Šta je novo?

Virtuelni globus Google Earth - posmatrajte zemlju sa satelita

gorio83, tako što platiš

Pored Amerike i Australije, i Holanđani su izrazili svoje nezadovoljstvo programom Google Earth jer smatraju da ovaj softver predstavlja opasnost za nacionalnu bezbednost svake od tih zemalja, pa i kompletne planete. Australijsko Ministarstvo odbrane je takođe navelo da se putem ovog sistema mogu precizno otkriti pozicije vojske, a isto to su naveli i američki vojnici u Iraku. Google za sada nije komentarisao ovakve navode, iako je njegova politika od prvog dana da posebno zamagli određene delove planete Zemlje koji mogu biti „kompromitujući” kako se ne bi najbolje videli.

izvor:http://www.sk.co.yu/2005/09/skin07.html

gorio83 je napisao(la):
da li neko koristi google earth pro? ako koristi nek mi kaze kako da iskljucim trijal od 7 dana.
POZz.

btw ako već pišeš trial na srpskom napiši bar trajal ;) ili probu, a ne trijal... prvi put sam čuo ovaj izraz...

Meni radi posao...

Slikao sam Old Trafford, Marakanu u Rio de Žaneiru, i u Beogradu, ...

Da li je neko koristio Nasa World_Wind?

Vodoo je napisao(la):
da super je program i dobra stvar je sto su stalno svezi snimci
ne bih rekao da su sveži snimci... pratio sam nekoliko meseci isto mesto,i uopšte se nije menjalo za tih nekoliko meseci, baš zato mi je i bilo malo bezveze, ali inače je program odličan! Kod nas baš i ne vredi,ali sam Englesku video odlično:) našao sam kuću u kojoj sam bio, i sve! skroz je približio.... preterano,,, zato kažen da nisu sveži, nikako se nije pojavljivao auto koji je trebao da bude ispred kuće... poz

Poslednja izmena:
svakako slike nisu lose,nerealno bi i bilo ocekivati da su real time

Kakav real time pa eno kod arene ni petlja nije pocela da se gradi :D

izgleda da su updateovali beograd
sad smo svi u jednoj velikoj rupi :D

popravili su onaj presek preko ade i dela novog bg

da li ima negde, neko, možda, to sve na nekim prenosivim čvrstim medijima koji mogu da se kupe i prodaju
I da li je to moguće zbog količine podataka.

Sam software neće da radi bez logovanja na Google server, bar bez nekog prčkanja. Što se tiče keširanja podataka, valjda je 512MB maksimum. Ja sam jedino usmerio keširanje svih korisnika računara u isti folder (čačkanjem cachepath u registryju), tj. bilo ko šta da gleda to se snima i za druge. Tih 512MB mi je dovoljno za česte lokacije, ne bih mu ni dao više... Dakle, možda bi mogao nečiji napunjen cache (sa favorite lokacijama) da se iskopira na CD i prenese drugima da ne učitavaju sve ispočetka, bar za našu okolinu.

Što se tiče celog sadržaja baze - to su terabajti i terabajti u pitanju kad se zadje u sitne metre po celom kopnu, samo Google je i mogao da isfinansira takav storage... dobro, i Pentagon. :d

Jeste li primecivali da ako markirate nesto, da se posle odredjenog vremena marker promeni poziciju? Ja sam obelezio moju gajbu i posle otprilike mesec-dva, pomeri mi marker za oko 400-500m ka zapadu. :bottle:

X12345 je napisao(la):
Jeste li primecivali da ako markirate nesto, da se posle odredjenog vremena marker promeni poziciju? Ja sam obelezio moju gajbu i posle otprilike mesec-dva, pomeri mi marker za oko 400-500m ka zapadu. :bottle:
Ovo je zato što su uradili ponovo centriranje mape Beograda u skorije vreme.

hoće da radi ako imaš u history tj. ako imaš šta da gledaš.
to da su terabajti to znam i mislio sam baš na podatke o srbiji beogradu i balkanu ali šteta ako nema.
hvala na odgovorima.

Poslednja izmena:
Veoma interesantan programčić :)
Šteta je što su snimci Beograda tako stari i što nijedan drugi grad u Srbiji da se vidi.

Upravo sam primetio da je npr. Kragujevac dobio nove snimke, ne tako detaljne kao Beograd ali mnogo bolje nego ona mrlja od ranije. Dakle, stalno se to dopunjava, za neku godinu će biti...

ZorMi je napisao(la):
Upravo sam primetio da je npr. Kragujevac dobio nove snimke, ne tako detaljne kao Beograd ali mnogo bolje nego ona mrlja od ranije. Dakle, stalno se to dopunjava, za neku godinu će biti...
Snimci su sasvim OK. Pronašao sam dosta objekata i veoma sam zadovoljan kako su snimci urađeni.

jel vama radi pretraga nasih gradova? meni nece, otkucam npr. kragujevac i nista ne nadje...

pa nema kragujevac
nema pola vecih gradova dok imaju neki mali nebitni

ma postoji kragujevac kada "rucno" dodjes do njega, ali u pretrazi ga ne izbacuje... cudi me, jer google je simbol za pretragu...

Sale KG je napisao(la):
veoma sam zadovoljan kako su snimci urađeni.
Ako nisi, isključi terrain layer pa će snimci biti još jasniji, samo onda nema 3D prikaza...

ne lupati, molim

_Weasel_ je napisao(la):
pa nema kragujevac
nema pola vecih gradova dok imaju neki mali nebitni

kragujevac, serbia and montenegro
nis, serbia and montenegro
novi sad, serbia and montenegro
belgrade, serbia and montenegro

i tako dalje, i tako dalje...

Freelancer je napisao(la):
kragujevac, serbia and montenegro
nis, serbia and montenegro
novi sad, serbia and montenegro
belgrade, serbia and montenegro

i tako dalje, i tako dalje...
Da, baš tako i funkcioniše.

ZorMi je napisao(la):
Ako nisi, isključi terrain layer pa će snimci biti još jasniji, samo onda nema 3D prikaza...
3D :d, pa još KG. Ala bi to bilo :guitar:

Poslednja izmena:
Sale KG je napisao(la):
3D :d, pa još KG. Ala bi to bilo :guitar:
3D teren ima, algoritam 'razvlači' snimke preko terena pa ih malo deformiše i onda nisu tako jasni, a zgrade samo 3D modeli u centrima nekih USA gradova, tek treba da nalepe teksture, a za neku godinu...

Inače bi trebalo da se vidi svaka pojedinačna kuća (krov) u Kragujevcu i okolini. Nisam primetio da je još neki naš grad tako urađen (ubačeni i avio snimci pored satelitskih) osim BG i KG. Samo nešto nisam siguran da su i KG dobro pozicionirali, kao da je 'pobegao' malo na sever, ako neko iz KG sa GPSom može da overi neku tačku...

... kad smo već kod krovova Kragujevca, davno sam čuo priču da je neki arhitekta osuđen u Titovo vreme zbog solitera kod 'Zastavinog mosta' jer gledano iz aviona ima oblik kukastog krsta. Evo najzad prilike da se proveri trač...

Takođe zanimljivost: Beverly Hills, neko je obeležavao kuće slavnih (uključiti Google Earth Community lejere...).

Prilozi

• KG-BEV.ZIP
    1.3 KB · Pregleda: 155
ZorMi je napisao(la):
... kad smo već kod krovova Kragujevca, davno sam čuo priču da je neki arhitekta osuđen u Titovo vreme zbog solitera kod 'Zastavinog mosta' jer gledano iz aviona ima oblik kukastog krsta. Evo najzad prilike da se proveri trač...
Tkz. ''Zastavin soliter'', samo ne znam da li je arhitekta osuđen. Soliter zaista ima takav oblik, i mislim da je nesrećnik imao dosta neprijatnosti zbog toga :D .
Što se tiče pomeranja, nemam GPS pa to ne mogu ni da proverim.

... Goč, Smederevo, Bavanište, Kosovska Mitrovica, Boljevac, Majdanpek, Ponikve, Ravna Gora, Vršac... Pojavile su se mnoge nove 'šlajfne' sa avio-snimcima, prepoznaju se kao nijansirani pravougaonici na mapi cele Srbije.

ZorMi je napisao(la):
... Goč, Smederevo, Bavanište, Kosovska Mitrovica, Boljevac, Majdanpek, Ponikve, Ravna Gora, Vršac... Pojavile su se mnoge nove 'šlajfne' sa avio-snimcima, prepoznaju se kao nijansirani pravougaonici na mapi cele Srbije.

Vršac se lepo vidi, Smederevo ne. Tačno je između dve "šlajfne" sa dobrom rezolucijom. U BG i dalje postoji smicanje, lepo se vidi na Dunavu tamo kod Bele stene.

Nego, jel zna neko kako moze da se arhivira G-Earth cache? i eventualno prenosi na drugi comp? ili vraca posle reinstalacije win-a???

jox je napisao(la):
Nego, jel zna neko kako moze da se arhivira G-Earth cache? i eventualno prenosi na drugi comp? ili vraca posle reinstalacije win-a???

Postoji folder C:\Documents and Settings\xxx\Application Data\Google\GoogleEarth (gde je xxx account za koji je GE instaliran). U tom folderu postoji poveliki fajl po imenu "dbCache.dat"

Ne garantujem da je to to, ali probaj.

Jel neko probao da ukuca "area 51"? :D
Doduše nema ništa toliko interesantno, jedino što se vidi kako je baza lepo ušuškana u planinama.

Nazad
Vrh Dno