Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Treba gledati koja aplikacija je dobra i sta podrzava , a detekcija ima skoro sve kamere

Pozdrav još jednom, ovo je tema koja mi uopšte nije poznata, nikad nisam ni razmišljao o kamerama kod se nedavno nije desilo da sam imao posetioca, kao i mnoge komšije. Ono što se ispostavilo je da mnogi imaju kamere koje nisu služile ničemu jer samo snimaju (posetilac je šetao pored njih i iznosio šta je našao, a oni tek ujutru gledali kamere kad je već kasno, i naravno snimak nije ničemu poslužio).

Po nekim recenzijama tapo kamere i aplikacija mi deluju kao simpatično rešenje, zato pitam da li neko ima iskustva sa njima.

Ukucas ovo gore, ima

1752922495861.png

Prilozi

• 1752922478362.png
    1752922478362.png
    12.5 KB · Pregleda: 56
Ja sam se za Tapo odlučio zbog garancije,računam poznata firma pa će i aplikacija trajati tj neće zastareti.A i cene su sasvim korektne,mislim kada su na popustu,a svakih par meseci budu.C210 sada bi me izašla 3000,isto kao sa Alija.Koristim Frigate,aplikaciju ne koristim uopšte,ali opet za prve korake mora se imati.

Treba gledati koja aplikacija je dobra i sta podrzava
Na šta konkretno misliš,da znam da napišem da li podržava?
Ako ti nije problem piši, kapiram da je slično
Aj napiši šta te konkretno interesuje,nešto nemam inspiraciju za recenziju :)

Najbolje je da pogledas komentare na alibabi i aliekspresu i video testove na youtube. Wifi na 5Ghz je dobra opcija, brzo se otvara aplikacija. Izgleda da nema IC osvetljenje i da je od plastike. A onaj gumeni poklopcic gde stoji kartica je lose resenje.

Nisam mogao da je ne uzmem, bila je bagatela cena (70 i kusur evra).
Danas sam je instalirao i evo prvih utisaka:

Plusevi:
-Hibridni zum jako lepo radi (od 2.8x-9x prelazi na drugi senzor)
, kao i auto-PTZ pracenje osoba.
-Instalacija je jako jednostavna, a unutara Mi Home kamera opcija ima pregrst
-Uzeo sam beli Sandisk high-endurance karticu 256GB, izgleda ce moci da 19 dana unazad drzi snimke.
-Ima 4 LEDa, 2x led sa leve strane (gledajuci je montiranu) su za sirokougaoni senzor, a preostala 2 su za zoom image senzor.
-Iako nije navedeno u specs, ima IR-cut filter i neke IR diode (slika u prilogu)

Minusi:
-Ne postoji ista smisleno od programa, a da radi na PC-u.
-Ne postoji snimanje na SMB folder u istoj mrezi
-Nema 5Ghz, samo b/g/n (mada mi je na 2m od rutera, ali voleo bih da ima 5GHz radi brzeg playbacka)
-Nema WDR/HDR
-kao sto si @Zuel napisao, gumeni poklopcic za SD karticu bas i ne uliva nadu, jedino sto je sreca sto je na vrhu kugle koja je pokrivena nosacem
Lako odvodi vodu gde treba. Videcu, instalirao sam je bukvalno danas, posle julskih pljuskova.

Ovo je moje iskustvo u prvih nekoliko sati korsicenja... ovo mi je inace i prva low budzet kamera ikada, pa me razumite ako sam nesto zgresio.
Zadnjih 30 godina koristim iskljucivo Vivotek kamere, njih ~30tak, poslovno...i njihov top-notch PC softver (VAST2/liveclient/playback na PC-u).

Koliko sam video za par sati, ova kamera (1440p) zadovoljava zasad moje neke amaterske potrebe na selu,
ali je recimo nikada ne bih poslovno koristio.

Ah da, IR slika u prilogu. I dalje ne znam gde su smestili IR diode..
photo_2025-07-19_22-56-19.jpg

Cisto za usporedbu u vezi cene, najjeftinija VIvotek outdoor (fixna!) kosta duplo.
Ruku na srce ima 5x vise podesavanja, ali nema registrovanje ljudi i automobila (ima, ako se doplati paketic), ali. je.fixna!

Po meni je ova autoPTZ 1440p kamera za razmatranje, iako sto se tice rezolucije i senzora ne moze prici Vivoteku.
Ali ono sto jedan proizvodjac ima, a drugi nema... ili obrnutno, bi treba da bude mac koji sece kod kupovine.

Za mali budzet, preporucujem ovu kameru, i pored svih mana.
Radi posao. Nema snimanja na NAS/PC u istom IP range-u, ali moze da se povlaci sa 256GB kartica ako zagusti (24/7).

Poslednja izmena:
Ja sam se za Tapo odlučio zbog garancije,računam poznata firma pa će i aplikacija trajati tj neće zastareti.A i cene su sasvim korektne,mislim kada su na popustu,a svakih par meseci budu.C210 sada bi me izašla 3000,isto kao sa Alija.Koristim Frigate,aplikaciju ne koristim uopšte,ali opet za prve korake mora se imati.

Na šta konkretno misliš,da znam da napišem da li podržava?

Aj napiši šta te konkretno interesuje,nešto nemam inspiraciju za recenziju :)
Generalno me najviše interesuje kako radi detekcija ljudi, da li brzo stižu obaveštenja kada detektuje?
Ne znam da li te tvoje imaju alarm, ako imaju koliko je glasno, da li se čuje sa recimo 50 metara?
I na kraju da li imaju neke probleme, tipa da li se zaglupe pa moraš da ih restartujrš ili slično?

Generalno me najviše interesuje kako radi detekcija ljudi, da li brzo stižu obaveštenja kada detektuje?
Detekcija radi odlično,obaveštenja stižu trenutno.

Ne znam da li te tvoje imaju alarm, ako imaju koliko je glasno, da li se čuje sa recimo 50 metara?
Imaju alarm,ali ne koristim.Probao sam i deluje mi da bi se noću čulo na tu daljinu.
I na kraju da li imaju neke probleme, tipa da li se zaglupe pa moraš da ih restartujrš ili slično?
Za,otprilike,godinu dana koliko ih koristim ni jednom.

Prilozi

• Screenshot_2025-07-20-11-50-32-601_com.tplink.iot~2.jpg
    Screenshot_2025-07-20-11-50-32-601_com.tplink.iot~2.jpg
    70.9 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_2025-07-20-11-52-43-492_com.tplink.iot~2.jpg
    Screenshot_2025-07-20-11-52-43-492_com.tplink.iot~2.jpg
    59.2 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_2025-07-20-11-52-33-007_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_2025-07-20-11-52-33-007_com.tplink.iot.jpg
    57.6 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_2025-07-20-11-49-51-978_com.tplink.iot.jpg
    Screenshot_2025-07-20-11-49-51-978_com.tplink.iot.jpg
    57.4 KB · Pregleda: 53
Nisam mogao da je ne uzmem, bila je bagatela cena (70 i kusur evra).
Danas sam je instalirao i evo prvih utisaka:

Plusevi:
-Hibridni zum jako lepo radi (od 2.8x-9x prelazi na drugi senzor)
, kao i auto-PTZ pracenje osoba.
-Instalacija je jako jednostavna, a unutara Mi Home kamera opcija ima pregrst
-Uzeo sam beli Sandisk high-endurance karticu 256GB, izgleda ce moci da 19 dana unazad drzi snimke.
-Ima 4 LEDa, 2x led sa leve strane (gledajuci je montiranu) su za sirokougaoni senzor, a preostala 2 su za zoom image senzor.
-Iako nije navedeno u specs, ima IR-cut filter i neke IR diode (slika u prilogu)

Minusi:
-Ne postoji ista smisleno od programa, a da radi na PC-u.
-Ne postoji snimanje na SMB folder u istoj mrezi
-Nema 5Ghz, samo b/g/n (mada mi je na 2m od rutera, ali voleo bih da ima 5GHz radi brzeg playbacka)
-Nema WDR/HDR
-kao sto si @Zuel napisao, gumeni poklopcic za SD karticu bas i ne uliva nadu, jedino sto je sreca sto je na vrhu kugle koja je pokrivena nosacem
Lako odvodi vodu gde treba. Videcu, instalirao sam je bukvalno danas, posle julskih pljuskova.

Ovo je moje iskustvo u prvih nekoliko sati korsicenja... ovo mi je inace i prva low budzet kamera ikada, pa me razumite ako sam nesto zgresio.
Zadnjih 30 godina koristim iskljucivo Vivotek kamere, njih ~30tak, poslovno...i njihov top-notch PC softver (VAST2/liveclient/playback na PC-u)

kupio sam na KP ctipc-660c za 2500 din. i iz radoznalosti pogledam posto je na alibabi, cena 1250 din. koliko se secam sa postarinom. Ima sve sto ima i tvoja, moze i na PC, rtsp i ostalo, odlicno radi, jedino sto nema belo svetlo za sliku u boji nocu. Mada imam ga na drugoj kameri i ne koristim da se ne bi pregrevala, a i slika nocu je cistija sa IR diodama. Obe su metalne i jako lepo napravljene.
Stigle nove tehnologije, novi softveri i novi senzori i po jako niskim cenama, tako da su cesto i jeftinije od memorinskih kartica.
Nisu perfektne, ali za amatersku upotrebu vise nego dovoljno. Meni zadovoljavaju, cim se pojavi covek na slici, stigne notifikacija.
Ako ti treba jaka sirena, mozes i to pokretati zasebno preko sonoff wifi prekidaca, moze i u kombinaciji sa nekim stroboskopskim svetlom za noc i sl. Kombinujes kako ti odgovara, sad je svemu pala cena.

Evo jedne fotografije od juce. Cim sam se pojavio, reagovala je. Ovo je na udaljenosti od 15 metara od kamere sa 2MP. Ne reaguje na njihanje grana kad je vetar. Bagova nema i uvek radi aplikacija.

Prilozi

• Screenshot_20250720_122845.jpg
    Screenshot_20250720_122845.jpg
    305 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
Uprao tako, za amatersku upotrebu dovoljne.
Pa i da crkne za godinu dana, 2500 dinara je nista...

Uprao tako, za amatersku upotrebu dovoljne.
Pa i da crkne za godinu dana, 2500 dinara je nista
Imaju dovoljno opcija koje su odradjene tako da su jednostavne za upotrebu i intuitivne, ne treba ti ni uputstvo. Naveo sam primer sa aplikacijom CamHi (a kamera je 4g), slicna je i ctronics pro app. I stalno snima video od po 1min. a ako je bio dogadjaj onda taj zapis obelezava crvenim slovima. Ima i kontinuirani snimak kao kod dvr-a. Snimci mogu lako da se pronadju i za prethodne datume. Ujedno na pojavu coveka pravi i fotografije, koje moze da salje na e-mail ako ga upises. Sve je prilagodjeno i funkcionise. Vise ti prakticno i ne treba dvr jer odmah stize dojava na telefon i imas pregled bar za nedelju dana unazad, zavisno od memorije. A sto vise kamera ima megapiksela, to vise memorije treba... pa se preracunas i nadjes neki optimum.
Sve u svemu, mnogo je pristupacnije svima i jednostavnije sa novom tehnologijom. Ne trebaju ti majstori da ti razvlace instalaciju, niti trebaju uputstva od 300 strana kao kod dahua, sve je prosto i jednostavno.
Za PC ide druga aplikacija za windows, a ima i za ajfon.

Poslednja izmena:
Ili ko hoće malo naprednije,ili su aplikacije siromašne,ili ima kamere različitih proizvođača,Frigate i imaš sve.Detekciju,snimanje,obaveštenja...Skoro sam testirao NUC I3 10110u OpenVino detektor,proc ide 30-35% gpu isto tako sa 8 kamera,tako da TPU nije neophodan.

Prilozi

• IMG_20250720_135823.jpg
    IMG_20250720_135823.jpg
    58.3 KB · Pregleda: 42
Zaboravio sam da napišem,a to je u stvari najvažnije,Detector Inference Speed je oko 10ms što je skoro pa isto kao TPU.

^^Vast2 od Vivoteka to isto radi softverski, ako kamera ne podrzava.
Ali za non-Vivotek kamere moras da kupis ONVIF Vast licencu (jednokratno, oko 20e).
Mogu da SS sve opcije koje nudi, ako nekoga zanima, iako je tema vise o amaterskoj upotrebi, ali mozda da cisto vidite koje sve opcije ima...
upravo sam sebi sam zvucao kao reprezent prodaje :)

Imaju dovoljno opcija koje su odradjene tako da su jednostavne za upotrebu i intuitivne, ne treba ti ni uputstvo. Naveo sam primer sa aplikacijom CamHi (a kamera je 4g), slicna je i ctronics pro app. I stalno snima video od po 1min. a ako je bio dogadjaj onda taj zapis obelezava crvenim slovima. Ima i kontinuirani snimak kao kod dvr-a. Snimci mogu lako da se pronadju i za prethodne datume. Ujedno na pojavu coveka pravi i fotografije, koje moze da salje na e-mail ako ga upises. Sve je prilagodjeno i funkcionise. Vise ti prakticno i ne treba dvr jer odmah stize dojava na telefon i imas pregled bar za nedelju dana unazad, zavisno od memorije. A sto vise kamera ima megapiksela, to vise memorije treba... pa se preracunas i nadjes neki optimum.
Sve u svemu, mnogo je pristupacnije svima i jednostavnije sa novom tehnologijom. Ne trebaju ti majstori da ti razvlace instalaciju, niti trebaju uputstva od 300 strana kao kod dahua, sve je prosto i jednostavno.
Za PC ide druga aplikacija za windows, a ima i za ajfon.
Od svega što si naveo ja nisam uočio ništa novo od tehnologije, sve što si naveo postoji baš odavno.
Dahua nema 300 strana uputstvo i takođe je veoma jednostavna za korišćenje. I stara a i nova aplikacija su odlične kao i softwer za PC koji je baš dobar.
Vi mahom koliko sam na brzinu prošao temu koristite sobne kamere za spoljašnju upotrebu. Sobne kamere su automatski jeftinije od profi kamera ne samo zbog toga da li su vodonepropusne već i zbog kvaliteta senzora, IC dioda, temperaturnog opsega i najbitnije koliko FPS mogu da uhvate.
Za zezanje svaka kamera je dobra i svaka će nešto da pokaže na telefonu ali za ozbiljne stvari se ne koriste kamere sa SD karticom preko wifia i bez snimača.
Isto i Dahua ima IP kamere sa SD karticom i sa i bez WIFIa tako da nisu drugi smislili nešto novo već su osakatili hardver maksimalno kako bi ga spakovali u plastiku i prodali za 20e.
Za jače sisteme sa IP kamerama ti treba dobar protok pa se zato i izbegava WIFI već se koristi kabl jer ti onda treba baš ozbiljana wifi mreža da sve to uspe da opsluži.
Posebno zbog sigurnosti snimka ti treba snimač ako iole ozbiljne stvari radiš jer ti tako ukradu i kameru sa sve SD karticom.
5G kamere bi rešile pitanje protoka ali opet treba dobra WIFI mreža spolja da bi svaka kamera mogla da ima 5G signal a kad sve to sabereš kabl i NVR budu jednako skupo a sigurnije rešenje.

Kad smo kod kablova i da nećeš da je povežeš direkno kablom na net ti moraš da joj obezbediš kabl za struju tako da ti opet treba kabl! Obrni okreni UTP kabl sa POE switchem je najisplativije rešenje.

Vivotek i axis su u nestanku. Nestale su i kamere samsung i bosch sa trzista.
Dahua vidi da im kupce odvlace jeftiniji proizvodjaci i izbacila je jeftinije serije imou, a hikvision je isto tako nastupio sa novom serijom ezviz.
Svake godine novije, savrsenije i jeftinije.
Ali tako je i sa drugim brendovima drugih proizvoda. Postala je javna tajna da i plagijate prave iste firme koje proizvode i originale. Vremena se menjaju i prilagodjavacemo se koliko mozemo.

Od svega što si naveo ja nisam uočio ništa novo od tehnologije, sve što si naveo postoji baš odavno
Pa dobro sam napisao. Novi su softveri. Sada ne moram da obelezavam zone za detekciju pokreta. Sada ugradjuju novije i kvalitetnije senzore. A spoljasnje kamere ne zaostaju u kvalitetu izrade za skupljim brendovima, zavisi sta izaberes. Ima i plastikanera, pa da ne relativizujemo.
Ranije sam vec napisao da sve te jeftinije imaju spora okidanja i nisu pogodne za snimanje tablica i lica u pokretu. Ali za amaterske nadzore i manje zahtevne profesionalne su ok. Nemaju uglavnom neke filtere i kompenzacije, ali za te male sume novca ne treba ni ocekivati da ih uporedjujemo sa nekim proizvodima od vise hiljada evra.
I da dodam, u zivotu ti nista nije 100% sigurno, pa ni te najskuplje kamere. Dodju lopovi pod maskom i eventualno poprskaju ih bojom, a u sirene naspricaju pur penu. To su igre ko ce koga nadmudriti.

Poslednja izmena:
Pa dobro sam napisao. Novi su softveri. Sada ne moram da obelezavam zone za detekciju pokreta. Sada ugradjuju novije i kvalitetnije senzore. A spoljasnje kamere ne zaostaju u kvalitetu izrade za skupljim brendovima, zavisi sta izaberes. Ima i plastikanera, pa da ne relativizujemo.
Ranije sam vec napisao da sve te jeftinije imaju spora okidanja i nisu pogodne za snimanje tablica i lica u pokretu. Ali za amaterske nadzore i manje zahtevne profesionalne su ok. Nemaju uglavnom neke filtere i kompenzacije, ali za te male sume novca ne treba ni ocekivati da ih uporedjujemo sa nekim proizvodima od vise hiljada evra.
Cena sve kaže a ponajviše da li ima dobar ili loš senzor.
Uglavnom kad prevaziđeš potrebu za jednom kamerom pa ti trebaju recimo 4 komada onda shvatiš da je bolje da si odmah napravio sistem sa snimačem i kablovima.
Ali ljudi se po prirodi uvek upecaju na jeftinu ponudu.
I rekao si da je dahua izbacila imou, jeste ali je to njihova sobna varijanta i potpuno je kompatibilna sa sistemom. Može da radi i zasebno sa svojom aplikacijom a može i sa dahuinom i zato je jeftinija jer je sobna varijanta. I te sobne varijante pored lošijeg senzora imaju i mali IC do 10 metra i normalno je da koštaju manje.

Ima imou i spoljasnje kamere. A sto se tice broja kamera, u app ctronics pro mogu da se nadgledaju 4 kamere i da se podeli sa 4 ucesnika. To je besplatna varijanta, a ima i komercijalna sa vecim mogucnostima.
Ovde uglavnom diskutujemo o nadzoru za kucne amaterske potrebe. A za profesionalne.neka misle banke i kome treba. Njima su neophodni i zaposleni za odrzavanje i uredjaji zastite od groma i prenapona i nestanka struje. Pa kome treba to, onda ove diskusije o kamerama od par desetina evra nemaju smisla.

Ima imou i spoljasnje kamere. A sto se tice broja kamera, u app ctronics pro mogu da se nadgledaju 4 kamere i da se podeli sa 4 ucesnika. To je besplatna varijanta, a ima i komercijalna sa vecim mogucnostima.
Ovde uglavnom diskutujemo o nadzoru za kucne amaterske potrebe. A za profesionalne.neka misle banke i kome treba. Njima su neophodni i zaposleni za odrzavanje i uredjaji zastite od groma i prenapona i nestanka struje. Pa kome treba to, onda ove diskusije o kamerama od par desetina evra nemaju smisla.
Nisam mislio na App nego na cenu između sistema sa snimačem i kablovima i cenu nečega sa SD karticama i preko WIFI.
Što se aplikacije tiče kod dahue nemaš nikakva ograničenja i nema nikakvih doplata pa je i u tome odlična.
Tema nije isključivo za profi uređaje ali nije ni za amatere nego za sve a kako si naveo da je to sa SD i na WIFI mnogo bolje i naprednije ja sam se i javio da demantujem.

Uvek moze bolje, ali upao si u diskusiju o najjeftinijim kamerama na trzistu.
Niko nije rekao da su i najbolje, ali u mnogo slucajeva zadovoljavaju potrebe. To je sustina. A i te skuplje varijante nisu bez mana.

Uvek moze bolje, ali upao si u diskusiju o najjeftinijim kamerama na trzistu.
Niko nije rekao da su i najbolje, ali u mnogo slucajeva zadovoljavaju potrebe. To je sustina. A i te skuplje varijante nisu bez mana.
Ja sam konkretno odgovorio na tvoju tvrdnju da je dahua komplikovana i da ima 300 stranica uputstva kao i da su te jeftine kamere toliko napredovale da su čak i bolje od proverenih tipa dahua i hikvision.
Prosto sve to što si naveo nije tačno, niti je dahua komplikovana niti ima 300 stranice uputstva a najmanje je tačno da su te kamere od 20e bolje od najeftinije dahuine kamere od 30e recimo.
Isto tako tvrdnja da je wifi kamera bolji izbor nego model bez wifi isto nije tačna jer kao što sam rekao i za jednu i za drugu treba minimum 1 kabl tako da je džabe to što je wifi kad opet mora da bude na kabl isto kao i svaka druga IP kamera.
Jedini slučaj gde je ok koristiti kameru na wifi sa SD karticom je ako ti treba samo 1 kamera pa je stvarno bespotrebno da se dodatno kupuje i NVR i POE switch i HDD. A i tada je opet bolje kupiti dahua ili hikvision sobnu kameru za koji euro više jer se oni bave samo time i imaju proveren sowtver i stabilne servere širom sveta a uz to je sve to besplatno.

Ljudi imam specificnu potrebu (bar ja mislim da je specificna)

Neko mi naparkingu dize brisace i to na mestima gde se parkiraju ljudi godinama.

Hteo bi da otkrijem ko, pa me interesuje postoji li neko resenje tipa kamera sa baterijom na pr. koja bi se aktivirala samo kada neko "uleti u kadar", ne bih da je kacim na akumulator.

stavis neki powerbank i bilo koja kamera, trebalo bi da izgura dobar deo dana...
skoro sve kamere uvek gledaju a snimaju samo kada uleti neko u kadar ako si tako podesio...

u sustini, powerbank od 10000 mAh bi ti gurao kameru oko 6-8h

Poslednja izmena:

Neko mi naparkingu dize brisace i to na mestima gde se parkiraju ljudi godinama.

Hteo bi da otkrijem ko, pa me interesuje postoji li neko resenje tipa kamera sa baterijom na pr. koja bi se aktivirala samo kada neko "uleti u kadar", ne bih da je kacim na

Powerbank i bilo koja kamera sa detekcijom pokreta ti je lako resenje, autokamere obicno podrazumevaju da pravis neke budzevine tipa hardwire i slicno

Imas 30000mAh Xiaomi powerbank za oko 3000 i ako imas vec neku kameru, to ti je to, ta kombinacija mora da istera 12+h a uz to ti posle ostaje i powerbank za neke druge akcije.

Video nadzor ni malo ne smatram ozbiljnim,koliko god koštao.A zašto?Primer od pre 10-12 godina:
Firmu u kojoj sam radio obiju tj opljačkaju,šteta nekih 2000€ u materijalu,postoji snimak sa kamere sve se lepo vidi.Počinilac identifikovan,zna se ime i prezime,adresa ma sve sve,i ipak ništa nije urađeno...Kažu nema ni ličnu kartu,ne možemo mu ništa...Da ne idem dalje pošto bih bio na tankom ledu zbog prava bla bla.I čemu kamera i snimak?

Imajte na umu da u ovoj temi ima i ljudi,konkretno ja,kojima je ovo hobi,zanimacija.Jel mogu te skupe kamere da mi prate kucu i mačke kao što može Frigate :)

Hteo bi da otkrijem ko, pa me interesuje postoji li neko resenje tipa kamera sa baterijom na pr. koja bi se aktivirala samo kada neko "uleti u kadar", ne bih da je kacim na akumulator.
A ti li si taj što se bahato parkira :D

Obično ljudi dizanjem brisača pokušavaju da ti prenesu neku poruku. Bolje je da shvatiš koju dok nije eskaliralo. Tu ti video nadzor neće baš pomoći.

Imam komšiju koji jako voli da se parkira tako da između svog automobila i svoje kapije ostavi 20cm mesta. I svi moraju da izađu na ulicu da ga zaobiđu. Ja (i ne samo ja) mu redovno podignem brisače kad ga zaobilazim. Čovek ima video nadzor koji direktno gleda u automobil. Sigurno zna da smeta ljudima i ko mu sve diže brisače i sklapa retrovzore. I dalje radi isto. Svi smo prihvatili da je on bahato govedo, a da je naša obaveza da mu podignemo brisače.

Što se tiče video nadzora, već su ti napisali: powerbank + kamera sa detekcijom pokreta.

A ti li si taj što se bahato parkira :D

Obično ljudi dizanjem brisača pokušavaju da ti prenesu neku poruku. Bolje je da shvatiš koju dok nije eskaliralo. Tu ti video nadzor neće baš pomoći.

Imam komšiju koji jako voli da se parkira tako da između svog automobila i svoje kapije ostavi 20cm mesta. I svi moraju da izađu na ulicu da ga zaobiđu. Ja (i ne samo ja) mu redovno podignem brisače kad ga zaobilazim. Čovek ima video nadzor koji direktno gleda u automobil. Sigurno zna da smeta ljudima i ko mu sve diže brisače i sklapa retrovzore. I dalje radi isto. Svi smo prihvatili da je on bahato govedo, a da je naša obaveza da mu podignemo brisače.

Što se tiče video nadzora, već su ti napisali: powerbank + kamera sa detekcijom pokreta.
Nije bahato parkiranje :) to mesto se koristi vise od 20 godina za parkiranje. Znam sta znaci podignut brisac ali hocu da vidim kome i sta smeta tacno jer nisam vidjao jos nekome na tom istom mestu podignut...ima osumnjicenih al necu da gresim dusu.
Zanimljive su ove viofo koje pominju u temi za auto kamere samo bi da izbegnem provlacenje zica od fuse boxa do mesta gde je kamera. Radije bi neko privremeno resenje samo dok ne skontam ko mi dize brisac.

Sad me jako interesuje koje je to mesto gde se parkiraš. Toliko ima razloga što ti dižu brisače, da prosto ne znam koji od njih ste odabrali ti i tvoj auto. :) To XY godina ne znači puno. Ljudi trpe, dok u nekom trenutku ne reše da ne treba više da trpe.

Ali me isto tako interesuje rešenje za snimanje okoline iz automobila. Još ako ima opcija da se proveri putem mobilnog (ne mora video, dovoljno je fotografija)... Da li je iko na ovoj temi napravio nešto za nadzor svog automobila iz automobila? Prelistao sam temu i mislim da nije.

Nazad
Vrh Dno