivno najlepše na oppu
videćemo kad uporedim, processing deluje najprirodnije od svih.
Gde si ga porucio?
od našeg ex kolege sa foruma ali mi je sad odgovorio da su mu termini verovatno puni pa ću da vidim kad može.

ako ne stigne on, svakako idem na odmor sredinom maja u EU pa ću preko tradingshenzhen-a preko UPS/FedEx, navodno do 6 dana dostava plus osiguranje od taksi gde tradingshenzhen vraća novac ako mi carina nešto naplati.
a ako mi i to propadne, onda opet trading ali preko Nemačke i onih prevoz de likova

Lol Ben je rekao da je Vivo kamera king 👑 xiaomijevci na aparatima 😁

Ne znam šta je sa audiom na Vivu, osetno losiji mikrofon nego na druga dva. Valjda će ispraviti softverski

Ceka se jedan kolega da da komentar 😂
Da, u pravu si. Mikrofon "bode oci", nije toliko los, ali osetno losiji od druge dve ultre.
Softverski da rese mikrofon?

Da, već su izbacili prvi update1000003508.png

Ceka se jedan kolega da da komentar 😂
Da, u pravu si. Mikrofon "bode oci", nije toliko los, ali osetno losiji od druge dve ultre.
Softverski da rese mikrofon?
ne treba mi covek sa youtube-a da mi kaze sta je bolje ili losije.

sva tri telefona su odlicna, a meni je licno no-brainer da bilo ko uzme Vivo pored Oppo-a ove godine, kad vec Xiaomi necete.
kaze Ben, citiram "xiaomi kinda resorts to little bit of oversharpenning digital sharpenning" i onda pokaze ove slike
1746026881117.png
gde je Vivo ostriji jedno 4 puta :D 1746026942043.png

za ovu kaze da je Xiaomi "completely overly digital looking" za sta se slazem sto posto jer Xiaomi kad je ukljucen nocni mod posizi sa sharpnessom, zato ga nikad ni ne koristim.
1746027042907.png

Ali onda za ovu fotku i jos njih 10 gde je Vivo 10 puta ostriji i gle izgleda odvratno ne kaze "Vivo is oversharpenned" nego kaze e Oppo mi bolje izgleda.

1746027123217.png
ovde isto VIvo najostriji
1746027310332.png

a posto je vec uporedjivao glavnu VIvo 35mm sa glavnom Oppo i Xiaomi kamerom na 23mm, mogao je da iskoristi taj famozni UW sa Viva i da kropuje na 23mm pa da vidimo kako se Vivo nosi sa Oppom i Xiaomijem ( hint - nikako).

long zoom, ovde su mu i Xiaomi i Oppo fokusirali kablove i nije mi jasno kako moze da kaze "Vivo is superior". jeste, kad ne znas sta si fokusirao.

1746028252219.png

drugi 10x kropovan, Vivo osim sto je svetliji nema apsolutno nista. iscrtana i izostrena kosa i obrve, detalji i brada na licu nepostojeci, kao da je lik dete od 10 godina.1746028352880.png
14-35mm ce biti dobro ako nekad uspeju da ubace dva lyt900 senzora, ovaj 818 jednostavno nije dobar.

Mikrofon i zvucnici ce ostati losiji od ostalih zato sto jesu losiji, Xiaomi ima ubedljivo najbolji mikrofon i zvucnike ove godine.

ove godine po hardveru kamere i po procesingu, po meni, Oppo>Xiaomi>Vivo. onaj ko iskljucivo koristi UW ili u bar 50%, naravno Vivo. za sve ostalo i ko hoce prirodnije i manje AI fotke, Oppo ili Xiaomi.
Vivo doduse moze biti zanimljiv izbor sa filterima, ovaj novi negative i vintage su nesto posebno.

@Stefan1995 imas nesto da dodas? ces jos neki breakdown? 😂

@psychofedex hahahahaha dzabe brate moj 😂 Meni je vivo ipak po mogucnosti kamere na prvom mestu, softverski ce neke stvari vremenom da rese.
Al ti sto branis xiaomi, da nisi promenio posao? 😛
14- 35- 85mm mi odgovara sto je veliki plus, bar kod mene, ovo sto ti pricas izmedju me ne zanima.
Koja god ultra da se uzme nema greske.

Ben zaključio da je Vivo opet najbolji, ne u svemu ali u većini slučajeva najbolji

X200u je #1 u većini scenarija, ali se mora reći da je mic kanta. Osim loših kadrova koje je izabrao i gomile kablova X15u i x8u pariraju samo glavnom kamerom, sve ostalo x200u lagano dobija.

Meni se za moje potrebe ne sviđa ovo 35mm ali su mi uw i telephoto bombona. Šteta što glavna nije 23mm. 😄

Vrh Dno