Ceka se jedan kolega da da komentar 😂
Da, u pravu si. Mikrofon "bode oci", nije toliko los, ali osetno losiji od druge dve ultre.
Softverski da rese mikrofon?
ne treba mi covek sa youtube-a da mi kaze sta je bolje ili losije.
sva tri telefona su odlicna, a meni je licno no-brainer da bilo ko uzme Vivo pored Oppo-a ove godine, kad vec Xiaomi necete.
kaze Ben, citiram "xiaomi kinda resorts to little bit of oversharpenning digital sharpenning" i onda pokaze ove slike

gde je Vivo ostriji jedno 4 puta
za ovu kaze da je Xiaomi "completely overly digital looking" za sta se slazem sto posto jer Xiaomi kad je ukljucen nocni mod posizi sa sharpnessom, zato ga nikad ni ne koristim.
Ali onda za ovu fotku i jos njih 10 gde je Vivo 10 puta ostriji i gle izgleda odvratno ne kaze "Vivo is oversharpenned" nego kaze e Oppo mi bolje izgleda.

ovde isto VIvo najostriji
a posto je vec uporedjivao glavnu VIvo 35mm sa glavnom Oppo i Xiaomi kamerom na 23mm, mogao je da iskoristi taj famozni UW sa Viva i da kropuje na 23mm pa da vidimo kako se Vivo nosi sa Oppom i Xiaomijem ( hint - nikako).
long zoom, ovde su mu i Xiaomi i Oppo fokusirali kablove i nije mi jasno kako moze da kaze "Vivo is superior". jeste, kad ne znas sta si fokusirao.
drugi 10x kropovan, Vivo osim sto je svetliji nema apsolutno nista. iscrtana i izostrena kosa i obrve, detalji i brada na licu nepostojeci, kao da je lik dete od 10 godina.

14-35mm ce biti dobro ako nekad uspeju da ubace dva lyt900 senzora, ovaj 818 jednostavno nije dobar.
Mikrofon i zvucnici ce ostati losiji od ostalih zato sto jesu losiji, Xiaomi ima ubedljivo najbolji mikrofon i zvucnike ove godine.
ove godine po hardveru kamere i po procesingu, po meni, Oppo>Xiaomi>Vivo. onaj ko iskljucivo koristi UW ili u bar 50%, naravno Vivo. za sve ostalo i ko hoce prirodnije i manje AI fotke, Oppo ili Xiaomi.
Vivo doduse moze biti zanimljiv izbor sa filterima, ovaj novi negative i vintage su nesto posebno.
@Stefan1995 imas nesto da dodas? ces jos neki breakdown? 😂