Šta je novo?

VIVAX TPC-7150, IPS za 12k

I mene zanima ako neko ima bilo kakve informacije o ovom tabletu, neka napiše...

Uglavnom danas se tek pojavio u prodaji pa teško da ga je neko već kupio. Ja se npr. sećam da je nedavno bio tekst na B92 sajtu o tome kako se Vivax širi i uskoro izbacuje neke prilično zanimljive tablete, navodno prve u potpunosti dizajnirane u Hrvatskoj (pošto je to Kimtec-ov brend). Naravno svi su se smejali, pa i ja sam, jer su svi mislili da će biti još jedan Cortex A8, 7" 800x480 TN tablet koji će imati istu cenu kao i ostali. Međutim danas sam se poprilično iznenadio kad sam video ovo.

Ima neko pojma koji je SOC na njemu ?

Update : RK3066 je a baterija od 3600Mah koja se puni 5 sati, znaci 3 sata rada 5 sati punjenja

Poslednja izmena:
znaci 3 sata rada 5 sati punjenja

3 sata kakvog rada? I mene zanima ovaj tablet ali ne znam koliko mu baterija može izdržat. Nexus 7 ima nešto jaču (4325 mAh) i ona pristojno dugo traje. Ako netko ima iskustva iz prve ruke neka napiše.

3 sata kakvog rada? I mene zanima ovaj tablet ali ne znam koliko mu baterija može izdržat. Nexus 7 ima nešto jaču (4325 mAh) i ona pristojno dugo traje. Ako netko ima iskustva iz prve ruke neka napiše.
RK3066 jede bateriju ko lud , tableti sa 6000 mah koji imaju RK3066 baterija drzi 5-6 sati sto znaci da tablet 3600mah drzi 3 sata.

Ja sam ga upravo kupio, preko eklik.rs i dogovorio se sa njima da mi pošalju sutra i da će mi stići u subotu. Čim stigne ja Vam javljam utiske i okačiću slike tableta.
Cena je niska, zbog toga što je danas stigao u radnje i na akciji je, inače koliko sam se raspitivao kod prodavaca sigurno će skočiće za 4-5k.

Još nešto neki su se ovde vezali ko "pijan plota" su za nexus 7 kao da je on jedini tablet u zemlji Srbiji...

Ja sam ga upravo kupio, preko eklik.rs i dogovorio se sa njima da mi pošalju sutra i da će mi stići u subotu. Čim stigne ja Vam javljam utiske i okačiću slike tableta.
Cena je niska, zbog toga što je danas stigao u radnje i na akciji je, inače koliko sam se raspitivao kod prodavaca sigurno će skočiće za 4-5k.

Još nešto neki su se ovde vezali ko "pijan plota" su za nexus 7 kao da je on jedini tablet u zemlji Srbiji...

Verovatno bez razloga. Sigurno je ovaj Vivax tab bolji,a duplo jeftiniji.... 100%

RK3066 jede bateriju ko lud , tableti sa 6000 mah koji imaju RK3066 baterija drzi 5-6 sati sto znaci da tablet 3600mah drzi 3 sata.

Pretpostavljam da si racunao to za tablet sa 10.1 ekranom, ovaj ipak ima 7... sto je poprilicna povrsina za napajanje...

Verovatno bez razloga. Sigurno je ovaj Vivax tab bolji,a duplo jeftiniji.... 100%

Naravno da nije bolji, ali covek je donekle u pravu.

Pricamo o tabletu od 11k, koji po specifikacijama, nudi dosta vise od nama voljenog Prestigio tableta, za isti novac.
Da podsetim Prestigio za te novce nudi Single Core, obican TFT sa 800x480, 4GB nand, 512RAM i sl. ;)

Da ne govorimo o tome da je i Nexus 7 imao svoje decije bolesti, a kosta dosta vise od ovih kineza. :D

@ProMaster, slazem se sa tobom. I ja sam citao da jede bateriju kao lud, ali je bio test 10.1" uredjaja.

Iskreno, narucio sam jedan cisto da ga "opipam", pa ce ici dalje (necu jos da menjam ovaj moj Galaxy Tab 8.9).

Sutra mi stize, pa ako mi obaveze dozvole, malo se uvece poigram sa njim i dam vam neki info, cisto sta i kako da se ocekuje od njega.
Pozz.

Evo stigao je u podne, ali od posla nisam stigao da ga ukljucim do 13h.

Od tada je na wirelessu i skida aplikacije jer je dosao potpuno PRAZAN. :D

Znaci klot 4.1 (to je po meni PLUSCINA). Cak nema ni widget sat na pocetnom ekranu.

Ekran jeste IPS i u odnosu na jeftinije prestigio modele (MultiPad 7.0 Pro 3170 na primer), za dve klase bolji.
Nema bas najbolje uglove gledanja (vidi se da je neka jeftinija IPS matrica koriscena), ali je vise nego dovoljno, pogotovo sto mu je slika odlcina, uzevsi u obzir sasvim pristojnu rezoluciju za ovaj ekran (1024x600).

Nakon otvaranja, malo sam se zabrinuo da mu je ekran malo zagreban, dok nisam provalio da tablet fabricki dolazi sa zastitnom folijom. Eto lep potez, cisto da se ne mucim ja da je lepim, jer uvek omasim i naprave mi se mehurici :D

Za dalje sacekacemo jos koji sat dok ga ne "istrosim" i vidim koliko mu baterija traje (stavio sam ekran na 100%), a veceras cu da vidim da koliko toliko razjasnim kako se ponasa u igricama i zahtevnijim aplikacijama.

Za sada, mogu samo da kazem...
za ove novce jedno bas pozitivno UUUUUH!!! :D

Aj postavi neku fotku

Na poslu sam i nemam fotoaparat kod sebe. Bice fotki veceras.
Inace sama izrada je ok. Ledja su od matiranog aluminijuma svetlo sivkaste boje i samom uredjaju daje, po meni finu tezinu. Jeste solidno tanak, ali nije lagan "kao perce".

Aluminijumska ledja? Pa to je i vise nego dobro za te pare!

Na poslu sam i nemam fotoaparat kod sebe. Bice fotki veceras.
Inace sama izrada je ok. Ledja su od matiranog aluminijuma svetlo sivkaste boje i samom uredjaju daje, po meni finu tezinu. Jeste solidno tanak, ali nije lagan "kao perce".
Daj fotke ili neki opis kako radi...

Od tada je na wirelessu i skida aplikacije jer je dosao potpuno PRAZAN. :D

Znaci klot 4.1 (to je po meni PLUSCINA). Cak nema ni widget sat na pocetnom ekranu.

Jel ima Goolge Play Store instaliran, vidim da ima neklih tableta koji dolaze bez njega, tj sa nekim alternativama?

Poslednja izmena:
Upravo drzim jedan u rukama. Za 11000 je fenomenalan. Baterija nije bas izdasna i na 100% osvetljenja nudi izmedju dva i tri sata rada (slusao sam muziku i citao neka dokumenta, gledao mozda 15 min. klipove sa jutubeta, igrao nekih pola sata riziko, instalirao pet-sest aplikacija, a svo vreme je bezicna bila aktivna). Ekran je dobar a rezolucija odgovarajuca, samo mi je malo taman pa ga ne bi spustao ispod 100% osvetljenosti. Malo je i nezgodno sto kada u portretnom polozaju namestis lepo vidzete i ikonice pa ga postavis u vertikalni, kolone uz ivicu ekrana se vide samo do pola. Ali to bas i ne smeta toliko. Ima sasvim dovoljno mesta da se lepo rasporede ikonice. OS je klot Android 4.1, bez bezveznih aplikacija i ulickanog GUI-a sto mi se i dopalo.

Baterija nije bas izdasna i na 100% osvetljenja nudi izmedju dva i tri sata rada

Jel zna netko koliko izdrži Nexus 7? On ima nešto jaču bateriju i štedljiviji CPU pa pretpostavljam više. GSM Arena kaže 6:25 sati, jel to točno? Ako da, to je više od duplo :sceptic:

ko zna u kvim su uslovima oni to testirali, nikad ne treba verovati tim testovima baterije...

meni su sedmce sad smesno male jer sam navikao na 10.1, ali ovaj malisa deluje odlicno za taj novac... ako je provereni rk3066 tu nema price vise da je ovo sad best buy sedmica...

Dakle ovako. ;)

Od tada je na wirelessu i skida aplikacije (regularno preko GOOGLE PLAY) jer je dosao potpuno PRAZAN. :D

Znaci klot Android 4.1 (to je po meni PLUSCINA). Cak nema ni widget sat na pocetnom ekranu.

Ekran jeste IPS (1024x600) i u odnosu na jeftinije Prestigio modele (MultiPad 7.0 Pro 3170 na primer), za dve klase bolji.
Ima po meni SOLIDNE uglove gledanja (vidi se da je neka jeftinija IPS matrica koriscena), ali je vise nego dovoljno, pogotovo sto mu je slika odlicna, uzevsi u obzir sasvim pristojnu rezoluciju za ovaj ekran.

Nakon otvaranja, malo sam se zabrinuo da mu je ekran malo zagreban, dok nisam provalio da tablet fabricki dolazi sa zastitnom folijom. Eto lep potez, cisto da se ne mucim ja da je lepim, jer uvek omasim i naprave mi se mehurici :D

Matirani aluminijum se pokazao kao dobro resenje jer sam tablet uopste ne kliza, vec stabilno stoji u ruci.
Ivice su nesto ostrije (nisu oble, vec nekako napravljene iz vise manjih uglova).
Da li je to namerno odradjeno tako, ili je u pitanju nesto jeftinija zavrsna obrada, ne znam, ali tesko da ce to nekome smetati.

Mikro SD kartica se ubacuje u donjem desnom uglu sa strane, gde se nalazi i ulaz za slusalice.
Tablet poseduje samo prednju kameru, a slike koje daje su pristojne. Nista specijalno, ali zavrsava posao, pogotovo za Skype ;)

Ekran je stavljen na 100%, Wireless bez prekida i malo surfa i gura mi je preko 3h, ali je baterija dosla na nekih 30%

Jednog trenutka sam imao neke glicheve sa wirelesom, tacnije nije mi lepo otvarao stranice (na Google Playu neke slicice aplikacija pokaze, neke ne), ali posle par sekundi i to bi se otvorilo.
Napominjem da slicne probleme nisam imao na Blic, B92 aplikacijama i kada bih surfovao preko browsera.
Isto vazi i za download, sve je bilo u savrsenom redu.
Moguce je da nije do tableta.

Ceo rad na njemu mi je poprilicno „tecan“ i nisam primetio nikakvo seckanje.
Instalirao sam par igrica kao sto su Temple Run 2 i Beach Bugy i radile su savrseno glatko.

Sve vreme sam imao neka ocekivanja da ce sam tablet sporije raditi od mog GT-7310 (8.9“).
Ni sam ne znam zbog cega jer su RK3066 Dual core na 1.5GHz i Quad Mali 400 uz 1GB RAMa vise nego dovoljni i za mnogo ozbiljnije performanse, od mog Tegra 2 lepotana.

Malo mi je konfuzno samo skladiste.
Od 8GB Memorije, ovako izgleda raspored:
504MB "sistemska",
nekih 5.9GB NAND,
plus na sve to SD kartica.

E sada, kada udjes u APPS
onih 504 vidi kao INTERNAL STORAGE,
5.9GB kao ON SD CARD,
a SD karticu NE VIDI tamo?

Mozda sam malo neupucen, pa neka neko ovo pojasni ako moze? ;)

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.JPG 05.jpg

Poslednja izmena:
Kacim i par slicica gde mozete da vidite „licem u lice“
GT (8.9“), Vivax(7“) i Sensation (4.3“),
pa sami prosudite koliko vam odgovaraju uglovi gledanja i dimenzije uredjaja ;)

Sto se mene tice
Mogu samo da kazem...
za ove novce jedno bas pozitivno UUUUUH!!! :D

Toliko za sada...
Pozdrav.

06.jpg07.jpg08.jpg09.jpg10.jpg

Kakav je zvuk na zvucniku? :)

Evo sada sam probao par pesama i sta znam. Onako... slabasan i "metaliziran". Sta znam, meni nikada ti zvukovi iz telefona/tableta, preko build in zvucnika nisu dobri.
Jednostavno moraju slusalice ili zvucnici za neki pristojan zvuk.
Isto vazi i za 90$ laptopova ;)

Hdmi nema koliko vidim, a da li mu je usb otg, i ide li otg kabl u kompletu?

Evo stigao je i moj Vivax tablet, za početak nekoliko slika a o utiscima u toku dana dok ga isprobam...

19MPQ.jpg

amZ5x.jpg

N7k9G.jpg

pr7wd.jpg

U prevodu ruznjikavi kinez novije generacije, koji pati od standardne kineske boljke : losha baterija. Hvala bogu pa mali kinescic kojeg su uposlili da lepi folije je perfekcionista :)

Nazad
Vrh Dno