Pošto me iz Gigatrona izvestiše da Samsunga trenutno nije moguće nabaviti, uzeo sam ovaj Viewsonic. Pre svega - veličina. Prelaz sa 19" na 23,6 je itekako veliki udar. Probao sam monitor na PS3 i X360, sasvim se fino ponaša, samo što stičem utisak da mu na PS3 problem pravi upscaling ili šta god, jer, recimo, pokrenem GoW III demo (koji po prvi put vidim kako treba, jer sam ga igrao crno-belo do sad >.<) i tekst ne paše lepo + sam monitor mi izbaci preporuku da rezoluciju prebacim na 1920x1080 za najbolji učinak, iako u samom XMBu stoji ta rezolucija. Zvučnici su bleh, ali bolje nisam ni očekivao, niti mi treba. Ghosting sam primetio u windowsu, ali u igrama ne, ali propustiću ga kroz šake u narednih par dana

. Plašio sam se probijanja ali se stvarno ne mogu požaliti, jer nije toliko primetno niti će mi smetati, uveren sam. Nemam nijedan full HD film trenutno da pogledam, već samo neke trailere, i to u 720p, ali to deluje sasvim zadovoljavajuće. Jedina zamerka, za sada, jeste neki utisak ispranih boja koje stičem. Kontam, navići ću se vremenom, il' šta znam, ali trenutno mi malo bode oči, iako sam kao pokušavao da podesim contrast/brightness/colors. Na starom ASUSu sam imao nešto tamniju sliku a ovde me ubi svetlos' kol'ko izbija po defaultu, pa sam morao da smanjim ^^. Toliko za sad, istestiraću još malo u narednih nekoliko dana, ali mislim da neću žaliti mojih 19500 dinara