Šta je novo?

[VIP] Internet

Mozda i ovo pomogne: Pokrivenost
Ali to ipak treba probati u praxi. Barem imas pun signal na mobilnom, mozes da dovedes drugara sa smart telefonom pa da isprobate..

Najbolje ako uloviš nekoga sa modemom. Ako meriš signal (crtice), dešava se da telefon pokazuje maksimalan broj, ali da modem bude gotovo neupotrebljiv.
Može da se desi i da telefon stvara zagušenje, recimo troši vreme dok prelomi stranicu i sl.

Pre nekoliko godina, kada je 3G tek počinjo da se koristi, ja sam uzeo MTS i Telenor prepaid karticu, uplatio dovoljno kredita za testiranje i menjao ih u modemu na svakoj loakciji koja mi je bila bitna. Negde sam uzeo MTS, nege Telenor paket. Danas je na svim tim lokacijama potpuno svejedno koji se kroisti, jer oba rade OK.

Evo test-a Vip neta, Zrenjanin, naselje Bagljas...

Imam 3 od 5 crtica

1185817399.png
1185823413.png

1185807774.png
1185809843.png

Da li je neko testirao pakete 1 i 5? Interesuje me koliki je na njima UL i ping.

Koji modem si koristio? Ovaj iz VIP-a ili neki drugi?
Inteersuje me da li može tako nisazk ping da bdue sa ovim modemimam koje već koristimo (1550, E170, ZTE622 i sl).

Keva je pre neki dan uzeli neki Asus-ov netbook za posao i onaj srednji paket tj. 5Mbit. Mogu vam reci da je internet dosta dobar, u speed test-u ide zapravo do nesto preko 6Mbit, upload je oko 1.5Mbit, a ping oko 50-60ms. Signal je jak (maksimalan broj crtica) ovde kod nas na Dorcolu. Nikakvih problema nije bilo, mada svega par dana ga i ima. Eto, a nesto vise od toga ne bih znao da kazem ..

Poslednja izmena:
S obzirom da svi na 5GB paketima za sada prijavljuju brizine preko 5mbita, ne bi me čudilo da VIP još uvek nije limitirao brzine i da bi tako radili paketi od 1GB i 15GB.
Ajde pogledaj tačnu oznaku modema.

Jel' ja nesto ne kapiram ili...
Kakav je to neogranicen internet kad je 1/5/15GB ukljuceno u paket??

Pa internet jeste neogranicen, ali navedene brzine vaze samo ako za mesec dana ne potrosis tih 1/5/15GB. Ako imas npr. paket od 5GB i posle 20 dana to istrosis, preostalih 10tak dana imas brzinu od svega 200Kbit/s.

Posle iskoriscenih tih 1/2/15GB na maksimalnoj brzini,brzina pada na manju,200Kbit/s,ja mislim,neograniceno.
Pretece me OCz...

Juce sam svoju VIP postpaid karticu ubacila u telefon mog brata Huawei koji moze da se poveze na internet i probala na laptopu signal imam 2G i jako sam zadovoljna brzinom!
Mislim da je tako najbolje da se proveri signal!
Evo danas cu odmah uzeti internet od 5G

Novi Sad - detelinara nova, usb modem se konektuje samo na edge i internet je neupoterbljiv, vuce se na max 20kb/s sa pucanjem konekcije povremeno... odgovor vip-a je da taj deo nije pokriven...

A sta kaze mapa na sajtu VIPa? Bas me interesuje koliko je precizna..

Da li si pitao da li je to područje pokriveno pre nego što si uzeo paket? Reko' verovatno bi mogao da raskineš ugovor, jer predpostavljam da ti ne odgovara ta brzina.
S druge strane, rade vipovci punom parom, sigurno će i tvoj deo grada pokriti uskoro.

Nisam ja uzeo, ja ni u ludilu ne bi uzeo bezicni... kad nagomilaju korisnike ima da radi uzasno svima ili bar dosta sporije nego sad (pogotovo sto su veliku paketi + flat pe ce useri vuci ko ludi), mislim da tek kad se korisnik zalio na brzinu su rekli da je signal slabiji u tom podrucju...

Pa internet jeste neogranicen, ali navedene brzine vaze samo ako za mesec dana ne potrosis tih 1/5/15GB. Ako imas npr. paket od 5GB i posle 20 dana to istrosis, preostalih 10tak dana imas brzinu od svega 200Kbit/s.

Aha znaci kao i sve ostalo kod VIP-a mora 567 strana ugovora da se procita :(

Poslednja izmena:
Kolega, sve pise na VIP websajtu.. Prosto upada u oci OVDE ;)

Znam da je vise upadljivo (manje fineprint) nego tipicno za VIP, ali kad cujem neogranicen net, ne mislim da mi se ogranici na jedva upotreljiv posle potrosenih xGB.
Jesu fine cifre koje mogu da se skinu, ali iskreno mi smeta sto uvek nesto mora da stoji kao "fineprint" kod VIP-a :(

Iskreno, prvi put kad sam procitao "van paketa" meni uopste nije znacilo NAKON sto potrosim xGB vec nesto sasvim drugo. Da se kladimo da ce se jos ljudi razmisljati slicno?

Ne razumem čemu toliki hejt prema vipu. Ljudi mogu da misle šta hoće, ali mislim da je sve poprilično jasno napisano.

ja koristim telenor net preko 1 god. i nije los.bio sam pre par dana u vipu i oni mi kazu da njihov modem ne radi na 3g mrezi nego na nekom drugom principu -nisu znali da mi kazu ,,kao to je nesto novo.
pa jel ovde neko zna jel 3g mreza u pitanju ili nesto drugo
jer razmisljam da uzmem onaj 1gb paket da probam kako radi

jel moze neko da mi kaze ako imam 3g mrezu na telefonu jel to znaci i da ce novi vip net raditi dobro?????

Naravno. Modem radi na 3G mreži, s tim što je njihov 3G proširen HSUPA protokolom. Dakle, u pitanju je 3G mreža a ne nešto drugo.

Modem će raditi, ali 3G na mobilnom ne garantuje da ćeš izvlačiti maksimalnu brzinu. Predpsotavljam da još uvek nisu odradili upgrade cele mreže.

hvala na odgovoru,mislim da cu od narednog meseca uzeti paket 1gb,pa cu videti sta se desava.

Ja jos uvek mislim da je preuranjeno ulaziti u VIP internet (ako nisi u centru Beograda). A iskreno, glupa je i ta rekalma za neograniceni internet, pod uslovom da ne potrosis ovo sto oni daju. Sve ostale brzine su bukvalno "mucenje"

Nazad
Vrh Dno