Šta je novo?

VIEWSONIC VX2433wm

Ne znam gde bih mogao da postujem ovo pitanje/temu, ali nekako ima veze sa ovim monitorom, pa ću ovde... Ukoliko neki moderator/admin smatra da je off, neka me upozori ili pomeri temu...
Hvala u napred

Od kad sam kupio monitor ViewSonic, u CounterStrike 1.6, fps mi stalno pada, valjda zato što sada može rezolucija da se stavi na 1920x1080... Primetio sam da mi "secka" prilikom prolaska kroz smoke granade, odnosno fps pada sa 60 na 30fps... Pre samo par dana igrao sam CS na ASUS 22" VW222S, i nisam imao tih problema... E sad, da li je do grafičke karte ili šta, stvarno ne mogu da ukapiram... Internet mi je od 4mbit/s, pa to nije nikad ni bio problem.. Problem je što sada, i kada stavim na manju rezoluciju, ista priča...

Nema to veze sa monitorom... Meni je na njemu i sa gtx 275 sve sto bi mladi rekli " u full-u "

:wave:

@Oki: Čudi me to, što da sada sa istom karticom (GF7900GS) i ASUS monitorom, na full rezoluciji ASUS-a (1680x1050) nije bilo pada fps-a... Od kad sam priključio monitor (DVI) na karticu, sada i na toj rezoluciji pada fps... Da nije zbog opterećenja grafičke karte usled DVI ili tako nečega ???

Proveri da li ti je iskljuchen v-sync sigurno i naravno stavi fps_max 100. Moguce je da na visim rezolucijama tipa 1920x1080 ta grafika ne moze da izgura fps 100... meni kazem ti gura sve on line igre [left 4 dead, left 4 dead 2, cs, css, team fortress 2 ... ] preko 100fps u native rezoluciji.

Koliko je najjeftinije ovaj monitor sada u bgd.
Hvala

Drzim na dynamic, pa su tada b&c zakljucani, a sto se tice response - standard i chak mi je i pointer misha tu normalan. Realno picajzle smo, mnogi ove stvari ne bi chak ni primetili. Ako cemo iskreno, meni vishe smeta to probijanje crne po strani nego povremeni ghostovi na pojedinim setovanjima, mada i njega uspeshno ignorishem...
A ovo shto se tiche K boja ni meni nije jasno... Da li bi veci broj K trebalo da daje kvalitetniji prikaz? Meni po default setovanjima stoji na 6500K.

Evo da se javim i ja sa mojim iskustvom sa ovim monitorom.

Ja na mom monitoru ne primećujem nikakve duhove. Sve je maltene ostalo na fabričkim podešavanjima. Dakle, Timing mi je na advance, a Dynamic contrast mi je isključen.
Inače, ta veličina u K je temperatura bele i što je veća to su boje "hladnije", dok su sa manjim brojem "toplije" tj. malo više bela vuče na žućkastu. To ne utiče na kvalitet slike. Jednostavno nekom više prijaju toplije boje, a nekome hladnije, pa je ostavljeno da se bira.

Pazi, ne bi se moglo reci da su to tipicni duhovi, vec kao neki obrisi, flekice, jedva primetne, ali eto tu su... Moj cale recimo nije nista ni primetio dok mu nisam skrenuo paznju! :)

Poslednja izmena:
Moj cale ne bi ne primetio :)
No, @F.L.C.X: molim te pročitaj gore par postove iznad, šta sam napisao... pa probaj da skontaš da li ti se to dešava... Dakle, mora biti svetila pozadina, nikako bela, a najbolje siva.. Stavi na ultrafast, i probaj na sivoj solid color da odradiš refresh (desnim klikom) pa onda kreni da pokrećeš miša, ili još bolje uzmi neki folder pa prevuci sa jednog kraja na drugi...
Mada, savetujem ti da pročitaš šta sam pisao da bi ti bilo jasnije, a i da se ne ponavljam...

EDIT: Eh da, sitnije je, pa se malo zagledaj u taj mouse pointer.. moj drug je isto rekao (pošto sam ga i kod njega testirao, misleći da je do moje graf.kart.) da ne vidi ništa, dok mu nisam rekao da se malo zagleda u beli mouse pointer i TRACE (trag) koji ostavlja za sobom..

Poslednja izmena:
Jedan ortak nije nishta provalio chak i kad sam mu rekao... Hehe, imamo oko sokolovo..
Inache ko god je video monitor kod mene svi su ga silno nahvalili! Ma vredi investicija za sve pare!

Ne znam, mada moram ti priznati da sam se malko razočarao ! Mada, me nervira kad mi neko kaže da je trebalo da dam preko 400€ da bih dobio ono što "ja tražim"... Ali da li je moguće da je to priča, a ja kod kuće imam ASUS 22" VW222s, kojeg sam kupio kad je izaša pre par godina... Tada je bila najjeftinija 22ka, i evo mi je sada kod kuće ! Znači kod nje nema tih ******, čak vidim da ima i više podešavanja (tipa saturation, različite modove slika, itd.)...
Ne kapiram zašto ove stvari moraju da se dešavaju na monitoru 2010. godine, i to čak ne ni tako jeftinoj verziji !

EDIT: Kakav windows imaš ? Ako imaš Win7 molim te skini novu temu sa Microsoftovog zvaničnog sajta za win7, zove se... windows phone 7.... pa ću te pitati nešto !

Poslednja izmena:
Nisam terenutno na Win7!
Btw, razumem te skroz. I ja na starom Samsung 931BW ne mogu naci nijednu zamerku, podesavanja, neka probijanja, kvalitet slike boje.. Sve je apsolutni vrh, ali zato je pre tri godine bio i papreno placen, preko 250e... Ali opet dzaba sve to kad to samo maleckih 19". Sad posle nekog vremena kad sam se navikao na ovih 23,6" i ovo mi nije bog zna kako veliko! :)

Koliko je garancija na ovaj model sto se tice mrtvih i zaglavljenih piksela.

Proizvodjach ih daje po regionu - jedan sredina, dva po strani i tri za uglove, a nashi kazu iskljuchivo tri bilo koja...

A zar sa 2260 ili tako vec nekom oznakom od ovog proizvodjaca nije bila 0 piksela.
koji uopste ima tu garanciju.

Ja vec imam ViewSonic ali 22" (va2216w), za vise od dve godine ni jedan mrtav/zaglavljen piksel ili bilo koji drugi problem.
Dvoumim se da li da uzmem VX2433wm, tj. nakon prodaje sadasnjeg monitora da li bi mi se isplatila investicija od 100+ eura, odnosno da li kvalitet slike + 2" vredi tih para? Molim za misljenje, hvala!

Da ne budem pogresno shvacen ali za igre/filmove - sto vece to bolje. Samo u tom slucaju neces moci bas sve da igras na max i sa AA i ostalim munjama zbog 1080p rezolucije..Nadam se da je taj E8400 barem na 4ghz za svaki dan :d

Moj predlog je da predjes i na 26" samo on je znatno skuplji..ja kada bih prodavao ovaj monitor siguran sam da bih uzeo 26" i tu bih stao.

Da ne budem pogresno shvacen ali za igre/filmove - sto vece to bolje. Samo u tom slucaju neces moci bas sve da igras na max i sa AA i ostalim munjama zbog 1080p rezolucije..Nadam se da je taj E8400 barem na 4ghz za svaki dan :d

Moj predlog je da predjes i na 26" samo on je znatno skuplji..ja kada bih prodavao ovaj monitor siguran sam da bih uzeo 26" i tu bih stao.

Zahvaljujem na odgovoru, E8400 je na 4.0GHz 24/7, ali se ne igram u poslednje vreme mnogo, a filmove tu i tamo gledam (uglavnom u HD formatu).

Komp mi vise sluzi za kuckanje, obradu slika, citanje i sl. pa mi trenutni monitor odradjuje posao, medjutim boje su mu isprane, nije nesto preterano svetao (doduse nema ni probijanja mnogo:d), ali recimo za obradu slika i nije nesto.

U sustini zato i pitam za savet, ako je slika na VX2433wm mnogo bolja + ta 2" onda to nije lose, mada za 100+ eura...hmm.
Neko je postavio temu za BenQ 24" koja se razvukla na 20 strana i koji kosta nekih 160-180e. a ima punih 24"...sad vise ne znam ni ja da li da uopste ulazem u tako nesto ili sacekam jos godinu dana. U zescem sam rebusu :d

Ja vec imam ViewSonic ali 22" (va2216w), za vise od dve godine ni jedan mrtav/zaglavljen piksel ili bilo koji drugi problem.
Dvoumim se da li da uzmem VX2433wm, tj. nakon prodaje sadasnjeg monitora da li bi mi se isplatila investicija od 100+ eura, odnosno da li kvalitet slike + 2" vredi tih para? Molim za misljenje, hvala!

Jok, jer to nije full 24, vec 23,6" a to nije tako velika razlika.. Ako vec hoces znacajniju razliku, savetujem 26".

Ja bih vam savetovao da stavite ovu pozadinu (skinutu sa Microsoftovog sitea) pa da mi kažete da li se kod i vas vide golim okom trake po ekranu !
Ovo nisam znao da može da bude tako loše ! Znači ovu pozadinu me je sramota da stavim, jer kad bi neko video- smejao bi se !
E sad, voleo bih da je to slučaj samo kod mene ! Zato me zanima vaša reč... napišite kako je kod vas ?

http://img695.imageshack.us/img695/3531/windowsphone7series.jpg

EDIT: Eh da, govorim svima koji imaju ViewSonic VX2433wm NARAVNO ! :D

Poslednja izmena:
Kakve trake bre ?

@Dulsruls: Čekaj jel si stavio ovo kao background (pozadinu)... i kad gledaš u monitor, na tom delu gde su nijanse iz svetilijeg u tamnije (sivo-crno) nemaš vertikalne trake po ekranu... ?
Meni se pojavljuju trake po ekranu, kao da ne može da prikaže tu sliku kako treba pa se pixeli na ekranu formiraju tako da se pojavljuju neke trake.. kada sklonim tu pozadinu i stavim neku šarenu, sve ok !
Zato sam i rekao da probate ovu pozadinu, jer meni monitor izgleda očajno kada je apply... Tačno se vide trake od vrha do dna monitora...
Slikao bih ga sada, ali sam ga odmah vratio, jer ima i drugih ******... to je već drugi koji vraćam...

Nema traka nego je takav jpg. da se vide cirkularne izbochine od kojih mislish da su "trake"..prosto kao da je spiralno crtano oko ovih znakova koji su u sredini....

i da ovo nije 1920x1080 jpg..meni na primer se vide chudni pikseli oko ovih belih oboda znakova..mislim da shto se traka tiche da je to def. do primerka monitora...igram svashta od igara i svaki dan sam na net-u i nisam primetio ama bash nikakve "anomalije" osim sto postoji probijanje ali to je zbog TN-a ...

A brate nije takav jpg već je do monitora !
Pa šta hoćeš da kažeš da sa tim monitorom ne mogu da radim u PS-u (photoshop), kao i to da ne smem da koristim ni jedan GRADIANT TOOL a specijalno ne RADIAL, kako bih izbegao da mi monitor prikazuje trake ? Pa ***, ne verujem da tako radi po defaultu, jer u tom slučaju, totalno je neupotrebljiv za recimo PS i neki ozbiljniji rad na kompu ! Zar ne ?
***, ovo mi je već treći (ili četvrti) TFT, i svi su bili odlični, nigde nisam problema ni sa čim, i sad odjednom, te ovaj panel (TN) te onaj panel (ISP), te za igre je, te nije... Brateeeee... šta se dešava...

EDIT: A ovo koristim dok mi ne vrate ili novac ili ispravan SonicView VX2433...
103y5if.jpg
[/IMG]

Poslednja izmena:
Ok samo momenat da odem do laptop-a [toshiba A200] pa cu ti reci da li se i tamo vidi to..ako se i tamo vidi onda ne znam shta da ti kazhem...pre ce biti da se slika deformishe na 1920x1080 rezoluciji..

evo pogledao sam i na laptopu i identichna je situacija... rezolucija na laptopu mi je 1200x800 ..znachi problem je u jpg-u a ne u monitorima..molio bih da i drugi potvrde jer mi je nemoguce da primecujem istu stvar i na desktop-u i na laptopu.

:wave:
ps : dodao bih da na desktop-u mi radi gtx 275 nvidia a na laptopu imam mobility radeon HD2600 tako da apsolutno uklonimo faktor "graficke karte".. jednostavno jpg je krsh kvalitet i to te tripuje..ako si to video na monitoru gde je sve "smooth" a vidi se iz aviona da nije, reci nam koji je to monitor koji od krsh jpg-a sam "pegla" isti da izgleda super.

Poslednja izmena:
Ajde okachi u bench chat-u topik sa tom slikom i da vidimo da se jave ljudi i kakva iskustva imaju. Neka napishu koji monitor koriste i da li vide neshto neobichno kada stave taj wallpaper..Siguran sam da ce biti barem 20 ljudi koji ce odgovoriti. Time ces imati koliko toliko jasnu sliku o cemu se zapravo radi :wave:

@Oki: Vidi ovako, baš zbog toga što sam pomislio da je NEMOGUĆE da pozadina može tako da "uružni" sliku monitora, i onoga što vidiš na njemu, čim sam skontao šta mi se dešava na ViewSonicu, odmah sam je bacio na monitor koji sam koristio pre VS-a, a radi se o ASUS 22" VW222s, koji čak ni nema DVI, HDMI, itd. Kupljen pre par godina (2. ili 3.), plaćen tada oko 16.000,00 dinara...
Tamo je ta ista pozadina mnogo prirodnija ! Tamo se ne vide vertikalne trake, već se vide radial-ne (kružne) senke... (valjda je to što ljudi zovu probijanje)... ali u mnogo manjoj meri, i daleko podnošljivije !
Žao mi je što nisam ima fotoaparat da slikam kako je to ružno izgledalo na VS-u, ali ***..
Ionako sam ga vratio zbog toga i zbog drugih stvari koje sam imao sa njim (kada na respond time podesim ULTRA FAST javljaju mi se duhovi prilikom prevlačenja pointera po desktopu, prevlačenja foldera po desktopu, nekad mi se čak i javi rozikasti ramovi oko kursora i slova na folderu, kada ih dragujem...UŽAS)...

Ako želiš da postaviš to u Bench Chatu to, molim te uradi, jer sam baš nov na forum/u i veruj mi ne znam ni na šta misliš...

Kažem ti, ja sam vratio monitor zbog toga (pre praznika) i još uvek čekam odgovor iz VIPHouse !

EDIT: Kao što vidiš, sada koristim BEKO 32" :) I jedva čekam da mi stigne 24" FULLHD, jer pogađaš... BEKO to nije :))

EDIT2: Da bih ti dočarao kako se to videlo, evo pogledaj PHOTOSHOP obradu fotografije koju sam uslikao !
Dakle, fotografiju sam napravio tako što sam na BEKO32" TV pokrenuo tu pozadinu, koja se identično ponaša i na ASUS 22"...
Međutim, na ViewSonicu uopšte nije bila takva priča...
Napravio sam sliku gde sa leve strane možeš videti otrpilike kako se to videlo na VS-u, a sa desne strane kako se to vidi na ASUS/BEKO varijanti...

28whr2d.jpg

Znači ni na ASUS nije SAVRŠENA, ali nema tih traka po ekranu, koje BTW nisu uopšte na jednakim rastojanjima, BUKVALNO tako izgleda... odvratno :)
E da, i još nešto.. sad vidim da sam *****ao (mada se ne sećam tačno kako je bilo)... mislim da su trake nestajale u crnoj boji.. Dakle videle su se tako samo kod tog RADIAL Gradienta !

Poslednja izmena:
S obzirom da od pet monitora kojih su imali, 4 nisu valjala u potpunosti (imala su tu grešku sa panelom koju sam i ja imao), odlučili smo (VIPHouse & Ja) da ćemo raditi ili zamenu ili povraćaj novca...
Nude mi ASUS VH242H... Šta kažete na to ?

Sada je sve jasnije...meni jpg izgleda kao na Asus wv222s sa desne strane. I mislio sam na brazde sve vreme koje se ochito vide....ovo sa leve strane ne postoji kod mene... inache ako uvecjash taj jpg opet ces videti granulaciju oko belih logo-a tj "zrnevlje" tako da i dalje stojim da je taj jpg, loseg kvaliteta.

Uzmi pare nazad, strpi se ako radish i ushtedi josh para i idi odmah na IPS ili PVA panel ako ti zaista treba za photoshop...

@Oki: Hoćeš da mi kažeš da se na laćam :) Asus-a - UOPŠTE :)) ?
A neki samsung za te pare (cca 22 - 25k dinara) ?
U ovoj Srbiji pare koje pošteno zaradiš, NEMAŠ NA ŠTA DA POTROŠIŠ, jer ili je ŠKART, ili je ponuda SMEĆE !
UŽAS ! TUGA !

EDIT: A što se tiče slike, naravno vidim i ja da nije EXTRA KVALITET ! Ali vidim i to šta je do monitora a šta je do same slike... KAžem ti ove štrafte što su meni izašle, nisu do slike nego do samog monitora !
Moram ti priznati (tj. vama svima na ovoj temi) da sam se baš razočarao u ViewSonic... Jer kažem, ja sam dva komada već zamenio a u prodavnici su rekli da su 5 probali i da imaju isti problem ! Ne znam.. Najgore je što sam dao pare za monitor, i još uvek nemam monitor !

Poslednja izmena:
Vrh Dno