Šta je novo?

[VIP] Internet

Ne vidim šta je mučenje kod 200 Kbit/s. Tom brzinom može da se skine bar gigabajt i po u 24h.

Dandy, mnogi korisnici ovog foruma su internet počeli da koriste u vreme od kada se brzine izražavaju u megabitima, pa 200kbps zvuči neprihvatljivo :)

Postoji opcija da se dokupi dodatni saobraćaj. Ili da se koristi drugi provajder kod koga nakon potrošnje uračunatog saobraćaja, plaćaš interenet po protoku. Papreno.

Do sada nisam koristio usluge VIP-a i nemam nikakvo iskustvo sa njihovom mrežom, ali ovo deluje sasvim korektno i reklama deluje OK.

Ono sto mene interesuje je sledece..
Istrosio sam tih "brzih" 5 GB, medjutim, ja i dalje mogu da "nateram" modem da mi trazi samo HSPA mrezu i da se konektuje samo na nju.
Ako budem tako radio, jel placam dodatno, ili sta?

Aha, vidim sad, hvala.
Ali ipak preporucujem svima da urade kao i ja, jer je na EDGE mnogo sporije. Na HSPA reaguje brze, bez obzira sto je ogranicena brzina i surf je meni odlican (napominjem: dial up vise od 10 god, pa wireless 256/64, sad ovo) :)

Kako vam ide download sa rapid, megaupload, ...?
Meni nikako ne uspeva da skine fajlove u celosti. Ostavim ga preko noći da skida seriju od oko 400mb, ujutru skinuto 370-394mb recimo, otprilike.

A gde si ti? ja sam ga uzeo a zivim na Ceraku starom i ima oko 3,6 protok sto je za razliku od Telenora koji mi supruga koristi najmanje tri puta brzi ( sa Telenorom mi se desavalo da ne mogu da pristupim ni www.speedtest.net -u ( i nema limit kao kod telenora )) pa nek je i 200kb ali je DZH :wave:

Poslednja izmena:
Sve to stoji za brzinu, mene interesuje da li nekako ogranicavaju download sa rapid i slicnih sajtova tako sto se veza prekine u jednom trenutku pa ne stigne da skine ceo fajl.
Recimo razlicite fajlove od oko 400mb, nikako ne uspevam da skinem do kraja???

Definitivno, za download većih fajlova je obavezno korišćenje nekog download manager-a, koji omogućava nastavak prekinutog downloada, jer se recimo fajl od oko 400mb obavezno prekine u nekom trenutku pre završetka.

U Krnjači gotovo da nema signala tj. pokazuje da ga ima ali kada treba da se uspostavi veza i sotvari transfer signal nestane... U Borči je za nijansu bolje ali i dalje mučenje.

Usluga je dobra i dopada mi se. 25 kilobajta/sec je sasvim solidno i moze da se opali i CS, hteo sam da uzmem kao backup za kod kuce a i gde got da odem ( posao, kod ortaka i sl ) da bih neshto podesio, update i sl treba mi net. Samo se izvadi iz dzepa, bocne i radi. Jedini razlog shto ga nisam uzeo je taj shto kod mene ( Zemun, blizu stadiona ) u dvoristu ima lep signal, al kad udjem u kucu ( debeli zidovi ) i cvrc edge. Tako da chekam prvo neki pojachan signal pa ce da teramo taj internet. ((:)
Za sve one koji smatraju da je ovo lose i skupo mogu da kazem samo to da bih i ja zeleo da za 1000 dinara dobijem, statican IP, 3tb prostora za prezentaciju, neogracen protok za istu sa nekom xy brzinom, interent uvek dostupan, 7 micu na lotou ( al onom evropskom od 100 miliona eura ), i neko manje ostrvo Pacifika. za ostalo tu se snaci. hhehehe.
Shalu na stranu, za Srbiju je ovo vrh ponuda. Podseticu gomilu usera koji su se pre ne tako malo godina modemski konektovali preko RCUB-a na net. i sve one koji su terali analognu liniju i slushali modem kako cvrchi i ono aj molim te konektuj se.

Svi VIP modemi koriste 3G signal međutim, od 3Ga ni reči.
Naj prostijom probom koja se sastoji od gledanja pokazivača signala na mobilnom ustanovio sam da u stanju mirovanja piše 3G. Čim se pokrene nešto preko interneta signal pada na H (SUPA ili SDPA) i odmah nakon toga na EDGE i tako u krug. Maximum Download protoka koji sam uspeo da postignem je 950Kb/s (mereno SpeedTest programom) uz, kako god ga okreneš, prilično veliki ping.
Sve ovo je proveravano preko par mobilnih telefona sa VIP karticom i mogu reći samo da im je Internet BLJAK! Ista situacija je i sa VIP USB modemima koje daju za internet.
SpeedTest mi extra meri protok preko WiFija gde bije 4Mb/s (na mobilnom) kao i komp tako daaaaa...

Poslednja izmena:
Ja imam suprotno iskustvo, ping je tako dobar na HSPA+ da redovno igram "Bad Company 2" multiplejer.
1414940782.png

Na HSPA je ping nešto veći ali i tu može da se igra. Zaključaj modem na 3G preko Vipovog programa da ne bi šetao na EDGE. Ja sam naručio i antenu sa kojom se nadam da poboljšam prijem tamo gde je lošija pokrivenost:
sku_65694_1_small.jpg

Svi VIP modemi koriste 3G signal međutim, od 3Ga ni reči.
Naj prostijom probom koja se sastoji od gledanja pokazivača signala na mobilnom ustanovio sam da u stanju mirovanja piše 3G. Čim se pokrene nešto preko interneta signal pada na H (SUPA ili SDPA) i odmah nakon toga na EDGE i tako u krug. Maximum Download protoka koji sam uspeo da postignem je 950Kb/s (mereno SpeedTest programom) uz, kako god ga okreneš, prilično veliki ping.
Sve ovo je proveravano preko par mobilnih telefona sa VIP karticom i mogu reći samo da im je Internet BLJAK! Ista situacija je i sa VIP USB modemima koje daju za internet.
SpeedTest mi extra meri protok preko WiFija gde bije 4Mb/s (na mobilnom) kao i komp tako daaaaa...

jel si siguran da to H ne znači HSDPA/HSPA ;)

I te kako. Upravo o tome i govorim (sa malom isptravkom). Nižu se redom Edge/HSPA, HSPA+/3G/3GPP, 3GPP2/3.5G/4G... i vrag će ga znati kakov eć i koliko ih ima...
Danas jedva napabirčih 1050Mb/s i to je VIP Bazna stanica udaljena 30tak metara od mog prozora vazdušnom linijom bez ikakvih prepreka, malte ne u visini mog prozora!
Snimiću video klip(čić) koji odslikava stvarno stanje.
Dok sam imao Telenor PostPaid, gde god da se mrdnem po gradu, signal mi je uvek bio 3-3.5G ali nikada ne izmerih brzinu protoka speedtestom :(.
Isprobaću šta i kako pa javljam.

Mislim da ova sporost VIPa važi samo za Kruševac tj. ja samo za KŠ i iznosim podatke!

I te kako. Upravo o tome i govorim (sa malom isptravkom). Nižu se redom Edge/HSPA, HSPA+/3G/3GPP, 3GPP2/3.5G/4G... i vrag će ga znati kakov eć i koliko ih ima...
Danas jedva napabirčih 1050Mb/s i to je VIP Bazna stanica udaljena 30tak metara od mog prozora vazdušnom linijom bez ikakvih prepreka, malte ne u visini mog prozora!
Snimiću video klip(čić) koji odslikava stvarno stanje.
Dok sam imao Telenor PostPaid, gde god da se mrdnem po gradu, signal mi je uvek bio 3-3.5G ali nikada ne izmerih brzinu protoka speedtestom :(.
Isprobaću šta i kako pa javljam.

Mislim da ova sporost VIPa važi samo za Kruševac tj. ja samo za KŠ i iznosim podatke!

baš i ne idu tim redom i hsdpa i hspa+ su napredniji od 3g, tj to su 3g+, 3.5g ili 3g turbo, hspa+ ima teortski maximum od 42 Mb/s

Ja u Sr. Kamenici na VIP "H" mreži imam 5/1,7Mb/s dowd/up...

baš i ne idu tim redom i hsdpa i hspa+ su napredniji od 3g, tj to su 3g+, 3.5g ili 3g turbo, hspa+ ima teortski maximum od 42 Mb/s

Ja u Sr. Kamenici na VIP "H" mreži imam 5/1,7Mb/s dowd/up...

Kako god i kojim god redom da idu meni je nebitno...
Mobilni mi tako unazad skalira sa 3G->H->E i uk...a motku što se protoka tiče.

@neogeo

samo pokušavam da ti kažem da je H brže od 3G

VIP se popravio u Kruševcu !!!

Evo SpeedTesta:
78790317.png

Respect.

Svratio sam da nas do Vip-a i uzeo test modem. Dali su mi da probam i da vidim dali to meni odgvora. Proverila je pokrivenost moje zgrade i sve je ok. Dodjem kuci i probam da instaliram modem ali to nesto nece da radi. Istripujem se ja da je doslo do konflikta posto imas instaliran mts-ov softver i reko aj da probam kod sestre na laptopu. Kad i tamo isto stom razliko sto sam prilikom restrata dobio plavi ekran. Fali mi neki driver i ne moze wista da se podigne. No nije ni bitno
Vratim se na svoj komp i naravno cudo proradi. Probao da skidam wista recovery disk koji ima 113mb i za divno cudo brzina oko 15-kb/s. Ja prijatno iznenadjem ostavim da se skine odem da radim nesto drugo. Uglavno zaglavio se dowload na 50% i ni makac.
Ne moze ni da se surfuje, nece da otvara nista. Ugasim ja sve, psujem mts, vip, lopovsku drzavu i odem da odkuntam malo :D
Kad sam ustao setim se ja da moze da se ogranici samo na HSPA ili kako se vec zove i evo rezultata
1496520031.png

Inace od kako sam stavio HDSPA skroz ok radi (surf naravno).

Poslednja izmena:
Koji je modem? E182e? Kako daju na testiranje, koji su uslovi? Nisam znao da to može.

Nemam pojma koji je modem :)
Ostavis licnu kartu i uzmes modem. Meni niko nije rekao koliko sati ili minuta mogu da koristim modem.

Imam ZTE K3565-Z USB 3G dongle, koji daje francuski SFR. Čačkao sam malo po internetu i video da je moguće otključavanje, pa sam to i uradio pre nekog programa dc unlocker. E sad, potreban mi je softver i podešavanja koje Vip daje uz njihove dongle-ove, kako bih isprobao da li će ovo da radi, ubacio sam svoju Vip karticu iz mobilnog, a na njoj imam 325mb internet protoka. Kapiram da bi ovo trebalo da radi, samo su mi potrebna podešavanja i softver. Ajde ako nekom nije teško da okači ovde, na Vip-ovom sajtu nema da se skine.

Nemam pojma koji je modem :)
Ostavis licnu kartu i uzmes modem. Meni niko nije rekao koliko sati ili minuta mogu da koristim modem.

da li je jos neko uzimao taj "test" modem? drugar je danas bio u vip poslovnici u brace jerkovic, u BG, i devojka koja radi pojma nema o tim test modemima. kaze mora da se uzme na tri meseca, nema proba...? on je inace u nekoj "granicnoj" zoni pa ne bi uzimao a da ne zna kako ce to raditi...

Vrh Dno