Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Isto kao kod tebe, decembar 2024. i isti firmware.
Moje obe su iz avgusta i tih problema nema, još starija verzija firmware-a je kod mene, ne nudi uopšte update.

Mora da ima neki nacin da se uradi force update firmware-a, mozda treba pisati tehnickoj podrsci na sajtu proizvodjaca.
Pisao sam. Cekam odgovor, pa postavljam ovde...
Ako ima force update to bi bilo idealno, da se ne maltretiram po pošti i da vracam pakete, i porucujem nove...

Da li je neko od vas porucivao kamere nakon 21. Februara 2025 (tad sam ih ja porucio i dobio ove felericne), i da je dobio odmah na kamerama ubacenu noviju verziju firmwarea (novembar pa do sad), da je proizvodnja od januara 2025 pa do sad, i da mu sve sljaka ok?
Da znam da li da porucujem sada, ili da cekam da ištancaju novu turu. Da mi se ne zadesi opet ova serija.

Poslednja izmena:
Napravi vide zapis reklamiraj probaj da ti vrate pare ,i ako ti teba kamera kupi ovde sa garancijom
Ovo stiglo 20 mart
1000024475.jpg1000024476.png

Kinezi su to,ne bi me čudilo da su te koje imaju problem kopije da ih tako nazovem.Imao slučaj sa android boksom,tri komada,iz različitih prodavnica,samo bootloop,tek četvrti radi normalno.Isti model sve isto.
Znači trenutno nije pametno poručivati?

Kinezi su to,ne bi me čudilo da su te koje imaju problem kopije da ih tako nazovem.Imao slučaj sa android boksom,tri komada,iz različitih prodavnica,samo bootloop,tek četvrti radi normalno.Isti model sve isto.
Znači trenutno nije pametno poručivati?
Ne mogu oni da salju skartove koliko mi mozemo da vracamo predmete.
Nista ne gubimo, ako im se isplati, neka tako nastave...

@kalin62 kod mene isporuceno 6. Mart.
Bolje kupiti u Kini i izvrsiti opet povrat, nego kupovati kod nasih sa "garancijom", gde je ako se nešta desi , uvek uredjaj "neadekvatno koriscen". Nije ovo zapad gde ima kupac puno pravo, ne racunam nasu garanciju kao pravom garancijom. Iskusio sam nazalost, i ja i mnoge koje znam. Ne dam nasima tek tako pare.

Poslednja izmena:
Dobrodosao u klub. 😂
Celu nedelju sam posvetio paznju ovim kamerama, pokusavajuci da ih osposobim, da bi se na kraju ispostavilo da je serijska greska.
Neka proveri koji je datum proizvodnje (pise na kutiji), i koja mu je trenutno verzija firmwarea unutra?
Kod mene je proizvodnja - Decembar 2024
Firmware - 2.900.0000000.1.R.241023 (u prevodu 23. Oktobar 2024.)
A meni su 3 komada na putu 😱 Mozda bude jos clanova kluba :ROFLMAO: Probaj odraditi update pomocu mobilnog, stavi ga na hotspot povezi kameru i probaj. Jesi li probao resetovati kameru?

A meni su 3 komada na putu 😱 Mozda bude jos clanova kluba :ROFLMAO: Probaj odraditi update pomocu mobilnog, stavi ga na hotspot povezi kameru i probaj. Jesi li probao resetovati kameru?
Sve to uradjeno, i hotspot i restartovanje.
Opet isto.
Nema sta nisam probao.

Koji je zadnji firmware (verzija) koji ste dobili na vasoj dual imou kameri, ako je skoro neko azurirao , neka samo uslika verziju firmware-a.

Na Aliju pod makednoskom zastavom i pod coinsima, imou kartice mogu da se nabave sa 70% popusta. 128Gb 7e, 64gb 2.4e mislim

Odgovorila mi je podrška, pisao sam im za savet umesto drugara.
Kažu da sačekam par sedmica da kamera povuče sama novi update, a ako ne želim to, poslali mi uputstvo kako se koristi Imou Config tool, da se ručno odradi update.

nije tema za Ali, Temu i slične (kako vratiti robu, podneti reklamacije, linkovi za akcije itd. ). takve teme su u ovom podforumu

Imam jednu Dual Imou kameru sa Temu-a koja je stigla 31.1, a porucena 19.1, sa ovim "problematicnim" firmare-om, to sam juce video citajuci ovde postove, tek sad sam otvorio kutiju i povezao je na mrezu.
Sve je proteklo bez problema, update na najnoviji firmware i instalacija kartice.
Update firmwera na najnoviji sam uradio pre ubacivanja kartice, nakon ubacivanja ispisalo gresku, mada to i nije greska, jer je kartica nova i samo je bio potreban format u kameri.
Kartica je Kingston High Endurance 128GB, za kamere uvek koristim Endurance modele, Samsung, Kingston...

Jedino sto sam primetio na kameri je da kada se pomera PTZ kamera po vertikalnoj osi, cuje se cvilenje kao whine coil na nekim uredjajima, na prethodnoj koju sam montirao toga nije bilo... :)
1.jpg 2.jpg 3.jpg

Napokon sam resio problem sa kamerama, uz pomoc imou podrske , koja je na zavidnom fenomenalnom nivou!
Problem je u firmware-u, a ne u karticama, internetu, itd itd.

Resio sam ga ovako:
-Ukljucite kameru (ne stavljate microsd karticu), restartujete je dugim pritiskom na dugme.
-ucitate je u imoulife aplikaciji
-postavite zeljeni password koji zelite (ovaj password je kasnije bitan za program config tool)

Skinete i instalirate na PC ovaj program:

Upustvo kako se menja firmware:

Najnoviji firmware (06.03.2025):

To bi bilo to, kome nije jasno neka pise ovde, rado cu pomoci.

Meni sada cita bukvalno i kartice stare od pre 10godina (npr 1gb), i ove najnovije porucene zute kodakove od 64gb. Apsolutno sve.

Jedino sto sam primetio na kameri je da kada se pomera PTZ kamera po vertikalnoj osi, cuje se cvilenje kao whine coil na nekim uredjajima, na prethodnoj koju sam montirao toga nije bilo... :)
Da i kod mene je isti slucaj, pisao sam vec od tome. Bas je iritirajuce. Nocu zvuci kao sova 😱 :ROFLMAO: A cesto imam osecaj kao da sam na brodu pirata s kariba. Ipak vremenom sam navikao na to. Ono sto meni najvise smeta je sto PTZ kad se pomera nekako to radi prebrzo i onda se slika pikselizuje tako da i nema neke prevelike koristi od te kamere. Uhvatim sebe kako uvek radije gledam fiksnu dok pokrivaju isti deo. Ne znam da li postoji negde u opcijama da se namesti da se malo sporije pomera prilikom detekcije

@pinocio
Nije kod mene to bas toliko izrazeno, cuo sam jer je kamera bila bas blizu, ispred mene na podu, mislim da se na 3m ne bi nista culo, zanimljivo je da sam testirao jos jednu kameru(3 sam kupio, ali samo jednu montirao za sad) i kod nje se cuje to "cvilenje" kada se pomera vertikalno, odnosno gore-dole, kao sto napisah, nisam primetio to kod ove namontirane.
Nisam primetio da se kod mene nesto pikselizuje prilikom pomeranja, bas sam sada probao, mada je retko kada i pomeram, a nije ukljucen ni Smart Tracking stoji fiksirana. Mislim da nema podesavanje brzine pomeranja.

I jos jedna stvar koju sam primetio, kada duva jaci vetar PTZ kamera se drma, pa je tako i snimak malo protresen, bas sam pitao uvde u temi kada mi je stigla prva, da li je kod svih ta PTZ klimava, ne stoji bas cvrsto fiksirana, ali tako je na svakoj koju imam, nista strasno, ali eto...:)

@pinocio
Nije kod mene to bas toliko izrazeno, cuo sam jer je kamera bila bas blizu, ispred mene na podu, mislim da se na 3m ne bi nista culo, zanimljivo je da sam testirao jos jednu kameru(3 sam kupio, ali samo jednu montirao za sad) i kod nje se cuje to "cvilenje" kada se pomera vertikalno, odnosno gore-dole, kao sto napisah, nisam primetio to kod ove namontirane.
Nisam primetio da se kod mene nesto pikselizuje prilikom pomeranja, bas sam sada probao, mada je retko kada i pomeram.
Kod mene je kamera nisko postavljena pa se nocu (kada prolazis ispod nje) cuje pomeranje, a najvise se cuje prilikom gledanja uzivo ili snimaka sa kartice. A PTZ mi je podesena da prati ljude tako da se cesto pomera i desava se pikselizacija. Nije nesto preterano, al mi smeta. Sad razmisljam mozda ne bi bilo lose i iskljuciti opciju pametnog pracenja, mada joj se onda suzava videokrug
I jos jedna stvar koju sam primetio, kada duva jaci vetar PTZ kamera se drma, pa je tako i snimak malo protresen, bas sam pitao uvde u temi kada mi je stigla prva, da li je kod svih ta PTZ klimava, ne stoji bas cvrsto fiksirana, ali tako je na svakoj koju imam, nista strasno, ali eto...:)
mene je odusevilo sto se kad sam je iskljucio da bih postavio karticu i kada sam je ponovo ukljucio vratila na koordinate koje su joj zadane kao nulta tacka, tako da bar to nisam morao da podesavam. Okreni - obrni za tu cenu vise nego dobra kupovina

Da li ste naknadno podesavali kameru, da izvucete maksimalni kvalitet slike? Vidim ima raznih opcija.
Ujedno da li ste podesili da vam snima non-stop ili po pokretu?
Šljaka zasad dobro ova žuta kodakova od 64gb 😂
Ali se razmišljam da uzmem ipak one crne od 128gb, ili AE ili Temu.

Kako ste povezivali vise ovih IMOU kamera, samo na ruter? Jel povezivao neko preko utp kabla, do koje dužine mogu raditi bez problema?

Samo preko uto kabla meni na nekih 30-ak metara nije htela da radi kada padne mrak i kada treba da upali infracrveno tako da sam morao direktno u struju a preko utp samo mreza. Povezivanje na switch pa do rutera.

Malo sam gledao komentare kupaca na Amazonu za ove nase Imou kamere. Mnogo vise negativnih ocena od pozitivnih. Bas svakakvih komentara ima da mi u ovom momentu ta kamera ne uliva poverenje. Koliko vas ima Imou Dual kameru recimo duze od 6 meseci? Kako ste zadovoljni?

Malo sam gledao komentare kupaca na Amazonu za ove nase Imou kamere. Mnogo vise negativnih ocena od pozitivnih. Bas svakakvih komentara ima da mi u ovom momentu ta kamera ne uliva poverenje. Koliko vas ima Imou Dual kameru recimo duze od 6 meseci? Kako ste zadovoljni?
Prva kamera polovina decembra 2024 Vise komada kupljeno koje meni koje prijateljima, kamera + kartica manje od 50 eu, da je oko 500 eu pa ajd da razmisljam

Prva kamera polovina decembra 2024 Vise komada kupljeno koje meni koje prijateljima, kamera + kartica manje od 50 eu, da je oko 500 eu pa ajd da razmisljam
Sve to stoji, al ako ce raditi samo par meseci. Mada, nije mi jasno zasto se mnogi zale da posle odredjenog vremena moraju nekakva placanja u aplikaciji. Nadam se da je to za Cloud i da za one koji koriste karticu nema problema. Ja sam porucivao vise prijateljima nego meni, i bas bi mi bilo glupo da bude nekih problema. Ove nove sto su stiogle su 2. mesec 2025. Nadam se da nece biti onaj problem sa softverom

Valja se prvo raspitati pre kupovine za neke stvari, a takođe i ne očekivati da kamera od 4 hiljade dinara "pušta kišu".
Plaća se u aplikaciji cloud ko želi, ko ne želi ne mora.
Ako si već kupio kameru i radi ti kako treba onda uživaj, ne znam čemu čitanje recenzija na Amazonu ili gde god i to nakon kupovine.

Valja se prvo raspitati pre kupovine za neke stvari, a takođe i ne očekivati da kamera od 4 hiljade dinara "pušta kišu".
Ako si već kupio kameru i radi ti kako treba onda uživaj, ne znam čemu čitanje recenzija na Amazonu ili gde god i to nakon kupovine.
Tako je kad radi ne pipaj nista , evo ja nisam zadovoljan sa jednom ( preporuka ) Dahua kamerom od 8 mpx koja placena 130 eu , pa sta da radim zezno

Stvar je jednostavna, trebalo je da kupim kameru, pojavio sam se ovde sa pitanjem za jedan model i onda su me preusmerili na taj Imou. I nije mi prvi put da verujem ljudima sa ovog foruma i gotovo da nisam napravio pogresan izbor kupujuci ono sto se ovde predlozi, ali sam ponesen cenom te kamere preporucio nekolicini prijatelja isti model "garantujuci" za njega :D I nebitan sam ja, nije mi ni prvi put da omasim sa kupovinom i to je to, idemo dalje. Juce imao vremena i eto ajd da citam recenzije na Amazonu jer je tamo cena 59e sto nije mnogo skuplje od Temua. I kao sto rekoh dosta negativnih komentara, a bez veze bih se osecao da neko pocne da me proziva u smislu sta si nam to preporucio, a za 3000 drugari kupovali kamere pre 3 godine i jos im rade. Ako me razumes sta zelim reci. Nebitan sam ja, ja sam svojim modelom prezadovoljan, uspeo sam je povezati i na TV. Planiram postaviti jos jednu. Mozda cu pokusati da ih povezem i na TV van lokalne mreze, ako bih i to uspeo bio bi to pun pogodak. Nadam se da nece kad sve zavrsim prestati sa radom :D

Vrh Dno