Šta je novo?

Vivax Aeri+

Samo ću da isprobam. Na poslu sam ali vidim da je prva dva sata držala po 500 vati po satu, sad je smakla na 420. Hteo sam samo da isprobam. Ništa više. Nikada ja to nisam koristio na klimi drugoj. Ova odlično radi i bez toga. Znači koliko sam dobro shvatio ona greje dok ne dostigne tu temperaturu na daljinskom? A šta ako neko nije grejao i hladna mu soba i uključi I feel i na daljinskom mu pokaže 15 stepeni, jer klima greje do tih 15 stepeni ili malo više? To mene zbunjuje. Ali u svakom slučaju hvala svima i neću to više ni koristiti.
Pa isto radi ko i bez toga samo se upravlja po senzoru na klimi,a sa time po senzoru na daljincu,tako da ako je 15 na daljincu onda je i 15 na klimi mozda malo vise jer je bliza plafonu ali isti djavo,naprimer ako je velika prostorija blize klimi moze da bude toplije a u cose koje je daleko od klime hladnije a ako stavis na daljinac da meri i stavis ga u to cose klima ce da radi dok ne postigne i tamo zadatu temp.

Citao sam ovde na forumu za inverter klime...nekako sam najblizi Vivax aeri+
Da li je 12 velika za moju sobu od 16m² ? Akcenat je na hladjenju,pvc prozor izolacija....u planu izbijanje zida kasnije pa bi se dobilo ukupno 28m² naravno probacu i da grejem jer mi se smucila nabavka drva za kotao ...za celu kucu unhladnijem periodu trosimo 4m drva mesecno,sto izlazi 32k din plus struganje drva,cepanje,odlaganje ,loženje....da se vratim temi.
Da li je 12 ok za tu kvadraturu?
Sta znaci klima modulira ?
Neko je spomenuo da preko aplikacije ne moze da se prati koliko klima trosi trenutno,dnevno,mesecno a opet vidim da su izbacivali slike potrosnje?

Velika je. Ja sam je kupio da greje dobro izolovan stan od 38 mkv.

Ne znam koliko nisko može da ide, ali tebi treba klima koja može da greje i hladi ispod 200 W.

Videh da ima eco opciju, pa ako je kao i kod AEMI onda bi trebalo da može dodatno da se uštroji na hlađenju, a koliko, to ne znam.

Za praćenje potrošnje možeš koristiti razne vrste utičnica za praćenje potrošnje.

Ukratko, modulacija je prilagođavanje izlazne snage uređaja zahtevima korisnika. Klime koje dobro moduliraju mogu dovoljno nisko da spuste potrošnju i da održavaju zadatu temperaturu bez gašenja kompresora u dugačkim vremenskim intervalima, što za posledicu ima minimalne temperaturne oscilacije u prostoru.

Velika je. Ja sam je kupio da greje dobro izolovan stan od 38 mkv.

Ne znam koliko nisko može da ide, ali tebi treba klima koja može da greje i hladi ispod 200 W....
Znaci da bi neka 9ka bila ok?
I sta znaci ako inverter klima radi on/off?
Koliko sam skapirao to se desava ako je ugradjena jaca klima a manja prostorija ...

bilo koja 9ka ili 12ca koja može ispod 200 W da ide. To što je neka klima 9ka ne znači da može da ide niže od neke druge 12ce.

on/off može biti posledica ovoga što si napisao ili jednostavno loše modulacije samog uređaja (nedovoljno nisko spušta snagu ili softver koji upravlja radom uređaja nije optimizovan za manje prostore). Svakako su manji prostori više pogođeni ovom pojavom. On/off rad donosi nešto veću potrošnju energije i veće temperaturne fluktuacije u prostoru.

I na grejanju i na hlađenju u određenim situacijama (prelazni period) možeš smanjiti brzinu izduva na minimum, ali tada uređaj ne radi sa maksimalnom efikašnošću u smislu potrošnje energije.

Pošto pišemo u temi za AERI, proveri u nazad da li je neko pisao o tome kako ovaj model modulira te šta se dešava na hlađenju sa aktiviranom opcijom ECO.

bilo koja 9ka ili 12ca koja može ispod 200 W da ide. To što je neka klima 9ka ne znači da može da ide niže od neke druge 12ce.

on/off može biti posledica ovoga što si napisao ili jednostavno loše modulacije samog uređaja (nedovoljno nisko spušta snagu ili softver koji upravlja radom uređaja nije optimizovan za manje prostore). Svakako su manji prostori više pogođeni ovom pojavom. On/off rad donosi nešto veću potrošnju energije i veće temperaturne fluktuacije u prostoru.

I na grejanju i na hlađenju u određenim situacijama (prelazni period) možeš smanjiti brzinu izduva na minimum, ali tada uređaj ne radi sa maksimalnom efikašnošću u smislu potrošnje energije.

Pošto pišemo u temi za AERI, proveri u nazad da li je neko pisao o tome kako ovaj model modulira te šta se dešava na hlađenju sa aktiviranom opcijom ECO.
Sve je tacno sto si napisao.Imam klimu koja ne modulira ispod 450w u 16m2.Radi cele zimske sezone 24/7.U najhladnijim mesecima potrosi oko 5000 din.Jedino sto temperaturu odrzava u stepen.

Jel ok kupovina ove klime,model ACP-12CH35AERI+, za 50.000 ili to već ulazi u rang gde bi se uz par hiljada moglo uzeti nešto bolje?Pretežno hlađenje,baš po nekad grejanje.

Vivax inverter Aeri 12k, ugrađena juče od strane ovlašćenog servisa.

Sinoć sam je probao i nakon svakih sat vremena ide u defrost.

Temperatura u prostoriji pre nego što sam uključio klima uređaji je bila 19c, klima uređaji setovan na 23c. Spoljna temperatura se kretala od 8c do 4c

Da li je normalno da po ovoj temperaturi ide na svakih sat vremena u defrost ili postoji neki problem sa klimom / ugradnjom?

Ugradnju sam prepustio ovlašćenom servisu zbog garancije i zbog sigurnosti da će klimu ugraditi po propisima proizvođača.

Zapazio sam da je klima ugrađena sa 1m instalacije, a pošto nisam bio tu tokom ugradnje jer posao sam prepustio ovlašćenom servisu ne znam da li su vakumirali sistem ili ne.

Da li smatrate da je sve ok sa klimom ili da se konsultujem sa nekim drugim ovlašćenim servisom?

Forumaši koji imate ovaj model, da li ide toliko često u defrost?

Zapazio sam da je klima ugrađena sa 1m instalacije, a pošto nisam bio tu tokom ugradnje jer posao sam prepustio ovlašćenom servisu ne znam da li su vakumirali sistem ili ne.
Kako samo 1m? Kad je min. 3m!
I naravno da nije normalno da ide na toliki plus u DF svaki sat!

Klimu je ugradio ovlašćeni servis za Vivax klime, valjda bi trebali da znaju šta rade, ali raspitaću se kod ostalih ovlašćenih servisera šta kažu za dužinu cevi.

Neko kaže da je normalno za vivax / mideu da često ide u df, a neko da nije, mišljenja su podeljena.

Nema normalnosti ili nenormalnosti. Ako je softver tako napisan, onda će tako i biti.
Na forumu je više korisnika prijavljivalo ovakav rad Midea klima...

Klasika ugrade 1m, a naplate za 3m!

Na forumu je više korisnika prijavljivalo ovakav rad Midea klima...
Nisam video da neko nesto slicno pisao sa Aeri+
Mozda sam i nesto propustio :)
Samo sam video da je dosta hvale sto ide do neki 250w ili koliko vec!

Poslednja izmena:
Dužina cevi mora biti 3 metara, potraži na YouTube ima o tome materijala.
Sada moja i ne ide u defrost.

Klasika ugrade 1m, a naplate za 3m!

Nisam video da neko nesto slicno pisao sa Aeri+
Mozda sam i nesto propustio :)
Samo sam video da je dosta hvale sto ide do neki 250w ili koliko vec!
Treba pitati. Meni su za ugradnju tražili 150 EUR i doplatu od 15 EUR/m preko 3 metra dužine.
Na kraju bilo 100 EUR jer su nosači i instalacija već bili izvedeni na objektu.
Klimu je ugradio ovlašćeni servis za Vivax klime, valjda bi trebali da znaju šta rade, ali raspitaću se kod ostalih ovlašćenih servisera šta kažu za dužinu cevi.

Neko kaže da je normalno za vivax / mideu da često ide u df, a neko da nije, mišljenja su podeljena.
To što je ovlašćen, često ne znači ništa.

Birao sam da ugradnju izvrši ovlašćeni servis kako bi imao garanciju na sam uređaj.
A posle isteka dve godine, uz redovan godišnji servis od strane ovlašćenog servisa garancija se produžuje do 5 godina.
Obratiću se distributeru (Kimtecu) i servisu koji je ovlašćen od strane kimteca i koji je izvršio ugradnju, pa neka oni međusobno to rešavaju, da li je klima uređaj ispravan, da li je ugrađen po propisima, itd..
Smatram da ne bi trebala toliko često da ide u df.

Moja AERI vrlo rijetko ide u Defrost, i to samo kad je vani magla ili temp ispod 4c.

Duzina crijeva 3m

Kakavih bre 1m instalacije.Minimum 3m.Nemoj da te laze niko.Pre neki dan je kod mene bilo preko noci -6°C.Vlaznost oko70%..Ni jedan DF.Cak se klima gasila kad dostigne temperaturu.Jer ne modulira ispod 450w.Nije Vivax klima,ali ni jedna ne bi trebala toliko da ide u DF,na toliko stepeni u +.Jeftinija je od Aeri+ za 10000 din.Zeznuli su sa tih 1m instalacije.Nadam se da nisu jos nesto.

Stojim iza toga da 70% od servisera nemaju pojma! Njima je bitno da klimu sto brze postave i uzmu pare! Po fazonu: ako prodje, prodje!
Nego ljudi misle pa to je ovlascen serviser sigurno zna sta radi. Ima i oni kad bi mu rekli druze obavezno 3m itd. I on tad krene svoju pricu pa ja to radim vec toliko godina, koji si ti da meni kazes kako ja to treba da radim? Takvog odmah isterajte iz stana ili dvoriste! Radi kako treba ili vozi...

Svakako pišem sutra distributeru. Njihov ovlašćeni servis je ugradio klimu. Pa neka oni to rešavaju.

Nisam se mešao u posao ugradnje jer sam zvao ovlašćeni servis i računao da pošto su ovlašćeni da će ugraditi po propisima.

Klima je nova i u garanciji, ugradio je ovlašćeni servis. Nije moj problem što nisu ispoštovali proces ugradnje.

Ovlašćeni servis može biti samo servis koji je u stanju da servisira kompletan uređaj, ono što bi se kod nas nazvalo centralnim servisom, ako govorimo o klimama. Većina onih koji koji montiraju klime su u stvari monteri i nemaju blage veze sa servisiranjem uređaja. Realno, mali broj onih koji se bave ugradnjom klima jesu u stvari serviseri u pravom smislu te reči.

Što se tiče DF, treba videti da li se radi o kontrolnom DF ili o potpunom DF. Temperature su i dalje niske, a posebno ujutru i uveče i DF je sasvim normalna stvar u tom slučaju.

Covek napisao da mu ide klima u DF na 4-8°C.Kakav bre DF na tim temperaturama.Bio on kontrolni ili ne.A i da je kontrolni.Na svakih sat vremena,nije normalno.Zamisli kako bi tek klima radila na 0- nekih -5°C i jos magla.

Ovlašćeni servis može biti samo servis koji je u stanju da servisira kompletan uređaj, ono što bi se kod nas nazvalo centralnim servisom, ako govorimo o klimama. Većina onih koji koji montiraju klime su u stvari monteri i nemaju blage veze sa servisiranjem uređaja. Realno, mali broj onih koji se bave ugradnjom klima jesu u stvari serviseri u pravom smislu te reči.
Kada njima to kažeš da nisu serviseri nego monteri oni se naljute, uvrede. Kod elektro kvarova nose dve tablice jednu za spoljnu i jednu za unutrašnju pa nagadjaju koju prvo da zamene. Obično menjaju prvo na unutrašnjoj jed. pa ako nije onda na spoljnoj.
Mada je tako sad kod svih uredjaja, retko ko popravlja elektroniku.

Manje vise nista novo kod Midee, aeri i druge vivax znaju da rade kontrolne df i na +10. No Midea je magnet za led pa cak i mrznjenje je ocekivano ali ne na tako visokim temperaturama. Obavezno 3m cevi inace zna da ima problem da nonstop ide u defrost, pogotovo kod midee/vivaxa, znam licno za par slucajeva kod mene u gradu.

Covek napisao da mu ide klima u DF na 4-8°C.Kakav bre DF na tim temperaturama.Bio on kontrolni ili ne.A i da je kontrolni.Na svakih sat vremena,nije normalno.Zamisli kako bi tek klima radila na 0- nekih -5°C i jos magla.
AKo govorimo o Midei , onda je sve ok.
Kao što je i gomila njihovih modela imala problem sa praćenjem zadate temperature. Jednostavno, tako rade.

Samo mi nije jasno, Midea je ogromna firma, rade klime godinama i ne umeju da naprave softver koji zadovoljava. Ovaj problem oko DF imaju bec duze vreme i to u svim derivatima koje proizvode i za sebe i za druge, i nikako to da isprave, da ubace novi softver, da se ne blamiraju toliko. Bar kinezi imaju kolko hoces programera i da niko to ne ispravi, ne ide mi nikako u glavu kolika je to neozbiljnost. Vox koji imam nema ama bas nikakav problem sa softverom, radi perfektno, odrzava temp tacno, defrost bude tek kada se nahvata led na izmenjivacu, nemam zamerki. S druge strane jeste da je SJ lagarija teska, limovi zvece na vecem minusu, kompresor urla, inace kompresor je Midein pa nije ni cudo, al za te pare vredi, ne pravi probleme, pa dok radi, radi. Evo posle dve godine grejanja i hladjenja vec pocela UJ da se cuje kad udje u monitoring, tj kad se iskljuci na grejanju i kad se turbina lagano okrece, nesto bruji samo tako, dal lezaj od turbine ili motor, ne znam, al pocelo da se cuje zadnjih mesec dana, i pokazuje kolki je kvalitet, sta ces 😇

Trenutna situacija sa klimom.

Spoljna temperatura 20c. U prostoriji je bilo 19c kada sam uključio klimu. Klima je setovana na 25c i od kako sam je uključio radi nekih sat vremena i nije prebacila preko 550w potrošnje.

Onda sam setovao klimu na 30c i opet ista potrošnja.

Dok Vox koji imam u drugoj sobi nakon što ga uključim krene da radi punom snagom pa postepeno smanjuje potrošnju.

Ne verujem da bi ovako trebala da radi, ili je neispravna ili je loša ugradnja.

Možda da promeniš ono u šta veruješ 😀

Za takve želje imaš turbo mod.

Nazad
Vrh Dno