Da ne fali gasa? Ako često ledi (ide u defrost) i ne može da povuče veću snagu, verovatno fali gasaTrenutna situacija sa klimom.
Spoljna temperatura 20c. U prostoriji je bilo 19c kada sam uključio klimu. Klima je setovana na 25c i od kako sam je uključio radi nekih sat vremena i nije prebacila preko 550w potrošnje.
Onda sam setovao klimu na 30c i opet ista potrošnja.
Dok Vox koji imam u drugoj sobi nakon što ga uključim krene da radi punom snagom pa postepeno smanjuje potrošnju.
Ne verujem da bi ovako trebala da radi, ili je neispravna ili je loša ugradnja.
Ko da ti ispravi ugradnju? Onaj sto nije znao da treba min 3m cevi ili neko drugi?!Baš tako,
Ostaje mi još da rešim da isprave ugradnju klime.
Da M San grupa u tehničkom uputstvu napiše jasno preporučenu dužinu cevi.
Da povedu računa kome će dodeliti status ovlašćenog servisa i da uklone one servise koji ne poštuju proceduru.
Zbog ovoga gledam da mi sledeća klima ne bude Vivax, iako imaju najbolju opciju sa tim AERI.Ne znam. Videću sa Kimtekom šta dalje i kako da rešimo to.
Neverovatno zaista, zvao sam ovlašćeni servis da izvrši ugradnju iz razloga kako bi imao validnu garanciju ali izgleda da bi bolje prošao da je ugradnju odradio servis koji nije ovlašćen od strane Kimteka.
U uputstvu piše sledeće.
Uslovi garancije:
Potrošač je u obavezi da instalaciju/servis poveri isključivo ovlašćenom serviseru za VIVAX klima uređaje.
Kupac gubi pravo na garanciju:
Ako instalacija nije urađena u skladu sa propisanim tehničkim uslovima.
Ja sam svoju obavezu ispoštovao, ovlašćeni servis za Vivax nije.
Da bi garancija bila validna ,klimu bi trebalo da ugradi servis iz Vivax servisne mreže.Ako imaš overenu garanciju od bilo koje radnje registrovane za servis frigo uređaja, garancija važi.
Na tavanu??? Pa tamo je temperatura u minusu! Spoljna izvrti 2000m^3/hVivax i kontrolni df na +13c, SJ na tavanu🙂
Jok, gde god da izmeris u debelom je plusu. A tu zapreminu, mozda, da radi na max. Vrti prilicno sporo jer modulira na 300W pa je i kubikaza koju gura minimalna.Na tavanu??? Pa tamo je temperatura u minusu! Spoljna izvrti 2000m^3/h
Da li garancija važi ukoliko je serviser preduzetnik i nema DOO?Ako imaš overenu garanciju od bilo koje radnje registrovane za servis frigo uređaja, garancija važi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari