Šta je novo?

VIP mWallet

Evo još jedna INSTANT uplata u oko 23h, sada je 2:12h a od instanta imam samo instant pritisak na 200, para nigde još uvek.
Instant je u prevodu - kad se probudi gospođa na šalteru pa upali svoj superbrzi računar za obradu uplata marke Komodor 64

Evo još jedna INSTANT uplata u oko 23h, sada je 2:12h a od instanta imam samo instant pritisak na 200, para nigde još uvek.
Instant je u prevodu - kad se probudi gospođa na šalteru pa upali svoj superbrzi računar za obradu uplata marke Komodor 64
Koje podatke koristis ,mWallet ili Kartice to nije isto , ja koristim podatke od kartice

Od kartice. Sada sam zvao i sada mi tek pustili, od 3.feb su bile u v vazduhu pare.m
Na koji telefon i email ih kontaktirate?
I ja imam Vip karticu, i cesto je koristim, uplati mi otac instant placanjem sa svog mbankinga, ali vec treci put sigurno mi kasni uplata satima, i to najcesce kad mi uplati prepodne.
Nije mi jasno sta je problem..

Na koji telefon i email ih kontaktirate?
I ja imam Vip karticu, i cesto je koristim, uplati mi otac instant placanjem sa svog mbankinga, ali vec treci put sigurno mi kasni uplata satima, i to najcesce kad mi uplati prepodne.
Nije mi jasno sta je problem..
Zaista ne znam zašto se ovo dešava. Danas sam ih opet zvao imao sam plaćanja tokom praznika i razumem da tada ne radi platni promet, ali pola uplata mi nije leglo u četvrtak kada je prošao praznik. Danas sam ih zvao i kažu "da li ste nam pisali" reko nisam jer sve očekujem da će leći ali dva dana ništa. Pitam kako radite jel ručno radite svaku transakciju, kažu da :) i ja im opet pošaljem slike uplatnica i puste mi ponovo delimično, još jedna nije legla. Prosto imam fobiju svaku uplatu slikam i napravio sam folder samo za njih i malo malo pa im šaljem mejlove da mi puste pare. Dešavalo mi se zaista po nekoliko dana da su pare kod njih. Instant uplate mi legnu od 2-3 sata do sutradan. Vrlo retko legne instant za pola sata.
+381114142262
[email protected]

Tooooo mi kažiiii. Samo reci jel ok šljaka?
Još jedno pitanje, da li je broj računa za uplatu na nju sa modelom 97 i pozivom na broj? Tako bi mi više odgovaralo

Uplata na namenski racun koji je povezan sa Visa PrePaid karticom moze se izvrsiti na dva nacina:

1. Indirektno- Na uplatnici se u racun primaoca unosi račun Banke 908-20501-70, a u poziv na broj se unosi partija Visa Prepaid kartice (bez prve tri i poslednje dve cifre, odnosno ukupno 13 cifara) i to bez povlaka, u nizu;

2. Direktno - Na uplatnici se u racun primaoca unosi ceo broj partije u sledećem formatu 205-xxxxxxxxxxxxx-xx, a polje model i poziv na broj ostaje prazno.

Preporuka je da se vrsi direktna uplata na karticu kako bi sredstva bila sto pre na raspolaganju.

Kartica ok radi nema greske.

Kako sada funkcioniše mwallet usluga? Koristio bih za plaćanje, verovatno dopune kredita prepaid brojeva, imam firmu pa imamo vise prepaid brojeva zaposlenih, operatera yettel, mts, globaltel, koristila bi se i za npr neku kupovinu tipa ebay de, ebay UK, AliEx, i možda neke apk i usluge Google play i Apple store?
sta je od dokumenata potrebno da bi se kartica, kupila, dobila i aktivirala?
Može li se dopuniti u postala, menjačnicama, i slično?
Koliko je usluga pouzdana i brza, plaćanje me interesuje?
Može li se izvršiti kupovina iste u nekoj od poslovnica A1, aktivacija, i sta je potrebno od dokumenata?
izvinjavam se na duzem tekstu ali ovi iz A1 su diskutabilni sa informacijama tj nikako da daju tačan i potpun info.
I da li su provizije skupe prilikom plaćanja u prodavnicama i uplate kredita na brojevima kod operatera.
Hvala

Za ove MasterCard Debit Prepaid kartice, nadležan je iPay (A1, Globaltel i iPay). Održavanje platnog instrumenta male novčane vrednosti kartice naplaćuje se 290 dinara mesečno, nakon godinu dana od otvaranja kartice, prema aktuelnim tarifama. Trošak izrade plastike je čini mi se 690. Alternativno, banke koje izdaju slične kartice u ovom rangu su:
Visa Debit Digital - Raiffeisen iRačun (virtuelna kartica kojom se može i beskontaktno plaćati na RaiPay, bez troškova održavanja)
Visa Internet Alta banka - 100 dinara (u ponudi su i dinarska i devizna, mogu obe)
MasterCard Debit Prepaid Eurobank - 300
Visa Debit Prepaid NLB Kombank - 500
Samo devizne:
MasterCard Debit Erste - 400 (viševalutna, upotreba valuta sa kursne liste, imati dolare da skida dolare, tek kod ostalih kojih nema se koriste evri)
Visa Internet Poštanska - 20€/2000 dinara depozit+ pokriće za troškove (uručenje 100+150 godišnje)
Kartice važe 3 godine, izuzev:
Visa Virtuon Raiffeisen - 1200 dinara (mesečno 50, unapred se plaća za 2 godine)
*Za upotrebu Visa kartice u inostranstvu, Raiffeisen naplaćuje proviziju 1%, dok Komercijalna obračunava 2% dodatno za kupovinu u ino valutama koje nisu evro

Hvala ti na utrosenom vremenu i vrlo iscrpnom odgovoru.

• Like
Reagovanja: uji
Kako sada funkcioniše mwallet usluga? Koristio bih za plaćanje, verovatno dopune kredita prepaid brojeva, imam firmu pa imamo vise prepaid brojeva zaposlenih, operatera yettel, mts, globaltel, koristila bi se i za npr neku kupovinu tipa ebay de, ebay UK, AliEx, i možda neke apk i usluge Google play i Apple store?
sta je od dokumenata potrebno da bi se kartica, kupila, dobila i aktivirala?
Može li se dopuniti u postala, menjačnicama, i slično?
Koliko je usluga pouzdana i brza, plaćanje me interesuje?
Može li se izvršiti kupovina iste u nekoj od poslovnica A1, aktivacija, i sta je potrebno od dokumenata?
izvinjavam se na duzem tekstu ali ovi iz A1 su diskutabilni sa informacijama tj nikako da daju tačan i potpun info.
I da li su provizije skupe prilikom plaćanja u prodavnicama i uplate kredita na brojevima kod operatera.
Hvala
Može, ne plaća se održavanje. Dakle nula dinara mesečno održavanje. Transakcija je 25 dinara fiksno, i 89 din podizanje novca na svim bankomatima koji prihvataju master jer je ovo Master kartica. Možeš da je povežeš gde god želiš, AliExpress, Facebook/Instagram...bukvalno svuda.
Mana je što izgleda ručno knjiže uplate pa zna ponekad da prođe i po dva RADNA dana da bi ti pustili novac, i to puste tek kad ih pozoveš. Ja imma dosta transakcija preko nje, i bukvalno ne smem da se oslonim na to da mi je neko uplatio i da će da legne. Najčešće stigne sve kako treba isti dan, ali u jedno 10% i više slučajeva znaju da ne puste pare (želim da verujem da je to nenamerno) i onda zovi kumi moli šalji mejlove uplatnica...
Ja imam folder u telefonu koji se zove iPay A1 wallet i čuvam svaku sliku dok mi ta uplata ne legne pa onda brišem jer imam fobiju da će nešto "slučajno" da ne prođe. Kažem slučajno ili namerno ne znam, vrši posao kartica ali su bukvalno zaglavljeni u dvadesetom veku pa je svaka transakcija spora kao puž. Verovatno taj vlasnik kupio ili uzeo džabe iza neke banke na otpadu nekom 😂 neki stari softver koji neka banka bacila pre 20 godina, i tako radi, nema želju da ulaže u posao.
Ja danas idem u Komercijalnu ima ista takva kartica bez mesečnog održavanja za 500 din i sve je instant kako treba.
Ako nisi uzeo do sada, uzmi Komercijalnu moj ti je savet

Nije dugo opstalo jer skoro niko nije koristio a i onaj ko je koristio nije bio zadovoljan i ukinuo je brzo. Ipak u ovoj zemlji karticu ne možeš da imaš bez banke

Meni je bila top jer sam je npr. koristio da rezervisem preko bookinga ili da uzmem neke trial verzije aplikacija, bez da posle razmisljam da ukidam pretplatu. Bukvalno mi je bila bez sredstava i ovo mi je radilo posao. Steta.

Nije dugo opstalo jer skoro niko nije koristio a i onaj ko je koristio nije bio zadovoljan i ukinuo je brzo. Ipak u ovoj zemlji karticu ne možeš da imaš bez banke
To ti mislis , ajd daj preporuku za karticu ,bez odrzavanja ,bez naknade za dopunu mala provizija na Ali , da ne nabrajam vise

Dal immao pravo da tražimo i novac za izradu kartice jer nismo mi ti koji prekidaju saradnju, 690 din dve pljeske

Dal immao pravo da tražimo i novac za izradu kartice jer nismo mi ti koji prekidaju saradnju, 690 din dve pljeske
Dobro si pitanje postavio.Doduse ja sam moju dobio free kad je bilo ono sa mastercard a poslao sam mail za povrat novca jos sinoc bez formulara napisao username i broj racuna u slobodnoj formi.

Ovo logično povlači da se mastercard, i ja je dobio free, ne može više koristiti, ili ima neki drugi način da se na nju uplati, mada ne verujem vezana je za mwallet? I meni sad treba rešenje za ali...

Dopunjava se kao i svaka druga kartica, fizička Dina se dobija besplatno pa može preko nje da se uplati na bankomatu na IRačun ukoliko bankomat nema NFC čitač za digitalnu Visu koja se takodje besplatno dobije. Sve u svemu sa dostupnim internetom i NFC-om na telefonu, digitalna Visa Debit na IRačunu je sjajno potpuno besplatno rešenje. Glavna mana je nešto nepovoljniji kurs i provizija od 1% za inostrana plaćanja (do Vise je) za koji verujem da nije ništa gori od kursa ovih prepaid kartica

Visa Prepaid Komercijalne se dopunjuje bez provizije na šalteru banke ili na šalteru pošte uz proviziju od 50 dinara do 5000 dinara, preko te sume je provizija 1%

Vrh Dno