Na šta konkretno misliš,da znam da napišem da li podržava?Treba gledati koja aplikacija je dobra i sta podrzava
Aj napiši šta te konkretno interesuje,nešto nemam inspiraciju za recenzijuAko ti nije problem piši, kapiram da je slično
Najbolje je da pogledas komentare na alibabi i aliekspresu i video testove na youtube. Wifi na 5Ghz je dobra opcija, brzo se otvara aplikacija. Izgleda da nema IC osvetljenje i da je od plastike. A onaj gumeni poklopcic gde stoji kartica je lose resenje.
Generalno me najviše interesuje kako radi detekcija ljudi, da li brzo stižu obaveštenja kada detektuje?Ja sam se za Tapo odlučio zbog garancije,računam poznata firma pa će i aplikacija trajati tj neće zastareti.A i cene su sasvim korektne,mislim kada su na popustu,a svakih par meseci budu.C210 sada bi me izašla 3000,isto kao sa Alija.Koristim Frigate,aplikaciju ne koristim uopšte,ali opet za prve korake mora se imati.
Na šta konkretno misliš,da znam da napišem da li podržava?
Aj napiši šta te konkretno interesuje,nešto nemam inspiraciju za recenziju![]()
Detekcija radi odlično,obaveštenja stižu trenutno.Generalno me najviše interesuje kako radi detekcija ljudi, da li brzo stižu obaveštenja kada detektuje?
Imaju alarm,ali ne koristim.Probao sam i deluje mi da bi se noću čulo na tu daljinu.Ne znam da li te tvoje imaju alarm, ako imaju koliko je glasno, da li se čuje sa recimo 50 metara?
Za,otprilike,godinu dana koliko ih koristim ni jednom.I na kraju da li imaju neke probleme, tipa da li se zaglupe pa moraš da ih restartujrš ili slično?
Nisam mogao da je ne uzmem, bila je bagatela cena (70 i kusur evra).
Danas sam je instalirao i evo prvih utisaka:
Plusevi:
-Hibridni zum jako lepo radi (od 2.8x-9x prelazi na drugi senzor)
, kao i auto-PTZ pracenje osoba.
-Instalacija je jako jednostavna, a unutara Mi Home kamera opcija ima pregrst
-Uzeo sam beli Sandisk high-endurance karticu 256GB, izgleda ce moci da 19 dana unazad drzi snimke.
-Ima 4 LEDa, 2x led sa leve strane (gledajuci je montiranu) su za sirokougaoni senzor, a preostala 2 su za zoom image senzor.
-Iako nije navedeno u specs, ima IR-cut filter i neke IR diode (slika u prilogu)
Minusi:
-Ne postoji ista smisleno od programa, a da radi na PC-u.
-Ne postoji snimanje na SMB folder u istoj mrezi
-Nema 5Ghz, samo b/g/n (mada mi je na 2m od rutera, ali voleo bih da ima 5GHz radi brzeg playbacka)
-Nema WDR/HDR
-kao sto si @Zuel napisao, gumeni poklopcic za SD karticu bas i ne uliva nadu, jedino sto je sreca sto je na vrhu kugle koja je pokrivena nosacem
Lako odvodi vodu gde treba. Videcu, instalirao sam je bukvalno danas, posle julskih pljuskova.
Ovo je moje iskustvo u prvih nekoliko sati korsicenja... ovo mi je inace i prva low budzet kamera ikada, pa me razumite ako sam nesto zgresio.
Zadnjih 30 godina koristim iskljucivo Vivotek kamere, njih ~30tak, poslovno...i njihov top-notch PC softver (VAST2/liveclient/playback na PC-u)
Super, hvala za info.Detekcija radi odlično,obaveštenja stižu trenutno.
Imaju alarm,ali ne koristim.Probao sam i deluje mi da bi se noću čulo na tu daljinu.
Za,otprilike,godinu dana koliko ih koristim ni jednom.
Imaju dovoljno opcija koje su odradjene tako da su jednostavne za upotrebu i intuitivne, ne treba ti ni uputstvo. Naveo sam primer sa aplikacijom CamHi (a kamera je 4g), slicna je i ctronics pro app. I stalno snima video od po 1min. a ako je bio dogadjaj onda taj zapis obelezava crvenim slovima. Ima i kontinuirani snimak kao kod dvr-a. Snimci mogu lako da se pronadju i za prethodne datume. Ujedno na pojavu coveka pravi i fotografije, koje moze da salje na e-mail ako ga upises. Sve je prilagodjeno i funkcionise. Vise ti prakticno i ne treba dvr jer odmah stize dojava na telefon i imas pregled bar za nedelju dana unazad, zavisno od memorije. A sto vise kamera ima megapiksela, to vise memorije treba... pa se preracunas i nadjes neki optimum.Uprao tako, za amatersku upotrebu dovoljne.
Pa i da crkne za godinu dana, 2500 dinara je nista
Od svega što si naveo ja nisam uočio ništa novo od tehnologije, sve što si naveo postoji baš odavno.Imaju dovoljno opcija koje su odradjene tako da su jednostavne za upotrebu i intuitivne, ne treba ti ni uputstvo. Naveo sam primer sa aplikacijom CamHi (a kamera je 4g), slicna je i ctronics pro app. I stalno snima video od po 1min. a ako je bio dogadjaj onda taj zapis obelezava crvenim slovima. Ima i kontinuirani snimak kao kod dvr-a. Snimci mogu lako da se pronadju i za prethodne datume. Ujedno na pojavu coveka pravi i fotografije, koje moze da salje na e-mail ako ga upises. Sve je prilagodjeno i funkcionise. Vise ti prakticno i ne treba dvr jer odmah stize dojava na telefon i imas pregled bar za nedelju dana unazad, zavisno od memorije. A sto vise kamera ima megapiksela, to vise memorije treba... pa se preracunas i nadjes neki optimum.
Sve u svemu, mnogo je pristupacnije svima i jednostavnije sa novom tehnologijom. Ne trebaju ti majstori da ti razvlace instalaciju, niti trebaju uputstva od 300 strana kao kod dahua, sve je prosto i jednostavno.
Za PC ide druga aplikacija za windows, a ima i za ajfon.
Pa dobro sam napisao. Novi su softveri. Sada ne moram da obelezavam zone za detekciju pokreta. Sada ugradjuju novije i kvalitetnije senzore. A spoljasnje kamere ne zaostaju u kvalitetu izrade za skupljim brendovima, zavisi sta izaberes. Ima i plastikanera, pa da ne relativizujemo.Od svega što si naveo ja nisam uočio ništa novo od tehnologije, sve što si naveo postoji baš odavno
Cena sve kaže a ponajviše da li ima dobar ili loš senzor.Pa dobro sam napisao. Novi su softveri. Sada ne moram da obelezavam zone za detekciju pokreta. Sada ugradjuju novije i kvalitetnije senzore. A spoljasnje kamere ne zaostaju u kvalitetu izrade za skupljim brendovima, zavisi sta izaberes. Ima i plastikanera, pa da ne relativizujemo.
Ranije sam vec napisao da sve te jeftinije imaju spora okidanja i nisu pogodne za snimanje tablica i lica u pokretu. Ali za amaterske nadzore i manje zahtevne profesionalne su ok. Nemaju uglavnom neke filtere i kompenzacije, ali za te male sume novca ne treba ni ocekivati da ih uporedjujemo sa nekim proizvodima od vise hiljada evra.
Nisam mislio na App nego na cenu između sistema sa snimačem i kablovima i cenu nečega sa SD karticama i preko WIFI.Ima imou i spoljasnje kamere. A sto se tice broja kamera, u app ctronics pro mogu da se nadgledaju 4 kamere i da se podeli sa 4 ucesnika. To je besplatna varijanta, a ima i komercijalna sa vecim mogucnostima.
Ovde uglavnom diskutujemo o nadzoru za kucne amaterske potrebe. A za profesionalne.neka misle banke i kome treba. Njima su neophodni i zaposleni za odrzavanje i uredjaji zastite od groma i prenapona i nestanka struje. Pa kome treba to, onda ove diskusije o kamerama od par desetina evra nemaju smisla.
Ja sam konkretno odgovorio na tvoju tvrdnju da je dahua komplikovana i da ima 300 stranica uputstva kao i da su te jeftine kamere toliko napredovale da su čak i bolje od proverenih tipa dahua i hikvision.Uvek moze bolje, ali upao si u diskusiju o najjeftinijim kamerama na trzistu.
Niko nije rekao da su i najbolje, ali u mnogo slucajeva zadovoljavaju potrebe. To je sustina. A i te skuplje varijante nisu bez mana.
Ljudi imam specificnu potrebu (bar ja mislim da je specificna)
Neko mi naparkingu dize brisace i to na mestima gde se parkiraju ljudi godinama.
Hteo bi da otkrijem ko, pa me interesuje postoji li neko resenje tipa kamera sa baterijom na pr. koja bi se aktivirala samo kada neko "uleti u kadar", ne bih da je kacim na
A ti li si taj što se bahato parkiraLjudi imam specificnu potrebu (bar ja mislim da je specificna)
Neko mi naparkingu dize brisace i to na mestima gde se parkiraju ljudi godinama.
Hteo bi da otkrijem ko, pa me interesuje postoji li neko resenje tipa kamera sa baterijom na pr. koja bi se aktivirala samo kada neko "uleti u kadar", ne bih da je kacim na akumulator.
Nije bahato parkiranjeA ti li si taj što se bahato parkira
Obično ljudi dizanjem brisača pokušavaju da ti prenesu neku poruku. Bolje je da shvatiš koju dok nije eskaliralo. Tu ti video nadzor neće baš pomoći.
Imam komšiju koji jako voli da se parkira tako da između svog automobila i svoje kapije ostavi 20cm mesta. I svi moraju da izađu na ulicu da ga zaobiđu. Ja (i ne samo ja) mu redovno podignem brisače kad ga zaobilazim. Čovek ima video nadzor koji direktno gleda u automobil. Sigurno zna da smeta ljudima i ko mu sve diže brisače i sklapa retrovzore. I dalje radi isto. Svi smo prihvatili da je on bahato govedo, a da je naša obaveza da mu podignemo brisače.
Što se tiče video nadzora, već su ti napisali: powerbank + kamera sa detekcijom pokreta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari