Šta je novo?

Virtuelni globus Google Earth - posmatrajte zemlju sa satelita

Otprilike je to i moje mišljenje, u ovoj verziji postoji parking iza moje firme :D

Nisu apdejtovali šire područje grada. Eno kod Ostružnice i dalje fali deo mosta.

Niko nije primetio da su "vazniji" objekti blurovani (generalno)?

Poslednja izmena:
Sad se "vazni ciljevi" mnogo brze otkrivaju :-devil-: :-devil-: :-devil-:

Kod moje vikendice u Ralji, kod Mladenovca, komsija je jesenas srusio staru kucu i rascistio teren. Juce sam gledao i nema kuce. Znaci, prilicno svez snimak. Platite pro varijantu, pa ce te mozi da uradite zoom do ground nivoa.

^ a ti si platio?

Note: While there are additional capabilities and features available in Google Earth Pro, the underlying imagery is the same for all versions of Google Earth.
...sto bi reklo da su slike iste, razlika je u nekim dodatnim opcijama...

Meni na modemu se ucitava relativno normalno, ipak ne znam da li vredi platiti za pro varijantu, jer verujem da i ako imas pro, da si ogranicen na samo "non military" mesta.

ima i mnogo mesta,sela koje se ni ne vide uopste...dali je moguce da im se posalje mail ili nesto i da im se skrene pazna na nemarnost mada mislim da su mozda namerno izostavljene neke lokacije da se jasnije tj preciznije vide:mad: :smash:

ima li ista bolje tj svezije ok google earth'a?

Poslednja izmena:
NASA World Wind
bolji je za naucnu upotrebu (flora, fauna, temperature, klimatske promene itd itd)

ako su se vec toliko potrudili mogli su jos malo da to bas dovedu do savrsenstva...moram da kazem da su bukvalno zaboravili da stave neka mesta i vode se kao nestala na mapi...to je nemarnost jer u nekim sasvim levim zemljama vidi se i posadjeni kupus u basti:wall:

Zato u Murmansku mozes da vidis kako se ljudi setkaju po nosacu aviona, podmornice na suvim dokovima... Ruku na srce, pogledajte Pearl Harbour... Otprilike isto nesto tako... Izgleda da mi nismo toliko bitni...

Pa naravno, ti sateliti i imaju spisak prioritenih mesta za posmatranje...
Mislim da smo mi (sve sem beograda) na 12inca/pix a beograd je 6...
Google zgrada je na 3... Plan im je, ako se dobro secam do 2010!! da sve bude u 6i/p
pa ce onda bit bolje :D

Pa imajuci u vidu da pored nas svakako postoji bar 400 lokacija koje su zanimljivije ljudima sirom planete, logicno je da nismo tako dobro vidljivi i da nismo nimalo prioritetni.
Uostalo, kao i sve stvari, prioritet se placa :) Pogledajte kako su prikazane poznatije plaze i hoteli i sve ce vam biti jasno :)

Koliko sam razumeo, cela planeta (kopno) je pokrivena satelitskim snimcima 'civilnog' kvaliteta iz neke javne baze, dok su značajni delovi pokriveni i aero-snimcima veće rezolucije (reda 1m/pikselu) koji verovatno potiču od geodezijskih službi, neki od USA gradova imaju i 3D modele većih zgrada, a par stotina zgrada širom sveta je u verziji 4.0 dobilo i foto-teksture.

Ako neko nije overio sajt www.panoramio.com koji sakuplja fotografije okoline i pejzaže. Pojavio se relativno skoro i ovih dana je prešao milion sakupljenih fotografija, tako da je svaka interesantnija lokacija na Zemlji islikana iz svih uglova. Sa sajta se može skinuti layer za Google Earth koji prikazuje te slike unutar programa.

Od pre neki dan se za par desetina USA gradova može uključiti i layer sa real-time zagušenjima u saobraćaju. Postoje odavno i (skoro) real-time weather layeri itd.

Ewo vec pola sata prelistavam ovu temu i nisam jos video da je neko uzeo pro verziju, kao da mi se chini da namerno daju ove pravougaonike losijeg kvaliteta da bi platio cenu koja je chini mi se smesna. Isto tako pretpostavljam da dole u sredini pise ime satelita i god.

Poslednja izmena:
Ima li neko ideju zašto kod mene Google earth ne radi? :(
Kada ga pokrenem jednostavno se zaglavi na Google Earth Initialilization delu i tako stoji beskonačno dugo.
OS je Windows XP SP2. Na drugom računaru u kućnom LAN-u radi bez problema. Probao sam ranije sa starijom verzijom, a sada i sa ovom najnovijom u nadi da će proraditi, ali jok :(
Probao sam poisključujem sve aktivne stvari koje bi iole mogle da mu smetaju i ništa se nije promenilo...
Ostao sam bez ideja... osim da ga koristim samo na drugom računaru, što jeste opcija, ali me sada kopka zbog čega odbija saradnju...

Poslednja izmena:
da li ste videli gde Amerikanci testiraju nuklearne bombe? :) zapadno i jugo-zapadno od area 51 baze...
@dandy: proveri grafiku...;)

Prilozi

• US Nuke.rar
    668 bajta · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
kako otvoriti ovaj file? :)

I dok Srbi ne mogu jednu zeleznicku stanicu da naprave 30 godina, Kinezi ocas posla dignu i planine, i jezera i snezne vrhove... Haos!

http://www.theregister.co.uk/2006/07/19/huangyangtan_mystery/

huangyangtan_wide.jpg

Jel neko probao da leti avionom u zadnjoj verziji Google Earth? :)

CTRL + ALT + A ;)

Steta sto avion nema naoruzanje, bilo bi mnogo zanimljivije. ;)

Nazad
Vrh Dno