Šta je novo?

VIEWSONIC VX2433wm

Viewsonic monitori imaju 0 pixel garanciju i kod nas. To se odnosi na SVE monitore koji se zvanicno uvezu. Iskreno, to je tako retka pojava da i ne treba brinuti o istim. Jedina losa serija koju sam video je VP930 koji nije imao problem sa mrtvim pikselima vec je jednostavno crkavala naponska jedinica u njemu pa nece da se ukljuci. Ove nove serije nisu imale neku posebnu gresku. Rade odlicno. Uvek za preporuku.

Ok za 21600 dinara zhelim monitor koji ima identichne performanse kao moj vx2433 i ako mi ga nadjete u Srbiji da ne kazhem Beogradu za te pare, ovaj prodajem za znatno nizhu cifru i od plate cju rado da pazarim taj novi.

24" dvi hdmi 1080p ne postoji za taj iznos a to da li cju ikada docji u priliku da imam susret sa Pakom-om, to ostavite po strani jer ja sam do sada uvek nalazio nachin da svoju potroshachku satisfakciju zadovoljim i roku koji sam i sam predvideo.

:wave:

Poslednja izmena:
Koliko sam ja razumeo iz ovog linka Viewsonic tolerise do 3 mrtva piksela (sredina 0 piksela + oko sredine 1 piksel + coskovi 2 piksela).

Da, u najgorem slučaju ukupno 3 piksela, s tim da se u prvih mesec dana ne toleriše nijedan.

Kako stoje stvari? Da li je ovaj monitor i dalje lider u full HD/2ms/HDMI/24incha rangu ? :)

Da li ce smetati monitoru da stoje pored njega Logitech X-530 5.1 zvucnici???

Interesuje me misljenje ljudi koji imaju ovaj monitor, dakle kvalitet slike, uglovi vidljivosti, odziv, da li imaju problema sa necim pomenutim, jel ima "duhove", da li je dovoljno brz za igre, filmove itd, ako je neko imao priliku da uporedi (ili mozda ima oba :d) kakav je ukupan kvalitet u odnosu na Benq G2420HD, hvala.

Ja ga uzeh danas. Ne znam kako je kod vas ali meni smeta sto dok gledam slike ili citam text na forumu donja polovina ekrana je vise osvetljena od gornje. Kao da lampe sijaju odozdo na gore. Kad stavim crnu pozadinu probijanja skora pa da nema. Znaci problem je kad je medijum osvetljenje na monitoru. Sve povezano preko dvi-a. Kako kod vas stoje stvari?

Kod nas sve najbolje. Verovatno da ti je prodat monitor koji je ko zna gde stajao jer je koliko sam dobio informaciju, on je zvanicno EOL.

Dugo ga nije bilo u prodaji tako da ako postoji mogucnost da ga vratish..vrati.

Kod mene to nije sluchaj.

U VipHouse-u za nekih 215 e. Do sad sam se navikao na neravnomerno osvetljenje ekrana. Da je brz, brz je. Da se filmovi na njemu gledaju do jaja gledaju se. U igricama briljira. Jedino za staticne stvari i nije bas (tipa surf, office). Eto ukratko moj utisak posle 2 nedelje druzenja sa ovim monitorom.

@dulsrules: a da ti ustvari ne pravi problem horizontalni ugao gledanja? Kako se ponaša kad se udaljiš?

Dok ste u Winu jel mozete da ga ugasite na dugme i da ga onda upalite? Ja ga ugasim ali nema sanse posle ponovo da ga upalim. Mora restart kompa.

Ne znam stvarno koji je to fazon. Znaci i u prodavnici gde sam ga uzeo lik mi prikacio na konfu njegovu i sve sljaka a ja kod sebe kad to pokusam nece. Gremlini ...

^ Graficka? Mozes da probas sa drugom grafickom kod sebe?

Kad ugasim monitor preko Wina onda ga na trzaj misa pali bez problema. Znaci samo kad se radi sa power button-om na samom monitoru tu dolazi do problema. Mozda je i do Win7 64 bit. Nemam pojma. Za sad sam problem resio na jedini moguci nacin a to je da namestim u power saving opciji da mi ugasi monitor za 1 min. A po ponovnom paljenju monitora tu opciju resetujem na vrednost 0. Ne znam dal ima neka fora da udjem u servisni meni samog monitora ali ja ne znam kako to da uradim.

Nema to veze sa win 64bit. Ja imam win 64bit sve radi kao prvog dana. Jedina "mana" ovog monitora je to sto se sakuplja prasina na njega bahato...za igre i filmove je fantastican.

Kad ugasim monitor preko Wina onda ga na trzaj misa pali bez problema. Znaci samo kad se radi sa power button-om na samom monitoru tu dolazi do problema. Mozda je i do Win7 64 bit. Nemam pojma. Za sad sam problem resio na jedini moguci nacin a to je da namestim u power saving opciji da mi ugasi monitor za 1 min. A po ponovnom paljenju monitora tu opciju resetujem na vrednost 0. Ne znam dal ima neka fora da udjem u servisni meni samog monitora ali ja ne znam kako to da uradim.

Probaj sto vise kombinacija. Da li se isto desava ako si u BIOSu? Nabaci na flesh neki portabl Linux, podigni njega, pa probaj onda. Drugu graficku nemas?

Pored ove druga mi nije potrebna :p Ne znam. Probacu to sutra pa javljam.

Izgleda da su ipak bili neki gremlini. Danas sve radi kako i treba da radi.

^bump, i mene zanima isto to. Dvoumim se između ova dva monitora, a pošto nemam mogućnost da ih poredim kad su jedan pored drugog, moram da se oslonim na vaše mišljenje.

Uzmite samsung, iz licnog iskustva...

Moj glas za Samsung-a i ja sam se dvoumio izmedju modela P2450 i P2470, u sustini su isti samo sto P2470 ima eksterno napajanje sto i nije tako lose.

Prilozi

• Samsung P2470.jpg
    Samsung P2470.jpg
    26.1 KB · Pregleda: 63
  • Samsung P2450.jpg
    Samsung P2450.jpg
    31.9 KB · Pregleda: 65
Nazad
Vrh Dno