Šta je novo?

VIEWSONIC VX2433wm

Ma jasno je da imash felerichan primerak monitora. Nekada je prosto nuzhno da se "opisani problem" zaista direktno prenese, kao sto si fotografisao. Nisam ni pomishljao na takve trake kada sam chitao o chemu pishesh, vecj o brazdama u loshoj kompresiji same slike...

I ja kazem da je sve to to tuzhno i baca mi se pegla na celu ovu situaciju...Sto se samsunga tice http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=228097

Ja verujem the bear-u tako da ako postoji mogucjnost da taj P2450 probash pre upotrebe - uzimaj.

@Oki: Hvala na savetu, i na deljenju tuge u svetu IT kod nas :)
Problem je što sam vratio dva ista monitora, sa poptuno identičnim greškama... a sumnja se još na 4 komada iz te radnje !
Ja mogu da pohvalim VIPHOUSE, koji će mi najverovatnije vratiti pare ! Svaka im čast, stvarno su ispali 10000% korektni ! NE ucenjuju me da uzmem nešto drugo, već će uraditi storno, a ako se odlučim za taj ASUS VH242h, mogu da ga uzmem !
Još jednom sve pohvale na njihov račun !
To ću i da stavim u temu koja je namenjena za pohvale i kritike !

Uh sreca pa meni nije zapao primerak iz doticne serije... Jesi takve trake imao i na prvom monitoru?

Ne, prvi je bio još gori !
Kada se namesti respond time na ultrafast i smanjiš brightness (ili contrast, ne sećam se sad...) na 30, oko foldera kojeg draguješ i pointera, stvara se ljubičasti okvir ! Naravno sve je blur, i ostaje ghost !
Ovako nešto nikad nisam video na novom monitoru, ali ni na starom !
Biće mi vraćene pare, jer sam totalno nezadovoljan proizvodom...

Ja verujem da Beograd dobija po koji kvalitetan, citaj djubre, primerak dok u unutrasnjost Srbije ide sam skart.
Za koju god firmu sam radio (Ekonomija je u pitanju) uvek smo u unutrasnjost Srbije slali najgoru robu.

Interesuje me kakvu robu Madjarska ima, da li dobija slican skart ili je situacija kod njih bolja?

@Dulsruls: Čekaj jel si stavio ovo kao background (pozadinu)... i kad gledaš u monitor, na tom delu gde su nijanse iz svetilijeg u tamnije (sivo-crno) nemaš vertikalne trake po ekranu... ?
Meni se pojavljuju trake po ekranu, kao da ne može da prikaže tu sliku kako treba pa se pixeli na ekranu formiraju tako da se pojavljuju neke trake.. kada sklonim tu pozadinu i stavim neku šarenu, sve ok !
Zato sam i rekao da probate ovu pozadinu, jer meni monitor izgleda očajno kada je apply... Tačno se vide trake od vrha do dna monitora...
Slikao bih ga sada, ali sam ga odmah vratio, jer ima i drugih ******... to je već drugi koji vraćam...

Probao malopre i nikakvih anomalija ili linija nisam primetio. Sve je ok. Za sada.

Evo i ja probah dothican desktop! Sve je u najboljem redu. Jednostavno nisi imao srece druze! :(

Vas dvojica (ste aktivni na ovom threadu) uslikajte fotoaparatom monitor, i pustite ovde... Molim vas, neka vas ne mrzi ....
Hvala

Ja verujem da Beograd dobija po koji kvalitetan, citaj djubre, primerak dok u unutrasnjost Srbije ide sam skart.
Za koju god firmu sam radio (Ekonomija je u pitanju) uvek smo u unutrasnjost Srbije slali najgoru robu.

Ako je to tako, onda stvarno nemam reči :smackbum:

Stvarno nisam znao da se tako postupa sa kupcima van Beograda, ali nisam nešto ni iznenađen.

Baš pederski (izvinjavam se , nemogu da smislim drugi izraz) :mad:

Verovatno se ide na onu filozofiju da će onaj jadnik koji živi van Beograda na kraju odustati od mučenja da vraća feleričnu robu,...., ono zgadiće mu se i na kraju će odustati.

Bedno , jako bedno....

Edit: Inače na mom LG 2253TQ nema tih linija,..... (valjda zato što je kupljen u Beogradu :guitar:)

Poslednja izmena:
U NS je izuzetno loša situacija sa IT ponudom SVEGA ! Zatvaraju se radnje, na "rafovima" ni nema 24" monitora ! Ma užas...
A da ne govorim o cenama !
Kad odem na ITSVET i uporedim proizvod iz NS sa najjeftinijim iz BG, naravno da ga naručujem iz BG-a... I onda naravno nešto ne štima (ko po starom dobrom srpskom IT običaju) i onda nastaju silne peripetije oko slanja nazad i primanja istog... Tako da me na kraju izadje kao da sam ga i kupio u NS, a ponekad i više od toga !
Strašno...

Ovo je svinjarija najgore vrste :mad:
I onda se još neko čudi što sve više ljudi ima negativan stav prema Bg
Sramota !

Ljudi, dogovorio sam se sa VIPHouse-om.. Pare će mi biti vraćene..
Uzeh Samsung P2450h !
Ljudi, kakva razlika... Uopšte mi nije žao, čak mi je i drago što sam se malo iscimao sa ViewSonic-om (20ak dana bez monitora)... ali upravo sam progledao !
Mnogo mi je bolji monitor...
Neću ovde dalje pisati o tom Samsungu jer nije tema, ali eto...
Čisto da napomenem...
Pozz

Ljudi, dogovorio sam se sa VIPHouse-om.. Pare će mi biti vraćene..
Uzeh Samsung P2450h !
Ljudi, kakva razlika... Uopšte mi nije žao, čak mi je i drago što sam se malo iscimao sa ViewSonic-om (20ak dana bez monitora)... ali upravo sam progledao !
Mnogo mi je bolji monitor...
Neću ovde dalje pisati o tom Samsungu jer nije tema, ali eto...
Čisto da napomenem...
Pozz

Ja sam uravo (pre 20 minuta) vratio "svoj" P2450h novac dobio natrag ... Utisak da je monitor poput igracke nekvalitetna izrada nosac klimav katastrofa . Sto je najgore nisam mogao da izvadim onaj srednji deo iz monitora pa sam odneo onako ... Poredio sam moj 960 bf sa njim i jednostavno nisam mogao da podesim boje da budu iste ili barem slicno . Ugao gledanja katastrofolan , ako vam glava nije centrirana na sredini (po visini ) vidi se drugacije uvek ... Prosto nisam verovao bio sam nervozan dok nisam izneo iz kuce ... I evo sad ne znam sta da kupim vise ... katastrofa .

@donmarkon:
1. Tebi je ViewSonic kvalitetnije izrade od Samsunga, ili govoriš uopšteno da je Samsung lošijeg kvaliteta..
2. Šta znači nosal klimav ? Kada ti stoji na stolu klima se iz kog razloga ? Moj je savršeno čvrst, a klimao bi se jedino ako bih skako po stolu, tako ne znam šta ti tačno podrazumevaš pod tim "klimav" ?
3. Ako si video ViewSonic-ov VX2433wm, reci mi kakav ti je u poređenju sa njim (jer sam nedavno dva komada menjao, a upravo koristim Samsung, i stojim iza toga da je u svemu kvalitetniji nego ViewSonic) ?

Ako želiš da pišeš o Samsungu, da ne bi spamovali ovde, dođi na temu http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=106860&page=25
Ili na onu koji si sam postavio...

Nisam imao ViewSonic niti sam ga video, samo sam napisao moj utisak danas, sa monitorom koji ti imas . I to kao replay na tvoj post sto spada u mini offtopic. E sad da li je meni zapao los primerak ili sta to je vec jedna druga prica. Moja poenta je da uvek treba proveriti sta kupujete jer nista nije sigurno .

Ovo zvuci kao veoma sjajan proizvod?

ViewSonic 23 HDTV
Kompanija ViewSonic je započela sa isporukom svog novog proizvoda a ovaj put se radi o 23’’ VT2300LED TV uređaju koji je prvi put predstavljen u toku održavanja CES-a u januaru mesecu ove godine. Novi proizvod karakteriše LED pozadinsko osvetljenje za koje se tvrdi da obezbeđuje 30-50% manju potrošnju električne energije u odnosu na prethodne modele. ViewSonic HDTV takođe odlikuje i 1000:1 odnos kontrasta, 5ms vreme odziva kao i 300 cd/m2 osvetljenje. Novi 1080p HDTV obuhvata i širok opseg ulaza među kojima su VGA, S-Video, kompozitni, HDMI sa HDCP kao i TV/kabl. Novi VT2300LED se može naći na tržištu po ceni od $400.

Ovo je neverovatno. Imam isto ViewSonic, kako mogu da proverim da li je sa njim sve ok, tj taj panel, moze li neko da mi objasni? Pa sta se desava, ranije je smatran jednim od najboljih proizvodjaca...ne mogu da verujem...

monitor

Izvinjavam se sto pisem dve uzastopne poruke ali evo kako to izgleda kod mene!

Prilozi

• 2010-04-23_183239.png
    2010-04-23_183239.png
    264.2 KB · Pregleda: 209
Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto pisem dve uzastopne poruke ali evo kako to izgleda kod mene!

Veruj, da nesto nije u redu,vec bi primetila. Ne moze da ne bude skarta u Srbiji sto se bilo kog proizvodjaca tice, jer kao sto iz bg salju najgore u Srbiju, tako i iz sveta salju najgore u Beograd. Cak i ako je VS u pitanju

@Gaga3: Ništa nisi uradila ovom slikom.. Koliko mogu da primetim, slika je urađena sa "print screen" dugmetom ?
Ako jeste, to nam neće omogućiti da vidimo greške, jer će svako na svom monitoru videti onako kako radi njegov monitor.. Ne znam da li me razumeš.. potrebno je uslikati ga fotoaparatom... najbolje što možeš... Ovako, si uslikala kako ti radi grafička kartica....
Ispravite me ako grešim....

P.S. To bi bilo kao da ja smanjim kontrast ekrana na 0, uradim print screen, i pošaljem... kod mene je slika crna, ali vi ćete videti sve normalno...

^^Ma sve je u redu sa njenom slikom, samo se uplasila :d

prvo sam pomislio da je poslala sliku da vidim(o) kako njen monitor prikazuje gradijente, prvo pomislih-nije lose... pa se onda setio da to u stvari moj monitor prikazuje gradijente :d tako da - da, u pravu si...

Ha ha kakav sam ja lik, ja sam ukapirala da treba da skinem tu crnu pozadinu i da vidim da li se javljaju uzduzne linije kao kod ovog decka sto je i postavio sliku kako to kod njega izgleda. Ja te linije nemam, nemam ni kad slikam sa aparatom, ma valjda mu ne fali nista....ali eto volela bih da ga istestira neko malo strucniji!

Skini EIZO test, pa testiraj. Ili se dogovori sa nekim strucnim forumasem :p

Skinula sam test...mislim da je sve ok.......nisam primetila nista neobicno! hvala!

Narucio sam ovaj monitor ,a imam MSI 5850 twin frozr II koji ima HDMI izlaz pa me zanima dali je bolje da vezem preko njega ili DVI-a ?Hvala

isti djavo,ako ti ne treba zvuk idi preko dvi-a ...

Vrh Dno