E, sad mi je jasnije, hvala. Tako sam i ja nešto mislio.Ona sve greje dok ne dostigne zadatu kod daljinski!
Tih 15c su trenutni u prostor! A ti grejes npr. na 22c i ona ce sve da greje dok ne dostigne 22c kod daljinski!
E, sad mi je jasnije, hvala. Tako sam i ja nešto mislio.Ona sve greje dok ne dostigne zadatu kod daljinski!
Tih 15c su trenutni u prostor! A ti grejes npr. na 22c i ona ce sve da greje dok ne dostigne 22c kod daljinski!
Pa isto radi ko i bez toga samo se upravlja po senzoru na klimi,a sa time po senzoru na daljincu,tako da ako je 15 na daljincu onda je i 15 na klimi mozda malo vise jer je bliza plafonu ali isti djavo,naprimer ako je velika prostorija blize klimi moze da bude toplije a u cose koje je daleko od klime hladnije a ako stavis na daljinac da meri i stavis ga u to cose klima ce da radi dok ne postigne i tamo zadatu temp.Samo ću da isprobam. Na poslu sam ali vidim da je prva dva sata držala po 500 vati po satu, sad je smakla na 420. Hteo sam samo da isprobam. Ništa više. Nikada ja to nisam koristio na klimi drugoj. Ova odlično radi i bez toga. Znači koliko sam dobro shvatio ona greje dok ne dostigne tu temperaturu na daljinskom? A šta ako neko nije grejao i hladna mu soba i uključi I feel i na daljinskom mu pokaže 15 stepeni, jer klima greje do tih 15 stepeni ili malo više? To mene zbunjuje. Ali u svakom slučaju hvala svima i neću to više ni koristiti.
Znaci da bi neka 9ka bila ok?Velika je. Ja sam je kupio da greje dobro izolovan stan od 38 mkv.
Ne znam koliko nisko može da ide, ali tebi treba klima koja može da greje i hladi ispod 200 W....
Sve je tacno sto si napisao.Imam klimu koja ne modulira ispod 450w u 16m2.Radi cele zimske sezone 24/7.U najhladnijim mesecima potrosi oko 5000 din.Jedino sto temperaturu odrzava u stepen.bilo koja 9ka ili 12ca koja može ispod 200 W da ide. To što je neka klima 9ka ne znači da može da ide niže od neke druge 12ce.
on/off može biti posledica ovoga što si napisao ili jednostavno loše modulacije samog uređaja (nedovoljno nisko spušta snagu ili softver koji upravlja radom uređaja nije optimizovan za manje prostore). Svakako su manji prostori više pogođeni ovom pojavom. On/off rad donosi nešto veću potrošnju energije i veće temperaturne fluktuacije u prostoru.
I na grejanju i na hlađenju u određenim situacijama (prelazni period) možeš smanjiti brzinu izduva na minimum, ali tada uređaj ne radi sa maksimalnom efikašnošću u smislu potrošnje energije.
Pošto pišemo u temi za AERI, proveri u nazad da li je neko pisao o tome kako ovaj model modulira te šta se dešava na hlađenju sa aktiviranom opcijom ECO.
Kako samo 1m? Kad je min. 3m!Zapazio sam da je klima ugrađena sa 1m instalacije, a pošto nisam bio tu tokom ugradnje jer posao sam prepustio ovlašćenom servisu ne znam da li su vakumirali sistem ili ne.
Nisam video da neko nesto slicno pisao sa Aeri+Na forumu je više korisnika prijavljivalo ovakav rad Midea klima...
Treba pitati. Meni su za ugradnju tražili 150 EUR i doplatu od 15 EUR/m preko 3 metra dužine.Klasika ugrade 1m, a naplate za 3m!
Nisam video da neko nesto slicno pisao sa Aeri+
Mozda sam i nesto propustio
Samo sam video da je dosta hvale sto ide do neki 250w ili koliko vec!
To što je ovlašćen, često ne znači ništa.Klimu je ugradio ovlašćeni servis za Vivax klime, valjda bi trebali da znaju šta rade, ali raspitaću se kod ostalih ovlašćenih servisera šta kažu za dužinu cevi.
Neko kaže da je normalno za vivax / mideu da često ide u df, a neko da nije, mišljenja su podeljena.
Kada njima to kažeš da nisu serviseri nego monteri oni se naljute, uvrede. Kod elektro kvarova nose dve tablice jednu za spoljnu i jednu za unutrašnju pa nagadjaju koju prvo da zamene. Obično menjaju prvo na unutrašnjoj jed. pa ako nije onda na spoljnoj.Ovlašćeni servis može biti samo servis koji je u stanju da servisira kompletan uređaj, ono što bi se kod nas nazvalo centralnim servisom, ako govorimo o klimama. Većina onih koji koji montiraju klime su u stvari monteri i nemaju blage veze sa servisiranjem uređaja. Realno, mali broj onih koji se bave ugradnjom klima jesu u stvari serviseri u pravom smislu te reči.
AKo govorimo o Midei , onda je sve ok.Covek napisao da mu ide klima u DF na 4-8°C.Kakav bre DF na tim temperaturama.Bio on kontrolni ili ne.A i da je kontrolni.Na svakih sat vremena,nije normalno.Zamisli kako bi tek klima radila na 0- nekih -5°C i jos magla.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari