Svi VIP modemi koriste 3G signal međutim, od 3Ga ni reči.
Naj prostijom probom koja se sastoji od gledanja pokazivača signala na mobilnom ustanovio sam da u stanju mirovanja piše 3G. Čim se pokrene nešto preko interneta signal pada na H (SUPA ili SDPA) i odmah nakon toga na EDGE i tako u krug. Maximum Download protoka koji sam uspeo da postignem je 950Kb/s (mereno SpeedTest programom) uz, kako god ga okreneš, prilično veliki ping.
Sve ovo je proveravano preko par mobilnih telefona sa VIP karticom i mogu reći samo da im je Internet BLJAK! Ista situacija je i sa VIP USB modemima koje daju za internet.
SpeedTest mi extra meri protok preko WiFija gde bije 4Mb/s (na mobilnom) kao i komp tako daaaaa...
I te kako. Upravo o tome i govorim (sa malom isptravkom). Nižu se redom Edge/HSPA, HSPA+/3G/3GPP, 3GPP2/3.5G/4G... i vrag će ga znati kakov eć i koliko ih ima...
Danas jedva napabirčih 1050Mb/s i to je VIP Bazna stanica udaljena 30tak metara od mog prozora vazdušnom linijom bez ikakvih prepreka, malte ne u visini mog prozora!
Snimiću video klip(čić) koji odslikava stvarno stanje.
Dok sam imao Telenor PostPaid, gde god da se mrdnem po gradu, signal mi je uvek bio 3-3.5G ali nikada ne izmerih brzinu protoka speedtestom.
Isprobaću šta i kako pa javljam.
Mislim da ova sporost VIPa važi samo za Kruševac tj. ja samo za KŠ i iznosim podatke!
baš i ne idu tim redom i hsdpa i hspa+ su napredniji od 3g, tj to su 3g+, 3.5g ili 3g turbo, hspa+ ima teortski maximum od 42 Mb/s
Ja u Sr. Kamenici na VIP "H" mreži imam 5/1,7Mb/s dowd/up...
@neogeo
samo pokušavam da ti kažem da je H brže od 3G
Nemam pojma koji je modem
Ostavis licnu kartu i uzmes modem. Meni niko nije rekao koliko sati ili minuta mogu da koristim modem.
vip ukinuo najmanju tarifu, neogranicen internet 1
http://www.vipmobile.rs/vip-internet/postpaid/vip-postpaid-internet.1210.html
sad se dobija 25% popusta ako se ne uzima racunar i uz ugovor od 12m. tako da ni5 ispadne 817din. dobra ponuda.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari