Šta je novo?

Virtuelni globus Google Earth - posmatrajte zemlju sa satelita

beograd updateovan :)

cudi me da jos uvek nisu ubacili novi sad...

@operic

Gugl kupuje aerofoto snimke tako da verovatno jos nemaju gde da se kupe snimci Novog Sada. :d

Ima poboljsanja u Vojvodini. Napravili su 3 trake snimaka, Backe i Banata, ali je Novi Sad slikan samo negde do MB pivare, par stotina metara juznije je granica "ostrine". Steta. Neka manja mesta severnije, Backi Jarak, Temerin, Nadalj, Backo Bradiste, Becej, pa sve do Sente su mnogo detaljnija. Vide se pojedinacne kuce, automobili... Jel neko pogledao neki od bolje uslikanih gradova u npr. Nemackoj. Ima tako detaljno slikanih, da se vide farovi na automobilima! :D

Poslednja izmena:
Ja sam skoro gledao Beograd, i ladno dobar deo Karaburme bio prekriven oblacima :wall:

kada sam otisao na berlin, odmah sam pomislio da su skenirali sa filma fotografije, zbog prepoznatljivog zrna koji film ima. ali rekoh - nemoguce, ko bi to radio pored digitale.
medjutim kada sam video ove tragove ogrebotina, gotovo da sam siguran.
iznenadjen sam jako.

Prilozi

• google earth film.jpg
    google earth film.jpg
    116.6 KB · Pregleda: 405
Pa pre jedno godinu dana kad sam i prvi put probao Google earth sve je bilo ok, toliko sam mogao da zumiram da sam mogao da vidim bas svaki detalj, ali to je bilo jos na dial up-u.Ali sad na adsl i kad probam isto to da uradim nije tako kao pre, sve je nekako zamuceno i uopste nije tako detaljno...

i meni se cini da je sada losiji prikaz nego ranije.

evo skoro su ubacili pancevo i novi sad :)

i meni se cini da je sada losiji prikaz nego ranije.

evo skoro su ubacili pancevo i novi sad :)

Malo mi smešno što su zapadni deo NS, Futog, Beočin i deo Fruške Gore pod snegom a ostatak ne.

Stvarno je odlican, kod mene u Becu se sve lepo vidi. Jedino je Subotica moj rodni grad skroz neodradjen.:(

Reci ulicu & broj, da vidim koliko se detaljno vidi :d

hehe, a ovaj avion i senka ili od pasovanja, sta vec?

Prilozi

• avion brijuni.zip
    779 bajta · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
I dok Srbi ne mogu jednu zeleznicku stanicu da naprave 30 godina, Kinezi ocas posla dignu i planine, i jezera i snezne vrhove... Haos!

http://www.theregister.co.uk/2006/07/19/huangyangtan_mystery/

huangyangtan_wide.jpg

Video sam to ranije, postoji dosta ovakvih "maketa". Zaboravio sam za šta im to tačno služi, ali je jezivo koliko su ga dobro uradili. Recimo, na tom linku je bio deo sa pravom lokacijom u kini, poređen sa "maketom". Sve je identično u kamen... Neverovatno.

Ste vidjeli ovo?

Prilozi

• Greenland.jpg
    Greenland.jpg
    70.8 KB · Pregleda: 241
Ako trazite detalje, Google Campus je detaljno odradjen.

U blizini campusa, jedan bus ghost :)

Prilozi

• campus.jpg
    campus.jpg
    108 KB · Pregleda: 192
Ljudi, okacite slike u nekoj normalnoj rezoluciji!
Ovo su inace Miami i Rotterdam.

nemamo svi 4800x4000 monitore :D

Cekaj, mislim da znas da moze da se skroluje levo-desno, gore-dole!

Pa Greenland:D

Vrh Dno