Šta je novo?

Vivax Aeri+

Danas, temp oko 1st, vlaznost 75%

Primjetio sam ceste defroste na AERI. Traju uvijek 70sec, nista strasno, sobna temp. ostaje ista. Ne duva hladno.

AEQI odavno nisam vidio u DFu. Ne znam sta se desava.

Evo upravo, ukljuci taj defrost, ja pogleda na spoljasnu jedinicu, ni truna leda niti mraza na isparivacu.

Vanjska temp. 0st, vlaznost 80%

Sve je u redu, opusti se.

Kazem, zadanoj temperaturi ne smeta. Odrzava lako 24st

Samo malo mi cudno taj rad. Defroste nije radila na -5 tako cesto

U kom momentu radi te defroste, kada se ugasila (prebacila zadatu) pa treba opet da pokrene grejanje ili u toku grejanja kada se zaustavi i odradi DF?

U kom momentu radi te defroste, kada se ugasila (prebacila zadatu) pa treba opet da pokrene grejanje ili u toku grejanja kada se zaustavi i odradi DF?
e puno me sad pitaš... jednostvano dok sam u toj prostoriji čujem ono "pufffff" pogledam na Display piše --dF--

ca. 70sec kasnije opet piše zadata temperatura

Radi kontrolni DF, pa zato su i tako kratki. Valjda se uslovi tako poklopili, pa zato cepa ovakav DF.
Ali to ne mozes da biras kakav ce biti DF.

danas 2 stepena spoljna, defrost traje minut i 49 sekundi, od jednog okretanja cetvorokrakog do nazad.
ni meni realno ovo ne smeta, temperatura ne pada, jer pre samog defrosta, podigne potrosnju na jedno 700w da nabije temperaturu i tako kompenzuje potencijalne gubitke.

A zašto da se vadi?

Imaš na temi čišćenja klima kako se čisti turbina bez vađenja. Nema potrebe da se vadi.

Da je fino ocistim. Ovako dok je montirano ne ide
1.
2.

Onda Youtube, pa step by step!
Ima skoro za svakog brenda
Npr. Midea

Poslednja izmena:
Nemožeš onaj unutršnji/središnji dio očistiti, nema teorije. Ako neko zna kako se vadi, bio bih zahvalan.
Како не може? На свакој очистим одлично без вађења турбине.

Мора да се растури комплетно унутрашња јединица ако планираш вађење, тј. да се ослободи лева страна, а да се одвоји од мотора са десне стране. Свакако не препоручујем вађење без преке потребе.

Nazad
Vrh Dno