Dakle ovako.
Evo stigao je u podne, ali od posla nisam stigao da ga ukljucim do 13h.
Od tada je na wirelessu i skida aplikacije (regularno preko
GOOGLE PLAY) jer je dosao potpuno PRAZAN.
Znaci
klot Android 4.1 (to je po meni PLUSCINA). Cak nema ni widget sat na pocetnom ekranu.
Ekran jeste
IPS (1024x600) i u odnosu na jeftinije Prestigio modele (MultiPad 7.0 Pro 3170 na primer), za dve klase bolji.
Ima po meni SOLIDNE uglove gledanja (vidi se da je neka jeftinija IPS matrica koriscena), ali je vise nego dovoljno, pogotovo sto mu je slika odlicna, uzevsi u obzir sasvim pristojnu rezoluciju za ovaj ekran.
Nakon otvaranja, malo sam se zabrinuo da mu je ekran malo zagreban, dok nisam provalio da tablet fabricki dolazi sa zastitnom folijom. Eto lep potez, cisto da se ne mucim ja da je lepim, jer uvek omasim i naprave mi se mehurici
Inace sama izrada je ok. Ledja su od matiranog aluminijuma svetlo sivkaste boje i samom uredjaju daje, po meni finu tezinu. Jeste solidno tanak, ali nije lagan "kao perce".
Matirani aluminijum se pokazao kao dobro resenje jer sam tablet uopste ne kliza, vec stabilno stoji u ruci.
Ivice su nesto ostrije (nisu oble, vec nekako napravljene iz vise manjih uglova).
Da li je to namerno odradjeno tako, ili je u pitanju nesto jeftinija zavrsna obrada, ne znam, ali tesko da ce to nekome smetati.
Mikro SD kartica se ubacuje u donjem desnom uglu sa strane, gde se nalazi i ulaz za slusalice.
Tablet poseduje samo prednju kameru, a slike koje daje su pristojne. Nista specijalno, ali zavrsava posao, pogotovo za Skype
Ekran je stavljen na 100%, Wireless bez prekida i malo surfa i gura mi je preko 3h, ali je baterija dosla na nekih 30%
Jednog trenutka sam imao neke glicheve sa wirelesom, tacnije nije mi lepo otvarao stranice (na Google Playu neke slicice aplikacija pokaze, neke ne), ali posle par sekundi i to bi se otvorilo.
Napominjem da slicne probleme nisam imao na Blic, B92 aplikacijama i kada bih surfovao preko browsera.
Isto vazi i za download, sve je bilo u savrsenom redu.
Moguce je da nije do tableta.
Ceo rad na njemu mi je poprilicno „tecan“ i nisam primetio nikakvo seckanje.
Instalirao sam par igrica kao sto su Temple Run 2 i Beach Bugy i radile su savrseno glatko.
Sve vreme sam imao neka ocekivanja da ce sam tablet sporije raditi od mog GT-7310 (8.9“).
Ni sam ne znam zbog cega jer su
RK3066 Dual core na 1.5GHz i Quad Mali 400 uz 1GB RAMa vise nego dovoljni i za mnogo ozbiljnije performanse, od mog Tegra 2 lepotana.
Malo mi je konfuzno samo skladiste.
Od 8GB Memorije, ovako izgleda raspored:
504MB "sistemska",
nekih 5.9GB NAND,
plus na sve to SD kartica.
E sada, kada udjes u APPS
onih 504 vidi kao INTERNAL STORAGE,
5.9GB kao ON SD CARD,
a SD karticu NE VIDI tamo?
Mozda sam malo neupucen, pa neka neko ovo pojasni ako moze?