Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Ima li smisla istovremeno stavljati i sd karticu i povezati sa nvr uredjajem imou kameru?

Ima li smisla istovremeno stavljati i sd karticu i povezati sa nvr uredjajem imou kameru?
Jedino ako postoji mogućnost da će ti prilikom provale/krađe ukrasti NVR, e onda imaš sve zabeleženo i na SD kartici...!

Stigao Imou za Temua, probao sam ga malo u dnevnoj, instalirao Imou aplikaciju, povezao, malo mi sve nabacano u aplikaciji, al valjda cu se snaci. Pitanje za sve, ima li neka opcija koju bih trebao ukljuciti ili iskljuciti na osnovu vasih iskustava. Da l je pozeljno recimo da donja kamera prati kretanje coveka ili to drzati iskljuceno, i tako neke cake. Nisam mnogo cackao, al prvo sto sam primetio da ce mi smetati notifikacije nadam se da se to moze iskljuciti, kazem nadam se jer negde procitah da na nekim kamerama i ako iskljucis (u opcijama aplikacije) notifikacije one i dalje pristizu na telefon

Stigao Imou za Temua, probao sam ga malo u dnevnoj, instalirao Imou aplikaciju, povezao, malo mi sve nabacano u aplikaciji, al valjda cu se snaci. Pitanje za sve, ima li neka opcija koju bih trebao ukljuciti ili iskljuciti na osnovu vasih iskustava. Da l je pozeljno recimo da donja kamera prati kretanje coveka ili to drzati iskljuceno, i tako neke cake. Nisam mnogo cackao, al prvo sto sam primetio da ce mi smetati notifikacije nadam se da se to moze iskljuciti, kazem nadam se jer negde procitah da na nekim kamerama i ako iskljucis (u opcijama aplikacije) notifikacije one i dalje pristizu na telefon
Za podesavanje kamere mora sam da podesis kako ti odgovara, i osetljivost od 1 do 5 , notifikacije moze da iskljucis u samom telefonu dozvole

Postavih danas kameru, al brdo stvari koje sam ovde negde nekad procitao ne mogu da nadjem. Ili je do aplikacije ili kamera i ne podrzava. Recimo ne mogu da nadjem ili napravim da se pokretna kamera kada isprati nekog vrati na neku tacku koju bih ja hteo, nego se ona na tacku koja mi nista ne znaci. Ne znam kako bih to podesio i da li uopste moze (mozda pamti poziciju na koju je fizicki rukom namotam?). Da li moze da se dodje do adrese strima, da ga gledam na kompu recimo putem VCLa, ili ima neka druga caka? Pronadjoh apk aplikacije Imou i instalirah na TV, al je zarotirana za 90 stepeni i nesto slabo reaguje na komande, onda mi ni to nije resenje. Moze li neka druga aplikacija na TV koje bi na neki nacin pokrenula video sa ove kamere? Moze li se napraviti da se oni reflektorcici pale na detekciju coveka ili se mogu ukljucivati samo rucno? I sta znaci negde videh u aplikaciji recimo detekcija automobila pise vremenski ograniceno, da li ce se ta mogucnost posle odredjenog broja dana ukinuti ili?

Za sva pitanja postoje podešavanja u aplikaciji.
1. Vezano za PT kameru, odeš na live, stisneš opciju 4 strelice skroz desno, podesiš je ručno levo desno,gore dole, i imaš kalibraciju. Podesiš gde će kamera da se vrati nakon što isprati pokret. Ne podešavaš rukom da je ne bi oštetio
2. Verovatno može da se izvuče link, nisam probao, za win postoji aplikacija imou, radi lepo
3. App za tv, mora preko nekog lauchera + miš, ako nemaš miš nema šanse da je koristiš jer to i nije u stvari atv aplikacija.
4. Može ideš na podešavanja kamere - detection odaberi šta želiš da prati kamera, lice, automobil, pokret, zatim ispod imaš sound and light response i tu imaš opcije (activate spotlight on detection i alarm sound detection)
5. Ne znam na šta misliš kad kažeš ograničeno praćenje automobila, kod mene to nigde ne piše samo se odabere da li kamera prati odnosno započne snimanje kada detektuje auto

Malo isprobaj aplikaciju, deluje kao da pola stvari nisi isprobao. Staneš ispod kamere i podesiš sve kako ti odgovara za 10minuta.

Za sva pitanja postoje podešavanja u aplikaciji.
1. Vezano za PT kameru, odeš na live, stisneš opciju 4 strelice skroz desno, podesiš je ručno levo desno,gore dole, i imaš kalibraciju. Podesiš gde će kamera da se vrati nakon što isprati pokret. Ne podešavaš rukom da je ne bi oštetio
Prvo hvala na odgovoru i smernicama. Ovo sam provalio i pre nego sto sam dobio odgovor.
2. Verovatno može da se izvuče link, nisam probao, za win postoji aplikacija imou, radi lepo
Super ako postoji aplikacija za win, nisam jos stigao da detaljno cackam
3. App za tv, mora preko nekog lauchera + miš, ako nemaš miš nema šanse da je koristiš jer to i nije u stvari atv aplikacija.
Da primetio sam da ce morati mis, mozda i neka aplikacija za rotiranje ekrana, al treba mi neko najjednostavnije resenje jer bih da mi non stop ide live na tvu, al tek sam dan prvi, bukvalno mi je sve novo i zato sva ova pogubljenost. Posebno kad citam temu, a pojma nemam sta znaci koji termin, pa jos sve u jednom danu, al ok, leci ce sve na svoje mesto
4. Može ideš na podešavanja kamere - detection odaberi šta želiš da prati kamera, lice, automobil, pokret, zatim ispod imaš sound and light response i tu imaš opcije (activate spotlight on detection i alarm sound detection)
Moj problem je bio sto sam postavio na pametno nocni prikaz, i tamo pise da ce se reflektor ukljucivati, a on se nije ukljucivao pa sam mislio da i nece. Posle nekih sat vremena je poceo da se ukljucuje, ocigledno mu nije bilo dovoljno tame. E sad, dal su ti reflektori pametna ili losa ideja, s obzirom da kamera hvata i deo ulice, pokazace vreme. Kapiram da mogu i da iritiraju one koji prolaze
5. Ne znam na šta misliš kad kažeš ograničeno praćenje automobila, kod mene to nigde ne piše samo se odabere da li kamera prati odnosno započne snimanje kada detektuje auto
Sad tek vidim da mi to pise pod Algo Play, to je ocigledno neki poseban rezim nama nebitan!?
Malo isprobaj aplikaciju, deluje kao da pola stvari nisi isprobao. Staneš ispod kamere i podesiš sve kako ti odgovara za 10minuta.
Nisam imao ni vremena, radim pa kad uhvatim 10 minuta pauze resim napajanje, pa opet zauzece, pa sledeca pauza postavka kamere, pa rad, pa pauza igranje aplikacijom... bukvalno sve na brzaka, a sama aplikacija mi delovala strasno nabacano. Prvi ekran me najvise zbunjuje, nisam znao da ne ide Live dok ga ne pokrenes, pa sam testko dolazio do podesavanja kamere, vise sam sretao odesavanja aplikacije :D Al polako ulazim u stos. Evo sad sam se igrao i sa zonama, prvobitno sam iskljucio notifikacije, sada sam ih vratio al uz neke odredjene restrikcije, medjutim upravo mi je prosao lik kroz zonu detekcije, al ne dobih notifikaciju. Al za prvi dan dosta i naucih. Inace i druga kamerica mi je na putu jer sam iskoristio onaj povrat na Temu i sad vec razmisljam i o tom NVRu i tome sto @Fikus23 pisao da se moze putem wifia povezati sa kamerom, a on sam putem hdmi veze dati sliku na TV. Samo sto je zaboravio da mi bar ostavi oznaku uredjaja, jer tek tu trenutno nemam iskustva ni sta gledati ni koje osobenosti uredjaja traziti. Jos jednom hvala.

za windows ? probao sam ali posle nekog vremena mi izbacuje za Imou Protect da bih nastavio gledanje na racunaru. i tebi isto izbacuje ovo ili si resio nekako ?

za windows ? probao sam ali posle nekog vremena mi izbacuje za Imou Protect da bih nastavio gledanje na racunaru. i tebi isto izbacuje ovo ili si resio nekako ?
instalirao sam aplikaciju za windows i ok radi, sad mi dalo ideju da pokusam sa kompa prebaciti sliku na TV, al nemam mogucnost HDMI veze jer imam veliku razadljinu i trebao bih busiti par zidova sto mi se ne isplati. Kada bih izvukao link mogao bih ga probati na VCL plejeru na TVu. Probao sam malo da se igram sa detekcijama i zonama, nekako se najbolje ponasa kada mu je zona celo polje koje obuhvata. Ostavih notifikacije sinoc da stizu, medjutim jutros pakao kada su ljudi poceli da se krecu :D Nisam jos pogledao da li moze da se namesti neki tajmer za notifikacije!? I pitanje, tamo na Imou sajtu odakle skidoh app za win, ispod su bila i neka dva alata o kojima vidim da ste pricali vec ovde. Sta se tacno sa njima moze postici? Da li su za pocetnika preveliki zalogaj ili?

instalirao sam aplikaciju za windows i ok radi, sad mi dalo ideju da pokusam sa kompa prebaciti sliku na TV, al nemam mogucnost HDMI veze jer imam veliku razadljinu i trebao bih busiti par zidova sto mi se ne isplati. Kada bih izvukao link mogao bih ga probati na VCL plejeru na TVu. Probao sam malo da se igram sa detekcijama i zonama, nekako se najbolje ponasa kada mu je zona celo polje koje obuhvata. Ostavih notifikacije sinoc da stizu, medjutim jutros pakao kada su ljudi poceli da se krecu :D Nisam jos pogledao da li moze da se namesti neki tajmer za notifikacije!? I pitanje, tamo na Imou sajtu odakle skidoh app za win, ispod su bila i neka dva alata o kojima vidim da ste pricali vec ovde. Sta se tacno sa njima moze postici? Da li su za pocetnika preveliki zalogaj ili?
tebi ne izbacuje za Imou Protect da platis da bi nastavio da koristis njihovu app na racunaru ? fora je kad se pali alarm kad se detektuje pokret na racunaru. iskreno ja sam od skoro vlasnik 2 imou kamere app sam bukvalno provalio sve a one dve dodatne tools nisam jos probao.

Poslednja izmena:
tebi ne izbacuje za Imou Protect da platis da bi nastavio da koristis njihovu app na racunaru ? fora je kad se pali alarm kad se detektuje pokret na racunaru. iskreno ja sam od skoro vlasnik 2 imou kamere app sam bukvalno provalio sve a one dve dodatne tools nisam jos probao.
Za sad nije izbacio jer nisam nesto posebno dugo ni koristio taj nacin gledanja, smao sinoc nesto malo posle instalacije. Bas cu da ukljucim sad pa da vidim. Moze li kada se gleda kroz aplikaciju na telefonu, tabletu, u landskape modu preko celog ekrana da se namesti samo slika smao jedne kamere, da druga nije u cosku!? Znam da se druga slika moze pomerati po ekranu, al opet krade mnogo kadra

Poslednja izmena:
Bukvalno sam instalirao na nekoj starom kompu, win 7. Nista ne izbacuje, radi normalno sve.
Moze li kada se gleda kroz aplikaciju na telefonu, tabletu, u landskape modu preko celog ekrana da se namesti samo slika smao jedne kamere, da druga nije u cosku!? Znam da se druga slika moze pomerati po ekranu, al opet krade mnogo kadra
Moraš da izdvojiš vreme da pregledaš lepo sve funkcije aplikacije.
Može. Evo na slici... Imaš i prikaz vise kamera odjednom, kod mene su 4 na istom ekranu...

Prilozi

• InShot_20250307_173047304.jpg
    InShot_20250307_173047304.jpg
    60.3 KB · Pregleda: 31
Moraš da izdvojiš vreme da pregledaš lepo sve funkcije aplikacije.
Može. Evo na slici... Imaš i prikaz vise kamera odjednom, kod mene su 4 na istom ekranu...
Nisi me razumeo, na taj mod i mislim, ali da tu gledam samo jednu kameru. Znaci trenutno imam ovu jednu dual i kad prebacim na taj mod jedna kamera je fulskrin, a druga mi zauzme 1/4 slike (preko one koja je fulskrin, i pomeram taj manji prozorcic (moze u jedan od 4 coska da se stavi), ali kako ga pomerim tako bas u taj kadar ulazi nesto bitno sa druge kamere, pa ne vidim). Pa je moje pitanje bilo da li moze da se sakrije live sa te kamere koja zauzima cetvrtinu. Znam reci ces prebaci na portret mode, tu su jedna ispod druge, al to mi onda previse sitno

Inace na win ostavim da radim i kad se vratim bude ova poruka
1741369948235.png

Ne znam @Naci da li na tu poruku mislis ili ti se pojavljuje bas za Imou Protect?

Na full screen-u, na maloj sličici imaš na levoj strani slike - strelicu na levo, prozirno bele boje. Kada je klikneš, mala slika nestane i imaš pregled samo jedne kamere, zstim se pojavljuje strelica na desno, na levoj strani ekrana, kada ponovo stisneš vraća se mala sličica na full screen... Ostavljam te dalje da sam istražiš kameru i aplikaciju...

Nisi me razumeo, na taj mod i mislim, ali da tu gledam samo jednu kameru. Znaci trenutno imam ovu jednu dual i kad prebacim na taj mod jedna kamera je fulskrin, a druga mi zauzme 1/4 slike (preko one koja je fulskrin, i pomeram taj manji prozorcic (moze u jedan od 4 coska da se stavi), ali kako ga pomerim tako bas u taj kadar ulazi nesto bitno sa druge kamere, pa ne vidim). Pa je moje pitanje bilo da li moze da se sakrije live sa te kamere koja zauzima cetvrtinu. Znam reci ces prebaci na portret mode, tu su jedna ispod druge, al to mi onda previse sitno

Inace na win ostavim da radim i kad se vratim bude ova poruka
Pogledajte prilog 483711

Ne znam @Naci da li na tu poruku mislis ili ti se pojavljuje bas za Imou Protect?
da da i meni se ovo pokaze ne znam zasto.

Ne znam koji je model te Imou,ima ovde o RTSP strimu tj da može u vlc plejeru da se pusti/gleda.

Na full screen-u, na maloj sličici imaš na levoj strani slike - strelicu na levo, prozirno bele boje. Kada je klikneš, mala slika nestane i imaš pregled samo jedne kamere, zstim se pojavljuje strelica na desno, na levoj strani ekrana, kada ponovo stisneš vraća se mala sličica na full screen... Ostavljam te dalje da sam istražiš kameru i aplikaciju...
Vidi, trebalo mi je vremena i sad kad si mi rekao da uspem da provalim. Ali zasto. Nesto sto sam glupav :ROFLMAO: nego gledam na tabletu i kad je na fulskrinu on ne prikazuje celu sliku nego kao da malo prelazi i van ivica tableta (u portret modu nema taj problem) i bas u tom prelazu je ta strelica i ne vidi se na ekranu. Trazio sam je 2-3 minuta i nikako, i tek kad sam malu sliku pomerio u desni deo ekrana pojavila se strelica. Dakle situacija na tabletu (ako neko bude imao iztu situaciju i zelju) je da mala slika prvo mora da se pomeri u desni deo ekrana da bi se dobio pristup strelici. Ali svakako da mi nije bilo tvoje smernice verovatno nikad ne bih provalio. Tek sad vidim da mi se uz tu strelicu pojavio i prozor sa opcijom originalna slika ili ceo ekran. Ocigledno je zez u 16:9 i 16:10. Sad kad namesto "ceo ekran" ne prelazi ivice tableta, al nikako d aje namestim da bude defaultna nego uvek kad ponovo udjem slika prelazi ivice ekrana. No dobro, za danas sam MNOGO napredovao :ROFLMAO:🍻🍻🍻

Ne znam koji je model te Imou,ima ovde o RTSP strimu tj da može u vlc plejeru da se pusti/gleda.

uglavnom imou cruiser dual :sneaky:

Uspeo sam da nadjem linkove za strim (ne pomocu linka gore, nego na moj nacin, pomocu stapa i kanapa :D ). Probao sam na VLC i radi. Stavih linkove sa obe kamere u m3u i na kompu radi kao lista na VLC, pa je to nacin na koji menjam kamere. Tanak sam oko VLCa, gotovo da ga nikad nisam koristio, a na TVu je jos komplikovaniji, tamo otvorim m3u, al nikako da provalim kako da menjam kamere, uglavnom strimuje samo jednu, al ok. Za dva dana lepo napredujem :D

A jutros sam imao problem sa pokretnom kamerom. Iako je kao nulta tacka postavljena na jednu poziciju desilo mi se da se okrene skroz u stranu, spusti "pogled" na parkirani auto ispod nje i onda posle par sekundi vrati se na nultu poziciju, al se odmah vrati na auto. Dal je zabagovala ili sta pojma nemam, uglavnom isao sam na opciju da je pokrenem ponovo iz aplikacije i sad se normalizovala. Koliko cesto hoce da zabaguje, imate li iskustva?

Eto možeš sa drugima da podeliš, možda još neko poželi da izvuče rtsp link za vlc.
Ja sam primetio da moja cruiser nekada zna da proprati i mačku ili psa pa se onda vrati nazad... Nekada to radi i kada duva vetar, kao nešto prati pa se vrati... Smanjio sam osetljivost na 2 pa ću propratiti

Koje kamere bi mi preporucili za prostor, verovatno ce ih biti 4 i stream bi trebao da ide na jedan tv. Moze rtsp preko vlc-a (kapiram da vlc dozvoljava prikaz vise kamera odjednom) ili preko aplikacije od kamere, vazno samo da se prikazuju sve 4 kamere odjednom live na smart tv-u. Hvala

Na koji nacin se povezujete sa kamerom posle nestanka struje? Jel bas mora da se iskljucuje sa napona? Ja sam morao tako, da je iskljucim, ukljucim pa tek onda povezivanje. Pricam o aplikaciji na telefonu, na win i na tvu nije bilo potrebe za bilo kakvim podesavanjima

Sama se poveže, barem kod mene.
Nisam bio kuci i stize poruka kamera van mreze. Posle mi jave nestalo struje. I dok nisam dosao kuci nije bilo sanse da obnovim vezu. Kad sam se vratio probam na TVu radi, probam na kompu radi, a da bih upario sa mobilnim morao sam da iskljucim adapter za spajanje i posle kada sam ga ponovo ukljucio uparili su se kamera i mobilni bez kucanja sifre, al sam morao ukljuciti BT

Nazad
Vrh Dno