Šta je novo?

Virtuelni globus Google Earth - posmatrajte zemlju sa satelita

da li znaju bg-đani za ovu znamenitost?

Ha, ovo je zaista super. Konacno je i Beograd stigao na red!

Pratim ja ovaj program od samog pocetka, jos dok je bio Keyhole!

U americi ga je dosta mojih prijatelja koristilo prilikom kupovine kuce. Moze zaista sve da se vidi, svaki detalj.

No, i kod nas nje lose, samo destiklirajte "Terrain" opciju, da bi videli bolju rezoluciju. Ni kod nas za nekretnine nece biti lose...

No meni se tu nesto drugo mnogo svidja. Retko ko je naravno imao potrebu da trazi dozvolu za letenje preko Beograda tj. snimanje iz vazduha, ali ko jeste, zna kakve su imbecilnosti i peripetije tu potrebne. Ja sam izgubio po dve nedelje za te stvari trazeci milion dozvola. A u svakoj iole normalnoj zemlji, helikopterski saobracaj je sasvim normalana stvar...

Sa druge strane, vide se svi "rezidencijalni" i vojni objekti na dedinju, topcideru (sto je na Map Serveru pokriveno) i to kao na dlanu, (mada i dalje ne toliko dobro kao recimo Tuzla) sto ce nadam se konacno da nauci ove paranoike i Ilije Cvorovice da nista ne mogu da sakriju vise i da prestanu da se tripuju o nekakvim vojnim tajnama i ostalim nonsensima!

Tacno uverio sam se tako sto na slici koju vidim pored moje terase stoji drvo koje je btw poseceno pre oko 1 god.....

Da dignem thread iz mrtvih :)
Beograd se pojavio u prosirenom izdanju! Sada je tu i surcinski aerodrom, kao i vojni u batajnici od vaznijih i zanimljivih objekata. Inace, prosirili su kartu, tako da se vidi i deo Obrenovca na jugu i Nove Pazove na severu.

koja je brzina protoka neophodna da bi ovo imalo smisla gledati?

Dialup opusteno... uz malo cekanja.

Uh.. pa ne poznajem ja tako dobro te objekte, ali raspitacu se tamo gde treba.
Sustina je da sam radio u medijima i na TV neko vreme i da su mi se smucili imbecili sa svojim dozvolama za ovo i ono, a onaj ko hoce, ima nas na dlanu, a sada evo i ceo grad ih ima na dlanu. To mi je nekako drago, sto su sada potpuno nemocni i treba konacno da shvate da su minorni, da manji ne mogu biti u svojim strahovima...

Kod mene u novom kineskom centru vec se prodaje shit roba
a na google stoji poljana
Neko mi rece da je pro verzija real time mada znam da nije

legend je napisao(la):
sve slike sa naseg podrucija su u najboljem slucaju stare 1-2 god....znaci ne zavaravajte se da su ovo real time slike.... :)

Ne da to nisu real time slike sa satelita nego su to orto foto snimci koji se prave iz aviona ;) Zadnje snimanje Beograda iz aviona je bilo 2003. godine tako da su to sve snimci od pre 2 godine :eyebrows: A sto se tice programa NASA World Wind to je potpuno drugaciji program koji sa satelita skida snimke, pa se zato ne mogu videti zgrade i takvi detalji kao u Google Earth-u :guitar:

Snimak moje zgrade je napravljen pre min. 3 god, park pored zgrade se tek poceo praviti, mada ni sada nije u nesto boljem stanju. ;)

Ni moje nije bas najsveziji... godinu dana minimum.

Pa ima lokacija gde nije zidano ili ruseno nista u zadnjih 5 godina, ali BG snimci su bar tri i kusur godine stari. Mada mi se cini kao da su ih pravili za potrebe tomahavka :-devil-: .

Ama svi snimci su iz 2003 godine ljudi, pa ja radim sa tiiim na poslu!

eatmyshorts je napisao(la):
Ama svi snimci su iz 2003 godine ljudi, pa ja radim sa tiiim na poslu!

Malo mi glupo da ti dokazujem...snimak moje zgrade, sa okolinom:d, filmski grad, je napravljen u prolece/leto 2002 god, a za ostalo ne znam/ne trvrdim!

:wave:

A zasto je slika potamnela kada su ukljucili i deo prema batajnici?
Barem u mom kraju(miljakovac) izgleda kao da se promenila..( u odnosu na pre mesec dana)

BTW, neko mi rece da je taj snimak vma izasao i u politici

Pa jel neko zakljucio u cemu je bitnija razlika izmedju obicne i pro verzije??

i ja bas i ne verujem da su slike iz aviona.. slike Bostona koje sam skidao pre par godina (oko 3) bile su isto ovoliko detaljne a pristup detaljnijim je bio privremeno zabranjen, bile su sa satelita naravno..
verovatno ce sa popularizcijom programa ubrzati i update slika

E, da ne bi doslo do zabune.. ne mislim ni ja da su real time.. to je stvarno smesno ako neko tvrdi. :)

jesu bre realtime! samo je frame rate ~0,00000001 fps... :d

Nešto su zbrljali Beograd nedavno, pa sam im pisao da to isprave.
Centralni snimak su pomerili oko 375 metara na jugozapad.
Kada ukucam svoje koordinate iz GPS uređaja ispada da stanujem u hali Novi Beograd. :trust:

ja sam primetio promenu, al' neznam jel ispravno ovo sad il ono ranije?

Pogledaj kako izgleda Ada Ciganlija. Ako je presečena i smaknuta - nisu još ispravili.

sve slike sa naseg podrucija su u najboljem slucaju stare 1-2 god....znaci ne zavaravajte se da su ovo real time slike.... .... :S:

Tu si potpuno u pravu ,ja sam sa Cukaricke padine i nema mosta koji je pusten u rad jos cinimi se jos pre vise od 1,5 godine, tako da je smo zanimljivo zato sto je dobro uradjen program a sve ostalo :bottle:
sve vidimo

Google Earth je zanisljen kao 3D prikaz, ali je samo u pojedinim gradovima 3D, jer su tamo i objekti uradjeni na ovu foru,ali kad posmatrate BG vidite sve objekte u 2D a jedino sto je "kao" 3D jesu planine.

Zato se dobijaju kvalitetnije slike Beograda ako se isključi 3D (terrain) jer nisu izobličene.

ZorMi je napisao(la):
Zato se dobijaju kvalitetnije slike Beograda ako se isključi 3D (terrain) jer nisu izobličene.
Iskreno, jedno 5 puta sam iskljucivao i ukljucivao 3D i ne vidim neku razliku u kvalitetu...
Btw, 3D je mnogo dobar kada gledate recimo primorje Crne Gore, pa spustite kameru ispod 45 stepeni, steta sto nemaju detaljnije snimke tog podrucja, bas sam hteo da nadjem neku plazu da gledam cice :D

Novi Sad

Od nedavno se moze detaljno gledati NS sa prigradskim naseljima iz vazduha! Doduse ne preko Google-a, ne mora se instalirati program vec se gleda iz browser-a. Samo meni ne radi na Operi vec moram IE da koristim. Mogu se naci detaljno ulice i kucni brojevi (nema toliko lutanja kao u Google-u). Snimano je 2004. godine.

Klik for link

da li neko koristi google earth pro? ako koristi nek mi kaze kako da iskljucim trijal od 7 dana.
POZz.

Nazad
Vrh Dno